Zatürre

Zatürre

Son dakika zatürre haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan zatürre ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını zatürre haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zatürre

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zatürre gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.210 zatürre haberi bulunmuştur. Tüm zatürre haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD’de kuş gribi paniği! Hastalık ineklere temas eden bir kişiye bulaştı
ABD’de kuş gribi paniği! Hastalık ineklere temas eden bir kişiye bulaştı ABD’nin Teksas eyaletinde bir kişide kuş gribi tespit edildi. Yetkililer hastalığın geçtiğimiz günlerde ineklerde tespit edilen vakalardan bulaştığını açıkladı.
2.04.2024 Dünya
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir'
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir' Kış aylarında solunum yolunu etkileyen influenza A-B, Respiratuar Sinsityal Virüs (RSV), Rhinovirüs ve Adenovirüs gibi viral enfeksiyon salgınları görülüyor. Bu kış özellikle influenza A ve RSV vakalarında artış yaşandığını ve semptomların geçmiş yıllara göre daha şiddetli olduğunu belirten İç Hastalıkları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, RSV enfeksiyonuna karşı alınabilecek önlemler ve çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirttiği glutatyonun hastalıklardan korunmadaki rolünü anlattı. Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, “Glutatyon tedavisiyle bağışıklığı güçlendirilebilir” dedi.
18.01.2024 Sağlık
Sigara ve alkol kullananlarda zatürre riski artıyor
Sigara ve alkol kullananlarda zatürre riski artıyor Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Sibel Günay, sigara ve alkol kullanan bireylerde zatürrenin daha sık görülebileceğine dikkati çekti.
10.01.2024 Yaşam
Soğuk havalarda kalbinizi korumanın 5 yolu
Soğuk havalarda kalbinizi korumanın 5 yolu Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Onur Akpınar, kardiyovasküler hastalıkları olanların grip ve zatürre aşılarını zamanında yaptırmalarının önemli olduğunu söyledi.
4.01.2024 Sağlık
Prof. Dr. Şener'den 'mikoplazma enfeksiyonu' uyarısı
Prof. Dr. Şener'den 'mikoplazma enfeksiyonu' uyarısı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı'nda görevli Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de 7 yaş üstündeki çocuklardaki solunum yolu enfeksiyonunda bir artış olduğuna dikkat çekip, "Bu mevsimsel bir artış. Bunların ciddi bir kesimi 'mikoplazma' olabilir" dedi.
2.01.2024 Gündem
Dünyada 6.1 milyon insanı etkileyen dejeneratif hastalık! Tedavisi yok, ama durdurmak mümkün! Belirtiler şaşırtıcı…
Dünyada 6.1 milyon insanı etkileyen dejeneratif hastalık! Tedavisi yok, ama durdurmak mümkün! Belirtiler şaşırtıcı… "Yaşlılık hastalığı" olarak bilinen ve en yaygın dejeneratif beyin hastalıklarından biri olan Parkinson, dünya genelinde 6.1 milyonun üzerinde kişiyi etkiliyor. Parkinson hastalığının nedeni tam olarak anlaşılamamış olsa da, genellikle 50 yaşın üzerindeki erkeklerde daha sık görülüyor. 2040 yılına gelindiğinde ise bu hastalığın dünya genelinde 12 milyonun üzerinde insanı etkilemesi bekleniyor. Parkinson hastalığının yaygın belirtileri arasında kas sertliği, hareket zorlukları ve titreme yer alırken, Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken, bu hastalığın belirtileri arasında koku alma kaybı, sık idrara çıkma, kabızlık ve uyku bozuklukları gibi belirtilerin de bulunduğunu ifade ediyor. Örken, ayrıca hastalığın ilerleme hızının kişiden kişiye büyük ölçüde değişebildiğini ve hastalığın gidişatının tahmin edilmesinin son derece zor olduğunu da dikkat çekiyor.
14.10.2023 Sağlık
