Medikal

Medikal

Son dakika Medikal haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Medikal ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Medikal haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Medikal

haberleri sayfasında son dakika yaşanan medikal gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.856 medikal haberi bulunmuştur. Tüm medikal haberleri aşağıda listelenmiştir.
Savunma Sanayii Başkanı Görgün: Kendi kanatlarımızla 'Hürkuş' olacağız!
Savunma Sanayii Başkanı Görgün: Kendi kanatlarımızla 'Hürkuş' olacağız! Havacılık ve savunma şirketlerinin temsilcileriyle buluşmasında konuşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, savunma sanayii anlamında başkalarının kanatlarıyla uçma gibi bir durumun söz konusu olamayacağını söyledi. Başkan Görgün, "Biz kendi kanatlarımızla ‘Hürkuş’ olacağız" dedi.
26.04.2024 Gündem
Beşiktaş'taki faciada 29 kişi hayatını kaybetti: Yangının nedeni belli oldu
Beşiktaş'taki faciada 29 kişi hayatını kaybetti: Yangının nedeni belli oldu İstanbul Gayrettepe’de 16 katlı binanın gece kulübü olarak kullanılan giriş katında yangın çıktı. İstanbul Valiliği'nin gece kulübündeki yangına ilişkin yaptığı açıklamada, "Yangın, itfaiyenin müdahalesi sonucu söndürülürken olayda 29 kişi hayatını kaybetmiştir. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 kişinin tedavileri devam etmektedir” denildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Gayrettepe'deki yangınla ilgili İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı telefonla arayarak bilgi aldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını açıkladı. Sağlık Bakanı Koca, yangına 26 adet ambulans ve 1 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) timinin görevlendirildiğini duyurdu. Gece kulübündeki yangına ilişkin iş yeri sahipleri ve sorumlu müdürle birlikte toplam 8 şüpheli gözaltına alındı. Öte yandan yangının çıkış nedeni de belli oldu.
2.04.2024 Gündem
Beşiktaş'ta gece kulübünde yangın faciası! 29 kişi hayatını kaybetti
Beşiktaş'ta gece kulübünde yangın faciası! 29 kişi hayatını kaybetti İstanbul Gayrettepe’de 16 katlı binanın gece kulübü olarak kullanılan giriş katında yangın çıktı. Olay yerinde son dakika gelişmeleri devam ediyor. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Korkunç yangında 29 kişi hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Gayrettepe'deki yangınla ilgili İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı telefonla arayarak bilgi aldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını açıkladı. Sağlık Bakanı Koca, yangına 26 adet ambulans ve 1 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) timinin görevlendirildiğini duyurdu. Beşiktaş'ta tadilat yapılan eğlence merkezinde 29 kişinin öldüğü yangına ilişkin, işletme müdürü ve iş yerinin ortaklarının da aralarında bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı.

Beşiktaş Gayrettepe'deki gece kulübünde, 29 kişinin hayatını kaybettiği yangını görenler, yaşananları anlattı. Ümit Gültekin, "Yangının çıktığı binanın yanındaki otoparkta araçlarımızı çıkarmak için gittiğimizde, otopark tamamen dumanlar altındaydı. Kurtarabildiğimiz araçları kurtardık, Yoğun duman etkisiyle öksürerek ve sürünerek çıkabildik otoparktan. Biz de mahsur kalacaktık ama çıkabildik" diye konuştu.
2.04.2024 Gündem
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor Kolon ve rektum kanseri her iki cinsiyette de hem en sık rastlanan hem de yaşam kaybına neden olan kanserler arasında üçüncü sırada yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü rakamlarına göre dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon 800 bin kişi bu hastalığa yakalandığını ve yaklaşık 900 bin kişinin de bu hastalıktan hayatını kaybettiğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Neşet Köksal, özellikle 50 yaş sonrası görülme sıklığında artış olduğunu söyledi. Kolorektal kanserlerin artık 1980 yılı sonrasında doğan Y kuşağını temsil eden genç yetişkinleri de tehdit ettiğine işaret eden Prof. Dr. Köksal, “Yapılan bir çalışmada 1950’li yıllarda doğan yetişkinlerle karşılaştırıldığında, 1990’lı yıllarda doğanlarda kolon kanseri riski iki kat, rektum kanser riski ise dört katına çıkmaktadır. Ayrıca rektum kanseri hastalarının neredeyse üçte birinin 55 yaşın altında olduğundan taramaya 50 yaşından önce başlanmasının düşünülmesi gerektiği belirtilmiştir” dedi.
