Gazete Vatan Logo

Son dakika yüz yüze eğitim açıklaması! Bakan Özer duyurdu, bu dönem....

Milyonlarca öğrenci ve öğretmeni ilgilendiriyor. Yüz yüz eğitim ile ilgili flaş açıklama bakan Özer'den geldi. Koronavirüs salgını ile birlikte başlayan uzaktan eğitim süreci salgının kısmen kontrol altına alınmasının ardından sona erdi. Okullarda 6 Eylül itibarı ile yüz yüze eğitim başladı. Ancak yaşanan salgın dolayısıyla öğrenci ve veliler, 'okullar kapanacak mı, yüz yüze eğitime ara verilecek mi?' sorularına yanıt arıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer her açıklamasında yüz yüze eğitim vurgusu yaparak okulların açık tutulması için alınan önlemlere değiniyor. Özer son açıklamasında, "En az bir doz aşı olmuş öğretmen oranı bugün itibarıyla yüzde 94'e ulaştı. En az iki doz aşı olmuş öğretmen oranımız yüzde 90, en az üç doz aşı olmuş öğretmen oranımız da yüzde 53. Yani bir de aşı olmayıp bağışıklık kazanan öğretmen oranını dikkate aldığımızda aslında eğitim sistemimizdeki 1,2 milyon öğretmenimizin hemen hemen tamamı en az 2 doz aşısını tamamlamış bulunmakta. Onun için inşallah, kararlı şekilde bu dönemi de yüz yüze eğitimde tutarak nihayetlendireceğiz." diye konuştu.

Son dakika yüz yüze eğitim açıklaması! Bakan Özer duyurdu, bu dönem....

Yüz yüze eğitim ile ilgili flaş açıklama! Okullar kapanacak mı? Yüz yüze eğitime ara verilecek mi? Bakan Özer açıkladı. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Düzce Valiliğini ziyaretinde Vali Cevdet Atay, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve protokol üyelerince karşılandı.

Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Özer; İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerilerine harfiyen uyup okulların toplumdaki en güvenli yerler olma algısını koruyarak yüz yüze eğitime kararlı şekilde devam ettiklerini söyledi.

Bu süreçteki en büyük avantajlarının öğretmenlerin aşılanma oranı olduğunu vurgulayan Özer, şunları kaydetti: "En az bir doz aşı olmuş öğretmen oranı bugün itibarıyla yüzde 94'e ulaştı. En az iki doz aşı olmuş öğretmen oranımız yüzde 90, en az üç doz aşı olmuş öğretmen oranımız da yüzde 53. Yani bir de aşı olmayıp bağışıklık kazanan öğretmen oranını dikkate aldığımızda aslında eğitim sistemimizdeki 1,2 milyon öğretmenimizin hemen hemen tamamı en az 2 doz aşısını tamamlamış bulunmakta. Onun için inşallah, kararlı şekilde bu dönemi de yüz yüze eğitimde tutarak nihayetlendireceğiz."

Özer, bu süreçte fedakârlık gösteren öğretmenlere teşekkür ederek "Hakikaten onlar sadece maskeleriyle ders anlatmadılar, aşı oranlarını yüksek tutarak tüm topluma örnek teşkil ettiler. Öğretmenlerimizle gurur duyuyoruz, kendilerine müteşekkiriz." dedi.

Yapacakları toplantıda kentteki eğitimin mevcut durumunu değerlendireceklerini ifade eden Özer, toplantı sonrası güzel haberler paylaşacaklarını söyledi.

Bakan Özer, Düzce'den eğitimle ilgili her zaman güzel haberler aldıklarını belirterek destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Haberin Devamı