Milli Eğitim Bakanlığı Duyurusu

Milli Eğitim Bakanlığı Duyurusu

Son dakika milli eğitim bakanlığı duyurusu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan milli eğitim bakanlığı duyurusu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını milli eğitim bakanlığı duyurusu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı Duyurusu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan milli eğitim bakanlığı duyurusu gelişmeleri de dahil olmak üzere 254 milli eğitim bakanlığı duyurusu haberi bulunmuştur. Tüm milli eğitim bakanlığı duyurusu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bursluluk sınavı ne zaman? İOKBS bursu ne kadar 2024, bursluluk sınavı giriş belgesi nasıl alınır? Bursluluk sınavı giriş yerleri sorgulama ve bursluluk sınavı 2024 soruları
Bursluluk sınavı ne zaman? İOKBS bursu ne kadar 2024, bursluluk sınavı giriş belgesi nasıl alınır? Bursluluk sınavı giriş yerleri sorgulama ve bursluluk sınavı 2024 soruları Bursluluk sınavı giriş belgeleri MEB tarafından erişime açıldı. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için geri sayım devam ederken sınav giriş belgesinin nasıl ve nereden alındığı, İOKBS bursunun ne kadar olduğu ile kaç soru sorulacağına dair detaylar da gündeme geldi. İşte bursluluk sınavı giriş yerleri sorgulama ve bursluluk sınavı 2024 soruları ile Bursluluk sınavı ne zaman, sorusunun yanıtı…
18.04.2024 Yaşam
MEB resmen duyurdu! Bayramdan sonra başlıyor, milyonlarca öğrenci artık...
MEB resmen duyurdu! Bayramdan sonra başlıyor, milyonlarca öğrenci artık... Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. Yeni karar MEB tarafından resmen duyuruldu. Tarih verildi. Ramazan Bayramı'ndan sonra başlıyor. Milyonlarca öğrenciyi kapsıyor. Dört bakanlık ortak hareket edecek. Bakan Özer ayrıntıları ile açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, köy okullarının aktif eğitim birimleri olarak kullanılması "köy yaşam merkezleri" konsepti altında yeni bir süreci Ramazan Bayramı'ndan sonra başlatacaklarını, bu kapsamda 4 bakanlığın iş birliğinde köy okullarında tarım ve hayvancılık gibi alanlarda halk eğitimi kurslarının ve yaz kampı gibi faaliyetlerin düzenleneceğini bildirdi. Milli Eğitim Bakanlığı hem öğrenciler hem de öğretmenler için birçok çalışma yürütüyor. Bu kapsamda Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan' tarafından 2009 yılında kurulan, Macaristan ile Türkmenistan'ın gözlemci üye olarak faaliyetlerine katıldığı Türk Devletleri Teşkilatı, 3-4 Kasım 2021 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilen toplantıda Öğretmen Değişim Programı'nın 2022 yılında Türkiye'de yapılması yönünde karar alınmıştı. Alınan karar doğrultusunda Türk Devletleri Teşkilatı 1. Öğretmen Değişim Programı, 6-12 Haziran 2022 tarihleri arasında Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirilecek. Programda Türk eğitim sistemi ve davetli ülke eğitim sistemlerinin tanıtılması, öğretim yöntem ve teknikleri ile ölçme ve değerlendirmede yeni yaklaşımlar gibi konular ele alınacak.
2.05.2022 Eğitim
MEB yeni gelişmeyi resmen duyurdu! 1 milyon öğrenciyi kapsıyor, İstanbul, Gaziantep, Adana, Mersin ve...
MEB yeni gelişmeyi resmen duyurdu! 1 milyon öğrenciyi kapsıyor, İstanbul, Gaziantep, Adana, Mersin ve... Milli Eğitim Bakanlı tarafından açıklama yapıldı. İstanbul, Gaziantep, Adana, Mersin ve Hatay illerine dikkat çekildi. 1 milyon öğrenciyi çok yakından ilgilendiriyor. Millî Eğitim Bakanlığınca mesleki eğitim merkezlerinin yaygınlaştırılması ve istihdam artışına katkı sunulması amacıyla yapılan çalışmalar sonucunda mesleki eğitim merkezlerine kayıtlı öğrenci sayısı, üç ayda yüzde 158'lik artışla 159 binden 410 bine yükseldi.
