Montrö Anlaşması

Montrö Anlaşması

Son dakika montrö anlaşması haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan montrö anlaşması ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını montrö anlaşması haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Montrö Anlaşması

haberleri sayfasında son dakika yaşanan montrö anlaşması gelişmeleri de dahil olmak üzere 66 montrö anlaşması haberi bulunmuştur. Tüm montrö anlaşması haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karadeniz'de tehlikeli gerilim! Türkiye’nin Montrö’yü uygulaması krizin büyümesini önlüyor
Karadeniz'de tehlikeli gerilim! Türkiye’nin Montrö’yü uygulaması krizin büyümesini önlüyor Rus ordusunun Ukrayna topraklarına girmesiyle başlayan savaş Karadeniz'de tansiyonun yükselmesine neden oldu. Rusya bölgedeki deniz filosunu 2014 yılından itibaren giderek güçlendirdi. NATO 2021’de Sea Breeze tatbikatı ile güç gösterisi yaptı. ABD ve Ukrayna’nın ev sahipliğini yaptığı tatbikata Rusya sert tepki gösterdi. 1936’da imzalanan Montrö Sözleşmesi ile Türk boğazlarının kontrolü ve savaş gemilerinin geçiş izni Türkiye’ye verildi. Türkiye’nin Montrö’yü uygulaması, Karadeniz’de krizin daha da büyümesini engelledi.
10.08.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: ABD yönetimi F-16 talebimize güçlü destek veriyor
Bakan Çavuşoğlu: ABD yönetimi F-16 talebimize güçlü destek veriyor Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İki ülkenin NATO üyeliğinin F-16 alımına şart koşulması doğru olmaz, ikisi farklı konu. Dolayısıyla ikisini birbirine şart koşmak doğru bir yaklaşım olmaz. Şartlara bağlanarak bizim F-16 almamız söz konusu olmaz" dedi.
20.02.2023 Gündem
AK Parti'li Kurtulmuş: Ukrayna meselesi bir an evvel çözüme kavuşturulmalı
AK Parti'li Kurtulmuş: Ukrayna meselesi bir an evvel çözüme kavuşturulmalı AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, "Ukrayna meselesi bir an evvel acil ve kalıcı bir çözüme kavuşturulamazsa bunun uzun dönemli ve çok ağır tahribatlar ortaya çıkaracak savaşlar silsilesine vesile olacağının endişesi içerisindeyiz" dedi.
18.05.2022 Siyaset
Rusya-Ukrayna arasında arabulucu olan Türkiye NATO'dan daha fazlasını yaptı: Ankara sayesinde Odessa’yı kurtarabildik...
Rusya-Ukrayna arasında arabulucu olan Türkiye NATO'dan daha fazlasını yaptı: Ankara sayesinde Odessa’yı kurtarabildik... Ukrayna ile Rusya arasındakiler çatışmalar ülkenin doğusundaki Donbass bölgesinde yoğunlaştı. Mariupol, Odessa ve Mıkolayiv kentleri kilit yerler durumunda. Fransız Le Monde gazetesi, Rusya-Ukrayna arasında arabulucu olan Türkiye’nin, Ukrayna için de diğer NATO ülkelerinden daha fazlasını yaptığını yazdı. Haberde görüşlerine yer verilen Ukraynalı bir diplomat, Boğazların savaş gemilerine kapatıldığını hatırlatarak, “Ankara sayesinde Odessa’yı kurtarabildik” dedi.
20.04.2022 Dünya
Türkiye'den flaş 'garantörlük' açıklaması! Canlı yayında bu sözlerle duyurdu: Nadir birkaç ülkeden biriyiz...
Türkiye'den flaş 'garantörlük' açıklaması! Canlı yayında bu sözlerle duyurdu: Nadir birkaç ülkeden biriyiz... Türkiye'den son dakika 'garantörlük' açıklaması geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Rusya Ukrayna savaşında devam eden müzakerelere ilişkin "Biz Türkiye olarak bu süreçte garantör olmaya olumlu baktığımızı ifade ettik. Prensipte biz buna olumlu bakıyoruz tabii ki." dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
1.04.2022 Gündem
Scholz ilk kez Türkiye'ye geldi! İki liderden önemli mesajlar: 50 milyar dolara taşıyacağız!
