Lejyoner

Lejyoner

Son dakika Lejyoner haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Lejyoner ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Lejyoner haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Lejyoner

haberleri sayfasında son dakika yaşanan lejyoner gelişmeleri de dahil olmak üzere 130 lejyoner haberi bulunmuştur. Tüm lejyoner haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yeni salgın Polonya'da yayılıyor! Hasta sayısı 150'ye yükseldi
Yeni salgın Polonya'da yayılıyor! Hasta sayısı 150'ye yükseldi Yeni salgın ülkede yayılıyor. Polonya’nın güneydoğusunda yayılan lejyoner hastalığı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 14’e yükseldi.
29.08.2023 Dünya
Serinlemek isterken sağlığınızdan olmayın! 'Kronik hale gelebilir'
Serinlemek isterken sağlığınızdan olmayın! 'Kronik hale gelebilir' Türkiye'yi ve dünyayı etkisi altına alan sıcak hava dalgası nedeniyle klima kullanımı bir hayli arttı. Ancak beraberinde birçok hastalığa da davetiye çıkaran klimalar ile ilgili Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Emine Bukan Arıca, “Özellikle yaz aylarında oldukça sık yaşanan kas tutulmalarının ve spazmların nedeni genellikle yanlış klima kullanımı oluyor” diyerek uyarılarda bulundu.
14.08.2023 Sağlık
Yeni sıcak hava dalgası geldi, 120 bin yılın rekoru kırıldı! Uzmanlardan kritik uyarı geldi
Yeni sıcak hava dalgası geldi, 120 bin yılın rekoru kırıldı! Uzmanlardan kritik uyarı geldi Geçtiğimiz haftalarda hava sıcaklıkları rekor kırdı. 120 bin yılın en sıcak Temmuz ayını geçirdiğimiz bu günlerde uzmanlar ruh sağlığına da dikkat edilmesi konusunda uyarıyor. Sıcak havaların uyku problemlerini artırırken, birçok psikolojik sorunu da beraberinde getirdiği açıklandı. Öte yandan sıcak havadan bunalan kişilerin klima kullanımına yönelmesi de klima kaynaklı hastalıklara davetiye çıkarıyor.
26.07.2023 Yaşam
Klimalardaki büyük tehlike: Yanlış kullanımı ciddi sonuçlara yol açıyor
Klimalardaki büyük tehlike: Yanlış kullanımı ciddi sonuçlara yol açıyor Türkiye'yi ve dünyayı etkisi altına alan sıcak hava dalgası nedeniyle klima kullanımı bir hayli arttı. Ancak beraberinde birçok hastalığa da davetiye çıkaran klimalar ile ilgili Doç. Dr. Emin Gemcioğlu, yüz felci vakalarında artış olabileceğini açıkladı.
28.07.2023 Yaşam
Uzmanlardan uyarı, klima zatürreye sebep oluyor
Uzmanlardan uyarı, klima zatürreye sebep oluyor Yaz aylarında serinlemek için kullanılan klimalar, artan sıcaklıklarda ev, iş yeri ve araçlarda daha uzun süre kullanılmaya başlandı. Ancak klimaların düşük sıcaklıklarda, uzun süre ve kontrolsüz kullanılması ciddi sağlık problemlerine yol açabiliyor.
21.07.2023 Yaşam
Uzman isim uyardı! Klimalar pek çok hastalığa davetiye çıkartıyor
Uzman isim uyardı! Klimalar pek çok hastalığa davetiye çıkartıyor Afrika ve Basra'dan gelen sıcak hava dalgası vatandaşları fena halde zorladı. Sıcak havadan bunalan çoğu kişi ev ve iş yerlerinde klima kullanımına başvuruyor. Peki masum sandığımız klimalar gerçekte bizi hasta ediyor mu? Klimaların zararlarından nasıl korunabiliriz? Klima sebebiyle hangi hastalıklara yakalanıyoruz? İşte detaylar...