3.04.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milyonlarca öğrenciyi kapsıyor, her gün 272...
MEB resmen duyurdu! Milyonlarca öğrenciyi kapsıyor, her gün 272... Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. MEB tek tek duyurdu. Tüm detaylar belli oldu. Bakan Özer anaokulundan meslek lisesine kadar olan tüm öğrencileri yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. 26 Ekim’de başlatılan “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” kampanyası büyük bir kitap ve okuma seferberliğine dönüştü. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “İki ayda bitireceğiz dedik. 16 bin 361 tane kütüphane yaptık, bu günlük ortalama 272 kütüphane demek” dedi. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için okul öncesi eğitime erişimi yurt genelinde yaygınlaştırmak için çaba harcandığının altını çizen Özer, "3 bin yeni anaokulu, 40 bin yeni ana sınıfı yapmayı hedefliyoruz. 6 Ağustos 2021’e kadar toplam anaokulu sayısı 2 bin 782’di. Mevcut anaokulundan fazla anaokulunu 1 yıl içerisinde yapacağız. Şu ana kadar 102 tane bağımsız anaokulu yaptık. 6 Ağustos’tan itibaren 264 anaokulunun ihalesini yaptık. 3 bin anaokulunun 1000 tanesini İstanbul’a yapacağız," diye konuştu.
1.04.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milyonlar bekliyordu, tarihler, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımları...
MEB resmen duyurdu! Milyonlar bekliyordu, tarihler, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımları... Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi açıklama yapıldı. Tarihler belli oldu. Milyonlarca öğrenci bekliyordu. Hem öğrenciler hem de veliler değişiklik yapılıp yapılmayacağını merak ediyordu. MEB tarafından detaylı açıklama yapıldı. Bakan Özer konunun ayrıntılarını paylaştı. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer: “LGS kapsamında 5 Haziran 2022'de uygulanacak merkezî sınavın başvuruları, 4-14 Nisan 2022 tarihleri arasında Bakanlık tarafından merkezî olarak gerçekleştirilecek. Sınavda oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı." diye konuştu.
29.03.2022 Eğitim
MEB resmen ilan etti! 81 il için geçerli, yıl sonuna kadar...
MEB resmen ilan etti! 81 il için geçerli, yıl sonuna kadar... MEB harekete geçti. Yeni karar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmen duyuruldu. Milyonlarca öğrenci için bakanlıktan güzel haber geldi. 81 il için geçerli. Millî Eğitim Bakanlığı, eğitimde fırsat eşitliğini artırmak amacıyla okul öncesi eğitime erişimin yaygınlaştırılması kapsamında 6 ayda 102 yeni anaokulu ve 7 bin 800 yeni ana sınıfını hizmete açtı. Bakan Özer konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Yeni anaokulları ve ana sınıflarının yapımı için yürüttüğümüz süreç, planlandığı gibi ilerliyor. Bir yandan da bu dönemde çocuklarımızın okul öncesi eğitime erişimi için alternatif modeller de kullanıyoruz. Gezici öğretmen sınıfı, taşıma merkezi ana sınıfı ve Benim Oyun Sandığım gibi ev temelli modellerle okul öncesi eğitimi her çocuğumuza ulaştırıyoruz." diye konuştu. Diğer yandan okul öncesi eğitime erişimde fırsat eşitliğini sağlamak için çok sayıda proje yürüten Millî Eğitim Bakanlığı, köy ve benzeri yerleşim yerlerinde ana sınıfı açılmasına ilişkin yeni bir düzenleme yapmıştı. Düzenlemeye göre, bu bölgelerde ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısı 10'dan 5'e düşürüldü. Böylelikle çocukların okul öncesi eğitime erişimini kolaylaştıracak önemli bir adım atıldı.
27.03.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu, tarihler belli oldu!
