Liselere Geçiş Sınavı

Liselere Geçiş Sınavı

Son dakika Liselere geçiş sınavı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Liselere geçiş sınavı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Liselere geçiş sınavı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Liselere Geçiş Sınavı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan liselere geçiş sınavı gelişmeleri de dahil olmak üzere 298 liselere geçiş sınavı haberi bulunmuştur. Tüm liselere geçiş sınavı haberleri aşağıda listelenmiştir.
LGS heyecanı başladı! Abisinin kimliğini koşarak yetiştirdi
LGS heyecanı başladı! Abisinin kimliğini koşarak yetiştirdi Türkiye genelinde 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Liselere Geçiş Sınavı'nın (LGS) ilk oturumu saat 09.30'da başladı. Sınavın ilk oturumu 10.45'te sona ererken, ikinci oturum ise 11.30'da başlayıp, 12.50'de tamamlanacak. Esenler'de LGS'ye giren bir öğrenci sınava son anda yetişti. Şişli'de sınava giren bir öğrencinin, evde unuttuğunu kimliğini, kardeşi koşarak okula yetiştirdi.
4.06.2023 Gündem
LGS'de devlet 100 puan veriyor mu 2023? LGS'de MEB'ten 100 puan var mı?
LGS'de devlet 100 puan veriyor mu 2023? LGS'de MEB'ten 100 puan var mı? LGS'de devlet 100 puan veriyor mu sorusunun yanıtı merak ediliyor. Liselere Geçiş Sınavı'na sayılı günler kaldı. 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı LGS'de MEB'ten 100 puan var mı sorgusu dabaşladı. Giriş belgelerini hazırlayan öğrenciler aylardır bu sınava sıkı bir şekilde çalışıyordu. İşte 2023 LGS e-okul giriş belgesi alma ekranı...
3.06.2023 Eğitim
LGS saat kaçta başlıyor 2023, bitiyor? LGS kaç dakika? Liselere Geçiş Sınavı oturum süreleri, soru dağılımı…
LGS saat kaçta başlıyor 2023, bitiyor? LGS kaç dakika? Liselere Geçiş Sınavı oturum süreleri, soru dağılımı… LGS 4 Haziran Pazar günü yapılacak. 2 oturum olarak yapılan LGS’de öğrenciler, Türkçe, Fen Bilgisi, Matematik, İngilizce, İnkilap ve Din Bilgisi derslerinden sorumlu tutulacak. Peki, 2023 LGS saat kaçta başlıyor, bitiyor? LGS kaç soru, kaç dakika sürecek?
3.06.2023 Eğitim
LGS giriş belgesi sorgulama! LGS sınav yerleri belli oldu mu, ne zaman, saat kaçta açıklanacak 2023? LGS sınav giriş belgesi nereden alınır? LGS giriş yerleri açıklandı mı?
LGS giriş belgesi sorgulama! LGS sınav yerleri belli oldu mu, ne zaman, saat kaçta açıklanacak 2023? LGS sınav giriş belgesi nereden alınır? LGS giriş yerleri açıklandı mı? LGS sınav yerleri ne zaman açıklanacak, saat kaçta belli olacak 2023? LGS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı yoğun bir şekilde sorgulanıyor. 8. sınıf öğrencileri istediği liseyi kazanmak için haziran ayında ter dökecek. Liselere Geçiş Sınavı'na girecek öğrenciler LGS sınav yerleri giriş belgesi öğrenme sürecine başladı. Peki, LGS sınav yerleri belli odu mu, LGS giriş yerleri açıklandı mı? LGS giriş yerleri nasıl öğrenilir? LGS giriş yerleri sorgulama…
26.05.2023 Eğitim
Paranızı geri alabilirsiniz! Yargıtay'dan emsal karar
Paranızı geri alabilirsiniz! Yargıtay'dan emsal karar Çocuğunu, Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) başarılı olması için özel kurs merkezine gönderen veli vaadedilen eğitim hizmetini alamayınca büyük şok yaşadı. Çocuğunun kaydını sildiren veli, ödediği parayı alamayınca mahkemenin yolunu tuttu. Yıllar süren davaya son noktayı Yargıtay koydu.
