Gazete Vatan Logo

CNN Türk'te açıkladı: Türkiye'nin kaderinin değiştiği gün

Karadeniz doğal gazı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filyos'taki törende yaktığı meşale ile karaya ulaştırılmaya başladı. Gazeteciler CNN TÜRK'te tarihi adımı değerlendirdi.

CNN Türk'te açıkladı: Türkiye'nin kaderinin değiştiği gün

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdeleri sıraladığı tarihi günde Karadeniz doğal gazı karaya ulaştırılmaya başladı.

Milliyet'te yer alan habere göre, gazeteci Zafer Şahin CNN TÜRK'te Hande Fırat ile Gece Görüşü programında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Hepimiz şunun farkına varalım. Bugün aslında Türkiye'nin kaderinin değiştiği gün. Türkiye 2030'lardan itibaren enerji ihraç eden bir ülke konumuna gelecek. Bu öyle olacak; Biz toplam petrol ihtiyacımızın %8'ini kendimiz karşılar konumuna geldik. Biz yüzyıl önce bizden alınan Musul ve Kerkük'le enerjiyi biz Karadeniz gazında bulduk.
Bu bizim sadece konutlarda kullanırsak 35 yıl kullanacağımız doğalgazımız var demek. Yıllık ortalama 20-25 milyar dolar cebimizde para kalacak demek. Türkiye’de şuan 7 tane doğalgaz boru hattı var. Doğalgaz Türkiye’nin şuanda dünya da en çok etkili olduğu konulardan birisi. Gübrenin hammaddesi %95 oranında doğalgaz. Türkiye bu Filyos’taki tesisi kurarken aynı zamanda gübre fabrikası kurdu. Sen bunu tam çalıştırdığında bu senin tarım ve gıdada fiyatlarının düşeceğini gösteriyor. İlk 1 ay bütün Türkiye’de ücretsiz. Sonra ilk 1 yılda yemek yaparken ki ve şofbende kullanılan doğalgaz ücretsiz olacak. 2020 yılında bu pandemiden hemen önce 1000 metreküp doğalgazı 150 dolara alıyorduk. Sonralarında bu 1800 dolara geldi.

Haberin Devamı