MEB resmen duyurdu, tarihler belli oldu! MEB'den son dakika kararı! Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmen duyuruldu. Tarihler belli oldu. Müdür ve müdür yardımcısı olmayı planlayanları ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı, 2022 yılı yönetici görevlendirme takvimini yayımladı. 2022 Yılında ilk defa ve yeniden Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Takvimi listelendi. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı, 2022 yılında öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işleminin yapılmayacağını da açıkladı.
24.03.2022 Memur
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı, 1 yıl boyunca...
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı, 1 yıl boyunca... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve binlerce kişiyi kapsayan yeni kararı resmen duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kararlar ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatında görev yapan personel ile özel öğretim kurumları eğitim personelini çok yakından ilgilendiriyor. Eğitim personellerinin mesleki gelişim ihtiyacının karşılanmasına yönelik eğitimlerin planlanması, uygulanması, yönetimi, izlenmesi ve değerlendirilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Başvurusu onaylanan personelin hizmet içi eğitim faaliyetine katılması zorunlu oldu. Onay listesinde yer almayan personeller ise katılamayacak. Devamsızlık toplam ders saati sayısının beşte birinden fazla olamayacak. Devamsızlık yapanların hizmet içi eğitim faaliyetleri ile ilişiği kesilecek. Eğitim süresince yıllık izin kullanılamayacak. İşte MEB'in son dakika kararının detayları...
11.03.2022 Eğitim
MEB'den son dakika kararı! Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile yazı ile bildirdi, 10 gün içerisinde...
MEB'den son dakika kararı! Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile yazı ile bildirdi, 10 gün içerisinde... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. MEB son dakika kararının detaylarını paylaştı. 81 il milli eğitim müdürlüğüne yazı ile bildirildi. Okullarda yeni dönem başladı. Tüm öğrencileri kapsıyor. Covid-19 salgınında normalleşme sürecinin başlamasının ardından okullarda da bazı önlemler gevşetildi. Maske zorunluluğu esnetilirken pozitif öğrencilerin bulunduğu sınıflarda eğitime ara verilmesi ile ilgili kriter de değiştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı, son bilim kurulu kararları neticesinde okullarda uygulanacak koronavirüs önlemlerine ilişkin 2 ayrı rehber yayımladı. Rehberde okullardaki yeni dönem ile ilgili tüm ayrıntılara yer verildi. Dersler en fazla 40 dakika olabilecek. Ayrıca koronavirüs vakası nedeni ile sınıflarda eğitime ara verilmesi dönemi de sona eriyor. Artık sadece temaslı öğrenciler izole edilecek. Ayrıca öğretmen, öğrenci ve personel okul bahçesinde maske takmak zorunda olmayacak. Bakanlık, okullara yeterli sayıda maske temin edecek. Ayrıca, okul içerisinde, ortak alanlarda, sınıflarda, öğretmen odalarında maske atık kutularının bulundurulması ve günlük olarak boşaltılmaları sağlanacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmur Özer de yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı'nın yatırımlarına dikkat çekerek, "2022 yılında İstanbulumuza 8.9 milyarlık eğitim yatırımı yapacağız. Milli Eğitim Bakanlığı'nın en büyük bütçesini İstanbul'a ayırdık. Atamalarda da İstanbul'u merkeze aldık" diye konuştu.
8.03.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Tamamen değişti, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencileri artık...