26.09.2022 Gündem
Okul kayıt parası şikayetleri nereye yapılır? MEB inceleme başlattı!
Okul kayıt parası şikayetleri nereye yapılır? MEB inceleme başlattı! Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! Okul kayıtlarında zorunlu bağış veya kayıt parası alan okullara inceleme başlattı. 65 okulda inceleme sürerken gelen şikayetler de değerlendiriliyor. Peki, Okul kayıt parası şikayetleri nereye yapılır? Okul kayıt parası ve zorunlu bağış verilmeli mi? Okul kayıt parası alanlara ceza var mı? İşte detaylar…
6.08.2022 Eğitim
LGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? LGS tercih kılavuzu 2022 ne zaman yayınlanacak? LGS 2022 tercihleri ne zaman başlayacak?
LGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? LGS tercih kılavuzu 2022 ne zaman yayınlanacak? LGS 2022 tercihleri ne zaman başlayacak? MEB, LGS sonuçlarını açıkladı. 5 Haziran 2022’de gerçekleştrilen LGS kapsamındaki merkezî sınav sonuçları www.meb.gov.tr adresinden adayların erişime açıldı. MEB’ten yapılan açıklamada LGS’ye 1 milyon 31 bin 799 öğrenci girdi ve katılım oranı yüzde 83 olarak gerçekleşti. LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların gözü MEB tarafından açıklanacak tercih kılavuzuna çevrildi. Peki, LGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? LGS tercih kılavuzu 2022 ne zaman yayınlanacak? LGS 2022 tercihleri ne zaman başlayacak? LGS sınav sonuçları nasıl öğrenilir? LGS tercihleri ne zaman? İşte detaylar…
30.06.2022 Eğitim
2022 LGS soruları cevap anahtarı! A, B, C, D LGS soruları ve cevapları kitapçığı 2022
2022 LGS soruları cevap anahtarı! A, B, C, D LGS soruları ve cevapları kitapçığı 2022 LGS 2022 soruları ve cevap anahtarı kitapçığı ile sözel ve sayısal olmak üzere iki oturum olarak gerçekleştirilen sınavın çözümü için araştırmalar yoğunlaştı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) 5 Haziran Pazar günü 81 ilde eş zamanlı olarak uygulandı. Gözler sınavın ardından LGS soruları ve cevaplarına çevrildi. İşte A, B, C, D LGS soruları ve cevapları kitapçığı 2022…
7.06.2022 Eğitim
2022 LGS’de matematik yine belirleyici oldu, fen bilimleri zorladı!
2022 LGS’de matematik yine belirleyici oldu, fen bilimleri zorladı! Uzmanlar, 2022 LGS sorularını değerlendirdi. Detaylı olarak analiz edilen 2022 LGS’de ortaya sınavla ilgili ilginç veriler çıktı. Peki, Eğitimciler LGS’yi nasıl değerlendiriyor? LGS matematik kolay mıydı? LGS’de fen bilimleri zorladı mı? Yaklaşık 1,3 milyon öğrencinin katılım sağladığı 2022 LGS ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ortaokul bölüm Koordinatörü ve eğitimci Mert Kaldırım sınav ile ilgili dikkat çeken bilgiler verdi.
5.06.2022 Eğitim
LGS'ye kaç kişi girecek 2022? LGS sınavına girecek öğrenci sayısı belli mi?
