Mesleki Yeterlilik Belgesi

Mesleki Yeterlilik Belgesi

Son dakika mesleki yeterlilik belgesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mesleki yeterlilik belgesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mesleki yeterlilik belgesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mesleki Yeterlilik Belgesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mesleki yeterlilik belgesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 272 mesleki yeterlilik belgesi haberi bulunmuştur. Tüm mesleki yeterlilik belgesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sahte kimlikle başkalarının yerine SRC sınavına girdiler
Sahte kimlikle başkalarının yerine SRC sınavına girdiler Osmaniye’de sahte kimlik düzenleyerek, başkalarının yerine SRC sınavına giren 15 kişi gözaltına alındı.
18.02.2024 Gündem
Şişli'de taksideki yolcunun açtığı kapıya çarpan motokurye öldü
Şişli'de taksideki yolcunun açtığı kapıya çarpan motokurye öldü Şişli'de taksici İsa A., yolcusunu indirmek için sokak başında durdu. Kadın yolcu taksiden inmek için sol arka kapıyı açtığı anda, motokurye Oğuzhan Gezer açılan kapıya çarptı. Çarpmanın etkisiyle yere düşen Gezer karşı yönden gelen minibüsün tamponuna çarparak yaralandı. 1 hafta hastanede tedavi gören Oğuzhan Gezer, hayatını kaybetti. Olay nedeniyle gözaltına alınan taksici İsa A. hakkında ev hapsi şeklinde adli kontrol kararı verildi. Olay anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.
6.01.2024 Gündem
Site yöneticileri için yeni dönem! Her isteyen olamayacak, bu şart aranacak
Site yöneticileri için yeni dönem! Her isteyen olamayacak, bu şart aranacak Site yöneticileri için yeni bir dönem başlıyor. Site yöneticisi olmak için bir dizi şart getiriliyor. Sınava girecek yöneticiler yeterlilik belgesi alarak bu görevi yapacak. Site Yöneticileri Derneği Başkanı Yahya Sağır, "Federasyona bağlı tüm tesis site yöneticilerinin mesleki yeterlilik belgesi sınavlarına dahil olup mesleki yeterliliklerinin sağlanması için karar aldık. Mesleki yeterlilik için sınavlar yapılacak" dedi.
19.05.2023 Ekonomi
Kuyumculuk sektöründe yeni dönem başlıyor
Kuyumculuk sektöründe yeni dönem başlıyor Kuyumculuk sektöründe yer alan mesleklere ilişkin standart taslağı hazırlandı. Buna göre, değerli taş uzmanı, dökümcü, mıhlayıcı gibi kuyumculuk zanaatlerinde çalışanlar için belli eğitim ve tecrübe kriterleri gözetilecek.
24.01.2023 Ekonomi
16 meslek için yeni dönem! 1 Ocak'ta başlıyor, sahteciliğin önüne geçecek
16 meslek için yeni dönem! 1 Ocak'ta başlıyor, sahteciliğin önüne geçecek Kuaför, güzellik uzmanı, mobilya döşemecisi ve ayakkabı imalatçısı dahil 16 mesleğe 1 Ocak 2023'ten itibaren mesleki yeterlilik belgesi şartı geliyor. Bu düzenlemenin tüketicinin firmalara olan güvenini artıracağını ve bu sayede sahteciliğin önüne geçileceği dile getiren Tüketici Konfederasyonu Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, “Nitelikli istihdamın sağlanmasına, kaliteli ürün ve hizmet sunulmasına neden olan mesleki yeterlilik belgesi tüketicinin yaşam standartlarını da yükseltecektir” dedi.
23.12.2022 Ekonomi
Valeye yeni düzen! Belge şartı geliyor
Valeye yeni düzen! Belge şartı geliyor Valelere belge şartı başlıyor. Tecavüz ve uyuşturucu hükümlüsü vale olamayacak, psikoteknik rapor istenecek. Çizgiyi aşmadan parkedip, radyo açık gezmeyecekler.
13.12.2022 Gündem
Milli Savunma Bakanlığı işçi alımı sonuçları açıklandı mı? MSB işçi alımı kuraları ne zaman çekilecek?
Milli Savunma Bakanlığı işçi alımı sonuçları açıklandı mı? MSB işçi alımı kuraları ne zaman çekilecek? Milli Savunma Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı mı? MSB işçi alımı başvuru sonuçları merakla bekleniyor. 18 ilde 1115 işçi alımı yapacak olan Milli Savunma Bakanlığı İŞKUR üzerinden başvuru işlemlerini 25 Kasım 2022 tarihinde tamamladı. KPSS şartsız yapılacak olan işçi alımında başvuru yapılanlar değerlendirmelerinin olumlu geçmesi ve kura sonucuna göre sözlü veya uygulamalı sınavlara katılacak. Milli Savunma Bakanlığı işçi alımı sonuçları için gözler MSB’de. Peki, MSB işçi alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? MSB 1115 işçi alımı başvuru sonucu hakkındaki son durum…
26.11.2022 Personel Alımı
MSB işçi alımı ilanı yayımlandı! MSB KPSS’siz 18 ilde İŞKUR üzerinden başvuru alacak! İşte başvuru şartları!
