Morfin

Morfin

Son dakika morfin haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan morfin ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını morfin haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Morfin

haberleri sayfasında son dakika yaşanan morfin gelişmeleri de dahil olmak üzere 158 morfin haberi bulunmuştur. Tüm morfin haberleri aşağıda listelenmiştir.
Zehir tacirlerine 55 ilde büyük darbe! Bakan Yerlikaya detayları paylaştı
Zehir tacirlerine 55 ilde büyük darbe! Bakan Yerlikaya detayları paylaştı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 46 ilde, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 9 ilde uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik düzenlenen “Narkoçelik-10” operasyonlarında; 1 ton 19 kg uyuşturucu madde ve 1 milyon 23 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 250 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.
2.04.2024 Gündem
Estetik ameliyatı olan kadın hayatını kaybetti! Soruşturma başlatıldı
Estetik ameliyatı olan kadın hayatını kaybetti! Soruşturma başlatıldı Kayseri'de burun, elmacık kemiği ve kulaklarından estetik ameliyatı olmak için hastaneye giden Ahu Gültekin, 9 saat süren ameliyatın ardından 5 gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Olayda ihmal olduğunu iddia eden merhumun kardeşi Mustafa Gültekin, "Olayda ihmal olduğunu düşünüyorum. Normalde ameliyata profesör girmesi gerekiyor ama asistanı girmiş. Asistanının da kim olduğunu ve nerede olduğunu şu anda bulamıyoruz" dedi.
20.03.2024 Gündem
Birleşmiş Milletler’in uyuşturucu raporu korkuttu: Metamfetamin alarm veriyor!
Birleşmiş Milletler’in uyuşturucu raporu korkuttu: Metamfetamin alarm veriyor! Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Kontrol Kurulu (INCB) 2023 Raporu yayımlandı. INCB Üyesi ve önceki Başkanı Prof. Dr. Sevil Atasoy tarafından açıklanan raporda Türkiye’ye ilişkin dikkat çekici veriler yer aldı. Özellikle ülkemizin halk sağlığı açısından metamfetamin sorunuyla karşı karşıya olduğunun altını çizen Prof. Dr. Atasoy, Türkiye'de ele geçirilen uyuşturucu maddeleri, kullanım oranları ve atılması gereken adımlara dair önemli bilgiler paylaştı.
11.03.2024 İsmail Sarı
Yoğun bakımda iğrenç istismar! Kapıyı açan hemşire gördü
Yoğun bakımda iğrenç istismar! Kapıyı açan hemşire gördü İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören 4'üncü evre akciğer kanseri hastası N.C. (63) adlı kadına, cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla tutuklanan hemşire Emre Kale'nin ilk duruşmadaki sözleri şoke etti.
1.12.2023 Corona Virüsü
8 ilde zehir tacirlerine darbe! 1 Ton 719 kg uyuşturucu ele geçirildi
8 ilde zehir tacirlerine darbe! 1 Ton 719 kg uyuşturucu ele geçirildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucu tacirlerine yönelik 8 ilde düzenlenen operasyonun ayrıntılarını paylaştı.
1.12.2023 Gündem
3 operasyonda, 74 milyon lira değerinde uyuşturucu ele geçirildi! Büyük darbe
3 operasyonda, 74 milyon lira değerinde uyuşturucu ele geçirildi! Büyük darbe Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince, gerçekleştirilen 3 ayrı operasyonda 58 kilogram kokain, 30 kilogram morfin, 12 kilogram metamfetamin olmak üzere toplam 74 milyon lira değerinde 100 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.
21.10.2023 Yaşam
Yoğun bakımdaki hastaya iğrenç istismar! Detayları şok etti
Yoğun bakımdaki hastaya iğrenç istismar! Detayları şok etti İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören 4'üncü evre akciğer kanseri hastası N.C. (63) adlı kadına, cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan hemşire E.K. (29) hakkında iddianame hazırlandı. E.K.cinsel istismardan önce N.C.'ye tedavisinde kullanılmayan hidromorfin içerikli bir ilaç verdikten sonra cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıktı. E.K. 40 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılanacak.
