Maliye Bakanlığı

Maliye Bakanlığı

Son dakika maliye bakanlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan maliye bakanlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını maliye bakanlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Maliye Bakanlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan maliye bakanlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 9.591 maliye bakanlığı haberi bulunmuştur. Tüm maliye bakanlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bankada parası olanlar dikkat! Faiz oranları yüzde 70'e dayandı, süre bitiyor
Bankada parası olanlar dikkat! Faiz oranları yüzde 70'e dayandı, süre bitiyor Bankada parası olanları çok yakından ilgilendiriyor. Yatırım amacı ile ev ya da araba alanlar yönünü değiştirdi. Son dönemlerde banka mevduatlarına yönelen yatırımcılar kazancına kazanç katıyor. Mevduat faizleri en cazip yatırım araçlarından biri olma yolunda ilerliyor. Mevduat faizlerinde yükseliş hız kazandı, faiz oranları yüzde 70 seviyesine dayandı. 100 bin TL'ye 70 bin TL faiz geliyor. Ancak süre 30 Nisan'da doluyor. İşte detaylar...
24.04.2024 Ekonomi
Bakanlıktan 'Giyim Yardımı' açıklaması
Bakanlıktan 'Giyim Yardımı' açıklaması Hazine ve Maliye Bakanlığı, kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanan koruyucu giyim yardımlarının tasarruf tedbirleri kapsamında kesildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
23.04.2024 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan açıklama: Kasıtlı ve bilinçli bu ithamları da şiddetle kınıyoruz
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan açıklama: Kasıtlı ve bilinçli bu ithamları da şiddetle kınıyoruz Hazine ve Maliye Bakanlığı "Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'in ABD temasları çerçevesinde bir panelde kullandığı ekonomi/finans terminolojisinde yer alan "locals" kelimesinin siyasi malzeme yapılmaya devam edilmesini hayretle izliyor ve bu açıklamayı zaruri görüyoruz. Kasıtlı ve bilinçli bu ithamları da şiddetle kınıyoruz" açıklamasını yaptı.
22.04.2024 Ekonomi
Meteoroloji'den 3 uyarı birden! Son dakika duyuruldu, hava tersine dönecek: Kuvvetli yağış, fırtına ve çığ uyarısı
Meteoroloji'den 3 uyarı birden! Son dakika duyuruldu, hava tersine dönecek: Kuvvetli yağış, fırtına ve çığ uyarısı Meteoroloji'den son dakika açıklaması geldi. İstanbul, Ankara, İzmir dahil çok sayıda il için kuvvetli yağış, fırtına ve çığ uyarısı yapıldı. Vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Haritalı olarak tek tek paylaşıldı. İşte MGM tarafından yapılan il il hava durumunun ayrıntıları...
21.04.2024 Gündem
SGK duyurdu: Şubat dönemi prim borcu ödeme tarihi uzatıldı
SGK duyurdu: Şubat dönemi prim borcu ödeme tarihi uzatıldı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2024 yılı şubat dönemi SGK prim borçlarının KDV iadeleri ile 26 Nisan 2024 tarihine kadar ödenebileceğini açıkladı.
18.04.2024 Ekonomi
Gök gürültülü sağanak yağış geliyor! Meteoroloji, AKOM İstanbul için saat vererek uyardı
Gök gürültülü sağanak yağış geliyor! Meteoroloji, AKOM İstanbul için saat vererek uyardı Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahmin raporunu yayınladı. Çok sayıda il için sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış açıklaması yapan MGM İstanbul için saat vererek uyarılarda bulundu. Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte o tarihe kadar kuvvetli sağanak geçişlerinin etkili olabileceğini duyurdu. İşte hava durumunun detayları...
18.04.2024 Gündem
Meteoroloji son dakika duyurdu! Sıcaklıklar beklenmedik şekilde düşecek, Nisan'da güneşe hasret kalacağız
Meteoroloji son dakika duyurdu! Sıcaklıklar beklenmedik şekilde düşecek, Nisan'da güneşe hasret kalacağız MGM ve Meteoroloji uzmanları art arda açıkladı. Hava sıcaklıkları birden düşecek. İstanbul, Ankara, İzmir dahil onlarca kent için alarm verildi. Yağmur ve fırtına bir arada geliyor. Gün ve saat açıklanarak vatandaşlar uyarıldı.
16.04.2024 Gündem
Bakan Şimşek açıkladı: KDV oranlarında artış yapmadık
Bakan Şimşek açıkladı: KDV oranlarında artış yapmadık Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "KDV oranlarında artış yapmadık! Suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alıyoruz." ifadelerini kullandı.
16.04.2024 Ekonomi
Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşandı, uzmanı meteorolojik afetlere karşı uyardı
Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşandı, uzmanı meteorolojik afetlere karşı uyardı Türkiye’nin en sıcak illerinden Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşanırken Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, meteorolojik afetlerin kapıda olduğuna değinip, “Meteorolojik afetlerde hayatlarını kaybeden insanların sayısı, depremde hayatını kaybedenlerin sayısına göre 100 kat daha fazla. Hepimizin bu iklim krizi durumuna alışması lazım” diyerek uyarıda bulundu.