LGS'ye kaç kişi girecek 2022? LGS sınavına girecek öğrenci sayısı belli mi? Liselere Geçiş Sınavı heyecanı sürerken, hazırlıklarını yapan öğrenciler LGS sınavına bu yıl kaç kişinin gireceğini sorguluyor. 8. Sınıf öğrencisi binlerce adayın katılacağı LGS için geri sayım başladı. Peki, LGS'ye kaç kişi girecek 2022? LGS sınavına girecek öğrenci sayısı belli mi?
2.06.2022 Eğitim
LGS öncesinde dikkat edilmesi gerekenler neler? Sınav günü ne yapmalı?
LGS öncesinde dikkat edilmesi gerekenler neler? Sınav günü ne yapmalı? 1 milyon 300 bin öğrencinin katılacağı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı hafta sonu yapılacak. LGS’ye hazırlanan öğrencilere önerilerde bulunan uzmanlar, sınav için en önemli hazırlık dinlenmiş bir zihin olduğunu belirtiyor. Sınav anına nasıl hazırlanmak gerektiği konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar en önemli hazırlık sınav kitapçığına ve sorulara odaklanabilmek olduğunu belirtiyor. Peki, LGS öncesinde dikkat edilmesi gerekenler neler? Sınav günü ne yapmalı? LGS performansını arttırmanın yolları neler? LGS’den 1 gün önce neler yapılmalı? Doç. Dr. Yelkin Diker Coşkun anlattı.
2.06.2022 Eğitim
Demirören Medya Lisesi açıldı! Eylül 2022'de eğitim hayatına başlayacak
Demirören Medya Lisesi açıldı! Eylül 2022'de eğitim hayatına başlayacak Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), bugün törenle açıldı. 5 Haziran 2022’de yapılacak Liselere Geçiş Sınavı’yla 2022-2023 eğitim öğretim dönemi için ilk öğrencilerini kabul edecek olan lisede, Gazetecilik ve Radyo-Televizyon olmak üzere iki bölüm olacak. Törende konuşan Bakan Özer, 'İki tane ilk yaşıyoruz. İşbirliği neticesindeki ilk ve tek medya lisesini açtığımız gibi mesleki eğitim merkezi alanında da medya alanında açıyoruz.' dedi. Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören de "Bugün sektörün kalbinde ve tüm imkanları ile birlikte kapılarını açan okulumuz yarının doğru, ilkeli, dürüst basını için geleceği oluşturacak" ifadelerine yer verdi.
20.07.2022 Eğitim
LGS’ye girecekler için sınav öncesi son tüyolar!
LGS’ye girecekler için sınav öncesi son tüyolar! LGS’ye kısa bir süre kaldı. İyi bir liseye gidebilmek için ter dökecek öğrenciler LGS öncesinde yapılması gerekenleri araştırıyor. Uzmanlar ise adayların sınav öncesi akademik, sosyal, duygusal ve fiziksel olarak son hazırlıklarını yapmalarını öneriyor. Peki, LGS öncesi neler yapılmalı? LGS’nin son gününe kadar ders çalışılır mı? LGS’de başarılı olmak için neler yapılmalı? İşte LGS’ye girecekler için sınav öncesi son tüyolar!
30.05.2022 Eğitim
Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni dönemde öğrencilerini kabul etmeye başlıyor
Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni dönemde öğrencilerini kabul etmeye başlıyor Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 5 Haziran 2022’deki LGS ile ilk öğrencilerini kabul edecek. Türkiye’nin en büyük medya grubu bünyesinde eğitim vererek bir ilki hayata geçirecek olan okulda öğrenciler medya sektörünün en tanınmış profesyonel isimlerinden günümüzün ve geleceğin medyasını şekillendirecek eğitimi alacaklar.
27.05.2022 Eğitim
LGS’ye girecek binlerce öğrenciyi ilgilendiriyor! Tek tek açıklandı, bu detaylara dikkat...