17.07.2023 Sağlık
AK Parti'li Çelik: Terörle mücadele hepimizin ortak mücadelesi olmalı
AK Parti'li Çelik: Terörle mücadele hepimizin ortak mücadelesi olmalı  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Fransa'da yaşanan saldırı ve ardından çıkan olaylarla ilgili yaptığı değerlendirmede,  "Herkesi bu olaylar vesilesiyle bir kere daha düşünmeye, Türkiye’nin terör konusundaki hassasiyetine destek vermeye davet ediyoruz. Terörle mücadele hepimizin ortak mücadelesi olmalıdır. Avrupa’da sırf Türkiye karşıtlığı yüzünden terör örgütlerinin himaye edilmesinin, eninde sonunda Avrupa’nın başına büyük belalar açacağının ipucu olarak bu gelişmeler ortaya çıkmıştır" diye konuştu.
25.12.2022 Gündem
Kucağında çocuk bulunan kadına tekme ve yumrukla saldırdı! Kimse müdahale etmedi
Kucağında çocuk bulunan kadına tekme ve yumrukla saldırdı! Kimse müdahale etmedi İstanbul Pendik'te kucağında çocuğu bulunan kadın bir erkeğin tekmeli ve yumruklu saldırısına uğradı. Çevrede bulunanlar olay müdahalede bulunmazken, evinin penceresinden saldırı anlarını görüntüleyen bir kadın tepki gösterdi.
12.04.2022 Yaşam
Çocuklar tartıştı, aileler birbirine girdi! Tüfekli, bıçaklı, taşlı ve sopalı kavga! 14 kişi...
Çocuklar tartıştı, aileler birbirine girdi! Tüfekli, bıçaklı, taşlı ve sopalı kavga! 14 kişi... Şanlıurfa'da, oyun oynayan çocukları tartışan iki ailenin tüfekli, bıçaklı, taşlı ve sopalı kavgasında 14 kişi yaralandı. 4 kişinin gözaltına alındığı kavgada, park halindeki 3 araç ise hasar gördü. 
12.04.2022 Yaşam
Muğla'da tarihi eser operasyonunda 'lejyoner kılıcı' ele geçirildi
Muğla'da tarihi eser operasyonunda 'lejyoner kılıcı' ele geçirildi Muğla'da polisin düzenlediği tarihi eser operasyonunda, Roma askeri (lejyoner) kılıcı ve çok sayıda sikke ele geçirildi.
12.04.2022 Yaşam
SON DAKİKA! 7 futbolcu kazan kaldırdı Stefan Kuntz ve yardımcıları istifa...
SON DAKİKA! 7 futbolcu kazan kaldırdı Stefan Kuntz ve yardımcıları istifa... Portekiz maçı öncesi Cengiz Ünder ve Burak Yılmaz'la sistem tartışması yaşayan, ayrıca lejyoner futbolcu ağırlıklı bir kadro tercihi yaptığı için takım içerisinde bazı yıldızlar tarafından eleştirilen Stefan Kuntz için istifa iddiaları gündeme bomba gibi düştü...
1.04.2022 Futbol
Putin İngiltere'yi açıkça tehdit etmişti! Savaş sebebi olabilir: Firari İngiliz askerler Ukrayna'ya gitti...
Putin İngiltere'yi açıkça tehdit etmişti! Savaş sebebi olabilir: Firari İngiliz askerler Ukrayna'ya gitti... Rus ordusu Ukrayna topraklarına girmesi sonrasında dünyanın dört bir yanından eski askerler, sporcular ve bu savaşta Ukrayna tarafında yer alan kimseler cepheye gitmek için akın akın ülkeye gidiyor. Ancak İngiltere’den, aktif görevdeki 4 ordu mensubunun firar edip Ukrayna’ya gitmesi savaşın seyrini değiştirebilecek kadar tehlikeli…
9.03.2022 Dünya
Zelenskiy ülkesine çağırdı binlerce yabancı asker Ukrayna'ya koştu! Ruslara karşı savaşacaklar: Günlüğü 2 bin dolar...
