Gazete Vatan Logo

Almanya'da Türk kızı Ece Sarıgül'e korkunç saldırı! Sokak ortasında dehşet anları

Almanya’da yaşanan olay tüm dünyada geniş yankı buldu. 14 yaşındaki Türk kızının ve arkadaşının sokak ortasında başına gelenler kan dondurdu. Ailesi, bir daha eve dönemeyeceğinden habersiz Ece’yi okula uğurladı. Onları bir süre izleyen gizemli şahıs ise hem Ece’yi hem de arkadaşı üzerinden kurduğu kanlı planı devreye aldı. Korkunç olay bu dakikadan sonra başladı. İşte Türk kızını sona götüren o dehşet anlarının detayları...

Almanya'da Türk kızı Ece Sarıgül'e korkunç saldırı! Sokak ortasında dehşet anları

Almanya'nın güneyindeki yaklaşık 5 bin nüfusa sahip Illerkirchberg kasabası. Ece Sarıgül ve en yakın arkadaşı Nerea, Pazartesi günü sabahın erken saatlerinde okullarına gitmek için yola koyuldu. Öğrenciler Ulm kenti yakınlarındaki kasabada okula doğru doğru yürürken, saatler 07.20'yi gösteriyordu.

Kız çocukları okul yolundaki trafik ışıklarına yaklaştı, bu sırada bir cani tarafından izlendiklerinden habersizlerdi. Eli bıçaklı cani çocuklara yaklaştı, önce eliyle vurdu. Ardından 14 yaşındaki Ece Sarıgül'ü bıçakladı, vahşeti izleyen arkadaşı Nerea'ya da bıçak darbeleri savurdu. Bir görgü tanığı, okula giden yolda trafik lambası yakınından bağrışlar duyduğunu, gidip olay yerine baktığında bir kız çocuğunu kanlar içinde yatarken gördüğünü söyledi. Görgü tanığının aktardığına göre, yerde yatan kız çocuğu karnından yaralıydı. Bilincini kaybetmiş haldeki diğer kız çocuğu da yine karın çevresinden saldırıya uğramıştı.

Hemen polis ve ambulans arandı, ekipler dakikalar içinde olay yerine geldi. 14 yaşındaki Ece olay yerinde hayata döndürüldü ancak kaldırıldığı hastanede doktorların tüm çabasına rağmen yaşamını yitirdi. Ağır yaralı arkadaşı Nerea da aynı hastanede tedavi altına alındı. Yaralının hayati tehlikesi bulunmuyor. 13 yaşındaki ağır yaralı Nerea, arkadaşı Ece'nin öldüğünü öğrendi ve başsavcılık yetkililerinin verdiği bilgiye göre psikolojik olarak da zor bir durumda.

Haberin Devamı

SALDIRGAN ERİTRELİ, 27 YAŞINDA

Almanya'nın resmi yayın organı Deutsche Welle, bir göçmen erkek tarafından öldürülen Ece Sarıgül'ün ülkede infiale yol açtığını bildiriyor. Illerkirchberg Belediye Başkanı Markus Häußler, kasaba sakinlerinin şok içinde olduklarını söylüyor.

Alman polisi, Ece ve arkadaşına saldıran 27 yaşındaki erkek göçmeni gözaltına aldı. Polis, Eritre asıllı saldırganın okul yakınındaki sığınmacı yurdunda kaldığını açıkladı. Yurttan çıkıp otobüs durağı yakınlarına elinde bıçakla gelen saldırgan, saldırının ardından yeniden yurda kaçtı.

Bunun üzerine özel timlerce sığınmacıların kaldığı binaya operasyon düzenlendi. Eritreli üç kişinin gözaltına alınırken, kendisi de yaralı olan şüpheli gözaltına alındı ve diğer iki kişi serbest bırakıldı. Yaralı bir şekilde hastaneye kaldırılan saldırgan, polis gözetiminde hastanede tutuluyor.

SORULARI YANITSIZ BIRAKTI

Saldırganın kız çocuklarına elindeki bıçakla saldırdığını kaydeden polis, saldırının nedenini araştırıyor. Saldırganın kız öğrencileri tanıyıp tanımadığı da yine polis tarafından soruşturuluyor.

Haberin Devamı

Milliyet'in aktardığı habere göre; haber ajansı dpa, şüphelinin konuşmama hakkını kullanarak polisin sorularına yanıt vermediğini bildirdi. Saldırganın poliste herhangi bir suçtan dolayı yok, şimdiye kadar bir kez toplu taşıma aracında biletsiz yakalandığı kaydediliyor.

BERLİN BÜYÜKELÇİSİ ŞEN: BUNU KİM YAPTI?

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, cinayetin duyulmasıyla Ulm'e giderek Sarıgül ailesini ziyaret etti. Baden-Württemberg eyaletinin İçişleri Bakanı Thomas Strobl ile birlikte olay yerine giden Büyükelçi Şen, "Kim bu? Bunu kim yaptı? Olay açıklığa kavuşturulacak mı?" sorularını yöneltti.

Cinayet haberi sosyal medyada yoğun bir göçmen tartışmasına yol açtı. Alman medyasında da, sığınmacıların karıştığı diğer olayları hatırlatan haberler yayımlandı. Alman polisi ise, açıklamasında yabancılar ve sığınmacıların genel bir şüphe altında bırakılmamasını istedi.

"Bu olay nefret ve kışkırtmaya bir gerekçe ya da vesile olmamalıdır" diyen Baden-Württemberg İçişleri Bakanı Strobl, cinayetin siyasi ya da dinsel bir boyut taşıdığına dair elde bir işaret bulunmadığını belirtti.