MSB işçi alımı ilanı yayımlandı! MSB KPSS’siz 18 ilde İŞKUR üzerinden başvuru alacak! İşte başvuru şartları! Milli Savunma Bakanlığı (MSB) duyurdu!, 18 farklı ilde 1098 işçi alımı yapılacak. MSB İŞKUR üzerinden 1098 işçi alımı yapacak. Başvuru yapacak adaylarda KPSS şartı aranmıyor. İlköğretim ve ortaöğretim mezunları MSB personel alımı ilanına başvuruda bulunabilecek. Peki, 2022 MSB personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte MSB işçi alımı başvuru şartları!
22.11.2022 Personel Alımı
Valeler için flaş gelişme! Milyonluk araçlarınızı teslim ettiğiniz kişileri tanıyın
Valeler için flaş gelişme! Milyonluk araçlarınızı teslim ettiğiniz kişileri tanıyın Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan valenin yaptığı kazayı sigorta şirketlerinin karşılamayacağını belirten Belgelendirme Kuruluşları Dernek Başkanı Cengizhan Kutlu, belgesiz eleman çalıştırdığı tespit edilen firmanın ise faaliyetine son verileceğini söyledi.
18.10.2022 Yaşam
Belge zorunluluğu geliyor! Son 3 ay
Belge zorunluluğu geliyor! Son 3 ay Kamuoyunda zaman zaman tartışmalara neden olan valeler için 1 Ocak 2023 tarihine kadar mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getiriliyor. Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED) Başkanı Serkan Bakırtaş, "Ehliyetinin olması lazım. Öfke kontrolü, stres yönetimi gibi eğitimler alıyorlar. Ardından sınava tabi tutuyoruz. Bu kişilerin geçmişleri önemli. Sicil kaydı varsa suçuna göre değerlendiriliyor. Amaç bu alanı güvenli hale getirmek" dedi. 
30.09.2022 Gündem
Derik’te 20 kişinin öldüğü kazada ilk TIR 126, ikincisi 125 kilometre hızdaymış
Derik’te 20 kişinin öldüğü kazada ilk TIR 126, ikincisi 125 kilometre hızdaymış Mardin’in Derik ilçesinde 20 Ağustos’ta 33 dakika arayla 2 TIR’ın neden olduğu 1’i polis memuru, 20 kişinin hayatını kaybettiği, 26 kişinin yaralandığı 2 kazayla ilgili bilirkişi raporu hazırlandı. Raporda 30 kilometre hızla gidilmesi gereken yolda TIR'lardan ilkinin 126, ikincisinin ise 125 kilometre hızla seyir halinde oldukları tespit edildi.
26.09.2022 Gündem
Servislerde yeni dönem! Kurallar değişiyor
Servislerde yeni dönem! Kurallar değişiyor Servis hizmeti alan kamu kurumlarının trafik güvenliği için bir dizi kural belirlendi.
11.07.2022 Gündem
Kamuda istihdam fırsatı! KPSS şartı yok, ilkokul mezunları da başvurabiliyor, bugün son gün...
Kamuda istihdam fırsatı! KPSS şartı yok, ilkokul mezunları da başvurabiliyor, bugün son gün... 5 bin kişi için istihdam fırsatı! Kamuya KPSS şartı olmaksızın personel alımı yapılacak. Başvuru süreci bugün sona eriyor. İnternet üzerinden hemen başvuruda bulunabilirsiniz. Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), taşra teşkilatında istihdam etmek üzere 5 bin geçici işçi alımı yapacak. İş arayanlar "OGM 5 bin işçi alımı başvuruları ne zaman bitiyor? Şartlar nelerdir?" sorularına yanıt arıyor. İşte 2022 Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı başvuru şartları, tarihi ve OGM başvuru detayları...
15.04.2022 Personel Alımı
Orman Genel Müdürlüğü (OGM) işçi alımı başvuruları başladı! Başvurular nasıl yapılır? İşte OGM 5000 işçi alımı başvuru şartları!
