Meslek Seçimi

Meslek Seçimi

Son dakika meslek seçimi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan meslek seçimi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını meslek seçimi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Meslek Seçimi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan meslek seçimi gelişmeleri de dahil olmak üzere 374 meslek seçimi haberi bulunmuştur. Tüm meslek seçimi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Lise çağındaki çocuklarla nasıl iletişim kurulmalı?
Lise çağındaki çocuklarla nasıl iletişim kurulmalı? Yaş dönemi itibariyle duygu durum süreçlerinin hassasiyeti, sosyal ilişkilere yüklenen anlamın boyut değiştirmesi, kimliklerinin oluşumu ve kendilerini tanımlama sürecinde yeni soru ve sorunların içerisine giriyor olmaları; lise kademesini önemli kılan unsurlardan sadece birkaçı arasında yer alıyor. Özel Ata Koleji Anadolu Lisesi Rehberlik Bölümü öğretmenleri Yusuf Şanlı ve Damla İskender, yeni bir eğitim-öğretim dönemine başlarken liseli öğrencilerin okul algısı ve velilerin bu sürecin yönetimindeki tutum ve davranışları hakkında bilgiler verip, tavsiyelerde bulundu.
9.09.2022 Eğitim
2022 YKS tercih döneminde uzmanından ailelere öneriler! Tercih sürecinde ailenin rolü ne olmalı?
2022 YKS tercih döneminde uzmanından ailelere öneriler! Tercih sürecinde ailenin rolü ne olmalı? 2022 YKS tercih maratonu başladı! Üniversite adayları ileride yapacakları meslekleri ve eğitim almak istedikleri üniversiteleri seçecek. Uzmanlar ise tercih süreci ile ilgili anne ve babalara uyarılarda bulunuyor. “Meslek seçimi çocuğun tercihine bırakılmalı” diyen Uzman Klinik Psikolog Elvin Akı Konuk, aile baskısı ile seçilen meslekler ve karamsar yorumların gençlerde özgüven eksikliğine yol açabileceğine dikkat çekiyor. Peki, Tercih sürecinde ailenin rolü ne olmalı? Meslek seçiminde aile nasıl davranmalı? Psikolog Elvin Akı Konuk anlattı.
27.07.2022 Eğitim
Üniversite tercihi yapacaklar dikkat! Geleceğin meslekleri ne? Hangi meslekler avantajlı?
Üniversite tercihi yapacaklar dikkat! Geleceğin meslekleri ne? Hangi meslekler avantajlı? 2022 YKS tercihleri için süreç başladı! Adaylar aldıkları puanlar ve başarı sıralamalarını dikkate alarak gelecekteki mesleklerini seçecek. Adaylar tercihlerini 27 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında yapacaklar. Adaylara geleceğin meslekleriyle ilgili bilgi veren Doç. Dr. Şebnem Özdemir, tercih yapılacak bölümlerde dikkat edilmesi gerekenler konusunda adaylara önerilerde bulundu. Peki, Geleceğin meslekleri ne? Hangi meslekler avantajlı? Üniversite ve bölüm seçerken nelere dikkat etmeli? İşte ileride avantajlı duruma geçecek meslekler…
27.07.2022 Eğitim
YKS’de gözler sonuçlarda! YKS tercihleri için uzmanlar uyarıyor!
YKS’de gözler sonuçlarda! YKS tercihleri için uzmanlar uyarıyor! YKS’de adayların gözü sonuçlara çevrildi. Üniversite adaylarının geleceğini belirleyen YKS geride kalırken, YKS’ye girenler heyecanla 20 Temmuz’da ÖSYM tarafından açıklanacak sonuçları bekliyor. Tercih sürecinde adayları dikkatli olmaları konusunda uyaran uzmanlar, adayların şimdiden bölüm, alan seçimini belirlemesi gerektiğini belirtiyor. Adayların tercih süreci öncesinde mutlaka ‘Kariyer Testi’ni yapmaları gerektiğini belirten uzmanlar, üniversite kampüslerini ziyaretler gerçekleştirmelerini ve istedikleri bölümler hakkında bilgi almalarını öneriyor. Eğitimciler, baraj başarı sırası şartı olan bölüm dışındaki bölümlerin puan ve başarı sıralarının bu yıl kılavuzda yer almayacağını da hatırlatıyor. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercihleri ne zaman? YKS tercihlerinde nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar…
22.06.2022 Eğitim
Onlar da 4/1-a (SSK) kapsamında sigortalı sayılıyor! Yüz binlerce çalışanı kapsıyor, işveren için zorunlu...