10.10.2023 Yaşam
Diş ağrısı sandı ama delirten hastalık çıktı! Hayatı kabusa döndü: Yüzümü koparıp atmak istiyorum
Diş ağrısı sandı ama delirten hastalık çıktı! Hayatı kabusa döndü: Yüzümü koparıp atmak istiyorum Diş ağrısı sandı ama bambaşka bir hastalık çıktı! Halk arasında delirten hastalık olarak biliniyor, hayatı kabusa çeviriyor. Antalya'da 2 çocuk annesi 45 yaşındaki Feride Kandan'ın, yüz bölgesinde dayanılmaz ağrılara neden olan 'Trigeminal Nevralji' nedeniyle hayatı altüst oldu. Kandan, “Yüzümün sağ tarafından nefret ediyorum, koparıp atmak istiyorum" dedi.
26.07.2023 Yaşam
Gelincik Otu Nedir? Gelincik Otu Faydaları Nelerdir?
Gelincik Otu Nedir? Gelincik Otu Faydaları Nelerdir? Gelincik otu geçmişten günümüze kadar bilinen bir ottur. Kendisine has olan bir hüzünlü hikayesi vardır. Gelincik otu doğal ağrı kesici olarak bilinir ve günümüzde çoğu insan tarafından kullanılır. 
14.07.2023 Sağlık
Almanya'da Türk kızı Ece Sarıgül'e korkunç saldırı! Sokak ortasında dehşet anları
Almanya'da Türk kızı Ece Sarıgül'e korkunç saldırı! Sokak ortasında dehşet anları Almanya’da yaşanan olay tüm dünyada geniş yankı buldu. 14 yaşındaki Türk kızının ve arkadaşının sokak ortasında başına gelenler kan dondurdu. Ailesi, bir daha eve dönemeyeceğinden habersiz Ece’yi okula uğurladı. Onları bir süre izleyen gizemli şahıs ise hem Ece’yi hem de arkadaşı üzerinden kurduğu kanlı planı devreye aldı. Korkunç olay bu dakikadan sonra başladı. İşte Türk kızını sona götüren o dehşet anlarının detayları...
7.12.2022 Dünya
Hastasını morfin bağımlısı yaptı! İstanbul'daki tıp merkezinde skandal iddia
Hastasını morfin bağımlısı yaptı! İstanbul'daki tıp merkezinde skandal iddia İstanbul Esenyurt’taki özel bir tıp merkezi hakkında skandal bir iddia ortaya atıldı. 25 yaşındaki genç, böbrek ağrısı şikayetiyle doktora gitti. Tıp merkezinde çalışan doktor ise tedavi için morfin enjekte etti. Ağrıları azalan E.Y., her gün o doktora gitmeye başladı. Ancak doktor, hastasını morfin bağımlısı haline getirmiş ve yaklaşık 700 bin TL parasını almıştı. Tüm bu yaşananlar E.Y.'nin eşi şüphelenince ortaya çıktı. İşte detaylar...
7.12.2022 Yaşam
Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığından “Bataklık Soruşturması” açıklaması
Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığından “Bataklık Soruşturması” açıklaması Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığından yapılan açıklamada, “Bataklık Soruşturması uyuşturucu kaçakçılığından elde edilen suç gelirlerinin aklanmasına yönelik bir soruşturmadır. Amacı suç gelirlerine ve suçtan kaynaklı malvarlığı değerlerinin aklanması suçuna müdahale etmektir.” denildi.