Orman Genel Müdürlüğü (OGM) işçi alımı başvuruları başladı! Başvurular nasıl yapılır? İşte OGM 5000 işçi alımı başvuru şartları! Orman Genel Müdürlüğü (OGM) 5000 işçi alımı için başvurular başladı. Orman Genel Müdürlüğü (OGM) 5 bin personel alacak! İlana göre, OGM’ye İŞKUR üzerinden orman işçisi pozisyonunda 3937, itfaiyeci pozisyonunda 500, aşçı pozisyonunda 280, diğer fidanlık işçileri ve bahçıvanlar pozisyonunda 183 ve işletme elektronik bakımcısı pozisyonunda 100 olmak üzere toplamda 5 bin geçici işçi alımı yapılacak. Başvurular 15 Nisan 2022 tarihine kadar İŞKUR üzerinden yapılabilecek. Peki, İŞKUR Orman Genel Müdürlüğü işçi alımı 2022 başvuru nasıl yapılır? İŞKUR OGM işçi alımı başvuru şartları ne? İşte detaylar…
11.04.2022 Personel Alımı
KPSS şartsız personel alımı! 5 bin kişi için iş fırsatı, yarın başlıyor, en az ilkokul mezunu...
KPSS şartsız personel alımı! 5 bin kişi için iş fırsatı, yarın başlıyor, en az ilkokul mezunu... Binlerce kişiye iş imkanı! ilkokul mezunları başvuru yapabilecek. KPSS şartı aranmıyor. Başvuru süreci 11 Nisan Pazartesi günü başlayıp 15 Nisan Cuma günü sona erecek. Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), taşra teşkilatında istihdam etmek üzere 5 bin geçici işçi alımı yapacak. İş arayanlar "OGM 5 bin işçi alımı başvuruları ne zaman başlıyor? Şartlar nelerdir?" sorularına yanıt arıyor. İşte 2022 Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı başvuru şartları, tarihi ve OGM başvuru detayları...
10.04.2022 Personel Alımı
Orman Genel Müdürlüğü (OGM) İŞKUR üzerinden 5 bin geçici işçi alacak! İşte OGM işçi alımı başvuru şartları!
Orman Genel Müdürlüğü (OGM) İŞKUR üzerinden 5 bin geçici işçi alacak! İşte OGM işçi alımı başvuru şartları! OGM 5000 personel alımı 2022 ilanı yayınlandı. Orman Genel Müdürlüğü (OGM) 5000 personel alacak! Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, OGM’ye İŞKUR üzerinden orman işçisi pozisyonunda 3937, itfaiyeci pozisyonunda 500, aşçı pozisyonunda 280, diğer fidanlık işçileri ve bahçıvanlar pozisyonunda 183 ve işletme elektronik bakımcısı pozisyonunda 100 olmak üzere toplamda 5000 geçici işçi alımı yapılacak. Başvurular 15 Nisan 2022 tarihine kadar İŞKUR üzerinden yapılabilecek. Peki, OGM işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte OGM işçi alımı başvuru şartları…
7.04.2022 Personel Alımı
Gençlere iş müjdesi! 1 milyon kişi alınacak! Yüksek gelir fırsatı! Detayları belli oldu
Gençlere iş müjdesi! 1 milyon kişi alınacak! Yüksek gelir fırsatı! Detayları belli oldu 1 milyon gence iş müjdesi geldi. Üstelik gençlere yüksek gelir fırsatı sunuyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca başlatılan, '1 Milyon İstihdam Projesi' büyük ilgi gördü. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, projenin bilgi teknolojileri sektöründe istihdamı artıracağını belirterek, dijital dönüşümün hızlandırılarak ülke ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi. Bugüne kadar 865 binden fazla kişinin başvuru yaptığı projeyle 2023'e kadar bilgi ve iletişim teknolojileri alanında 1 milyon kişinin istihdama hazır hale getirilmesi hedefleniyor. İşte yüz binlerce geci ilgilendiren tüm detaylar...
13.03.2022 Ekonomi
Fiyatı bir haftada 25 liradan 4 liraya düştü!
Fiyatı bir haftada 25 liradan 4 liraya düştü! Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları nedeniyle meyve ve sebze fiyatlarında düşüş yaşandı. Tüccarın en önemli gelir kapısı olan domates elde kalırken fiyatı 1 hafta içerisinde 20-25 liradan 4 liraya kadar geriledi.
2.03.2022 Ekonomi
Bakan Nebati duyurdu! 1 Milyon İstihdam Projesi ile adaylar mesleki yeterlilik belgesi alabilecek
Bakan Nebati duyurdu! 1 Milyon İstihdam Projesi ile adaylar mesleki yeterlilik belgesi alabilecek Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada, "Bakanlığımız Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile Mesleki Yeterlilik Kurumu arasında imzalanan işbirliği protokolüyle; Bilgi Teknolojileri alanındaki meslekler ulusal standarda kavuşacak. 1 Milyon İstihdam Projemizdeki adaylar mesleki yeterlilik belgesi edinebilecek" diye konuştu.