Onlar da 4/1-a (SSK) kapsamında sigortalı sayılıyor! Yüz binlerce çalışanı kapsıyor, işveren için zorunlu... Her işte çalıştırılamazlar. Kurallar bulunuyor. Uyulmadığı takdirde işverene idari para cezaları uygulanıyor. Çocuk ve genç işçiler ile ilgili önemli detaylara dikkat çekildi. Çocuklar yalnızca hafif iş kategorisinde çalıştırılabilirken, genç işçiler de her işte çalıştırılamıyor. İşçi, çırak ve stajyerlerin sosyal güvenliği ve kendilerine yapılan sigortalarının emekliliğe ilişkin herhangi bir katkısı olup olmadığına dair detaylar da açıklandı. Çocuk ve genç işçiler hangi işlerde çalışabilir, hangi işlerde çalışamaz? İşverenin bu işçileri çalıştırırken yükümlü olduğu durumlar ne? İşte detaylar...
18.06.2022 Çalışan Hakları
Çocukların ilgi alanlarını keşfetmek için neler yapılabilir?
Çocukların ilgi alanlarını keşfetmek için neler yapılabilir? Ebeveynlerin çocuklarını hiçbir baskı altında bırakmadan kendi keşfedecekleri alanları oluşturmalarını sağlamaları gerektiğini belirten Eğitimci Can Uysal, hobilerin önemini ve nasıl keşfedileceğini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
19.04.2022 Sağlık
İşçi, işveren ve esnafa güzel haber! Yüzde 70 iş garantisi var, katılana günlük 114.51 lira...
İşçi, işveren ve esnafa güzel haber! Yüzde 70 iş garantisi var, katılana günlük 114.51 lira... İş arayan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren gelişme! İşçi, işveren ve esnafa güzel haber. İŞKUR resmen duyurdu, kurallar tamamen değişti. Katılımcılara, günlük 114. 51 TL cep harçlığı ödeniyor, en az yüzde 70 istihdam garantisi var. Personel sayısı da 5 kişiye çıkartıldı. Türkiye İş Kurumu, işletmelerde düzenlenen mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programlarında kurallar yeniden düzenlendi. Kurs ve programlara katılanların en az yüzde 50’sini istihdam etme şartı yüzde 70’e yükseltildi. İstihdam süreleri de artırıldı. Meslek öğrenmek isteyenler, kurs veya programlara 2’şer defa katılabilecekler.
13.04.2022 Çalışma Hayatı
Mehmet Aslantuğ ve Arzum Onan'ın oğulları Can büyüdü! İşte yeni mesleği...
Mehmet Aslantuğ ve Arzum Onan'ın oğulları Can büyüdü! İşte yeni mesleği... Magazin dünyasında evlilikleriyle örnek teşkil eden Mehmet Aslantuğ ve Arzum Onan çiftinin 21 yaşındaki oğulları Can Aslantuğ büyüdü! Koç Üniversitesi Konservatuar bölümünde Piyano üzerine müzik eğitimi alan Can'ın meslek seçimi belli oldu.
11.03.2022 Magazin
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti, 9,10,11 ve 12'nci sınıf öğrencileri...
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti, 9,10,11 ve 12'nci sınıf öğrencileri... MEB'den son dakika açıklaması! Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. Değişiklik yapıldı ve yasal düzenleme hayata geçirildi. Aralık ayı itibarı ile değişiklik uygulanmaya başladı. 9,10,11 ve 12'nci sınıf öğrencilerini kapsıyor. Mesleki Eğitim Kanunu’nda yapılan yeni düzenleme ile mesleki eğitim merkezine kayıt yaptıran bir öğrenci, okurken aylık yaklaşık 1.275 lira ücret alıyor. Üç yılın sonunda kalfa olanların ücreti 2.125 liraya yükseliyor. Bu ücretlerin tamamı devlet tarafından ödeniyor. Ayrıca tüm öğrenciler, iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı da sigortalanıyor. Mesleki eğitim merkezleri, nitelikli iş gücü ihtiyacı çerçevesinde öğrencilerin; ilgi, istek, yetenek ve kişilik özelliklerinin ortaya çıkarılması, başarılı ve mutlu olabilecekleri bir mesleği seçmeleri için meslekler hakkında bilgilendirilmeleri, eğitim sistemi ile çalışma hayatı arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi açısından büyük önem taşıyor. Mesleki eğitime ilgili her geçen gün artıyor.
30.01.2022 Eğitim
İş arayanlar dikkat! İşte işe alım süreci ile ilgili 5 altın kural, hedefi 12'den vurun...