16.04.2024 Adana
Gök gürültülü sağanak yağış! Meteoroloji İstanbul için saat vererek uyardı
Gök gürültülü sağanak yağış! Meteoroloji İstanbul için saat vererek uyardı Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahmin raporunu yayınladı. Çok sayıda il için sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış açıklaması yapan MGM İstanbul için saat vererek uyarılarda bulundu.
13.04.2024 Gündem
Kredi kartı sonradan taksitlendirme kalktı mı? Sonradan taksitlendirme yapılabiliyor mu, 1 Nisan sonrası kreşin kartına sonradan taksitlendirme var mı?
Kredi kartı sonradan taksitlendirme kalktı mı? Sonradan taksitlendirme yapılabiliyor mu, 1 Nisan sonrası kreşin kartına sonradan taksitlendirme var mı? Sonradan kredi kartına taksitlendirme kalktı mı? Kamu bankalarının 1 Nisan'dan itibaren bireysel kredi kartları ile giyim, market, elektronik ve benzeri alışverişlerde sonradan taksitlendirme kullanılamayacağı iddiaları sonrası Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden ardından da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten peş peşe açıklamalar geldi. 
11.04.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten KDV açıklaması: Saha denetimleri yapılacak
Bakan Şimşek'ten KDV açıklaması: Saha denetimleri yapılacak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Temel ihtiyaç ürünleri üzerindeki vergi yükünü azaltmak için uygulanan düşük KDV oranlarını istismar ettiği tespit edilen firmalara yönelik saha denetimleri yapılacak" dedi.
8.04.2024 Ekonomi
Kredi kartı kullananlar dikkat! Azami faiz oranı değişti
Kredi kartı kullananlar dikkat! Azami faiz oranı değişti Merkez Bankası (MB), kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranında değişikliğe gitti. Resmi Gazete’de yayımlanan MB Tebliğine göre kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranı 3,66’dan 4,25’e yükseldi.
6.04.2024 Ekonomi
Bankada parası olana güzel haber! Mevduat faizleri resmen katlandı, Aylık 55 bin TL’ye varan kazanç sağlanıyor
Bankada parası olana güzel haber! Mevduat faizleri resmen katlandı, Aylık 55 bin TL’ye varan kazanç sağlanıyor Bankada parası olanları çok yakından ilgilendiriyor. Yatırım amacı ile ev ya da araba alanlar yönünü değiştirdi. Son dönemlerde banka mevduatlarına yönelen yatırımcılar kazancına kazanç katıyor. Mevduat faizleri en cazip yatırım araçlarından biri olma yolunda ilerliyor. Merkez Bankası’nın 500 baz puanlık son faiz artışının ardından bankalarda mevduat faizlerinde yükseliş hız kazandı. Pek çok banka mevduat faizlerini bir iki puan daha artırdı. Peki şu anda faizler ne durumda? 1 milyon TL’yi mevduata yatıran aylık ne kadar kazanç sağlıyor? İşte detaylar...
5.04.2024 Ekonomi
Yeni banknotlar tedavüle girdi! Merkez Bankası duyurdu
Yeni banknotlar tedavüle girdi! Merkez Bankası duyurdu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yeni banknotların bugünden itibaren tedavüle verildiğini açıkladı.
5.04.2024 Ekonomi
Nisan güneşli başladı ama Meteoroloji'den peş peşe uyarılar geldi! Marmara ve Ege için alarm verildi
Nisan güneşli başladı ama Meteoroloji'den peş peşe uyarılar geldi! Marmara ve Ege için alarm verildi Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından haritalı olarak paylaşıldı. Birçok il için yeni uyarı yapıldı. MGM'den art arda yapılan açıklamada vatandaşlar dışarıya çıkarken dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Saat verilerek tek tek paylaşıldı. İşte son dakika il il hava durumu raporu...
2.04.2024 Gündem
Memur maaşları ile ilgili yeni açıklama! Bakanlık duyurdu, sözleşmeli kamu personelini de kapsıyor
Memur maaşları ile ilgili yeni açıklama! Bakanlık duyurdu, sözleşmeli kamu personelini de kapsıyor Memur ve sözleşmeli kamu çalışanlarının maaş ödemesi ile ilgili bakanlıktan yeni açıklama geldi. Binlerce kişi maaşların bayramdan önce ödenip ödenmeyeceğini merak ediyordu. Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü, Memur, Kadro Karşılığı Sözleşmeli Personel ile 4/B Sözleşmeli Personelin Nisan/2024 Ayı Maaş/Ücretlerinin Zamanında Ödenmesine ilişkin duyuruyu açıkladı. İşte detaylar...