MEB resmen duyurdu! Tamamen değişti, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencileri artık... Okullarda yeni dönem başladı. Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu. MEB milyonlarca öğrenci ve öğretmeni çok yakından ilgilendiren kararın ayrıntılarını paylaştı. Uzun süredir bekleniyordu. 6 Eylül itibarı ile başlayan yüz yüze eğitim süreci kesintisiz olarak devam ediyor. Salgının seyrine göre zaman zaman yüz yüze eğitime ara verileceğine dair iddialar gündeme gelse de, Bakan Özer her fırsatta okullarda yüz yüze eğitimin kararlılıkla devam edeceğine vurgu yapıyor. Ancak okullardaki koronavirüs tedbirlerinde değişiklik yapıldı. Salgın ile ilgili Bilim Kurulu toplantısının ardından açılanan kararlar öğrencileri de kapsıyor. Maske zorunluluğu esnetildi. Birçok alanda artık maske kullanımı zorunlu olmayacak. Bu kapsamda okulların bahçelerinde de maske kullanılmayacak. Fakat okulların kapalı alanlarında maske kullanımı devam edecek. Ayrıca okullarda 2 vaka çıkması durumunda sınıfın kapatılması uygulamasına da son veriliyor. Sıfırlarda sadece pozitif çıkan öğrenci izole edilecek. Okullarda başlayan yeni dönem ile ilgili Bakan Özer önemli değerlendirmelerde bulundu. Özer, "2020 yılından beri sosyal etkinliklere ara vermiştik, 81 ilde sosyal etkinliklere sağlık tedbirlerini alarak serbest bırakıyoruz. Valiliklerimizin koordinasyonda tüm illerimizde bu etkinlikler gerçekleştirilecek. Yine açık alanlarda maske kullanımını Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu kaldırdı, artık okul bahçelerinde öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve idari personelin, maske kullanma zorunluluğu da kaldırıldı. Bu dönemin sonuna kadar hiçbir sınıfı yüz yüze eğitime ara vermeden, okul değil; herhangi bir sınıfta da ara vermeden yüz yüze eğitimle bu dönemi tamamlayacağız." diye konuştu.
4.03.2022 Eğitim
MEB harekete geçti, okullarda yeni dönem başlıyor! Türkçe, yabancı dil ve matematik dersleri artık...
MEB harekete geçti, okullarda yeni dönem başlıyor! Türkçe, yabancı dil ve matematik dersleri artık... Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. Büyük değişiklik başlıyor. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Tamamen değişiyor. Türkçe, yabancı dil ve matematik dersleri ile ilgili harekete geçildi. Bakan Özer yeni gelişmenin detaylarını paylaştı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Matematikteki öğrenme yaklaşımını değiştireceğiz. Yeni yaklaşımla öğrencilerimizin matematiği severek öğrenmelerini ve yaşama uyarlamalarını hedefliyoruz. Öğrencilerimiz, projelerini geliştirecek, alacakları geri dönütlerle projeyi sürekli geliştirecek ve böylece sürekli bir öğrenme sağlanacak. Bizim matematik dersindeki yaklaşımımız, öğrencileri soyut bilgi yığınından kurtarıp o bilgileri hayatta pratik şeylere dönüştürerek kalıcı öğrenmelerini sağlamak. 21. yüzyıl becerileri denildiğinde de kastedilen budur. Yani bilgi havuzunda boğulmadan öğrencilerimize bilgi okuryazarlığını öğreterek daha çok üretmelerini sağlamak istiyoruz. Matematik sadece yetenekli öğrencilerin üstesinden gelebileceği zorlu bir ders olmaktan çıksın, tüm öğrencilerin keyifle, günlük yaşamla bağdaştırılabildikleri keyifli bir ders olsun istiyoruz." diye konuştu.
2.03.2022 Eğitim
Son dakika yüz yüze eğitim açıklaması! Bakan Özer duyurdu, bu dönem....
Son dakika yüz yüze eğitim açıklaması! Bakan Özer duyurdu, bu dönem.... Milyonlarca öğrenci ve öğretmeni ilgilendiriyor. Yüz yüz eğitim ile ilgili flaş açıklama bakan Özer'den geldi. Koronavirüs salgını ile birlikte başlayan uzaktan eğitim süreci salgının kısmen kontrol altına alınmasının ardından sona erdi. Okullarda 6 Eylül itibarı ile yüz yüze eğitim başladı. Ancak yaşanan salgın dolayısıyla öğrenci ve veliler, 'okullar kapanacak mı, yüz yüze eğitime ara verilecek mi?' sorularına yanıt arıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer her açıklamasında yüz yüze eğitim vurgusu yaparak okulların açık tutulması için alınan önlemlere değiniyor. Özer son açıklamasında, "En az bir doz aşı olmuş öğretmen oranı bugün itibarıyla yüzde 94'e ulaştı. En az iki doz aşı olmuş öğretmen oranımız yüzde 90, en az üç doz aşı olmuş öğretmen oranımız da yüzde 53. Yani bir de aşı olmayıp bağışıklık kazanan öğretmen oranını dikkate aldığımızda aslında eğitim sistemimizdeki 1,2 milyon öğretmenimizin hemen hemen tamamı en az 2 doz aşısını tamamlamış bulunmakta. Onun için inşallah, kararlı şekilde bu dönemi de yüz yüze eğitimde tutarak nihayetlendireceğiz." diye konuştu.