6.12.2022 Gündem
Düğünlere çiçek yetiştirdiğini düşünürken suç işledi! Fotoğrafları gören yetkililer hemen harekete geçti
Düğünlere çiçek yetiştirdiğini düşünürken suç işledi! Fotoğrafları gören yetkililer hemen harekete geçti Avustralya’nın Tasmanya adasında çiçek tarımı yapan Kate Dixon, düğün sezonu için dekoratif ‘fırfırlı pembe gelincik’ çiçeği yetiştirdiğini düşünürken şoke oldu. Paylaştığı fotoğrafları gören yetkililer hemen harekete geçti ve tüm çiçekleri söktü.
26.11.2022 Dünya
Bakan Soylu duyurdu! Van'da 313 kilogram toz esrar ele geçirildi
Bakan Soylu duyurdu! Van'da 313 kilogram toz esrar ele geçirildi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van'ın Başkale ilçesinde 313 kilogram toz esrar, 10 şişe sıvı morfin ve 460 adet sentetik hapın ele geçirildiğini duyurdu.
11.11.2022 Gündem
TMO'dan haşhaş kapsülü alım fiyatları hakkında açıklama
TMO'dan haşhaş kapsülü alım fiyatları hakkında açıklama TOPRAK Mahsulleri Ofisi'nden (TMO), 2022 haşhaş kapsül alım fiyatlarına ilişkin yapılan açıklamada, yüksek morfinli TMO tohumluğu kullanılarak elde edilen haşhaş kapsülünü kilosunu 15 TL'den, geleneksel tohumluk kullanılarak elde edilen haşhaş kapsül alımını kilosu 7,5 TL'den, TMO'nun tohumluk ihtiyacına yönelik, sözleşmeli üretimle elde edilen tohumlu haşhaş kapsülünü ise kilosu 25 TL'den alınacağı belirtildi. 
22.06.2022 Ekonomi
Kaftan içinde uyuşturucu ticaretine 16 yıl 3 ay hapis
Kaftan içinde uyuşturucu ticaretine 16 yıl 3 ay hapis Ankara'da, kaftan ve çeşitli otantik kıyafetlere emdirilerek kargo ile İngiltere ve Kanada'ya 16 kilo 700 gram baz morfin göndermek isterken yakalanan İran Uyruklu Mahdı Ghasemı(35), 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan tutuklu yargılandığı davada 16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.
19.03.2022 Yaşam
Öfori nedir, neden olur? Öforik kime denir?
Öfori nedir, neden olur? Öforik kime denir? Mutluluk, heyecan ve haz gibi duyguların geçici ama yoğun bir şekilde yaşanmasına öfori adı veriliyor. İlk kez Antik Yunan döneminde kullanılan Öfori kelimesi, Avrupa dillerinde ''Euphorie'' şeklinde geçmiştir. Peki, Öfori nedir, neden olur? Öforik kime denir? İşte detaylar…
9.02.2022 Sağlık
Kanser ağrılarında doğru yönlendirme önemli!
Kanser ağrılarında doğru yönlendirme önemli! Kanser tedavisi sürecinde ortaya çıkan ağrıların algoloji hekimlerince değerlendirilmesi gerektiğini dikkat çeken Prof. Dr. Serbülent Gökhan Beyaz, pankreas kanserlerinde yüzde 59 oranında, baş boyun kanserlerinde ise yaklaşık yüzde 64 ağrı görüldüğünü ve bu hastaların uygun ağrı tedavisi almadığını belirtti.
1.08.2021 Sağlık
Opioid salgınına neden oldu! Rekor tazminat..
Opioid salgınına neden oldu! Rekor tazminat.. ABD’de 4 büyük ilaç şirketi, ürettiği ağrı kesicilerin bağımlılık riskini anlatmadan pazarladı ve "opioid salgınına" neden oldu. Bu ilaçları kullanan çok sayıda ünlü isim de aşırı doz ağrı kesici nedeniyle hayatını kaybetti. Şirketler, yaşananlar nedeniyle rekor miktarda tazminat ödemeyi kabul etti.
