Mandalina

Mandalina

Son dakika mandalina haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mandalina ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mandalina haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mandalina

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mandalina gelişmeleri de dahil olmak üzere 582 mandalina haberi bulunmuştur. Tüm mandalina haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yangın güvenlik uzmanı ‘Masquerade’ faciasının görüntülerini yorumladı!
Yangın güvenlik uzmanı ‘Masquerade’ faciasının görüntülerini yorumladı! İstanbul'un Beşiktaş İlçesinde bulunan ‘Masquerade’ isimli mekanda 29 kişinin hayatını kaybettiği yangının çıkış görüntülerini yorumlayan Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı (TÜYAK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Yangın Güvenlik Uzmanı Levent Yasa,‘ihmaller zinciri’ açıklamasında bulundu. Yasa,"Yönetmeliklere göre 4 yılda bir değiştirilmek zorundadır" dedi.
5.04.2024 Gündem
Adana'yı narenciye çiçeği kokusu sardı! Karnaval yakında
Adana'yı narenciye çiçeği kokusu sardı! Karnaval yakında Adana'da turunç ve narenciye ağaçları çiçek açıp baharı müjdelerken çiçeklerden yayılan güzel koku hem kent sakinlerini hem de gelen turistleri mest ediyor.
2.04.2024 Adana
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Gülbanu Canbaloğlu “Sahur kahvaltının yerini almalıdır. Sahura kalkmamak ya da sahurda sadece su içmek açlık kan şekerinin erken saatlerde düşmesine, güne hazırlıksız başlanmasına, gün içinde halsizliğe yol açar. Mideyi rahatsız etmemek ve kalori fazlalığını önlemek için en doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Adana'da yetişiyor! Dünya mutfağını süslüyor! İşte o meyve...
Adana'da yetişiyor! Dünya mutfağını süslüyor! İşte o meyve... Türkiye’nin en fazla o meyveyi üreten şehri Adana’dan dünyanın dört bir yanına mandalina ihraç ediliyor. Kentte 1 milyon 350 bin ton rekolte hedefleniyor. İşte Adana'da yetişen ve dünya mutfağını süsleyen o meyve...
22.03.2024 Adana
Adana'da narenciye bahçede kaldı! Kilosu 1 liradan satışa sunuluyor
Adana'da narenciye bahçede kaldı! Kilosu 1 liradan satışa sunuluyor Adana'nın Kozan ilçesinde portakal başta olmak üzere mandalina ve limon tarlada 1 TL'den alıcı bulamıyor. Onlarca dönüm portakal ve mandalina çürürken üreticiler, bahçede en az hasarın oluşması için ürünleri dalından dökmeye başladı.
5.03.2024 Adana
Adana mandalinası dünya mutfağını süslüyor! Kilo fiyatı açıklandı
Adana mandalinası dünya mutfağını süslüyor! Kilo fiyatı açıklandı Türkiye üretiminin büyük kısmını karşılayan Adana’da yaklaşık 340 bin dönüm alanda mandalina hasadı bitti. Bahçelere giren işçilerin el emeğiyle toplanıp kamyon ve tırlara yüklemesi ile iç ve dış pazara gönderilen W. Murcott cinsi mandalinalar, bu yıl rekoltenin fazla olması nedeniyle dalında 6 ile 6 buçuk liradan alıcı buluyor. Rusya ve Ukrayna başta olmak üzere birçok ülkeye gönderilen mandalina, çiftçinin yüzünü bir nebze de olsun güldürüyor.
4.03.2024 Adana
Adana mandalinasına yurt dışından da talep yağıyor! Tadı, rengi, aroması bir başka
Adana mandalinasına yurt dışından da talep yağıyor! Tadı, rengi, aroması bir başka Adana mandalinası dünya mutfağını süslüyor. Türkiye’nin en fazla mandalina üretilen şehri Adana’dan dünyanın dört bir yanına mandalina ihraç ediliyor. Kentte mandalinada 1 milyon 350 bin ton rekolte hedefleniyor.
25.02.2024 Adana
Gelinim Mutfakta Bodrum Güzeli Tarifi: Bodrum Güzeli nasıl yapılır? 20 Şubat Gelinim Mutfakta Bodrum Güzeli malzemeleri ve yapımı
Gelinim Mutfakta Bodrum Güzeli Tarifi: Bodrum Güzeli nasıl yapılır? 20 Şubat Gelinim Mutfakta Bodrum Güzeli malzemeleri ve yapımı Gelinim Mutfakta 1327. Bölümünde Bodrum Güzeli yapıldı. Peki, Bodrum Güzeli nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Bodrum Güzeli tarifi…
20.02.2024 Yaşam
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı Ara tatilin sona ermesi ile özellikle nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların çocuklarda artmasını beklediklerini belirten uzmanlar, mutlaka önlem alınması gerektiğine dikkat çekti.
13.02.2024 Sağlık
Noktalı Virgül Nedir, Ne İşe Yarar? Noktalı Virgül Kullanımı Ve Özellikleri...