1.03.2022 Eğitim
MEB son dakika olarak duyurdu! 81 ilin tamamını kapsıyor, yıl sonuna kadar...
MEB son dakika olarak duyurdu! 81 ilin tamamını kapsıyor, yıl sonuna kadar... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. MEB güzel haberi resmen duyurdu. Milyonlarca öğrenciyi çok yakından ilgilendiriyor. 81 ili kapsıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada detayları paylaştı. Her fırsatta okul öncesi eğitinin önemine vurgu yapan Özer, "Daha önce sadece 28 ilde olan özel eğitim anaokullarımız, 53 ilde yeni açtığımız anaokullarıyla artık 81 ilde de hizmet vermeye başladı. 81 ilimizde en az bir anaokulunun hizmet vermesini sağlamış olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. 81 ilde özel eğitim anaokulu sayısını 2021 yılı sonunda 112’ye çıkardık. Böylece özel eğitim anaokulu olmayan ilimiz kalmadı. Diğer taraftan özellikle büyükşehirlerimize ağırlık vererek buralardaki özel eğitim anaokulu sayısını artırmaya çalışıyoruz. Bu yıl 188 yeni özel eğitim anaokulunu hizmete almayı hedefliyoruz." diye konuştu.
24.02.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, yıl sonuna kadar...
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, yıl sonuna kadar... Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. MEB yeni kararı resmen duyurdu. Bakan Özer tüm ayrıntıları tek tek açıkladı. Flaş kararın detayları belli oldu. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 11 il ve 419 ilçede 5 yaşta okullaşma oranının yüzde 95'in üzerine çıktığını belirterek "10'u büyükşehir olmak üzere toplam 29 ilde ise yüzde 90'ın üzerinde. Yıl sonuna kadar bu yaş grubu için eğitim kurumu kapasitesini yüzde 100'e tamamlayacağız, kapasite artışıyla 5 yaşta okullaşma oranını da yüzde 100'e çıkarmayı hedefliyoruz." dedi. Öte yandan eğitimde fırsat eşitliği ilkesinden hareketle köylerde okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasına da büyük önem veriliyor. Bu kapsamda köy ve benzeri yerleşim yerlerinde ana sınıfı açılmasına ilişkin yeni bir düzenleme yapıldı. Düzenlemeye göre, bu bölgelerde ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısı 10'dan 5'e düşürüldü.
22.02.2022 Eğitim
MEB son dakika olarak duyurdu! Tamamen değişiyor, artık zorunlu... Bugün başladı, 15 Mart'a kadar...
MEB son dakika olarak duyurdu! Tamamen değişiyor, artık zorunlu... Bugün başladı, 15 Mart'a kadar... Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak paylaştı. Yeni karar sonrası detaylar merak ediliyordu. MEB tarafından tek tek açıklandı. Bugün başladı ve 15 Mart tarihine kadar devam edecek. MEB son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler bakanlık tarafından yapılan açıklara kilitlendi. Öğrenci ve veliler yüz yüze eğitim sürecini merak ederken öğretmenler Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili ayrıntıları araştırıyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Öğretmenler için yeni bir süreç başlıyor. Öğretmenlik mesleği tamamen değişerek kariyer odaklı bir meslek haline getiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada Aday Öğretmenlik Ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği Taslağı'nın hazırlandığı duyuruldu. Öğretmenler, okul yöneticileri ve diğer tüm paydaşlar görüşlerini 15 Mart tarihine kadar bakanlığa iletebilecekler.