İş arayanlar dikkat! İşte işe alım süreci ile ilgili 5 altın kural, hedefi 12'den vurun... Yeni yılın gelmesi ile birlikte özel sektörde ve kamu kurumlarında iş imkanları ortaya çıktı. İş arayanlar için önemli bir fırsat oluşturan yeni kadrolara başvuru yaparken bazı detaylara dikkat edenler bir adım öne çıkıyor. İşte iş arayanlar için 5 altın kural...
10.01.2022 Çalışma Hayatı
Pandemi sonrası insan kaynakları trendleri değişecek
Pandemi sonrası insan kaynakları trendleri değişecek Pandemi, hemen her şeyde olduğu gibi insan kaynakları endüstrisini de dönüştürdü. Kovid-19, kişisel ve profesyonel yaşamları dünya genelinde derinden kesintiye uğrattı. 2020 ve 2021’de değişen koşulların insan kaynakları yönetiminde de köklü değişikliklere neden olduğunu söyleyen İnsan Kaynakları yöneticisi Ali Rıza Esmen, insan kaynakları alanındaki trendler hakkında açıklamalarda bulundu.
21.08.2021 Çalışma Hayatı
Doğru meslek seçimi hayatınızı etkiler!
Doğru meslek seçimi hayatınızı etkiler! Üniversite adaylarının tercih döneminde, ilgi alanlarını ve yeteneklerini keşfederek, kariyerleri için doğru seçimi yapmalarını sağlayacak Meslekilgi Modülü Kolay Kampüs’te!
14.08.2021 Eğitim
Üniversite tercihinde bu bölümü seçenlere asgari ücret tutarında burs ve iş garantisi!
Üniversite tercihinde bu bölümü seçenlere asgari ücret tutarında burs ve iş garantisi! Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına 2021 yılında 3 milyonun üzerinde genç girdi. Z kuşağının en başarılı gençlerinin Tekstil Mühendisliği’ni tercih etmesini isteyen Türk Moda Endüstrisi, olanaklarını gençlerin önüne serdi. Z kuşağının Tekstil Mühendisliğini tercih etmesini isteyen Türk Moda Endüstrisi, daha katma değerli ihracat için Tekstil Mühendisliği’ni tercih edecek başarılı gençlere karşılıksız burs ve mezun olunca iş garantisi sunuyor.
29.07.2021 Eğitim
Üniversite tercihi yapmadan önce sormanız gereken önemli sorular!
Üniversite tercihi yapmadan önce sormanız gereken önemli sorular! YKS sonuçları ile ilgili meraklı bekleyiş devam ediyor. ÖSYM’nin YKS sonuçlarının açıklamasıyla birlikte tercih dönemi de başlayacak. Dr. Öğr. Üyesi Berke Kırıkkanat, tercih sıralamalarında hata riskini en aza indirecek önerilerde bulundu.
27.07.2021 Eğitim
MEB harekete geçti, imzalar atıldı, ücretsiz...
MEB harekete geçti, imzalar atıldı, ücretsiz... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar! 18-30 yaş arasındaki gençleri kapsıyor. Ücretsiz olacak. 81 ilden başvurular alınıyor. Microsoft Türkiye, MEB ve İŞKUR iş birliğiyle başlatılan “21. Yüzyıl Dijital ve Kariyer Yetkinlikleri Programı” ile 25 bin gence ücretsiz dijital yetkinlik eğitimi verilecek. Microsoft Türkiye’nin MEB ve İŞKUR ile iş birliği içinde hayata geçirdiği “21. Yüzyıl Dijital ve Kariyer Yetkinlikleri Programı” ile 18-30 yaş arası gençlerin dijital yetkinliklerinin artırılması ve böylece istihdam edilmelerinin kolaylaştırılması hedefleniyor. 6 modülden oluşan 30 saatlik ücretsiz eğitim programıyla 81 ilde 25 bin gence ulaşılacak. Peki, MEB ve İŞKUR ücretsiz eğitim programı başvurusu nasıl yapılır? İşte 21. Yüzyıl Dijital ve Kariyer Yetkinlikleri Programı başvurusu şartları!
5.05.2021 Eğitim
Bakan Selçuk açıkladı! 2.2 milyon kişiye iş ve meslek danışmanlığı
Bakan Selçuk açıkladı! 2.2 milyon kişiye iş ve meslek danışmanlığı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, iş ve meslek danışmanlığı hizmetini daha etkin bir şekilde kullanacaklarını belirterek, "Bu kapsamda yaklaşık 2.2 milyon kişinin bu hizmetten yararlanmasını hedefliyoruz" dedi.
18.02.2021 Ekonomi
Bakan Selçuk açıkladı: 15 Şubat'tan 10 gün önce okullar...
