Sağlık Haberleri

Sağlık Haberleri

Son dakika sağlık haberleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sağlık haberleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sağlık haberleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sağlık Haberleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sağlık haberleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.010 sağlık haberleri haberi bulunmuştur. Tüm sağlık haberleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bayram sonrası ödem ve kilodan kurtulmak zor değil! İşte ödem atıcı çay tarifi
Bayram sonrası ödem ve kilodan kurtulmak zor değil! İşte ödem atıcı çay tarifi Bayram tatili sona erdi, geride lezzetli sofraların tadıyla dolu anılar kaldı. Tatil boyunca çeşit çeşit yemeklerle keyifli vakit geçirilirken, kaçınılmaz bir şekilde kilolar alındı. Tatil bitti, şimdi gerçek hayata dönme vakti geldi. Kiloları yağa dönüşmeden adım atmanın zamanı geldi. Diyetisyen Rıdvan Arslan ödem atıcı tarif verirken, dikkat edilmesi gerekenleri de sıraladı.
14.04.2024 Yaşam
Az uyumak abur cubur yemeği tetikliyor! Diyetisyenden uyarı: Kilo veremiyorsanız, uyku düzeninizi kontrol edin
Az uyumak abur cubur yemeği tetikliyor! Diyetisyenden uyarı: Kilo veremiyorsanız, uyku düzeninizi kontrol edin Kilo verme sürecinde sıkça vurgulanan diyet ve egzersiz, sağlıklı yaşamın temel taşları olarak kabul edilir. Ancak, az bilinen bir faktör de uyku düzenidir. Uyku, kilo verme sürecini etkileyen önemli bir unsurdur ve doğru uyku alışkanlıklarıyla desteklendiğinde, kilo verme hedeflerine ulaşma şansını artırır. Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak da uykunun kalitesi ve miktarının vücutta salgılanan hormonlar üzerinde derin bir etkiye sahip olduğuna dikkat çekerek yanlış uyku alışkanlıklarının kilo verme çabalarını olumsuz yönde etkilediğinin altını çizdi ve az uyumanın abur cubur yeme alışkanlıkları üzerindeki etkisinden bahsetti.
13.04.2024 Yaşam
Kırışıklıklardan eser bırakmıyor, 1 kaşığı 10 yaş gençleştiriyor! Anavatanı Himalayalar olan Moringa yağının faydaları saymakla bitmiyor
Kırışıklıklardan eser bırakmıyor, 1 kaşığı 10 yaş gençleştiriyor! Anavatanı Himalayalar olan Moringa yağının faydaları saymakla bitmiyor Yaşlanma karşıtı mucizevi etkiye sahip olan Moringa Oleifera, gençleştirici özellikleriyle dikkat çekiyor! İçerdiği benzersiz besinlerle hızlı bir etki vaat eden bu mucize bitki, genç ve sağlıklı bir cilde adım atmaya hazır mısınız? İşte kullanışı ve faydaları…
12.04.2024 Yaşam
Çocuklar ceplerini doldurdu ama kalp çarpıntısına neden oluyor! Uzmanı uyardı ve tek tek nedenlerini sıraladı!
Çocuklar ceplerini doldurdu ama kalp çarpıntısına neden oluyor! Uzmanı uyardı ve tek tek nedenlerini sıraladı! Ramazan Bayramı namıdiğer Şeker Bayramı en çok çocukları sevindiriyor. Bayram harçlıkları alındı, çeşit çeşit şeker ve çikolatalar toplantı. Ağızlar tatlanırken, uzmanı yüksek miktarda şeker tüketimine dikkat çekti. Kardiyoloji Uzman Dr. Muharrem Arslandağ, “Çocuklarda kalp çarpıntısı, yetişkinlerde olduğu gibi birçok farklı nedenle ortaya çıkar” dedi ve şeker ve kafein tüketimine karşı aileleri uyardı.
12.04.2024 Yaşam
Nedeni bilinmiyor, fiziksel hasara yol açıyor! Uzmanı uyardı: Yüz, kollar, bacaklar ve tırnak etleri hedeflenir
Nedeni bilinmiyor, fiziksel hasara yol açıyor! Uzmanı uyardı: Yüz, kollar, bacaklar ve tırnak etleri hedeflenir Kimi zaman stres, kaygı veya diğer duygusal zorluklarla başa çıkmak için insanlar farklı yollar arar. Deri yolma bozukluğu olarak da adlandırılan dermatillomani de bu zorluklarla başa çıkma eylemi olarak başvurulan yollardan biri. Uzmanlara göre, bu bozukluğun altında yatan nedenler tam olarak anlaşılamamış olsa da, genetik, psikolojik ve çevresel faktörlerin etkisi aşikar. Anksiyete, depresyon ve obsesif-kompulsif bozukluk gibi diğer ruh sağlığı sorunlarıyla birlikte görülen cilt yolma bozukluğundan uygun tedavi yöntemleriyle kurtulmak ise mümkün. Klinik Psikolog Selin Erekli cilt yolma bozukluğuna dair bilgi verirken, uygulanan tedavilere yönelik de açıklamalarda bulundu.