LGS’ye girecek binlerce öğrenciyi ilgilendiriyor! Tek tek açıklandı, bu detaylara dikkat... Binlerce öğrenciyi ilgilendiren uyarı! Geri sayım başladı, geleceğini güzel bir eğitimle şekillendirmek isteyen gençler için çok az bir zaman kaldı. Uzmanlardan uyarılar art arda geldi, MEB’in yayınladığı örnek sorulara dikkat çekildi. Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) sayılı günler kaldı. Harıl harıl ders çalışan öğrenciler heyecanla 5 Haziran’ı bekliyor. Öğrencilerin derslerine düzenli ve eksiksiz bir şekilde hazırlanması kadar bu emekleri sınava doğru bir şekilde yansıtması da önem taşıyor. Son haftada, sene başından bu yana yapılan çalışmaların değerlendirmesinin yapılması gerektiğini ifade eden uzmanlar, “Hangi ders veya konularda iyisin, nerelerde eksiklerin var? Hangi soru türlerinde zorlanıyorsun? Son hafta en çok neye ihtiyacın var?” gibi sorularla durum değerlendirmesi yapılabileceğini söyledi. İşte LGS öncesi en çok merak edilen sorular ve rahat bir sınav için yapılması gerekenler...
26.05.2022 Eğitim
LGS 2022 ne zaman? 2022 LGS tarihi belli oldu!
LGS 2022 ne zaman? 2022 LGS tarihi belli oldu! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Özer, 8. sınıf öğrencilerine yönelik merkezi sınavın haziran ayında yapılacağını duyurdu. Peki, LGS 2022 ne zaman? LGS başvuruları ne zaman? 2022 LGS tarihi...
27.12.2021 Eğitim
ASELSAN lisesini tercih eden istihdam programı ile iş gücüne katılım sağlanacak!
ASELSAN lisesini tercih eden istihdam programı ile iş gücüne katılım sağlanacak! Ankara'daki ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), kuruluşunun üçüncü yılında gelişim ve kariyer odaklı yeni eğitim fırsatları sunmaya devam ediyor. ASELASAN MTAL, parlak bir geleceği hedefleyen yeni öğrencilerini bekliyor.
7.07.2021 Eğitim
2021-2022 eğitim öğretim yılı ne zaman başlıyor? Okullar ne zaman açılacak? İşte MEB eğitim takvimi!
2021-2022 eğitim öğretim yılı ne zaman başlıyor? Okullar ne zaman açılacak? İşte MEB eğitim takvimi! Uzaktan eğitimle geçen bir eğitim öğretim yılı daha sona erdi. Sırafa telafi eğitimleri ve LGS tercihleri bulunuyor. 2021-2022 yılı eğitim öğretim yılının ne zaman başlayacağı da milyonlarca öğrenci ve veli tarafından merak ediliyor. Peki, 2021-2022 eğitim öğretim yılı ne zaman başlıyor? Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili ne zaman bitecek? İşte detaylar...
4.07.2021 Eğitim
LGS tercihi yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
LGS tercihi yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? LGS sonuçları açıklandı. Öğrenciler tercih yapacakları okullar ile ilgili araştırmalarını hızlandırırken nelere dikkat etmeleri gerektiği de önem kazandı. İşte LGS tercihi yaparken dikkat edilmesi gerekenler.
1.07.2021 Eğitim
2021 LGS birincileri hangi okullardan çıktı? LGS birincileri hangi illerden?
2021 LGS birincileri hangi okullardan çıktı? LGS birincileri hangi illerden? Liselere Geçiş Sınavı'nın (LGS) birincileri belli oldu. Yaklaşık 1 milyon öğrencinin katılım gösterdiği sınavda Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; 97 öğrenci 500 tam puan aldı. Peki, LGS birincileri hangi illerden çıktı? LGS birincileri hangi okullardan çıktı? İşte detaylar...
30.06.2021 Eğitim
Kaç puanla hangi liseye gidilir 2021? 200, 250, 300, 350, 450 puanla hangi liseye gidilir? 2021 lise taban puanları!