14.02.2022 Eğitim
Yüz yüze eğitim ile ilgili  son dakika açıklaması! MEB resmen duyurdu, bugün itibarı ile...
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! MEB resmen duyurdu, bugün itibarı ile... Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu. Milyonlarca öğrenciyi çok yakından ilgilendiriyor. Bakan Özer'den İkinci dönem ile ilgili yeni açıklama geldi. Okullar kapanacak mı? Yüz yüze eğitime ara verilecek mi? Özer yüz yüze eğitim ile ilgili süreç hakkında kamuoyuna sıklıkla açıklamalarda bulunuyor. Yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte tatilin uzayacağı yönünde iddialar gündeme gelmişti. Sömestr tatili bitti, öğrenciler ikinci döneme başladı. Ancak hala yüz yüze eğitime ara verilip verilmeyeceği merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yüz yüze eğitime ara verileceği yönündeki iddialara son noktayı koydu. Özer, bugün itibariyle Türkiye genelindeki 850 bin dersliğin 434’ünde korona virüs salgını nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiğini belirterek, “İnşallah bu dönemi de yüz yüze eğitime kararlılıkla uyarak nihayetlendireceğiz” dedi.
10.02.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu!  2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor, 81 ilde bugün...
MEB resmen duyurdu! 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor, 81 ilde bugün... Millî Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. Bugün başladı. 2. sınıftan 12. sınıfa kadar olan tüm öğrencilerini kapsıyor. 81 il için geçerli. Özellikle LGS ve YKS'ye girecek öğrenciler için büyük önem taşıyor. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer detayları paylaştı. 8.500 sorudan oluşan şubat ayı yardımcı kaynak paketi yayınlandı. Tüm kademe ve sınıf seviyesindeki öğrencilere yönelik olarak hazırlanan şubat ayı yardımcı kaynak paketi erişime açıldı. Temel eğitim kademesinde 2. sınıftan 7. sınıfa kadar olan öğrencilere yönelik hazırlanan İngilizce etkinlik kitapları, çalışma yaprakları, çalışma soruları ve çalışma fasiküllerinde 900 soru yer alıyor. 8, 9 ve 10. sınıf öğrencileri için etkileşimli sorular elektronik ortamda paylaşıldı. Bu çalışmada Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarından çoktan seçmeli sorularla birlikte açılır menü, sürükle bırak ve çoklu seçim özelliklerinin kullanıldığı sorular hazırlandı. 12. sınıf öğrencileri için Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na yönelik hazırlanan kaynak setindeki 3 TYT, 3 AYT ve 1 YDT kitapçığında ise 1000 soru bulunuyor.
7.02.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti, 9,10,11 ve 12'nci sınıf öğrencileri...
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti, 9,10,11 ve 12'nci sınıf öğrencileri... MEB'den son dakika açıklaması! Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. Değişiklik yapıldı ve yasal düzenleme hayata geçirildi. Aralık ayı itibarı ile değişiklik uygulanmaya başladı. 9,10,11 ve 12'nci sınıf öğrencilerini kapsıyor. Mesleki Eğitim Kanunu’nda yapılan yeni düzenleme ile mesleki eğitim merkezine kayıt yaptıran bir öğrenci, okurken aylık yaklaşık 1.275 lira ücret alıyor. Üç yılın sonunda kalfa olanların ücreti 2.125 liraya yükseliyor. Bu ücretlerin tamamı devlet tarafından ödeniyor. Ayrıca tüm öğrenciler, iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı da sigortalanıyor. Mesleki eğitim merkezleri, nitelikli iş gücü ihtiyacı çerçevesinde öğrencilerin; ilgi, istek, yetenek ve kişilik özelliklerinin ortaya çıkarılması, başarılı ve mutlu olabilecekleri bir mesleği seçmeleri için meslekler hakkında bilgilendirilmeleri, eğitim sistemi ile çalışma hayatı arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi açısından büyük önem taşıyor. Mesleki eğitime ilgili her geçen gün artıyor.
30.01.2022 Eğitim
Yarıyıl tatili bitmeden yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Özer duyurdu... Tatil uzayacak mı?