31.03.2024 Yaşam
Her yıl 1 milyon kişiyi etkiliyor! Ölümcül tehdit kansızlıkla ortaya çıkıyor, belirti vermeden sinsice ilerliyor
Her yıl 1 milyon kişiyi etkiliyor! Ölümcül tehdit kansızlıkla ortaya çıkıyor, belirti vermeden sinsice ilerliyor Dünya genelinde her yıl 1 milyon kişinin yaşamını yitirdiği kalın bağırsak kanseri en sık görülen kanser türleri arasında 3. Sırada yer alıyor. 1-31 Mart Kalın Bağırsak Kanseri Farkındalık Ayı! Uzmanlar erken teşhisin önemine vurgu yaparken işlenmiş gıdalardan ve tütsülenmiş veya yanmış et tüketilmesinden kaçınılmasını öneriyor. Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Alper Sözütek, Türkiye'de genellikle 50'li yaşlarda görülen kolon ve rektum kanserlerinin, Akdeniz Bölgesi'nde beslenme ve genetik faktörlerden kaynaklı olarak görülme yaşının 30'a indiğini, hastalığın belirti vermeden sinsice ilerlediğini söyledi.
26.03.2024 Adana
Epilepsi genci yaşlısı demiyor! 20’li ve 60’lı yaşlara dikkat!
Epilepsi genci yaşlısı demiyor! 20’li ve 60’lı yaşlara dikkat! Nöroloji Uzmanı Dr. Cem Ortaçbayram, epilepsi nöbeti riski yaşamın ilk 20 yılında ve 60 yaşından sonra görülme sıklığının fazla olduğunu söyledi. Ortaçbayram, “Nöbet aralarında hasta genelde sağlıklıdır. Tek bir nöbet o kişinin epilepsi hastası olduğunu göstermez” dedi
15.02.2024 Yaşam
Gebelik zehirlenmesine dikkat! Uzmanından 10. Hafta uyarısı: Sporda sırt üstü pozisyonlardan kaçının
Gebelik zehirlenmesine dikkat! Uzmanından 10. Hafta uyarısı: Sporda sırt üstü pozisyonlardan kaçının Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Kağan Açıkgözoğlu, hamilelikte spor yapılmasının tıbbi yararı olduğunu belirterek, “Hamilelikten önce yapılmayan özel bir spora, hamilelik esnasında başlanmasını önermiyorum” dedi ve egzersizlere başlamak için en uygun zamanın gebeliğin 10. haftası olduğunu vurguladı.
14.02.2024 Sağlık
Mutlu olmaya çalışmak mutsuz ediyor! Huzursuzluk ve tatminsizlik hissi yaşıyorsanız mutsuzluğa izin vermiyor olabilirsiniz
Mutlu olmaya çalışmak mutsuz ediyor! Huzursuzluk ve tatminsizlik hissi yaşıyorsanız mutsuzluğa izin vermiyor olabilirsiniz Sürekli ve zoraki bir şekilde mutlu olma çabası, paradoksal bir sonuç yaratarak aslında mutsuzluk sebebi olabiliyor. Gerçekçi olmayan beklentiler, sürekli mutluluk arayışında olmak bireyi olumsuz etkiliyor. Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Cemil Çelik de “Zorluğu, stresi ve olumsuzlukları hayatın doğal bir parçası olarak kabul etmek, duygusal sağlığı güçlendirir.” diyerek negatif duyguların bastırılmasının uzun vadede duygusal sorunlara yol açabileceğine dikkat çekiyor ve mutluluğu zorlamak yerine kabullenmek gerektiğini belirtiyor.