19.03.2024 Sağlık
Yeni bir dönem başlıyor! Milli ‘Mobil Röntgen Cihazı’ göreve başladı
Yeni bir dönem başlıyor! Milli ‘Mobil Röntgen Cihazı’ göreve başladı ASELSAN’ın tamamen milli imkanlarla geliştirdiği ‘Mobil Dijital Röntgen Cihazı’ (ADR-M100), ilk kez Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kullanıma alındı.
14.03.2024 Gündem
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir!
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir! Göz sulanmasının tehlikeli olabileceğine değinen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tezer Nur Gücükoğlu, “Tehlikelidir çünkü pek çok görmeyi tehdit eden göz hastalıklarının habercisidir. Tedavide geç kalınmamalıdır. Göz sulanması konjonktivit, blefarit, şalazyon, arpacık, glokom, katararkt, üveit, doğuştan ve sonradan olma gözyaşı kanalı tıkanıklığı ve bahar nezlesi habercisidir” dedi.
28.02.2024 Sağlık
UMKE hangi durumlarda müdahale eder? UMKE nedir (açılımı)?
UMKE hangi durumlarda müdahale eder? UMKE nedir (açılımı)? Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre 3 kişi toprak altında kalırken, bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ve güvenlik güçleri sevk edildi. Peki, UMKE hangi durumlarda müdahale eder? UMKE nedir (açılımı)?
26.02.2024 Gündem
"Kalıcı makyajda büyük tehlike! Sağlığı tehdit ediyor
"Kalıcı makyajda büyük tehlike! Sağlığı tehdit ediyor Kadınların özellikle son yıllarda talep gösterdiği kalıcı makyaj uygulamalarının cilt sağlığına zararlı olduğunu söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Eda Yıldırım, “Estetik açıdan pratik gözükse de bu uygulamalar cilt sağlığına zararlı. Yoğun alüminyum içeren kimi ürünler, vücut üzerinde ciddi yan etkilere ve hastalıklara neden oluyor, sağlığı tehdit ediyor" dedi.
22.02.2024 Yaşam
Başkan Güler müjdeyi verdi: "Diş hekimlerimize hayırlı olsun"
Başkan Güler müjdeyi verdi: "Diş hekimlerimize hayırlı olsun" Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, Adana Diş Hekimleri Odası olarak TDB’ne taşıdıkları ‘Bir diş hekiminin yanında sigortalı bir diş hekimi çalıştırılmalı’ önerilerinin TBMM’de kabul gördüğünü, bunun memnunluk verdiğini söyledi.
18.02.2024 Adana
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir Obezitenin tüm dünyada belirgin şekilde artarak önemli bir sağlık sorunu haline geldiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gül Bora Makal, "Obez bireylerde sıklıkla karaciğerde yağlanma ve eşlik eden safra kesesi taşları görülür. Bazen bu durum karaciğer fonksiyon testlerinde bozulmaya kadar gidebilir" dedi.
22.01.2024 Sağlık
Aman dikkat! Yaptırmadan bir kez daha düşünün
Aman dikkat! Yaptırmadan bir kez daha düşünün Sanatçılar Gökhan Özen ve Rafet El Roman’ın estetik sonrası ortaya çıkan yeni görüntüleri tartışılırken uzmanlar uyardı: “Erkek botoksu kadınlara göre farklıdır. Doğru yapılmazsa feminen görüntü ortaya çıkar.”
19.01.2024 Yaşam
Sinüzit Nasıl Geçer? Sinüzit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Sinüzit Nasıl Geçer? Sinüzit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Burun boşluğunda yer alan sinüslerin, enfeksiyon sonucu iltihaplanması ile meydana gelen hastalığa sinüzit denir. Sinüzit, genetik faktörler, akut ya da kronik olmak üzere ayrı safhalarda seyreder. Sinüziti olan bireylerde soğuk algınlığı, grip, nezle gibi enfeksiyonlara yakalanma yatkınlığı gözlemlenmektedir. İlaçlı tedavi ile kontrol altına alınabilen sinüzit, oldukça dikkat edilmesi gereken bir hastalıktır.