Noktalı Virgül Nedir, Ne İşe Yarar? Noktalı Virgül Kullanımı Ve Özellikleri... Noktalama işaretleri, bir yazının anlam bütünlüğü içermesine olanak sağlayan ve kullanımı açısından önem teşkil eden en önemli dilbilgisi kurallarından biridir. Noktanın, virgülün, soru işaretinin, bir cümlenin neresinde kullanılması gerektiğinin bilinmesi şarttır. Gazete ve dergi yazıları, edebiyat ürünleri, haber programları ve hatta günlük yazışmalarda bile imla kurallarına dikkat edilmesi gerekmektedir.
1.02.2024 Gündem
Zam geldi! Ocak ayında fiyatı en fazla artan ürün belli oldu
Zam geldi! Ocak ayında fiyatı en fazla artan ürün belli oldu Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Ocak ayında markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 34,7 ile yeşil fasulye oldu. Yeşil fasulyedeki artışı yüzde 29,8 ile salatalık, yüzde 28,4 ile ıspanak, yüzde 22,9 ile pırasa takip etti” dedi.
1.02.2024 Ekonomi
Folik Asit İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folik Asit Barındıran Gıdalar Listesi...
Folik Asit İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folik Asit Barındıran Gıdalar Listesi... Bitkisel ve hayvansal birçok besinin içinde folik asit bulunur. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve hücre bölünmesini desteklediği için önemli bir vitamindir. 
25.01.2024 Sağlık
Adana mandalinası dünya mutfağını süslüyor
Adana mandalinası dünya mutfağını süslüyor Türkiye’nin en fazla mandalina üretilen şehri Adana’dan dünyanın dört bir yanına mandalina ihraç ediliyor. Kentte mandalinada 1 milyon 350 bin ton rekolte hedefleniyor.
25.01.2024 Adana
Murat Kurum, projelerini açıklayacağı tarihi duyurdu
Murat Kurum, projelerini açıklayacağı tarihi duyurdu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, projelerini açıklayacağı tarihi duyurdu. Kurum, 25 Ocak Perşembe günü Haliç Kongre Merkezi’nde geniş katılımlı bir tanıtım toplantısıyla projelerini anlatacak. Murat Kurum “Perşembe günü saat 11.00’de büyük bir coşkuyla, İstanbullularla paylaşıyor olacağız. Ardından 3 lansmanımız daha olacak. Bizim gündemimiz İstanbul olacak, İstanbullular olacak ve İstanbul’un sorunları olacak. Bu motivasyonla da lansmanımızı 25’i itibariyle başlatıyor olacağız” dedi.
22.01.2024 Gündem
Bahçede fiyatı 2 TL’ye kadar düşen mandalina dalında çürüyor
Bahçede fiyatı 2 TL’ye kadar düşen mandalina dalında çürüyor Hatay’ın bereketli topraklarında yetişen mandalinanın bahçe fiyatı 2 TL’ye kadar düştü. İşçi maliyetini bile karşılamayan ürünü çiftçiler, dalında çürümeye bıraktı.
9.01.2024 Ekonomi
Güçlü beslenme solunum yolu hastalıklarını hafifletiyor
Güçlü beslenme solunum yolu hastalıklarını hafifletiyor Soğuk algınlığı, grip, sinüzit ve boğaz enfeksiyonları gibi üst solunum yolu hastalıkları, kış mevsiminde sıklıkla görülüyor. Bu tür enfeksiyonlarla mücadelede ve iyileşme sürecini hızlandırmada sağlıklı beslenme alışkanlıklarının önemli rol oynadığını belirten Diyetisyen Deniz Pirçek, “Beslenme rutininde dikkat edilmesi gereken noktaları göz ardı etmeyen kişiler, mevsimsel solunum yolu hastalıklarının etkilerini daha hafif atlatabiliyor” dedi.
8.01.2024 Sağlık
C Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok C Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
C Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok C Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... C vitamini bağışıklık sistemi ile ilgili olduğundan zinde kalmak ve hastalıklardan korunmak için alınmalıdır. Birçok meyve ve sebzede c vitamini olduğundan besinlerden alınması mümkündür.
5.01.2024 Sağlık
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Güler Yenipınar, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hızlıca iyileşmek için önerilerde bulundu. Yenipınar, "Bağışıklığı güçlendirmek için öncelikle kahvaltı ihmal edilmemelidir. Kaliteli beslenmede besinler kadar öğünlerde önemlidir. Öğünler atlanmamalıdır. Güne mutlaka kahvaltıyla başlanmalı, atlandığında veya gereken özen gösterilmediğinde aç kalınan süre içinde bağışıklık düşer" dedi.
27.12.2023 Sağlık
Uzmanından yılbaşında sağlıklı beslenme önerileri
Uzmanından yılbaşında sağlıklı beslenme önerileri Sağlıklı alternatiflerle de yılbaşı sofrası hazırlamanın mümkün olduğunu ifade eden Diyetisyen Kübra Sert, “Besinleri hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta pişirme yöntemleridir. Kızartma gibi ağır yöntemler yerine fırında, ızgara veya haşlama gibi sağlıklı pişirme yöntemlerini tercih etmek, yüksek kalori alımının önüne geçmenize yardımcı olur” dedi.