3.02.2024 Yaşam
Soğuk havalar öfkeyi tetikliyor! İlk 15 dakika önemli, renkli iple öfkenizi dizginleyin
Soğuk havalar öfkeyi tetikliyor! İlk 15 dakika önemli, renkli iple öfkenizi dizginleyin Öfke, insanın içinde var olan ancak doğru bir şekilde ifade edilemediğinde ciddi sorunlara neden olabilen bir duygudur. Tartışmalar, kavgalar ve hatta cinayetler, genellikle kontrolsüz bir öfkenin sonucu olarak kendini gösterir. Kadın cinayetleri, trafikte yaşanan kavgalar, sağlıkçılara yönelik şiddet haberleri öfkenin kontrolsüz bir şekilde patlak verdiği durumların sadece bir kaçı. Uzman Klinik Psikolog Selin Erekli, öfkeyi "hissedilmesi son derece normal, olağan ve diğer her duygu gibi geçicidir" şeklinde tanımlayarak, bu duygunun bastırılmasının, yıkıcı davranışların ve şiddetin temel sebeplerinden biri olduğunu belirtiyor. Erekli'ye göre, öfkenin sağlıklı bir şekilde yönetilmesi önemli. Öfkenin bastırılması, zamanla daha büyük sorunlara yol açabilir. Bu bağlamda, öfkenin farkında olmak, onu anlamak ve etkili bir şekilde yönetmek, bireyin sosyal ilişkileri kadar genel yaşam kalitesini de olumlu etkilere neden olur.
6.01.2024 Sağlık
Uzmanından cilt lekeleri olanlara uyarı! Cildin gençleşmesi kolajenden geçiyor
Uzmanından cilt lekeleri olanlara uyarı! Cildin gençleşmesi kolajenden geçiyor Makyaj her zaman kurtarıcı olmayabiliyor. Sağlıklı bir cilt dengeli beslenmek kadar, düzenli cilt bakım rutinlerini aksatmamaktan da geçiyor. Temizlik, nemlendirme ve güneş koruması cilt bakımının temelini oluştururken, bol su içmek, vitamin ve mineral açısından zengin besinleri tüketmek ise cildin genç ve taze kalmasının en önemli rolünü oynuyor. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu da güzelliğin sadece makyajla değil, sağlıklı yaşam alışkanlıklarıyla ve düzenli uygulanan temel cilt bakım adımlarıyla mümkün olduğunu söylüyor ve sizler için makyaja gerek duymadan en iyi halinizde görünebilmeniz için nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatıyor.
30.12.2023 Sağlık
Müdahalede ilk 6 saat kritik! Her yıl yaklaşık 140 bin kişiyi etkiliyor, aniden gelip, ölümle sonuçlanabiliyor
Müdahalede ilk 6 saat kritik! Her yıl yaklaşık 140 bin kişiyi etkiliyor, aniden gelip, ölümle sonuçlanabiliyor Türkiye'de her yıl binlerce insanı etkileyen inme, sessiz bir tehlike olarak sinsice ilerliyor. Nörolojik bir rahatsızlık olarak inme, ülkemizde her yıl binlerce insanın sakat kalmasına ya da hayatını kaybetmesine sebep oluyor. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. İsmail Kırbaş, bu nörolojik rahatsızlığın, gece uykuda bile beklenmedik bir deprem gibi aniden ortaya çıkabildiğini belirterek, toplumun inme konusundaki farkındalığının ve bilincinin yetersiz olduğuna dikkat çekti. Kırbaş, zamanında müdahale ile ölümlerin önüne geçilebilecek yeterliliğe sahip olunduğunun da önemine vurgu yapıp, inme sonrası ilk 6 saatin kritik öneme sahip olduğunun altını çizdi.
22.12.2023 Sağlık
Genç cildin anahtarı beta-karoten! Uzmanından tavsiye, düzenli tüketerek yaşlılıkla savaşın!
Genç cildin anahtarı beta-karoten! Uzmanından tavsiye, düzenli tüketerek yaşlılıkla savaşın! Yaşlanmanın kaçınılmaz bir süreç olduğu gerçeğiyle birlikte, doğru bakım ve beslenme adımlarıyla bu süreci yavaşlatmak mümkün. Günlük hayatın hızlı temposunda, sağlıklı bir cilde sahip olmak için kullanılan ürünler, alınan besinler ve yapılan egzersizler gençliği ve canlılığı korumanın kilit faktörlerinden biri olarak öne çıkıyor. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk de yaşlıkla savaşmak ve genç görünmek için C vitamini, E vitamini, beta-karoten ve antioksidan alımını önerirken, öne çıkan temel prensipleri; güneşin zararlı etkilerinden korunmak, düzenli egzersiz ve etkili cilt bakım ürünleri kullanmak şeklinde sıralıyor.
