Musul

Musul

Son dakika musul haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan musul ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını musul haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Musul

haberleri sayfasında son dakika yaşanan musul gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.427 musul haberi bulunmuştur. Tüm musul haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'den ticaret hamlesi! Yeni sınır kapısı açılıyor
Türkiye'den ticaret hamlesi! Yeni sınır kapısı açılıyor Türkiye ve Irak arasındaki dış ticaret hacminin yükselmesi amacıyla Yeni İpek Yolu için büyük önem taşıyan Ovaköy Sınır Kapısı açılacak. Proje, Avrupa’dan Körfez ülkelerine kadar geniş bir bölgeyi etkileyecek.
13.04.2024 Ekonomi
Bakan Fidan CNN Türk'te açıkladı: Düşmanımı beslersen, buna sessiz kalamam
Bakan Fidan CNN Türk'te açıkladı: Düşmanımı beslersen, buna sessiz kalamam Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, CNN Türk'te Gece Görüşü programında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını cevapladı. Bakan Fidan, Irak'ın terör örgütünün Süleymaniye'de lojistik olarak desteklenmesine tepki göstererek, "Süleymaniye'deki arkadaşlarımızın yol yakınken hatalarından geri dönmesi, Türkiye ile dostluklarını tarihte olduğu gibi bugün de perçinlemeleri ve ortak geleceğe beraber hareket etmemiz gerekli. Ben bunu yapacağım ve bunu yaparken de sana hile kurmuyorum, tuzak kurmuyorum, yüzüne söylüyorum. Bundan vazgeç çünkü bu senin lehine değil, hiç kimsenin lehine değil" ifadelerini kullandı.
18.03.2024 Gündem
Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Sedat Önal oldu
Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Sedat Önal oldu Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği görevi Büyükelçi Sedat Önal'a, New York'taki BM Daimi Temsilciliği görevi de Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız'a verildi.
21.02.2024 Gündem
Ahmet Hamdi Tanpınar Kimdir? Ahmet Hamdi Tanpınar Eserleri Ve Özellikleri Nelerdir?
Ahmet Hamdi Tanpınar Kimdir? Ahmet Hamdi Tanpınar Eserleri Ve Özellikleri Nelerdir? Cumhuriyet dönemi edebiyatçıları arasında en öne çıkan isimlerden biri, kuşkusuz Ahmet Hamdi Tanpınar’dır. Gerek edebi yönü gerek eserleri gerekse kişiliğiyle bir döneme ışık tutmuştur. Cumhuriyet dönemi Türkiye’sinde dünyaya gelen Ahmet Hamdi Tanpınar, yazar, şair ve akademisyen kimliklerinin yanı sıra siyasi kimliği ile de bilinmektedir. Günümüze değin ulaşan birçok eser bırakmış, ürünleri Türk edebiyatında hala ders konusu olarak işlevini devam ettirmektedir. 
21.01.2024 Eğitim
Büyük Filistin Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze için kıyamdayız
Büyük Filistin Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze için kıyamdayız Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen Büyük Filistin Mitingi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail tam 22 gündür açıkça savaş suçu işliyor. Şimdi İsrail, biz de seni savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz ve şimdi bunun hazırlığı içindeyiz. Bunun çalışmasını yapıyoruz ve savaş suçlusu olarak İsrail'i dünyaya tanıtacağız" dedi.
28.10.2023 Gündem
Gazze'de son dakika gelişmeleri... Kara harekatı planı ABD’li generalden! İsrail ordusu Suriye'yi vurdu
Gazze'de son dakika gelişmeleri... Kara harekatı planı ABD’li generalden! İsrail ordusu Suriye'yi vurdu Hamas-İsrail savaşından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Gazze'de sivil katliamı yapan İsrail'e adeta koşulsuz destek veren ABD Başkanı Joe Biden günler sonra sessizliğini bozdu ve 'İsrail'in kara harekatına ABD freni' iddialarına yanıt verdi. İsrail ordusu Gazze'nin ardından Suriye'deki hedeflere de saldırı düzenledi. ABD'deki 'İsrail çatlağı' ise Senato'ya sıçradı. ABD’nin askeri danışman olarak Felluce’de görev yapan Korgeneral Glynn’i İsrail’e gönderdiği bildirildi.
25.10.2023 Dünya
PKK'nın sözde suikast birim sorumlusu etkisiz hale getirildi
PKK'nın sözde suikast birim sorumlusu etkisiz hale getirildi MİT, terör örgütü PKK/KCK-YBŞ'nin sözde suikast birim sorumlusu İlyas Biro Eli'yi, Irak'ın kuzeyindeki Sincar'da düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.
6.10.2023 Gündem
Bakan Güler, Iraklı mevkidaşı ile görüştü! Sınır güvenliği konuşuldu
Bakan Güler, Iraklı mevkidaşı ile görüştü! Sınır güvenliği konuşuldu MİLLİ Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak Savunma Bakanı Thabit Mohammed Al Abbas ile Ankara'da bir araya geldi.
