Manda

Manda

Son dakika manda haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan manda ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını manda haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Manda

haberleri sayfasında son dakika yaşanan manda gelişmeleri de dahil olmak üzere 262 manda haberi bulunmuştur. Tüm manda haberleri aşağıda listelenmiştir.
Şap hastalığına karşı bu yıl 3 doz aşı uygulanacak! Ücretsiz olacak
Şap hastalığına karşı bu yıl 3 doz aşı uygulanacak! Ücretsiz olacak Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü önceki yıllarda 2 doz olarak uygulanan aşı sayısını bu yıl 3 doza çıkarılacağını ve ilk dozu 29 Ocak-31 Mart 2024 tarihlerinde ücretsiz olarak uygulanacağını duyurdu.
7.02.2024 Adana
7 saniyede pişiyor, porsiyonu 120 liradan satılıyor
7 saniyede pişiyor, porsiyonu 120 liradan satılıyor Burdur’un Gölhisar ilçesinde, yaklaşık yarım asrı aşkın süredir pişirilen yaprak kavurma 1 yıl önce coğrafi işaret alarak tescillendi. Dana eti kullanılan ve kızgın sac üzerinde sadece 7 saniyede pişirilen kavurmadan yemek için ülkenin dört bir yanından gelenlerin sayısı artarken ilçede sadece 2 kavurma ustası kaldı.
4.02.2024 Gündem
Manda Ve Himaye Nedir? Manda Ve Himaye İlk Kez Nerede Reddedildi?
Manda Ve Himaye Nedir? Manda Ve Himaye İlk Kez Nerede Reddedildi? Tarihte sık sık duyduğumuz kavramlar arasında manda ve himaye tabirleri bulunmaktadır. Manda ve himaye nedir ve bir ülke için ne anlam ifade etmektedir.
31.01.2024 Gündem
Sucuk Kaç Kalori? Sucuk Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Sucuk Kaç Kalori? Sucuk Besin Değerleri Ve Kalorisi... Sucuk çok sevilerek tüketilen bir şarküteri ürünüdür. İnce 1 dilim sucuğun 26 kalori içerdiği bilinmektedir. Sucuk yapımında, kıyma, kuyruk yağı, sarımsak, tuz, karabiber, şeker, pul biber bulunmaktadır. Koyun, sığır, manda etlerinden sucuk yapılabilmektedir.
21.12.2023 Sağlık
Seray Sever kasım ayında denize girdi
Seray Sever kasım ayında denize girdi Sofia ve Alya'yı kucağına alarak şimdilerde ikiz bebekleriyle anneliğin tadını çıkaran Seray Sever, denize girdiği anları sosyal medya hesabından yayınladı.
10.11.2023 Magazin
Türkiye'nin hayvan varlığında dikkat çeken yükseliş!
Türkiye'nin hayvan varlığında dikkat çeken yükseliş! Türkiye'de istatistiklere göre 30 yılda at, eşek, katır, deve, domuz, manda, yerli sığır, tiftik keçisi ile ördek sayısı azaldı, kültür ırkı sığır, koyun, keçi ve tavuk sayısı arttı. 1993'te 245 milyon 833 bin 780 olan hayvan sayısı, 2023'te 194 milyon dolayında artışla 440 milyon 56 bin 30 oldu.
21.09.2023 Ekonomi
Sykes Pıcot Antlaşması Özeti Ve Önemi... Sykes Pıcot Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Sykes Pıcot Antlaşması Özeti Ve Önemi... Sykes Pıcot Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Yeni bir anlaşma olarak öne çıkan Sykes Pıcot Antlaşması, aynı zamanda Osmanlı imparator lehine yapılan bir antlaşmadır. Bu bağlamda Osmanlı Devleti'nin orta doğudaki topraklarının paylaşılması konusunda gerçekleştirilmiş olan bir antlaşmadır. Britanya İmparatorluğu ve Fransa arasında gerçekleşen bu gizli antlaşmaya, daha sonra Rusya İmparatorluğu da girmiştir.
15.09.2023 Eğitim
Kurbanlık et kararı! Bakan Yumaklı müjdeyi verdi
Kurbanlık et kararı! Bakan Yumaklı müjdeyi verdi Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kurban Bayramı'ndan sonra üreticilerin satılmayan kurbanlıklarının Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacağını duyurdu.