Illerkirchberg’le birlikte bölgede bulunan diğer mülteci barınaklarında yaklaşık 1200 kayıtlı sığınmacı barınıyor. Bölgedeki sığınmacıların büyük bölümünü Ukraynalılar oluşturuyor.

Haberin Devamı

İKİZ AĞABEYLERİ BİRKAÇ DAKİKA ÖNCE OTOBÜSE BİNDİ

Alman Bild gazetesi, 'Ece okula giderken bıçaklandı' manşetiyle sunduğu haberinde 14 yaşındaki kız öğrencinin ikiz erkek kardeşlerinin bir önceki otobüse bindiğini yazdı. 14 yaşındaki Türk kızının Pazartesi sabahı evinden çıkarken, Sarıgül ailesinin çocuklarının bir daha eve dönmeyeceğinden habersiz olduklarını belirten Bild, Ece'nin okul otobüsüne binmeye hazırlanırken saldırıya uğradığını bildirdi. 'Otobüs durağına yalnızca 400 metre vardı' diyen Bild, kız çocuğunun ağabeyleriyle bir önceki otobüse binmesi halinde saldırıdan kurtulabileceğini ancak artık bu sorunun yanıtsız olduğunu vurguladı.

Bild'de yer alan haberdeki detaylardan biri, hayat dolu kız çocuğunun boş zamanlarında bir dans okuluna gittiği ve hip-hop dans etmeyi çok sevdiği oldu.

FOCUS: İNSANIN İÇİNE İŞYELEYEN BİR ÇIĞLIK

Alman yayın organı Focus ise, Illerkirchberg kasabasında büyük bir öfke olduğunu ve cinayetin tüm Almanya'yı sarstığını bildiriyor. Sarıgül ailesinin taziyeleri kabul ettiği kalabalık salonda bir kadının ağladığını, ardından bir çığlık duyulduğunu belirten Focus muhabiri Jacqueline Arend, "İçinize işleyen bir çığlık, sizi gerçek bir ürpertiyle baş başa bırakan bir çığlık" diyor.

Haberin Devamı

Yüzlerce insanın Ulm'daki cemevinde aileye başsağlığı sunmak için toplandığını dile getiren Focus, Ece'nin ikiz kardeşleri ve küçük kız kardeşinin de taziyeleri kabul ettiğini aktardı.

'ECE SAKİNDİ VE İNANILMAZ KİBARDI'

Cenazeye katılanların kırmızı gözler ve gözyaşlarından ıslanmış yüzlere yas tuttuğunu kaydeden Focus muhabiri Arend, salonda keder ve öfkenin bir arada olduğu yorumunu yaptı. Focus'a konuşan Erdal Yıldız ise, yaşamını yitiren kız çocuğunu "Ece sakindi ve inanılmaz kibardı. Şimdi öldü. Ailesi henüz kaybı anlayabilmiş değil. Henüz ben de anlayamadım" diyor başını sallayarak.

'ANLAMI, YAS TUTUYORUZ DEMEK'

Kurbanın babasının 20 yıllık arkadaşı Şahin Bayram ise, "Bir şeyler yapılmalı. Sığınmacılarla ilgilenilmediği için çocuklarımızın okullarına korumalarla gönderilmesi kabul edilemez" diye konuşuyor.

Illerkirchberg kasabası sakinleri Ece Sarıgül'ün yaşamını yitirdiği yeri bir mum ve çiçek denizine çevirdi, uluslararası haber ajansları AFP ve AP kasabadan birçok fotoğrafı dünyaya servis etti.

İNGİLİZ BASINI 'KÜÇÜK MELEK' DEDİ

Mumların arasına 'Yastayız' yazısını koyan Hatice Şirin ise, Alman medyasına Türkçe ifadeyi açıklıyor: "Anlamı, yas tutuyoruz demek. Yazıyı oraya ben yerleştirdim." Focus muhabiri, kasaba sakini Hatice Şirin'in komşusu Nezahat Şentürk'e sarılıp ağladığını da ekliyor.

Vahşi cinayet ABD'den İngiltere'ye, İtalya'dan Fransa'ya birçok ülkede haberleştirildi. Amerikan Washington Post gazetesi, 'Almanya'daki bıçaklı saldırıda kız çocuğu öldü, diğeri ağır yaralandı' başlığını attı, İngiliz BBC 'Almanya'da kız öğrenci bıçaklı saldırıda öldürüldü' dedi.

Fransız Euronews 'Almanya'nın güneyindeki okul yanında gerçekleşen bıçaklı saldırıdan sonra genç kız hayatını kaybetti' başlığını seçti.

İtalyan La Republica gazatesi, korkunç cinayeti "Almanya'da bir okulda bıçaklı saldırı: Bir kız çocuğu öldü, diğeri ağır yaralandı" başlığını atarak duyurdu. Haberin spotunda ise, şüphelinin yakındaki bir eve kaçtığı ve daha sonra tutuklandığı bilgisine yer verildi.

Corriere della Sera ise "Almanya'da bir okulun yakınında pusu: İki kızdan biri bıçaklanarak öldürüldü" başlığını attı. Haberde şu ifadelere yer verildi:

"Saldırı sabah saat 7.30'da Baden-Wuertteberg'e bağlı Illerkirchberg'de meydana geldi. Kurbanla birlikte 13 yaşındaki başka bir kız da ağır yaralandı. Saldırının nedeni belirsiz. Polis, 27 yaşındaki Eritreli bir sığınmacı olan saldırganı tutukladı."

İngiliz The Sun gazetesi ise 14 yaşında yaşamını yitiren Ece için 'Küçük melek' ifadesini başlık yaptı.