5.10.2023 Gündem
Irak'ta yangın faciası: 115 kişi öldü, 200 kişi de yaralandı
Irak'ta yangın faciası: 115 kişi öldü, 200 kişi de yaralandı Irak’ın Musul kentinde bir düğün salonunda çıkan yangında 115 kişi hayatını kaybederken, en az 200 kişi de yaralandı.
27.09.2023 Dünya
Sevr Antlaşması Özeti Ve Önemi... Sevr Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Sevr Antlaşması Özeti Ve Önemi... Sevr Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Sevr antlaşması Osmanlı devletine dayatılan sözde barış antlaşması olarak tanımlanabilir. Sevr antlaşması aynı zamanda İstanbul hükümeti tarafından imzalanan ancak askıda kalan bir antlaşma olarak da bilinmektedir. Bu antlaşmaya bakıldığında Anadolu'daki birçok bölge diğer Avrupalı devletler tarafınca paylaşılacaktır. Milli mücadelenin doğmasına neden olarak geçen Sevr antlaşması büyük ölçüde önemli maddeler içeren bir anlaşmadır.
14.09.2023 Eğitim
Mondros Ateşkes Antlaşması Özeti Ve Önemi... Mondros Ateşkes Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Mondros Ateşkes Antlaşması Özeti Ve Önemi... Mondros Ateşkes Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı İmparatorluğu, Trablusgarp ile 1. Balkan Savaşı'nda kayıplar yaşamıştı. Bu kayıplar özellikle askeri, siyasi ve ekonomik alanında olmuştu. Tabi Rusya, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin gözü Osmanlı'nın üzerinde olmaya devam ediyordu. Almanya ise Osmanlı Devleti'ni yanında görmek istiyordu. Böyle bir ortamda 1. Dünya Savaşı kaçınılmaz olmuştur. 1914 yılında başlayan savaş 1918 yılında Mondros Ateşkes Antlaşması ile son bulmuştur. 
12.09.2023 Eğitim
Lozan Antlaşması Özeti Ve Önemi... Lozan Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Lozan Antlaşması Özeti Ve Önemi... Lozan Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... 24 Temmuz 1923'te Türkiye ile İtilaf devletleri arasında İsviçre'nin aynı adlı kasabasında Lozan Antlaşması imzalandı. Bu anlaşma Yunan-Türk ihtilafını sona erdirir ve Türkiye için bugün hala sahip olduğu sınırları oluşturur. 
11.09.2023 Eğitim
Kritik isim Esenyurt'ta yakalandı! Çapraz sorguda gerçeği itiraf etti
Kritik isim Esenyurt'ta yakalandı! Çapraz sorguda gerçeği itiraf etti Küresel terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda, örgütün sözde “Ninova (Musul) Bölgesi Kadısı” Iraklı terörist İstanbul’da yakalandı. Çapraz sorguda çözülen hücre sorumlusu çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
10.06.2023 Gündem
CNN Türk'te açıkladı: Türkiye'nin kaderinin değiştiği gün
CNN Türk'te açıkladı: Türkiye'nin kaderinin değiştiği gün Karadeniz doğal gazı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filyos'taki törende yaktığı meşale ile karaya ulaştırılmaya başladı. Gazeteciler CNN TÜRK'te tarihi adımı değerlendirdi.
20.04.2023 Ekonomi
‘Çeko Pir’ kod adlı Saad Ali Bedel öldürüldü!
‘Çeko Pir’ kod adlı Saad Ali Bedel öldürüldü! Milli İstihbarat Teşkilatı'nca (MİT) Irak'ın Sincar bölgesinde düzenlenen operasyonda, PKK/KCK-YBŞ sözde Sincar askeri kanat sorumlusu, 'Çeko Pir' kod adlı Saad Ali Bedel, etkisiz hale getirildi.
3.03.2023 Gündem
Öztürk Yılmaz kimdir? Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz kaç yaşında ve nereli?
Öztürk Yılmaz kimdir? Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz kaç yaşında ve nereli? Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz saldırıya uğradı. Ankara'daki ofisinde bıçaklı saldırıya Öztürk Yılmaz hastaneye kaldırıldı. Peki, Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz kimdir? Öztürk Yılmaz’ın sağlık durumu nasıl? Öztürk Yılmaz’a kim saldırdı, neden? Öztürk Yılmaz biyografisi!
7.12.2022 Gündem
Nizamiye Medresesi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Nizamiye Medresesi Ne Zaman, Nerede Kuruldu?
Nizamiye Medresesi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Nizamiye Medresesi Ne Zaman, Nerede Kuruldu? Büyük Selçuklu döneminde kurulan Nizamiye medreseleri, aynı zamanda Vezir Nizamülmülk’ün ismi ile bilinen önemli medreseler olarak öne çıkar. Birçok farklı bölgede olması ile beraber en büyük medreseler, bu konuda Bağdat'ta yer alır. Aynı zamanda Musul, Nişabur, Basra ve Amul olduğu gibi daha birçok farklı yerde bulunur.
17.11.2022 Eğitim
Misak-I Milli Nedir? Misak-I Milli Sınırları Ve Kararları Nelerdir?