Zelenskiy ülkesine çağırdı binlerce yabancı asker Ukrayna'ya koştu! Ruslara karşı savaşacaklar: Günlüğü 2 bin dolar... Rus ordusu 10 gün önce Ukrayna topraklarına girdi işgali başlattı. Savaş başladıktan sonra Kiev yönetiminden flaş bir adım geldi. Rus işgaline karşı direnmeyi sürdürmeyi plan ülke, kendisiyle beraber savaşacak kişiler için kesenin ağzını açtı.
5.03.2022 Dünya
Bu sefer sıra Beşiktaş'ta! Başakşehir'in yıldızı istendi takasta bir de lejyoner oyuncu teklif edildi
Bu sefer sıra Beşiktaş'ta! Başakşehir'in yıldızı istendi takasta bir de lejyoner oyuncu teklif edildi Salih Uçan'ı Başakşehir'e gönderen Beşiktaş'ta Başkan Ahmet Nur Çebi, Göksel Gümüşdağ'dan yıldız futbolcuyu istedi. Transferin gerçekleşmesi için takas önerisinde de bulunan Çebi, Emre Belözoğlu'nun son kararını beklemeye başladı.
29.01.2022 Beşiktaş
Sağlığı tehdit eden 8 yaz enfeksiyonu
Sağlığı tehdit eden 8 yaz enfeksiyonu Yaz aylarının gelmesiyle birlikte herkes tatilde. Ancak deniz ve havuz keyfinizin kabusa dönmemesi için yaz enfeksiyonlarına karşı önlem almak şart! Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Arman sağlığı tehdit eden yaz enfeksiyonlarını anlattı.
1.08.2021 Sağlık
Klima çarpmasın dikkat! Lejyoner hastalığı komaya götürüyor...
Klima çarpmasın dikkat! Lejyoner hastalığı komaya götürüyor... Serinleyelim derken hasta olmayın. Klima çarpmasına dikkat. Klimaların yılda en az 1 kez özel solüsyonlarla, periyodik bakımı yapılması lazım ki bakteri üretmesin. Bu bakterinin sigara içenler, kronik rahatsızlıkları olanlar ile organ nakli hastaları gibi özellikle bağışıklığı güçlü olmayan kişilerde ciddi rahatsızlıklara yol açabileceğini belirten Prof. Dr. Okur, “Yaz zatürresi, Lejyoner hastalığı olarak da bilinen hastalık ilk olarak üst solunum yolunda kendini gösteriyor ve tedavi edilmediğinde de akciğere yerleşerek zatürreye sebep olabiliyor. Bu durum, kişiyi komaya kadar götürebilecek süreçlere de yol açabilir" dedi.
23.07.2021 Gündem
Memur, işçi... Milyonlarca çalışanı kapsıyor! Ve açıklandı
Memur, işçi... Milyonlarca çalışanı kapsıyor! Ve açıklandı Kamu, özel sektör... Milyonlarca çalışanı ilgilendiren flaş açıklama! Bakanlık duyurdu. İş kazalarıyla ilgili kapsamlı tanımlama geldi. Bakanlığın hazırladığı rehberde, işin yürütülmesi nedeniyle ortaya çıkan sürekli hastalık, bedensel veya ruhsal engelliliğin meslek hastalığı olarak tanımlandığı belirtilerek, “Meslek hastalıkları, etkenle çalışanın ilk temasından 1 hafta ila 40 yıl sonra ortaya çıkabilmektedir” denildi. Meslek hastalığına neden olan biyolojik etkenler arasında bakteri, virüs, mantar ve parazitlerin de olduğu ifade edilen rehberde, virüslere örnek olarak da hepatit, HIV ve H1N1 (domuz gribi) gösterildi.
6.03.2021 Memur
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Böyle skandal cümle duyulmamıştır
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Böyle skandal cümle duyulmamıştır AK Parti MYK sonrası Sözcü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösteren Çelik, "CHP adına konuşan genel başkan çıkıp da "13 şehidin sorumlusu Erdoğan" dediği zaman doğrudan provokasyondur. Türkiye'de ana akım partilerin hiçbirinden böyle skandal bir cümle duyulmamıştır." ifadelerini kullandı.