Scholz ilk kez Türkiye'ye geldi! İki liderden önemli mesajlar: 50 milyar dolara taşıyacağız! Almanya Şansölyesi Scholz, Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, Scholz'u resmi törenle karşıladı. Erdoğan ve Scholz daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Scholz basın toplantısında, Ukrayna'da kalıcı ateşkesi vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gayretlerimiz sonucu Rus ve Ukrayna Dışişleri Bakanları Dışişleri Bakanımın da katılımıyla Antalya’da bir araya geldi. Savaşın devam ettiği bir ortamda bu toplantının düzenlenmesi bile diplomasinin hanesine kaydedilmiş önemli bir başarıdır. Kalıcı ateşkesin tesisi konusundaki çabalarımızı yılmadan sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
14.03.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya Ukrayna tepkisi: Montrö dahil her uygulamayı kullanacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya Ukrayna tepkisi: Montrö dahil her uygulamayı kullanacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu'nda konuştu. Erdoğan, "Temennimiz silahların bir an önce susmasıdır. Biz barışın dünyasını kurmaya mecburuz, savaşın değil. Ateşe benzin dökmenin faydası yok. Bölgemizde sulh için Montrö dahil her uygulamayı kullanacağız" dedi.
11.03.2022 Siyaset
Ukrayna'dan flaş Montrö Boğazlar Sözleşmesi açıklaması
Ukrayna'dan flaş Montrö Boğazlar Sözleşmesi açıklaması Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, 'Rus gemilerinin boğazlardan geçmemesi konusunda türk tarafına minnettarız. Türk tarafı montröyü titizlikle uyguluyor. Bu Rusya Batı çekişmesi değil, Bu Ukrayna Rusya savaşıdır' açıklamasında bulundu.
3.03.2022 Dünya
Rusya'dan 3. Dünya Savaşı tehdidi! Montrö açık kapı bırakmıyor...
Rusya'dan 3. Dünya Savaşı tehdidi! Montrö açık kapı bırakmıyor... Ukrayna işgalinde istediği sonuçları alamayan ve bir çok ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalan Rusya'dan dün 3. Dünya Savaşı tehdidi gelmişti. Ukrayna-Rusya savaşı çıktığı ilk günden beri en çok merak edilen konu Montrö Anlaşması olmuştu. Montrö’yü değerlendiren Prof. Dr. Erhan'a göre savaşta Boğazlar’dan geçici görev dışındaki Rus gemileri geçemez. Boğazlar’da kontrol tamamen Türkiye'de olur.
3.03.2022 Gündem
AK Parti'den Ukrayna açıklaması: Ateşkesin sağlanması için görüşmeler devam ediyor
AK Parti'den Ukrayna açıklaması: Ateşkesin sağlanması için görüşmeler devam ediyor AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor. Ukrayna'daki Rusya saldırısı ile ilgili olarak AK Partili Çelik, Türkiye'nin diplomatik açıdan anahtar ülke olduğunu belirtirken, 'Bütün haksız girişimlere sonuna kadar karşıyız.' dedi.
2.03.2022 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu'ndan kritik Montrö açıklaması: O ülkeleri uyardık!
Bakan Çavuşoğlu'ndan kritik Montrö açıklaması: O ülkeleri uyardık! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte gündemde olan Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve boğazlardan geçişlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Biz Montrö hükümlerini uyguluyoruz. Kıyıdaş olan, olmayan bütün ülkeleri boğazlardan savaş gemisi geçirmemesi konusunda uyardık. Montrö ne diyorsa bunu uyguladık, bundan sonra da uygulayacağız" dedi.
28.02.2022 Siyaset
Türkiye'den flaş Montrö Anlaşması açıklaması! Putin'in darbe çağrısına tepki
Türkiye'den flaş Montrö Anlaşması açıklaması! Putin'in darbe çağrısına tepki Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Montrö Anlaşması ilgili kritik açıklamada bulundu. Çavuşoğlu ayırca Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna'da darbe çağrısına tepki gösterdi.
25.02.2022 Gündem
Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin TBMM Başkanından açıklama: Türkiye, Montrö Anlaşması hükümlerine riayet edecek
Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin TBMM Başkanından açıklama: Türkiye, Montrö Anlaşması hükümlerine riayet edecek Tekirdağ’a gelen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa ilişkin açıklama yaptı. Şentop, “Montrö Antlaşması önemli bu konuda Ukrayna Büyükelçisinin de bir talebi olmuştu ama anlaşmadaki hükümler çok açık ve çok net. Türkiye bu anlaşma hükümlerini net bir şekilde kararlılıkla takip etmektedir. Bugüne kadar da böyle oldu. Bundan sonra da bu anlaşma hükümlerine Türkiye harfiyen riayet ediyor, edecek” dedi.