Misak-I Milli Nedir? Misak-I Milli Sınırları Ve Kararları Nelerdir? Misak-ı milli, I. dünya savaşı sonrasında Türklerin yaşaması için belirlenen sınırlardır. Son Osmanlı Mebusan Meclisi 17 Şubat 1920 senesinde misak-ı milli sınırlarını açıklamıştır.
17.11.2022 Eğitim
PKK/KCK'nın suikast biriminde sözde komutanı Burhan Picak yakalandı
PKK/KCK'nın suikast biriminde sözde komutanı Burhan Picak yakalandı MİT, düzenlediği operasyonla Irak'ın kuzeyindeki Sincar'da PKK/KCK'nın suikast biriminde sözde komutan olarak faaliyet yürüten Burhan Piçak'ı Türkiye'ye getirdi.
21.10.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya dönüşü dikkat çeken KPSS açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya dönüşü dikkat çeken KPSS açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın Soçi kentindeki ziyareti dönüşü KPSS'nin iptali ve yaşanan süreçle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin’in davetine icabetle Soçi’ye yaptığımız çalışma ziyaretini olumlu, başarılı bir şekilde tamamladık. Sayın Putin’le 19 Temmuz’da Tahran’da bir araya gelmemizin ardından Soçi’de ikili ilişkilerimizi ve uluslararası meseleleri etraflıca değerlendirdik" dedi. KPSS'nin iptali hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "FETÖ’cü grup mu desek; 6’lı masa mı desek; bir de masanın altı var, yedi… Şimdi dikkat ederseniz, aynı anda hepsi adeta aynı cümlelerle, aynı kelimelerle bunu tanımlamaya çalıştılar. Yani biz orada boşta bulunsak veya boşluğa düşsek bunu seçime kadar satacaklardı. Çünkü gençleri nasıl aldatırız gayreti içerisindeler. Tabii bu tutmadı. Çünkü biz durumu gördük. Durumu gördükten sonra, ben ÖSYM başkanı olan arkadaşımızı da bir zan altında bırakmak istemem ama soruşturmaların hayırlı bir netice vermesi noktasından hareketle kendisini görevden almak suretiyle oraya hemen, 24 saati bulmadan bir arkadaşımızın atamasını yaptık. Bu atamayla beraber de hemen ekibini en güzel şekilde kurması için talimat verdik" açıklamasında bulundu.
6.08.2022 Siyaset
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Zaho’da masumların canına kasteden saldırı bir terör eylemidir
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Zaho’da masumların canına kasteden saldırı bir terör eylemidir MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı açıklamada, "Zaho’da masumların canına kasteden saldırı bir terör eylemidir. Tertipçileri ve tetikçileri Türkiye’nin hem terörle mücadelesinden hem de bölgesel güç ve küresel aktör olarak sivrilmesinden keyfi kaçan terör, silah ve savaş baronlarıdır." dedi.
28.07.2022 Siyaset
ABD Büyükelçiliği'nden flaş açıklama: Türkiye'nin yanındayız
ABD Büyükelçiliği'nden flaş açıklama: Türkiye'nin yanındayız ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada "ABD Büyükelçiliği olarak, son dönemde terörle mücadele operasyonlarında hayatını kaybeden Türk askerlerinin ailelerine ve yakınlarına taziyelerimizi iletiyoruz. Terörle mücadelede NATO müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız." denildi.
27.07.2022 Gündem
Irak’ta Sadr yanlısı grup parlamentoyu bastı
Irak’ta Sadr yanlısı grup parlamentoyu bastı Irak’ta Koordinasyon Grubu’nun Muhammed Şiya el-Sudani’yi başbakan adayı göstermesine itiraz eden Mukteda Sadr liderliğindeki Sadr Grubu destekçileri, Yeşil Bölge’deki parlamento binasına bastı. İlerleyen saatlerde Mukteda Sadr liderliğindeki Sadr Grubu destekçileri, Sadr’ın çağırısı üzerine Yeşil Bölge ve parlamento binasından geri çekildi.
27.07.2022 Dünya
Musul saldırısı! Milli Savunma Bakanlığı'ndan sert tepki: Teröristleri kazdıkları hendeklere gömeceğiz!
Musul saldırısı! Milli Savunma Bakanlığı'ndan sert tepki: Teröristleri kazdıkları hendeklere gömeceğiz! Irak'taki Musul Başkonsolosluğumuza yapılan saldırıya Milli Savunma Bakanlığı çok sert tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden de er ya da geç diğer teröristler gibi hesap sorulacaktır. Teröristlerin tuzaklarını başlarına yıkacak, bölgeyi kana boğma hayalleriyle birlikte onları kazdıkları hendeklere gömeceğiz" denildi.
27.07.2022 Gündem
Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğuna saldırı! Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki...
Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğuna saldırı! Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki... Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğuna yapılan saldırıyı kınayan Dışişleri Bakanlığı sorumluların bir an önce adalet önüne çıkarılması gerektiğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Can kaybı yaşanmayan bu saldırıyı en sert şekilde kınıyor ve sorumluların bir an önce adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz. Irak makamlarını diplomatik ve konsüler temsilcilikleri koruma sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz" denildi.
27.07.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Musul ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki musul haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.