29.06.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yanımızda duranların desteğini hiçbir zaman unutmayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yanımızda duranların desteğini hiçbir zaman unutmayacağız Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni" gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'ye girerken 101 pare top atışı yapıldı. Törene 78 ülkeden üst düzey temsilci katılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan törende açıklamalarda bulundu.
3.06.2023 Gündem
Uzmanı uyardı: Türkiye’de süt tüketimi yetersiz seviyede
Uzmanı uyardı: Türkiye’de süt tüketimi yetersiz seviyede Bireylerin sağlıklı beslenme ve yaşam biçimlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesinin toplum sağlığı açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halit Tanju Besler, Türkiye’de süt tüketiminin yetersiz seviyede olduğunu kaydetti.
30.05.2023 Sağlık
19 Mayıs kutlu olsun... Cumhuriyet'e atılan ilk adım
19 Mayıs kutlu olsun... Cumhuriyet'e atılan ilk adım Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlatılan Milli Mücadele ile 100. yılını kutladığımız Cumhuriyet’in ilk adımı atıldı... İşgal ile Cumhuriyet’in ilan edildiği 5 yıllık dönemde; kurtuluş, kuruluş ve Cumhuriyet’e geçiş, iç içe verilen destan gibi bir mücadele ile sağlandı...
19.05.2023 Gündem
Bahçeli: Türkiye'yi kumar masasında pazarlamayı hedefliyorlar
Bahçeli: Türkiye'yi kumar masasında pazarlamayı hedefliyorlar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Her numara zillet ittifakında, ne ararsanız bu ittifakın yamalı bohçasında. Sayısını takip etmekte zorlandığımız cumhurbaşkanı yardımcılarıyla koltuk ve paylaşımlarıyla küçüldükçe küçülüyorlar. Kendi aralarında pazarlık yetmezmiş gibi, Türkiye'yi kumar masasında pazarlamayı hedefliyorlar" dedi.
6.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Bayraktar Grubu’na AK Parti’nin verdiği bir kuruş yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Bayraktar Grubu’na AK Parti’nin verdiği bir kuruş yok Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon’da Yeni Zigana Tüneli açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "14 Mayıs'ta yapılan işleri yarım bırakmadan, daha büyük hedeflere koşmaya söz mü Trabzon? Van'da bez parçaları ile devletine meydan okuyanları ve onlara el sallayanları sandığa gömüyor muyuz Trabzon?" dedi. Öte yandan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na Bayraktar üzerinden tepki göstererek çağrıda bulundu, "Zerre kadar yüreğin varsa, Bayraktar grubuna AK Parti hükümetinin verdiği bir kuruş yoktur, sıkıyorsa çık açıkla" ifadelerini kullandı.
3.05.2023 Gündem
Bakan Karaismailoğlu: Ya 6'lı Masa'ya bir sekreter seçeceğiz ya bu aziz millete bir lider seçeceğiz
Bakan Karaismailoğlu: Ya 6'lı Masa'ya bir sekreter seçeceğiz ya bu aziz millete bir lider seçeceğiz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, " Ülkemizin geleceğini aydınlatmayı da, en hızlı ve en doğru biçimde sürdüreceğiz. Bizim için durmak yok. 14 Mayıs’ta ya 6'lı Masa'ya bir sekreter seçeceğiz ya da bu aziz millete bir lider seçeceğiz. Ya teröristlerin desteklediğini seçeceğiz ya teröristlerle mücadele eden Recep Tayyip Erdoğan’ı seçeceğiz” dedi.
1.05.2023 Gündem
Bakan Soylu: “Diyarbakır Anneleri terör örgütünün partisini seçime sokmadı”
Bakan Soylu: “Diyarbakır Anneleri terör örgütünün partisini seçime sokmadı” İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bayrampaşa’da sivil toplum kuruluşları yetkilileriyle birlikte toplantıya katıldı. Bakan Soylu, “Diyarbakır Anneleri terör örgütünün partisini seçime sokmadı” şeklinde konuştu.
1.05.2023 Gündem
Demokrasi yolculuğu 103 yıl önce başladı! İşgal altında seçim yapıldı
Demokrasi yolculuğu 103 yıl önce başladı! İşgal altında seçim yapıldı Vatanın kurtuluşu, 23 Nisan 1920’de millete dayalı bir yönetimle ve milletin bağrından çıkan bir kahramanın dehası ile sağlanmıştı.
23.04.2023 Gündem
Düve alımı başvuru şartları nelerdir, düve alım desteği başvurusu ne zaman sona erecek?