Bakan Selçuk açıkladı: 15 Şubat'tan 10 gün önce okullar... Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk salgın döneminde eğitim hakkında merak edilen başlıkları CNN TÜRK’te değerlendirdi. Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Okullar hangi şartlarda açılmalı? Uzaktan eğitimde ders notları ve karneler nasıl verilecek? Eğitimciler aşılamada öncelik grubuna alınacak mı? Göksu Öngören Özgür ve Hakan Çelik sordu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yanıtladı. İşte detaylar...
17.01.2021 Gündem
YKS ek tercih başvuruları sona eriyor! Kent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Atsü’den tercih yapacaklara öneriler!
YKS ek tercih başvuruları sona eriyor! Kent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Atsü’den tercih yapacaklara öneriler! Üniversite hayali kuran ve YKS tercih sonuçlarında istedikleri bölüme yerleşemeyen öğrenciler yönlerini ek tercihe çevirdi. YKS tercihlerinde adaylar için ikinci şans olarak görülen “Ek yerleştirme süreci 16 Eylül 2020 Çarşamba günü başladı. Tercihler 23 Eylül 2020 Çarşamba gününe kadar yapılabilecek” İstanbul Kent Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Necmettin Atsü de YKS ek tercih başvurularının bitmesine az bir süre kala öğrencilere öneriler verirken, aileleri de aşırı yönlendirme yapmamaları noktasında uyardı.
20.09.2020 Eğitim
LGS Türkiye birincileri! LGS birincileri tam puan almayı nasıl başardı? İşte LGS birincileri ve başarılarının sırrı!
LGS Türkiye birincileri! LGS birincileri tam puan almayı nasıl başardı? İşte LGS birincileri ve başarılarının sırrı! Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2020 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 20 Haziran'da yapılan merkezi sınavdan 500 tam puan alarak birinci olan 181 kişi bulunuyor. Peki, LGS birincileri tam puan almayı nasıl başardı? İşte LGS Türkiye birincileri ve başarılarının sırrı…
16.07.2020 Eğitim
Doğru meslek seçimi nasıl yapılır?
Doğru meslek seçimi nasıl yapılır? İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Ortaokulu Sosyal Bilimler Bölüm Başkanı Selahattin Anatürk, “Doğru meslek seçimi nasıl yapılır?” konusunu sizler için anlattı.
25.02.2020 Eğitim
En çok onlar kazanıyor... İşte kazancı en yüksek meslekler
En çok onlar kazanıyor... İşte kazancı en yüksek meslekler Türkiye'de geçen yıl en çok parayı o mesleği yapanlar elde etti. 100 bin 467 lira kazanıyorlar. İşte çok para kazandıran meslekler...
24.12.2019 Ekonomi
MEB, 1 milyon öğretmenin yaz dönemi mesleki gelişim programını  açıkladı
MEB, 1 milyon öğretmenin yaz dönemi mesleki gelişim programını açıkladı Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan yaklaşık 1 milyon öğretmenin 2018-2019 eğitim öğretim yılı haziran ayı mesleki çalışma programı ve seminer konuları belli oldu.Eğitim 2023 Vizyonu doğrultusunda hazırlanan mesleki gelişim programında, öğretmenlerin alan gelişimlerinin desteklenmesi için etkinlik temelli uygulamalar göze çarptı. Bakanlık, "haydi etkinlik üretelim", "doğada öğrenelim", "eğitimde zeka oyunları", "STEM uygulamaları", "masal anlatıcılığı", "müzede öğrenelim" gibi başlıklarda belirlediği mesleki gelişim programını, Türkiye genelinde kademe kademe hayata geçirecek.
1.06.2019 Eğitim
CEO değil memur olmak istiyorlar
CEO değil memur olmak istiyorlar Türkiye’nin Z kuşağı girişimciliğe yönelik meslekler yerine memuriyeti tercih ediyor. 12 ilde yapılan ankete katılan öğrencilerin yalnızca 6’sı kendi işini kurmak isterken yüzde 43’ü devlet memuru olmak istediğini söyledi.
23.01.2019 Gündem
En yenilikçi üniversiteler!
En yenilikçi üniversiteler! Bugün bir başka veriyi daha sizlerle paylaşacağım...
5.08.2018 Eğitim
Tavukkarasına biyonik gözle hayat ışığı!
Tavukkarasına biyonik gözle hayat ışığı! Teknolojideki gelişmeler ve hekimlerin tecrübesi sayesinde tıp alanında mucizevi başarılara imza atılıyor. Bir zamanlar hayal olarak görülen ancak bugün artık gerçeğe dönüşen o mucizelerden biri de, görme yetisini kaybetmiş tavukkarası, yani gece körlüğü olan hastalarının yeniden ışığa kavuşabilmeleri!
13.10.2017 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Meslek Seçimi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki meslek seçimi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.