Yarıyıl tatili bitmeden yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Özer duyurdu... Tatil uzayacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu. Yüz yüze eğitime ara mı verilecek? Yarıyıl tatili uzatılacak mı? Milyonlarca öğrenci merakla bekliyordu. MEB resmen duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Özer yarıyıl tatili sürerken yüz yüze eğitim ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Okullar koronavirüs nedeniyle yeniden kapanacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı son noktayı koydu Bakan Özer yaptığı açıklamada, "İnşallah bu iki haftalık yarı yıl tatilinden sonra da aynı kararlılıkla yüz yüze eğitime devam edeceğiz. En sık sorulan sorular, hep acaba tatil uzayacak mı? Ben de o soruyu soranlara şöyle cevap vermek istiyorum. Neden herhangi bir kapanma olacağı zaman ilk başlanacak yerler okullardır? Neden kafeler, restoranlar, AVM'ler değildir?" diye konuştu.
27.01.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! MEB resmen duyurdu, flaş değişiklik, 7 Şubat'a kadar...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! MEB resmen duyurdu, flaş değişiklik, 7 Şubat'a kadar... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. MEB son dakika kararını resmen duyurdu. Süre uzatıldı. Yüz binlerce öğrenciyi kapsıyor. Öğrencilerden gelen talep doğrultusunda 7 Şubat tarihine kadar uzatılmasına karar verildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ortaokul ve lise öğrencilerinin okullarda açılmasını istedikleri seçmeli ders tercih sürecinin 7 Şubat saat 17.00'ye kadar uzatıldığı duyuruldu.
20.01.2022 Eğitim
MEB yarıyıl tatiline günler kala resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması, iki hafta...
MEB yarıyıl tatiline günler kala resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması, iki hafta... Yarıyıl tatili için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı günler kala resmen duyurdu. MEB milyonlarca öğrenci için harekete geçti. Yüz yüze eğitim süreci ve yarıyıl tatili ile ilgili flaş karar! Sömestr tatiline günler kala Milli Eğitim Bakanı Mahmur Özer, öğrenci, öğretmen ve velileri çok yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı. İki haftalık yarıyıl tatili ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özer, "İnanıyorum ki öğretmenlerimiz öğrencilerimize ödev vermeyecekler, 2 hafta hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz dinlenecekler" diye konuştu. Uzmanlardan da Bakan Özer'in açıklamalarını destekleyen uyarılar geldi. Öğrencilerin tatil sürecini dinlenerek ve eğlenerek geçirmelerinin önemi vurgulandı. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uzaktan eğitim sürecinde ortaya çıkan öğrenme kaybının telafisi için başlatılan çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ücretsiz destekleme ve yetiştirme kurs hizmeti sunan MEB, 81 ilde ilk kez bu kursların verimliliğine yönelik izleme ve değerlendirme sınavı uyguladı.
18.01.2022 Eğitim
MEB son dakika olarak duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, iki haftalık yarıyıl tatilinde ilk kez...
MEB son dakika olarak duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, iki haftalık yarıyıl tatilinde ilk kez... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. MEB yeni kararı son dakika olarak duyurdu. Tarihler netleşti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer detayları paylaştı. İlk kez 24 Ocak-4 Şubat 2022 tarihleri arasındaki iki haftalık yarıyıl tatilinde uygulanacak. e-Devlet ya da MEBBİS üzerinden giriş yapılabilecek. Millî Eğitim Bakanlığı, 22 Ocak-6 Şubat tarihlerindeki iki haftalık yarıyıl tatilinde öğretmenlere isteğe bağlı kapsamlı eğitim programı hazırladı. MEB, bu kapsamda yeni bir dijital platform oluşturdu ve ÖBA’yı (Öğretmen Bilişim Ağı) ilk kez yarıyıl tatilinde uygulayacak. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin başarısını artırmak için öğretmenlerin mesleki eğitimine öncelik veren düzenlemeyi hayata geçiriyor. Yeni düzenleme ile öğretmenlerin hem kıdemi hem de maaşı artacak.10 yıllık öğretmen, 180 saat meslek için eğitimden geçerek yazılı sınava girecek, başarılı olursa uzman öğretmen olarak 1 derece ve 1.000 lira maaş zammı alacak. 10 yıllık uzman öğretmenler ise, 240 saatlik mesleki eğitimi tamamlayıp, sınavı geçerse başöğretmen unvanıyla birlikte ilave 1 derece ve 2.000 lira maaş artışı kazanacak.