Kaç puanla hangi liseye gidilir 2021? 200, 250, 300, 350, 450 puanla hangi liseye gidilir? 2021 lise taban puanları! Lise taban puanları merak ediliyor. Puanına göre uygun bir liseye girmeye çalışan öğrenciler, arama motorları yardımıyla kaç puanla hangi liseye gidilir sorusuna yanıt arıyor. LGS sınavında 500 tam puandır. 6 Haziran’da gerçekleştirilen LGS sonuçlarının açıklanmasıyla tercihlerini yapacak adaylar LGS taban, tavan ve yüzdelik dilimleri öğrenmeye çalışıyor. Peki, LGS 200, 250, 300, 350, 400, 450, 500 puanla hangi liseye gidilir?
30.06.2021 Eğitim
LGS'de yüzdelik dilim nedir? LGS yüzdelik dilim hesaplama nasıl yapılır?
LGS'de yüzdelik dilim nedir? LGS yüzdelik dilim hesaplama nasıl yapılır? Liselere Geçiş Sınavı (LGS) salgın önlemleri altında gerçekleştirildi. Yaklaşık 1,5 milyon öğrencinin katıldığı sınav sonrasında adaylar uzmanların soru değerlendirmelerini takip ediyor. LGS sonuçları 30 Haziran'da açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sonuçları açıklamasının ardından lise tercih dönemi başlayacak. Puanın yanı sıra yüzdelik dilim tercihlerde etkili olacak. Peki, LGS'de yüzdelik dilim nedir? LGS yüzdelik dilim hesaplama nasıl yapılır? İşte liselerin yüzdelik dilimleri...
7.06.2021 Eğitim
LGS sonrası uzmanlardan uyarı! LGS yüzdelik dilimi hesaplanarak tercih yapılmalı!
LGS sonrası uzmanlardan uyarı! LGS yüzdelik dilimi hesaplanarak tercih yapılmalı! 8'inci sınıf öğrencilerinin girdiği 2021 yılı Liselere Geçiş Sınavı (LGS) bugün gerçekleşti. Eğitimci Dr. Özge Aslan, sınavla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Her ay düzenli olarak yayınlanan örnek sorularla paralel bir LGS ile karşılaşıldığını söyleyen Aslan, "Sınavın geneline baktığımızda günlük hayatla bağlantılı, üst düzey düşünme becerilerini ölçen sorular yer aldı" dedi.
6.06.2021 Eğitim
2021 LGS soru ve cevapları açıklandı mı? LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?
2021 LGS soru ve cevapları açıklandı mı? LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Liselere Geçiş Sınavı (LGS) kapsamında ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen merkezi sınav, 973 yurt içi ve 4 yurt dışı sınav merkezinde, 17 bin 793 okulda ve 82 bin 355 salonda gerçekleştirildi. Peki, 2021 LGS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? LGS cevap anahtarı ne zaman yayımlanır? LGS cevap anahtarı sayısal ve sözel kitapçığı ne zaman açıklanır? 2021 LGS soruları ve LGS sonuçlarının açıklanacağı tarih!
6.06.2021 Eğitim
LGS ne kadar sürüyor? LGS sınav arası kaç dakika? LGS kaçta bitiyor?
LGS ne kadar sürüyor? LGS sınav arası kaç dakika? LGS kaçta bitiyor? Yaklaşık 1,5 milyon öğrenci hayalindeki liselere girmek için ter dökecek. Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) kapsamında ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenecek merkezi sınav, yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde 82 bin 355 salonda bugün gerçekleştirilecek. Peki, LGS kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? LGS ilk oturum kaç dakika? LGS ne kadar sürüyor? LGS sınav arası kaç dakika? LGS ikinci oturum kaçta bitiyor? İşte LGS sınavına ilişkin detaylar...
6.06.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Liselere Geçiş Sınavı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki liselere geçiş sınavı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.