Gazete Vatan Logo

Öztürk Yılmaz kimdir? Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz kaç yaşında ve nereli?

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz saldırıya uğradı. Ankara'daki ofisinde bıçaklı saldırıya Öztürk Yılmaz hastaneye kaldırıldı. Peki, Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz kimdir? Öztürk Yılmaz’ın sağlık durumu nasıl? Öztürk Yılmaz’a kim saldırdı, neden? Öztürk Yılmaz biyografisi!

Öztürk Yılmaz kimdir? Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz kaç yaşında ve nereli?

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'a Ankara'daki ofisinde bıçaklı saldırı düzenlendi. Yaralanan Öztürk hastaneye kaldırıldı, kaçan saldırgan aranıyor.

ÖZTÜRK YILMAZ’IN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Sağ bacağından iki bıçak darbesi alan Öztürk hastaneye kaldırıldı. Öztürk'ün sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

ÖZTÜRK YILMAZ’A KİM, NEDEN SALDIRDI?

Olay Öztürk'ün Ankara'daki ofisinde meydana geldi. Bir partili olduğu ifade edilen saldırgan, Öztürk Yılmaz ile makam odasında bir araya geldi.

15 dakikalık görüşme sonrasında içeriden gelen gürültü sesleri üzerine Öztürk'ün sekreteri odaya girdi. Öztürk, Sağ bacağından iki bıçak darbesi aldı.

YENİLİK PARTİSİ GENEL BAŞKANI ÖZTÜRK YILMAZ KİMDİR?

Öztürk Yılmaz, 19 Eylül 1970, Ardahan doğlumlu. Türk diplomat, siyasetçi, yazar, 26. ve 27. dönem Ardahan milletvekili, Yenilik Partisi Genel Başkanı'dır.

Ardahan Lisesi ve ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olduktan sonra 1996 yılında girdiği Dışişleri Bakanlığı'nda sırasıyla Balkanlar, AGİT, Orta Doğu, Orta Asya ve Kafkasya Daireleri'nde Daire Başkanı, daha sonra da Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığı'nda Daire Başkanı olarak görev yaptı.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği'nin kalkınma ve entegrasyonu konusunda Brüksel'deki VUB Üniversitesinde (Vrije Universiteit Brussel) yüksek lisans yaptı.

Yurtdışında ise sırasıyla Kırgızistan Büyükelçiliği, Brezilya Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği'nde Müsteşar olarak görev yaptı. 15 Temmuz 2013 tarihinde Türkiye'nin Musul Başkonsolosu olarak atandı.

11 Haziran 2014 tarihinde IŞİD tarafından Musul Başkonsolosluğu'na yapılan baskın sonrası 43 kişiyle birlikte 101 gün boyunca alıkonuldu. 20 Eylül 2014 tarihinde 43 personeli ile birlikte serbest bırakıldı.2 Temmuz 2015 tarihinde Büyükelçiler Kararnamesi ile Türkiye'nin Duşanbe Büyükelçisi olarak atandı.