17.01.2024 Sağlık
Selülit Nasıl Geçer? Selülit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Selülit Nasıl Geçer? Selülit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Selülit, cilt altında yer alan yağ ve bağ dokusunda meydana gelen komplikasyonlar sonucu, deri görünümünün çukurlu görünmesine sebep olan bir problemdir. Genellikle kilo varlığı, genetik ve hareketsizlik gibi etmenlerin sebep olduğu selülit, zayıf insanlarda da gözlemlenmektedir. Tedavisi, selülitin derecelerine bağlı olarak azaltılabilir.
16.01.2024 Yaşam
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktır
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktır Kansere yakalanma oranının, günümüz dünyasında halen artışta olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Babek Tabandeh, “Öncelikli hedef, her zaman hastalığı tam olarak iyileştirmek olsa da kanser cerrahisinde başarının tanımı, genellikle hastalığın bölgesel tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmak ve hastanın beklenen hayat süresini 5 yıla yaklaştırmaktır” dedi.
11.01.2024 Sağlık
Güçlü beslenme solunum yolu hastalıklarını hafifletiyor
Güçlü beslenme solunum yolu hastalıklarını hafifletiyor Soğuk algınlığı, grip, sinüzit ve boğaz enfeksiyonları gibi üst solunum yolu hastalıkları, kış mevsiminde sıklıkla görülüyor. Bu tür enfeksiyonlarla mücadelede ve iyileşme sürecini hızlandırmada sağlıklı beslenme alışkanlıklarının önemli rol oynadığını belirten Diyetisyen Deniz Pirçek, “Beslenme rutininde dikkat edilmesi gereken noktaları göz ardı etmeyen kişiler, mevsimsel solunum yolu hastalıklarının etkilerini daha hafif atlatabiliyor” dedi.
8.01.2024 Sağlık
Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer? Koltuk Altı Kararması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer? Koltuk Altı Kararması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Koltuk altı kararması birçok farklı nedene bağlı olarak görülebilir. Bunun için altta yatan nedeni bulmak kararmanın önlenmesi bakımından önemlidir.
4.01.2024 Sağlık
Güneş Lekesi Nasıl Geçer? Güneş Lekesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Güneş Lekesi Nasıl Geçer? Güneş Lekesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Güneş lekesi, güneşin cilt üzerindeki yan etkilerinden biri olarak kendini göstermektedir. Düzenli cilt bakımları ve zararlı güneş ışınlarından korunarak, güneş lekelerinden kurtulmak mümkün olmaktadır.
2.01.2024 Sağlık
Dilan Polat ve Engin Polat ile ilgili yen iddia: Uyuşturucu imal ediyorlar! Başsavcılık harekete geçti
Dilan Polat ve Engin Polat ile ilgili yen iddia: Uyuşturucu imal ediyorlar! Başsavcılık harekete geçti Kara para aklama, vergi kaçırma, örgüt kurma suçlamalarıyla tutuklanan Dilan Polat ve Engin Polat çiftine yönelik yürütülen soruşturmalar yeni bir boyut kazandı. Avukat Feyza Altun kendisine Kapalıçarşı'da esnaf olduğunu söyleyen bir kişiden, "Dilan ve Engin Polat Dipomed Medikal şirketleri aracılığı ile kaçak yollarla uyuşturucu hammaddesi getirip laboratuvarlarda ayrıştırıyorlar" telefonu üzerine savcılığa ihbarda bulundu. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Polat çiftine "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal etme" suçundan da soruşturma başlattı. Konunun şoke eden detayları ortaya çıktı.
3.12.2023 Gündem
Güzellik sektörüne Dilan Polat darbesi! İtibar kaybı başladı, aylık kazanç: 150 bin TL
Güzellik sektörüne Dilan Polat darbesi! İtibar kaybı başladı, aylık kazanç: 150 bin TL Dilan-Engin Polat çiftinin tutuklanmasının ardından patlayan güzellik fenomenleri balonu, en çok gerçek güzellik sektörü emekçilerini vurdu. 100 bin kayıtlı salon ve 300 bin kişinin faaliyet gösterdiği sektörün gerçek uzmanları ayakta. Güzellik uzmanları, “Bu iş gerçek eğitimli insanların işi. Sosyal medyadan beğenilip alınacak bir hizmet değil” derken 1.5 milyar dolarlık alanı 600 fenomenin temsil edemeyeceğini söylüyorlar.