25.12.2023 Gündem
Kış aylarında cilt sağlığını korumanın yolları
Kış aylarında cilt sağlığını korumanın yolları   Kış aylarında düşen hava sıcaklıkları ile cilt problemlerinin görülme sıklığı artıyor. Yağlı ciltler soğukta daha az yağlanırken, normal ciltler kuruyor; kuru olan ciltlerse ağrı hissettirecek kadar hassaslaşabiliyor. Bu nedenle kış aylarında cilt sağlığını korumanın önemli olduğunu söyleyen Medicana Sağlık Grubu Dermatoloji Bölümü’nden Uzm. Dr. Ayşegül Alpay, kış aylarında cilt sağlığını korumanın yolları hakkında bilgi verdi.
21.12.2023 Sağlık
Yerli malı şiirleri! 2, 3, 4 kıtalık uzun kısa seçenekli yerli malı haftası ile ilgili şiirler ve 1. 2. 3. 4. Sınıf yerli malı haftası şiirleri
Yerli malı şiirleri! 2, 3, 4 kıtalık uzun kısa seçenekli yerli malı haftası ile ilgili şiirler ve 1. 2. 3. 4. Sınıf yerli malı haftası şiirleri Yerli Malı Haftası şiirleri için araştırmalar devam ediyor. Her sene 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan Yerli Malı Haftası devam ediyor. İşte en güzel 2, 3, 4, 5, 6 kıtalık Yerli Malı Haftası şiirleri…
12.12.2023 Gündem
Limonda servet değerinde israf! 4 dolardan satılıyor...
Limonda servet değerinde israf! 4 dolardan satılıyor... Türkiye bir yandan endüstride kullanmak için limon kabuğu lifi ithal ederken üreticiler limonun kendisini “para etmediği” için çöpe döküyor. Uzmanlar, bu verimsizlik ve kaynak israfının önüne geçilmesi gerektiğini belirtiyor.
7.12.2023 Ekonomi
Yunan mitolojisinde tanrıları ölümsüzleştiren, ölümlülerin tüketmesine izin verilmeyen yiyecek; Ambrosia! Hazırlaması sadece 5 dakika
Yunan mitolojisinde tanrıları ölümsüzleştiren, ölümlülerin tüketmesine izin verilmeyen yiyecek; Ambrosia! Hazırlaması sadece 5 dakika Efsanevi ve mitolojik hikayelerle ilişkilendirilen birçok bitki var. Bu bitkilerin şifa dağıttığına dair inançlar ise günümüze kadar varlığını sürdürmüştür. Antik Yunan mitolojisine göre, tanrılar ve tanrıçalar ambrosia ile beslendikleri için ölümsüz ve güçlüydüler. Bu efsanevi yiyeceğin kaynağı ve içeriği hakkında net bilgiler olmasa da mitolojik anlatılarda, ambrosia'nın tanrılar arasında paylaşılan bir nimet olduğu ve ölümlülerin bunu tüketmelerine izin verilmediği belirtilir. O tarif deşifre oldu, işte Ambrosia tarifi…
29.11.2023 Gündem
Mevsimi geldi, faydaları saymakla bitmiyor! Kolajen üretimini teşvik ediyor, UV hasarına karşı koruyor, beta-karoten içeriğiyle kırışıklıkları yok ediyor
Mevsimi geldi, faydaları saymakla bitmiyor! Kolajen üretimini teşvik ediyor, UV hasarına karşı koruyor, beta-karoten içeriğiyle kırışıklıkları yok ediyor Diyetisyen Muhammet Nurullah Şahin, mandalina tüketiminin sağlık üzerinde birçok olumlu etkisi olduğunu açıkladı. C vitamini açısından zengin olan mandalina, bağışıklık sistemini güçlendirirken, içerdiği antioksidanlar sayesinde serbest radikallerle mücadele ediyor. Aynı zamanda yüksek lif içeriği ile sindirim sağlığını destekler, kilo yönetimine katkıda bulunur ve tok hissetmeye yardımcı olur. Potasyum içeriği kan basıncını düzenleyerek kalp sağlığını desteklerken, A vitamini içeren beta-karoten göz sağlığını güçlendirebilir. Şahin, mandalinanın kanserle mücadelede olumlu etkileri olabileceğine dair yapılan bazı çalışmalar olduğunu da ve mandalinanın dengeli bir diyetin önemli bir parçası olarak düşünülmesi gerektiğini vurguladı.
15.11.2023 Yaşam
Mandalinayı birden fazla yiyorsanız bu hastalık kapınızı çalabilir! Bu hata tüm faydasını götürüyor
Mandalinayı birden fazla yiyorsanız bu hastalık kapınızı çalabilir! Bu hata tüm faydasını götürüyor Kış geldi mutfakta mandalinalar da çoğaldı. Lif ve C vitamini zengini mandalina mikroplara ve bakterilere karşı doğal koruyucudur. Ancak kimse onu bir tane yemekle bırakmaz. Yapılan son araştırma mandalinayı birden fazla tüketenlerin hastalıklara açık hale geldiğini ortaya koydu.
12.11.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Mandalina ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mandalina haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.