25.02.2022 Gündem
Fatih Erbakan'dan Davutoğlu'na ziyaret
Fatih Erbakan'dan Davutoğlu'na ziyaret Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret etti.
24.02.2022 Siyaset
Ukrayna Büyükelçisi Bodnar: Türkiye tarafsız kalmamalı
Ukrayna Büyükelçisi Bodnar: Türkiye tarafsız kalmamalı Ukrayna Büyükelçisi yaptığı açıklamada, "Bu ihtilafta Türkiye tarafsız kalmamalı, çünkü bölgenin hayati çıkarlarını etkiliyor." dedi.
24.02.2022 Dünya
İletişim Başkanı Altun'dan Rusya-Ukrayna gerilimine ilişkin açıklama
İletişim Başkanı Altun'dan Rusya-Ukrayna gerilimine ilişkin açıklama İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Rusya-Ukrayna gerilimine ilişkin, "İki ülke ile olan yakın diyaloğumuzdan da istifadeyle, tarafların da istemesi halinde, aralarındaki diyaloğun ve barışın yeniden tesisi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.
3.02.2022 Siyaset
Mevlüt Çavuşoğlu ile Sergey  Lavrov görüşmesinde 'Kanal İstanbul' mesajı
Mevlüt Çavuşoğlu ile Sergey Lavrov görüşmesinde 'Kanal İstanbul' mesajı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu ve Lavrov'dan peş peşe Kanal İstanbul açıklamalar yapıldı
30.06.2021 Gündem
Bakan Çavuşoğlu açıkladı! Türkiye heyeti Mısır'a gidecek
Bakan Çavuşoğlu açıkladı! Türkiye heyeti Mısır'a gidecek Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Mısır Türkiye'den bir heyeti davet etti. Mayıs başında bir heyet Mısır'a gidecek." dedi.
15.04.2021 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu'ndan sert tepki: Aba altından sopa  gösteriyorlar
Bakan Çavuşoğlu'ndan sert tepki: Aba altından sopa gösteriyorlar Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bazı emekli amirallerin imzasıyla yayımlanan açıklamaya ilişkin, "Burada aba altından sopa gösteriyorlar, yani şöyle olur, böyle olur, bir nevi bunlar görevde olsalar bir muhtıradır bu ama emekli oldukları için 'Biz görevde değiliz.' diyorlar ama darbeyi çağrıştıracak üslubu kolayca görebiliyoruz bu bildiride." dedi.
4.04.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan önemli açıklamalar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AA Editör Masası toplantısında, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, ekonomide 2019'da dengelenmenin ve disiplinin sağlandığını, 2020'de yeni bir şahlanış dönemine geçileceğini bildirdi.
1.01.2020 Siyaset
Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar
Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar AK Parti MYK toplantısı sonrası Sözcü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.
23.12.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 Fuat Sezgin Yılı Kapanış Töreni'nde konuştu. Yerli otomobil hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cuma günü inşallah 'Türkiye'nin Otomobili Projesi'nin tanıtım törenine katılacağız" dedi. Kanal İstanbul Projesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birileri Kanal İstanbul projesini yaptırmayız diyor, müteahhitlere tehditler savuruyor. Dikili ağacınız yok. Dikili ağaçları söken bir zihniyetsiniz" ifadesini kullandı.
23.12.2019 Siyaset
'Kanal İstanbul, Türkiye'nin milli güvenlik meselesidir'
'Kanal İstanbul, Türkiye'nin milli güvenlik meselesidir' AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Kanal İstanbul'un İstanbul Boğazı'ndan sonra açılacak ikinci su yolu projesi olduğunu belirterek, "Kanal İstanbul, İstanbul'un can ve mal güvenliğin teminat altına alacak bir projedir. Kanal İstanbul, Türkiye'nin milli güvenlik meselesidir" dedi.
6.03.2019 Siyaset
Ve Kanal İstanbul projesi hazır...
Ve Kanal İstanbul projesi hazır... Türkiye’nin 2023 hedefi yolundaki dev projelerden biri Kanal İstanbul için 1/100 bin ölçekli güzergah ve rezerv yapı planı tamamlandı.
9.01.2018 Ekonomi
İşte İstanbul'un yeni boğazı!
İşte İstanbul'un yeni boğazı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 yılında ‘Çılgın Proje’ adıyla tanıttığı Kanal İstanbul’un güzergahı belli oldu. Projeye göre Kanal İstanbul 45 kilometre uzunluğunda olacak. Hafriyat ile Marmara Denizi’ne 3 ada yapılacak
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Montrö Anlaşması ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki montrö anlaşması haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.