16.01.2022 Eğitim
Yüz yüze eğitim ile ilgili flaş karar! Peş peşe açıkladılar...
Yüz yüze eğitim ile ilgili flaş karar! Peş peşe açıkladılar... Okullar kapanacak mı? Uzaktan eğitim yeniden mi başlayacak? Milyonlarca öğrenci bu soruların yanıtını merak ediyordu. Yüz yüze eğitim ile ilgili karar verildi. Açıklamalar art art arda geldi. Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitim ile ilgili kararı açıkladı. MEB resmen duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Omicron varyantının etkisi ile vakaların artması sonrası, 'Okullar kapanacak mı?' sorusunun yanıtını verdi. Özer'in ardından Sağlık Bakanı Koca da koronavirüs salgınında son durumu paylaşarak yüz yüz yüze eğitim ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Birçok üniversitede uzaktan eğitimin yeniden başlamasının ardından ilkokul, ortaokul ve liselerde de benzer bir uygulamanın gündeme gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. Bakan Özer yaptığı açıklamada, "Şu anda okulların kapatılması söz konusu değil, süreci yakından takip ediyoruz" diye konuştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise okullarda yüz yüze eğitimin ne şekilde devam edeceğini açıkladı. Koca, "Okullarımızda maske kullanımı, hijyen kurallarına uyum ve ortam havalandırma kurallarına tam uyum gerekmektedir. Okullarımızda Yüz Yüze Eğitim devam edecektir." ifadelerini kullandı.
6.01.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması, uzaktan eğitim...
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması, uzaktan eğitim... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan uzaktan eğitim ile ilgili yeni açıklama geldi. MEB resmen duyurdu. Bakan Özer milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren gelişmeleri tek tek sıraladı. Koronavirüs salgınında yeni varyantların ortaya çıkmasının ardından birçok üniversite belirli bir süre için online eğitim kararı almıştı. Benzer bir uygulamanın ilkokul, ortaokul ve liseler içinde uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyordu. Milli Eğitim Bakanı Özer yüz yüze eğitim ile ilgili merak edilen detaylara açıklık getirdi. Özer şu anda okullarda yüz yüze eğitime ara verilip yeniden uzaktan eğitime geçilmesinin gündemde olmadığını açıkladı. Öte yandan yardımcı kaynak sorunun çözüldüğünün altını çizen Özer, "Sadece öğrenme kayıpları değil, öğrenci, öğretmen ve velilerimize yönelik kapsamlı psikososyal eğitim destek programlarını da hayata geçirdik. Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarında öğrenme kayıplarını telafi edebilmek için ücretsiz destekleme ve yetiştirme kurslarını aktif hale getirdik. Ortaokul 6, 7 ve 8. sınıflara ve lise 10, 11 ve 12. sınıflara yönelik bu kurslar başarılı bir şekilde devam ediyor. Diğer taraftan ilkokul 3 ve 4. sınıflara yönelik telafi destek programı İYEP’i başlattık. İnşallah ikinci dönemde bu kapsama ilkokul ikinci sınıfları da almayı planlıyoruz. Ve en önemlisi yardımcı kaynak destek programı başlattık." diye konuştu.
3.01.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! MEB resmen duyurdu, flaş değişiklik, ders ve ek ders saatleri...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! MEB resmen duyurdu, flaş değişiklik, ders ve ek ders saatleri... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. MEB yeni kararı resmen duyurdu. Ders ve ek ders saatleri ile ilgili flaş değişiklik! Yeni karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile yer aldı. Milli Eğitim Bakanlığı, Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda değişiklik yaptı.
30.12.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Milli Eğitim Bakanlığı Duyurusu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki milli eğitim bakanlığı duyurusu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.