16.12.2023 Sağlık
Soğuk havada dahi üşümüyorsanız dikkat! Vücudunuz size alarm veriyor olabilir
Soğuk havada dahi üşümüyorsanız dikkat! Vücudunuz size alarm veriyor olabilir Genç ve kadın hastalarda erkeklere göre 7 kat daha fazla görülen zehirli guatr, vücutta pek çok sistemi etkiliyor. Prof. Dr. Gökakın, hastalığın en belirgin belirtilerinden birinin sıcağa karşı düşük tolerans olduğunu söylerken, 'Bu hastalığa sahip kişiler, soğuk hava koşullarında ince tişörtlerle rahatlıkla dolaşabilirler' diyor ve müdahale edilmediği noktada ciddi komplikasyonlara sebep olacağını vurguluyor.
10.12.2023 Sağlık
İdrarda protein kaçağına dikkat! Yedikleriniz boşa gidiyor olabilir
İdrarda protein kaçağına dikkat! Yedikleriniz boşa gidiyor olabilir Vücut işlevleri için kritik öneme sahip olan proteinler böbreklerin filtreleme işlevindeki bozukluk nedeniyle idrarda kayba uğrayabiliyor. Protein kaçağı olarak adlandırılan bu durum tıbbi bir sorunun işareti olsa da beslenme şeklinde yapılan değişikliklerle de önlenebiliyor. Uzman Diyetisyen Rıdvan Arslan konu hakkında bilgi verirken, protein kaçağına karşı nasıl beslenilmesi gerektiğini da aktardı.
12.11.2023 Sağlık
“Mevsimsel duygu durum bozukluğu bir depresyon türüdür”
“Mevsimsel duygu durum bozukluğu bir depresyon türüdür”  Hava sıcaklıklarının düşmeye başlamasıyla sadece gribal enfeksiyonların değil, ruh sağlığında mevsimsel duygu durum bozukluklarının ortaya çıkabileceğini söyleyen Psikolog Arş. Gör. Deniz Mısra Gürol, “Bu durum ‘kış hüznü’ olarak adlandırılıyor. Mevsimsel duygu durum bozukluğu bir depresyon türüdür. Genel olarak sonbaharın sonlarında veya kışın başlarında ortaya çıkar. Bu durumda her gün güneş ışığı almak önem taşıyor” dedi. 
11.11.2023 Sağlık
Sürekli kaşlarınızı kaldırarak konuşuyorsanız dikkat! Plastik cerrahı kapısını çalabilirsiniz
Sürekli kaşlarınızı kaldırarak konuşuyorsanız dikkat! Plastik cerrahı kapısını çalabilirsiniz Sıklıkla yaşlanma süreciyle ilişkilendirilse de kaş düşüklüğü sürekli kaşlarını kaldırarak mimik yapmak, uzun süre güneşe maruz kalmak ya da çok fazla sigara ve alkol tüketimine bağlı olarak da meydana gelebilir. Kaş düşüklüğünü önlemek veya hafifletmek için bazı doğal yöntemler bulunduğu gibi bir dermatoloğa, plastik cerraha da ihtiyaç duyabilirsiniz. İşte kaç düşüklüğünün nedeni ve tedavi yöntemleri
6.11.2023 Sağlık
Meme kanseri gebeliğe engel mi? Uzmanından dikkat çeken süre detayı
Meme kanseri gebeliğe engel mi? Uzmanından dikkat çeken süre detayı Türkiye’de her 8 kadından 1’inde görülen meme kanseri anne ve baba hayali kuran binlerce kişide soru işaretlerine neden oluyor. Kullanılan ilaçların ve uygulanan tedavi yöntemlerinin gebelik sürecini nasıl etkileyeceği birçok ebeveyn tarafından merak ediliyor. Kemoterapi alan meme kanserli olgularda, adet döngüsünde değişiklikler ve doğurganlık problemleri görüldüğünü hatırlatan Jinekolojik Onkoloji Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ateş Karateke, kanser hastalarının çocuk sahibi olma sürecinde dikkat etmesi gerekenleri açıklarken çocuk sahibi olmak isteyen kanserli kadınları uyararak 2 yıla dikkat çekti.
5.11.2023 Sağlık
Diş gıcırdatmak yüzü yaşlandırıyor!
Diş gıcırdatmak yüzü yaşlandırıyor! Dünya genelinde pek çok insan, diş gıcırdatmaktan şikayet ediyor. Bu problemi çeşitli tedavi yöntemleriyle çözmenin mümkün olduğunu söyleyen Diş Hekimi Güzin Kırsaçoğlu ise diş gıcırdatmanın stres ile açıklarken yüzü daha hızlı yaşlandırdığını belirtti.