2.03.2022 Ekonomi
2022 Bilirkişilik başvurusu ne zaman son? Bilirkişilik Eğitimi ne zaman başlıyor?
2022 Bilirkişilik başvurusu ne zaman son? Bilirkişilik Eğitimi ne zaman başlıyor? Bilirkişilik bölge kurulları tarafından bilirkişilik başvuruları alınacak. Başvuru şartları belli oldu! Başvuru şartlarını taşıyanlar Bilirkişilik Temel Eğitimi alacak. Adalet Bakanlığı’nın duyurusuna göre bu yıl için bilirkişi alımları için başvurular Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) üzerinden yapılabilecek. Peki, 2022 Bilirkişilik başvurusu nasıl yapılır? Bilirkişilik Eğitimi başvuru şartları ne? 2022 Bilirkişilik başvurusu ne zaman son? Bilirkişilik Eğitimi ne zaman başlıyor? Kimler Bilirkişi olabilir? İşte bilirkişi başvuruları ile ilgili detaylar…
14.02.2022 Personel Alımı
Kadın esnafları ilgilendiren flaş karar! Artık zorunlu oldu, o kişiler muaf tutuldu
Kadın esnafları ilgilendiren flaş karar! Artık zorunlu oldu, o kişiler muaf tutuldu Binlerce kadın esnafı ilgilendiren gelişme! Kadınlarımızın işgücüne katılımını artıracak adım, artık zorunlu hale geldi. Mesleki ve teknik eğitim veren okulların diplomasına sahip olanlar muaf tutuldu. Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi, belgesi olmayan bu iş yapamayacak. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kuaför ve güzellik uzmanlığı mesleklerinde mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu hale geldiğini belirtti.
26.01.2022 Çalışma Hayatı
7.693 TL alacalar! 6 aydan uzun süredir işsiz olanlar için harekete geçildi, destek ödemesi...
7.693 TL alacalar! 6 aydan uzun süredir işsiz olanlar için harekete geçildi, destek ödemesi... Milyonlara güzel haber, harekete geçildi. Özellikle uzun süredir işsiz olan vatandaşları çok yakından ilgilendiriyor. 7.693 TL ödeme yapılacak. İstihdamı arttırmak için önemli bir adım niteliğinde. Birçok kişinin yeniden iş bulması sağlanacak. Uzun süreli işsizlik son bulacak. Son 6 aydır işsiz olanları istihdam eden şirketlere destek verilecek. 1.025-7.693 TL arasında değişen sosyal güvenlik primi işveren payı devlet tarafından ödenecek. İşte istihdam hamlesi ve teşvik ödemeleriyle ilgili son dakika gelişmeleri...
26.01.2022 Çalışma Hayatı
Devlet Demiryolları İŞKUR üzerinden 182 sürekli işçi alacak!
Devlet Demiryolları İŞKUR üzerinden 182 sürekli işçi alacak! Devlet Demiryolları Taşımacılık AŞ. (TCDD) 182 daimi işçi alacak. Yayımlanan ilana göre, lokomotif tamircisi, motor tamircisi, kaynakçı, elektronik işçiliği, vagon imal ve tamircisi, elektrikçi ile cihaz ve vinç operatörü alınacak. Başvurular İŞKUR üzerinden alınacak. Peki, Devlet Demiryolları (TCDD) işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte TCDD işçi alımı başvurusu!
20.12.2021 Personel Alımı
Bilirkişi nasıl olunur, şartları nelerdir? Kimler bilirkişi olamaz?
Bilirkişi nasıl olunur, şartları nelerdir? Kimler bilirkişi olamaz? Teknik konularda görüş bildiren bilirkişiler son yıllarda uyuşmazlık durumlarında sıklıkla başvurulan ve tavsiye alınan kişiler olarak ön plana çıkıyor. Çözümlenemeyen işlerde her meslek grubunda olan bilirkişiler mahkemelere ve şirketlere sıklıkla destek veriyor. Bilirkişi olabilmek için de belirli şartları taşımak gerekiyor. Peki, Bilirkişi nasıl olunur, şartları nelerdir? Kimler bilirkişi olamaz?
16.02.2022 Çalışma Hayatı
Kuryelerden isyan! Puan sistemi kalksın
Kuryelerden isyan! Puan sistemi kalksın İstanbul’daki motokuryelerle yapılan anket çalışmasına göre, motokuryeler üzerlerinde baskı yarattığı ve kazalara yol açtığı gerekçesiyle puanlama sisteminin kaldırılmasını istedi. Ayrıca kuryeliğin tehlikeli meslekler sınıfına alınmasını talep etti.
19.10.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Mesleki Yeterlilik Belgesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mesleki yeterlilik belgesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.