Düve alımı başvuru şartları nelerdir, düve alım desteği başvurusu ne zaman sona erecek? Tarım ve Orman Bakanlığı, damızlık düve alımına verilen desteklere başvuruların 27 Ocak'ta sona ereceğini belirtti.
21.01.2023 Ekonomi
Bahçeli: Sandık tarihi resmen değilse bile takriben belli olmuştur
Bahçeli: Sandık tarihi resmen değilse bile takriben belli olmuştur MHP lideri Devlet Bahçeli, "Seçimlerin 14 Mayıs pazar günü yapılması gündeme gelmiş, sandık tarihi resmi değilse de takriben belli olmuştur" açıklamasını yaptı
20.01.2023 Gündem
Seray Sever'den şaşırtan ihanet açıklaması!
Seray Sever'den şaşırtan ihanet açıklaması! Seray Sever, ilk evliliğini henüz 21 yaşındayken yaptı. İlk evliliği 5 yıl süren Sever, Manda Yuvası filmi setinde tanıştığı Eray Sünbül'e gönlünü kaptırdı. 2018 yılında evlenen Seray Sever ile Eray Sünbül, geçen Nisan ayında Sofia ve Alya adlarını verdikleri ikizlerini kucaklarına aldı. Hem hamilelik süreci hem de doğum sonrası yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Sever, bu kez ihanet açıklamasıyla gündem oldu.
11.01.2023 Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı! Talep patladı, satışlara yetişemiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı! Talep patladı, satışlara yetişemiyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Yoğurdumu kaymağımı İnönü’den alıyorum’ dedikten sonra manda ürünlerine talep yağdı. İlçe halkı siparişleri yetiştirmeye çalışıyor. Üreticiler bu durumdan mutlu olduklarını belirterek, 'Bu patlama bize iyi yansıdı, değerlendi ya da kıymeti anlaşıldı diyebilirim' dedi.
8.12.2022 Yaşam
6 bin TL'ye aldı! Karadeniz'de avlandı, İstanbul'a satıldı
6 bin TL'ye aldı! Karadeniz'de avlandı, İstanbul'a satıldı Karadeniz'de avlanan 10 kilogramlık dev kalkan balığı 6 bin TL’ye satıldı.
30.11.2022 Yaşam
Tiny house davasında dikkat çeken karar!
Tiny house davasında dikkat çeken karar! Tiny house ile ilgili son dakika gelişmesi İzmir’in Karaburun Belediye Meclisi'nce ilçe sınırlarında tekerlekli küçük ev konulmasını yasaklaması üzerine açılan davadan dikkat çeken bir karar çıktı.
29.11.2022 Ekonomi
Manda sütünden yapıyor! Talep yağıyor, bardağı 35 lira
Manda sütünden yapıyor! Talep yağıyor, bardağı 35 lira Bursa'da bir girişimcinin manda sütünden yaptığı salep büyük rağbet görüyor.
29.11.2022 Ekonomi
Milli Varlığa Zararlı Cemiyetler Hangileridir? Zararlı Cemiyetlerin Ortak Özellikleri Nelerdir?
Milli Varlığa Zararlı Cemiyetler Hangileridir? Zararlı Cemiyetlerin Ortak Özellikleri Nelerdir? Birinci Dünya Savaşı sonrasında ülkemiz oldukça zor günler geçirmiştir. Bu dönemde imzalanan Mondros Ateşkes Anlaşması zor ve ülkeyi bitirici maddelere sahiptir. Bununla beraber ülke içinde farklı emel ve gayelere sahip iç savaşa neden olan cemiyetlerde ortaya çıkmıştır.
17.11.2022 Eğitim
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı görselleri! Kısa, uzun ve anlamlı en güzel resimli Cumhuriyet Bayramı mesajları!
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı görselleri! Kısa, uzun ve anlamlı en güzel resimli Cumhuriyet Bayramı mesajları! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle ülke genelinde kutlamalar başladı. Cumhuriyet'in ilan edilmesinin 99'uncu yılı Türkiye, KKTC'de ve yurt dışındaki temsilciliklerde kutlanıyor. Milli bayram olarak kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için ülke genelinde etkinlikler düzenleniyor. Pek çok kişi de günü anlam ve önemini, sosyal medyada görseller, mesajlar ve sözlerle kutluyor. İşte Cumhuriyet Bayramı Görselleri 2022, Fotoğraflı Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajları, anlamlı Atatürk sözleri, görseller ve Türk bayraklı resimli mesajlar!
29.10.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Manda ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki manda haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.