4.11.2023 Sağlık
Kış depresyonu deyip geçmeyin, belirtilere dikkat! Uzmanından 2 hafta uyarısı geldi
Kış depresyonu deyip geçmeyin, belirtilere dikkat! Uzmanından 2 hafta uyarısı geldi Mevsimsel değişiklikler, sadece hava koşullarını etkilemiyor; insanların duygu durumunu da derinden etkiliyor. Kış mevsimiyle güneş ışınları azalıyor, günler kısalıyor. Bu değişiklikler birçok insanın yaşam kalitesinin düşmesine, dolaylı olarak kış depresyonu olarak bilinen rahatsızlığa kapı aralıyor. Kış depresyonu çoğu zaman hafif semptomlarla kendini gösterse de bazı kişileri intihara sürükleyebiliyor. Klinik Psikolog Kübra Aytekin Al da mevsimsel depresyonun bir depresyon türü olduğunu hatırlatarak ağır geçiren vakaların çoğunlukla intihar düşüncesinde olduğuna dikkat çekti ve nasıl baş edileceğine dair önerilerde bulundu.
29.10.2023 Sağlık
Masa başı çalışanları uyardı! 2 günden fazla süren boyun ağrılarına dikkat
Masa başı çalışanları uyardı! 2 günden fazla süren boyun ağrılarına dikkat Uzun süre bilgisayar başında çalışmak ya da hareketsiz bir yaşam pratiğine sahip olmak beraberinde bir takım fiziksel problemleri getiriyor. Duruş bozukluğuyla tetiklenen rahatsızlıkların başını ise boyun sırt ve bel ağrıları çekiyor. Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Op. Dr. Candan Hundemir bu ağrıların çoğunun mekanik olduğunu söylese de 2 günden fazla süren ağrılara karşı vatandaşı uyardı ve uzmana görünmesini tavsiye etti.
28.10.2023 Sağlık
12 gün kuralına dikkat! Tüp bebek tedavisinin tüm aşamalarını açıkladı
12 gün kuralına dikkat! Tüp bebek tedavisinin tüm aşamalarını açıkladı Türkiye'de 150'nin üzerinde tüp bebek merkezi var ve her sene Türkiye'de 80 ile 100 bin arasında tüp bebek tedavisi yapılıyor. Kadınlarda fallop tüplerinin tıkanması, enfeksiyon, erkeklerde düşük sperm kalitesi, ileri yaş, polikistik over sendromu çocuk oluşumunu engellese de tüp bebek yöntemi imdada yetişiyor. Çocuk sahibi olamayan kadın ve erkekler için tüp bebek tedavisi umut olmayı sürdürüyor. Kadın Doğum ve Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel de tüp bebek tedavisinin aşamalarını sizler için derleyerek, tüp bebek yapmayı düşünen çiftlere rehber oldu.
22.10.2023 Sağlık
İdrardaki bozulmalar kan kanseri habercisi olabilir
İdrardaki bozulmalar kan kanseri habercisi olabilir Sık idrara çıkma, idrar yaparken yanma, kanama, idrar kaçırma, ani sıkışma, gibi şikayetlerle kendini gösteren mesane kanseri ile ilgili bilgi veren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Hilmi Çelik, hastalıkta erken teşhis ve tedavinin önemine dikkat çekti.
21.10.2023 Sağlık
Vücut direncini doğal yöntemlerle arttırmak isteyenler bu çayı kullanıyor
Vücut direncini doğal yöntemlerle arttırmak isteyenler bu çayı kullanıyor Havaların soğuması ile birlikte grip ve nezleden korunmak isteyen vatandaşlar, vücut direncini doğal yöntemlerle arttırmak için kış çayı tüketmeye başladı.
20.10.2023 Sağlık
Osmanlı’dan günümüze… Doğal antidepresan ve kanser savaşçısı ghee yağının faydaları saymakla bitmiyor! A, D, E ve K2 vitamini içeren tek besin
Osmanlı’dan günümüze… Doğal antidepresan ve kanser savaşçısı ghee yağının faydaları saymakla bitmiyor! A, D, E ve K2 vitamini içeren tek besin Tereyağının yüzde 99 oranında süt yağı içeren ve sade yağ olarak da bilinen Ghee yağı, son dönemlerde yeniden popüler hale geldi. Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen bu lezzetli yağ, aynı anda A, D, E ve K2 vitaminlerini içeren tek besin olarak biliniyor.
17.10.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sağlık Haberleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sağlık haberleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.