18.11.2023 Gündem
Vücut geliştirmede steroid ilaçları ölüme götürüyor
Vücut geliştirmede steroid ilaçları ölüme götürüyor Tıbbi amaç dışında vücut geliştirme sporu için kullanılan ve sporcularda aşırı kas büyümesi sağlayan steroidler sağlığı tehdit ediyor.
7.11.2023 Yaşam
Engin ve Dilan Polat'ın ifadelerinin detayları ortaya çıktı! Dikkat çeken suçlama
Engin ve Dilan Polat'ın ifadelerinin detayları ortaya çıktı! Dikkat çeken suçlama Engin Polat ve Dilan Polat'ın hakimlikteki ifadeleri ortaya çıktı. Dilan Polat ifadesinde, "Biz aileyiz örgüt diye bir şey olamaz. Eşimin ailesi kendi ailem olmadığı için benim ailem gibi oldu. Vergi konularını bildiğim kadarıyla mali müşavir ve muhasebecilerimiz hallediyor. Benim sahte fatura, naylon fatura gibi şeylerle bir ilgim yoktur. Fatura kesmeyi bile bilmem işimizin ticari boyutu ile eşim ilgileniyor" derken, Engin Polat ise, "Aldığımız faturalarda sıkıntılı olanlar çıkabilir. Geçmişte de çıkmıştı. Biz aldığımız her faturanın malzemesini teslim almışızdır. Kimseye sahte fatura vermedik. Tüm satışlarımız faturalıdır" dedi.
5.11.2023 Gündem
‘Her fabrika bir kaledir’ sözünden ilham aldılar
‘Her fabrika bir kaledir’ sözünden ilham aldılar Atatürk’ün ‘Her fabrika bir kaledir’ sözünden ilham alan şirketler, zorlu geçen 2023 yılına rağmen 100. yılda yeni tesisler açtı. Birçok şehirde faaliyete geçen fabrikalar üretiyor, yüzlerce kişiye istihdam sağlıyor.
29.10.2023 Ekonomi
Hastanede şok eden olay! 'Temizlik işçisini ameliyata soktu' iddiası
Hastanede şok eden olay! 'Temizlik işçisini ameliyata soktu' iddiası Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki devlet hastanesinde beyin cerrahı olan Opr. Dr. S. Z.’nin ameliyatlara temizlik işçisi ile bir medikal firma çalışanının girmesine izin vererek cerrahi işlemler yaptırdığı iddiasıyla ilgili Bilecik Valiliği açıklama yaptı. Açıklamada, olayla ilgili soruşturmanın ve incelemenin devam ettiği, doktorun da görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.
15.10.2023 Yaşam
Uzman isimden tedavisi süren meme kanseri hastaları için önemli uyarılar: Greyfurttan kesinlikle uzak durulmalı
Uzman isimden tedavisi süren meme kanseri hastaları için önemli uyarılar: Greyfurttan kesinlikle uzak durulmalı Direkt ateşle temas ettirilmiş et ürünlerinin, katkı maddesi kullanılmış gıdaların ve obeziteye yol açabilecek aşırı beslenme tarzının meme kanseri riskini artırdığını işaret eden Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Şener Cihan, kemoterapi sürecindeki meme kanserli hastalara da uyarıda bulunarak “Kemoterapi alan hastalar özellikle greyfurt yememelidir. Bu meyve, kemoterapinin etkinliğini azaltabilmektedir” dedi.
12.10.2023 Sağlık
Cildi tehdit eden 8 sinsi düşman! Dikkat edilmediği takdirde kırışıklığa yol açıyor
Cildi tehdit eden 8 sinsi düşman! Dikkat edilmediği takdirde kırışıklığa yol açıyor Güzelliğin sırrı, yalnızca cilt derinlerinde saklı değildir; aslında, gizli düşmanlar da güzellik oyununu bozmak için sinsi bir şekilde beklemektedir. Güneşin kışkırtıcı ışıkları, sigaranın gizemli dumanı, stresin acımasız eli ve fast food'un cazibesi gibi tehlikeli etmenler, cildimizi tehdit eden sinsi düşmanlardır. Her gün, modern hayatın hızlı temposunda cildimiz, dış etkenler ve zararlı alışkanlıklarla başa çıkmak zorundadır. Ancak, cildimiz, güzellik ve gençlik bahçemizin en değerli çiçeği olarak bize verdiği özeni hak ediyor.
4.09.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Medikal ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki medikal haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.