18.02.2021 Gündem
İsrail'de 2000 yıllık maaş bordrosu bulundu!
İsrail'de 2000 yıllık maaş bordrosu bulundu! İsrail'de papirüsten yapılmış 1900 yıl öncesine ait ordunun belirli eşyaların parasını kestikten sonra askerin parasız kaldığını gösteren maaş bodrosu bulundu.
9.02.2021 Gündem
AK Parti'den HDP'li vekil Remziye Tosun'a sert tepki
AK Parti'den HDP'li vekil Remziye Tosun'a sert tepki AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Evlatlarını terör örgütünden kurtarmak için günlerdir HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde nöbet tutan annelerimize hakaret eden HDP milletvekilini kınıyoruz. Evlat ve vicdan nöbeti tutan annelere hakaret etmek vicdansız bir saldırganlıktır" dedi.
21.10.2020 Siyaset
Ekonomi yönetimine peş peşe destek mesajları geldi
Ekonomi yönetimine peş peşe destek mesajları geldi Türkiye ekonomisi ve piyasaların corona virüs pandemisi sürecinde gösterdiği performansı hedef alan kur odaklı manipülasyon çabalarına pek çok çevreden tepki geldi. Ekonomi yönetimine destek mesajı veren uzmanlar, Türkiye'nin kararlılıkla yoluna devam edeceğinin altını çizdi.
9.08.2020 Ekonomi
AK Parti'den kriz fırsatçılarına sert tepki!
AK Parti'den kriz fırsatçılarına sert tepki! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, "Her türlü kriz senaryosunu şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da boşa çıkaracağız ve hedeflerimize yürüyeceğiz." ifadelerini kullandı.
7.08.2020 Gündem
'Halınız varsa klimayı daha dikkatli kullanın'
'Halınız varsa klimayı daha dikkatli kullanın' Bilinçsiz klima kullanımının, günümüzde birçok hastalığa neden olabildiğini belirten uzmanlar bu hastalıkların başında ani ısı değişimlerinin yol açtığı enfeksiyon hastalıkları ve klima bakımlarının düzenli yapılmaması nedeniyle ortaya çıkan alerjik hastalıklar geldiğine dikkat çekiyor.
16.07.2020 Sağlık
Klimalardaki gizli tehlike!
Klimalardaki gizli tehlike! Prof. Dr. Finn Rasmussen, yaz sıcaklarının kendini iyice hissettirdiği şu günlerde kullanımı artan ve temizliği iyi yapılmayan klimaların sağlığı ciddi şekilde tehdit ettiğini kaydetti. Rasmussen, "Yılın en sıcak günlerinin yaşandığı ülkemizde hava sıcaklıkları 40 santigrata ulaşmış, bu da klimalara duyulan ihtiyacı artırmıştır. Ev, araç ve işyeri gibi iç mekan ortamlarda yoğun klima kullanımı ise insan sağlığını tehdit eden önemli bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Yapılan araştırmalar gelişen sağlık sorunlarının gerekçesi olarak klimalardan kaynaklanan kötü hava kalitesini göstermektedir" dedi.
11.07.2020 Sağlık
Corona virüs ile benzerliği dikkat çekiyor: Bu hastalığa dikkat!
Corona virüs ile benzerliği dikkat çekiyor: Bu hastalığa dikkat! Kalabalık ofis ortamları, toplu taşıma araçları, alışveriş merkezleri gibi kalabalık ortamlarda klimalardan yayılan farklı virüsler olduğuna dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Metin Görgüner, “Temizliği ihmal edilen klima filtrelerinde üreyen bakterilerin, uygun sıcaklıkta çoğalıp ortamdaki havaya yayılmasıyla ortaya çıkan bir tür zatürre olan Lejyoner hastalığı, Covid-19 virüsüne benzer belirtiler gösteriyor” dedi.
10.07.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Lejyoner ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki lejyoner haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.