22.07.2021 Sağlık
Fare zehirinden siyanüre neler yok ki!  “1 sigaradan bir şey olmaz” demeyin!
Fare zehirinden siyanüre neler yok ki! “1 sigaradan bir şey olmaz” demeyin! Fare zehiri, aseton, amonyak, katran, karbonmonoksit (egzoz gazı)… Bu ve benzeri tam 7 bini aşkın kimyasal madde, her bir sigara ile birlikte vücuda giriyor! “Bir sigaradan bir şey olmaz!” diyenler dikkat! Sigara dumanında bulunan 7 bini aşkın kimyasal maddenin 250’si zararlı iken, en az 69 tanesi de kansere yol açıyor!
29.05.2021 Sağlık
Balon balığı yiyen geminin ikinci kaptanı öldü, 4 denizci hastanelik oldu
Balon balığı yiyen geminin ikinci kaptanı öldü, 4 denizci hastanelik oldu Hatay'ın İskenderun ilçesine gelen kuru yük gemisinin mürettebatı, Finike açıklarında yakalanan balon balığını yedi. Zehirlenen geminin ikinci kaptanı Muhammer Alak öldü, 4 denizci ise hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.
11.02.2021 Gündem
Kanser hastalarında ağrıyı azaltmak mümkün!
Kanser hastalarında ağrıyı azaltmak mümkün! Kanser ağrısı çeken hastaların yüzde 50'sinin yeterli ağrı tedavisi alamadığına dikkat çeken Algoloji (Ağrı tedavisi) Bölümünden Prof. Dr. Haci Ahmet Alıcı, "Ağrı kesicilerden yeteri kadar sonuç alamayan kanser hastalarında morfin pompaları, sinir blokları, omurilik pili veya ablatif yöntemlerle ağrılarını azaltmada büyük başarı sağlıyoruz" dedi.
13.12.2020 Sağlık
İstem dışı kasılmaları beyin pili ile son buldu
İstem dışı kasılmaları beyin pili ile son buldu Manisa’da yaşayan 62 yaşındaki Eczacı Ayşe Özhan Kocakabak, 5 yıl önce sol bacağında ve karnında kasılmalar yaşamaya başladı. Yıllar içinde kasılmaların şiddeti o kadar şiddetlendi ki işini bırakmak zorunda kaldı. Doktor doktor gezen ama hastalığına bir türlü çare bulamayan Kocakabak’ın yolu Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh ile kesişince hayatı değişti. Dr. Zırh, tetkikler sonrası Özhan’a vücutta aşırı kasılmalara neden olan Distoni hastalığı teşhisi koydu. Beyin pili tedavisi uygulanan Kocakabak’ın istem dışı kasılmaları bu tedavi ile son buldu.
10.11.2020 Sağlık
Bataklıkta o çıktı: Escobar Nejat
Bataklıkta o çıktı: Escobar Nejat 9 ülkede ortak yürütülen uluslararası uyuşturucu operasyonunda 1992’den beri ‘Türk Escobar’ olarak bilinen Nejat Daş (53) ile eşi ve baldızının da aralarında bulunduğu 67 kişi gözaltına alındı. Yakalanan isimler arasında bir emniyet müdürü ile 2 polis memuru da var.
1.07.2020 Gündem
Geçmeyen hıçkırığı hafife almayın
Geçmeyen hıçkırığı hafife almayın Bir türlü geçmeyen inatçı hıçkırığın nedenlerinin araştırılması gerektiğini anlatan Doç. Dr. Bülent Yaşar, “Merkezi sinir sistemi tümörleri, inme, Parkinson, kafa travması, menenjit, göğüs boşluğunu tutan kanserler, büyümüş lenf bezleri; koroner yetersizlik, yemek borusu tümörleri ve reflü geçmeyen hıçkırığın olası nedenleri arasında sayılabilir” dedi.
15.06.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Morfin ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki morfin haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.