1.04.2024 Çalışma Hayatı
Meteoroloji son dakika duyurdu! MGM'den çifte uyarı geldi, çok sayıda il için saat verildi
Meteoroloji son dakika duyurdu! MGM'den çifte uyarı geldi, çok sayıda il için saat verildi Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından haritalı olarak paylaşıldı. Birçok il için yeni uyarı yapıldı. MGM'den art arda yapılan açıklamada vatandaşlar dışarıya çıkarken dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Saat verilerek tek tek paylaşıldı. İşte son dakika il il hava durumu raporu...
1.04.2024 Gündem
1 Nisan'da taksit kalkıyor mu? Kredi kartı taksitleri kalkıyor mu, 1 Nisan 2024 kredi kartı taksitlendirme kalkacak mı?
1 Nisan'da taksit kalkıyor mu? Kredi kartı taksitleri kalkıyor mu, 1 Nisan 2024 kredi kartı taksitlendirme kalkacak mı? Kredi kartı taksitleri kalkacak mı, 1 Nisan 2024 kredi kartı taksitlendirme kalkıyor mu? Kredi kartına taksitlendirme işlemi ile vatandaşlar sorgulamalarını arttırdı. Kredi kartı taksitlendirmelerinin kalkacağına yönelik sosyal medyada gündeme gelen iddiaların ardından vatandaşlar arama motorlarına yöneldi.
31.03.2024 Ekonomi
Yerel seçimde oy kullanmayana ceza var mı, seçimlerde oy kullanmama cezası ne kadar? 31 Mart seçimlerinde oy kullanmama cezası kaç TL 2024?
Yerel seçimde oy kullanmayana ceza var mı, seçimlerde oy kullanmama cezası ne kadar? 31 Mart seçimlerinde oy kullanmama cezası kaç TL 2024? Yaklaşık 61 milyon seçmen oy kullanmak için 31 Mart’ı bekliyor. 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 25. maddesine göre, Türkiye'de oy kullanma zorunluluğu bulunuyor. Peki, Oy kullanmama cezası var mı, varsa oy kullanmama cezası kaç TL, oy kullanmayan para cezası ödemezse ne olur?
30.03.2024 Gündem
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın alımı için kritik karar
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın alımı için kritik karar Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ziraat Bankası ve Vakıfbank'a yetkilendirilmiş kuyum işletmelerinin ihtiyaçlarının karşılanmasını teminen işlenmemiş altın ithalatı kotası tahsis etti.
27.03.2024 Ekonomi
Uygun maliyetli finansman devreye alınacak
Uygun maliyetli finansman devreye alınacak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, deprem bölgesi için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından 500 milyon euro finansman sağlanacağını belirterek, "Deprem bölgesinde kullanılmak üzere uluslararası kuruluşlardan uygun maliyetli finansman desteklerini devreye alıyoruz" dedi.
26.03.2024 Ekonomi
Yoğun kar ve fırtına geliyor! Meteoroloji son dakika duyurdu, saat verilerek iller açıklandı
Yoğun kar ve fırtına geliyor! Meteoroloji son dakika duyurdu, saat verilerek iller açıklandı Kar geri dönüyor! MGM son dakika duyurdu, iller tek tek açıklandı. Mart bitmeden lapa lapa kar yağacak. Bu gece başlıyor.  Kar ve yağmur alarmı verildi. Yağışın en yoğun olacağı iller ve saatler açıklandı. İşte il il son dakika hava tahmin raporu...
26.03.2024 Gündem
Yoğun kar ve sağanak yağışlar geliyor! Kar yağacak illeri Meteoroloji tek tek uyardı...
Yoğun kar ve sağanak yağışlar geliyor! Kar yağacak illeri Meteoroloji tek tek uyardı... Sıcaklıkların düşmesiyle kar yağışları soğuk havalarla beraber geliyor. İstanbul dahil onlarca il için yeni uyarı geldi. Kış bu sene beklenenden daha sıcak geçti. Özellikle İstanbul'da yoğun kar yağışı görülmezken pek çok kişi bahar havasına girdi. Ancak kış henüz bitmedi. Mart ayının sonları en soğuk aylardan biri olacak. Meteoroloji yeni uyarısında illeri tek tek açıkladı. MGM İstanbul, Ankara, İzmir dahil onlarca kent için yeni uyarıda bulundu. Kar ve yağmur alarmı verildi. Yağışın en yoğun olacağı iller ve saatler açıklandı. İşte il il son dakika hava tahmin raporu...
23.03.2024 Gündem
Yoğun kar gece yarısı başlıyor! Meteoroloji son dakika uyardı, Mart yüzünü şimdi gösteriyor
Yoğun kar gece yarısı başlıyor! Meteoroloji son dakika uyardı, Mart yüzünü şimdi gösteriyor Kar yağışı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Meteoroloji yeni uyarısında yoğun kar yağışının etkili olacağı illeri tek tek açıkladı. Kar yağışı etkisini gece yarısı artıracak. Lapa lapa kar yağarken kuvvetli rüzgar da hayatı olumsuz etkileyecek. MGM yeni uyarısında çığ riskine karşı da vatandaşları uyardı. İşte il il hava durumu...
19.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Maliye Bakanlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki maliye bakanlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.