Akıllı saat sahiplerine kötü haber! Kolunuza takmadan bir kez daha düşünün
Akıllı saat sahiplerine kötü haber! Kolunuza takmadan bir kez daha düşünün Akıllı saat sahiplerinin pek de hoşuna gitmeyecek bir bilgi verelim: Yeni bir araştırma test edilen 20 farklı akıllı saat bilekliğinin yüzde 95'inde hastalığa neden olabilecek bakteriler tespit etti. Florida Atlantic Üniversitesi'ndeki araştırma ekibi, bunlarda tümü belirli koşullar altında enfeksiyonlara neden olabilen potansiyel olarak patojenik Staphylococcus, Enterobacteria (Escherichia coli gibi) ve Pseudomonas türlerini buldu. Çalışma Advances in Infectious Diseases adlı akademik dergide yayınlandı.
5.09.2023 Bilim ve Teknoloji
İftiraya uğradığı ortaya çıkan doktor ilk kez konuştu: Meslek hayatımda hiçbir uyarı ve ceza almadım
İftiraya uğradığı ortaya çıkan doktor ilk kez konuştu: Meslek hayatımda hiçbir uyarı ve ceza almadım Muğla'nın Menteşe ilçesinde Esra Ç.'yi (17) muayene ettiği sırada cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan, ardından iftiraya uğradığı ortaya çıkan Muğla Eğitim-Araştırma Hastanesi'nde görevli Dr. Ufuk S. (31), konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Bugüne kadar mesleğimi, meslek etiği ve insani vicdanımla, hakkıyla yerine getirdim. Meslek hayatımda görevim ile ilgili hiçbir uyarı ve ceza almadım. Hakkımdaki bu iftira süreci hem beni hem ailemi hem de çalışma arkadaşlarımı yerle bir etti. İftiracı hakkında da hukuki olarak davamızı başlattık" dedi.
11.08.2023 Gündem
Cinsel istismar ile suçlanan doktorun ifadesi ortaya çıktı: Kısmen hatırlıyorum
Cinsel istismar ile suçlanan doktorun ifadesi ortaya çıktı: Kısmen hatırlıyorum Muğla'nın Menteşe ilçesinde muayene ettiği E.Ç. (17) adlı kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Dr. Ufuk S. (31), savcılıktaki ifadesinde, "Hastanın çamaşırını ya da giysisini çıkarmasını istemedim, kendim de çıkarmadım" dedi.
7.08.2023 Yaşam
Nejat İşler'e eski sevgilisi Berrak Tüzünataç soruldu!
Nejat İşler'e eski sevgilisi Berrak Tüzünataç soruldu! Son olarak 'Aile' dizisinde rol olan Nejat İşler, önceki gece Beyoğlu'nda görüntülendi. Ünlü oyuncu, gazetecilerin bir dönem aşk yaşadığı Berrak Tüzünataç ile ilgili sorusu üzerine ilginç bir yanıt verdi.
30.07.2023 Magazin
Bu belirtilere dikkat! Tedavisi yok ama durdurmak mümkün, Dünyada 6.1 milyondan fazla kişide var!
Bu belirtilere dikkat! Tedavisi yok ama durdurmak mümkün, Dünyada 6.1 milyondan fazla kişide var! Halk arasında "yaşlılık hastalığı" olarak bilinen ve en yaygın dejeneratif beyin hastalıklarından biri olan Parkinson, dünyada 6.1 milyondan fazla kişide var. Parkinson hastalığının nedeni tam olarak bilinmese de daha çok 50 yaş üzerindeki erkeklerde görülüyor. 2040 yılında 12 milyondan fazla kişiyi etkilemesi beklenen hastalığın sık belirtileri arasında “kas sertliği, hareket sıkıntısı ve titreme” görülse de Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken koku alma kaybı, sık idrara çıkma, kabızlık, uyku bozukluklarını da belirtiler arasında sıraladı ve hastalığın ilerleme hızının kişiden kişiye büyük oranda değiştiğini, gidişatı ön görmenin çok zor olduğunu dile getirdi.
23.07.2023 Sağlık
Uzmanlardan uyarı, klima zatürreye sebep oluyor
Uzmanlardan uyarı, klima zatürreye sebep oluyor Yaz aylarında serinlemek için kullanılan klimalar, artan sıcaklıklarda ev, iş yeri ve araçlarda daha uzun süre kullanılmaya başlandı. Ancak klimaların düşük sıcaklıklarda, uzun süre ve kontrolsüz kullanılması ciddi sağlık problemlerine yol açabiliyor.
21.07.2023 Yaşam
Uzman isim uyardı! Klimalar pek çok hastalığa davetiye çıkartıyor
Uzman isim uyardı! Klimalar pek çok hastalığa davetiye çıkartıyor Afrika ve Basra'dan gelen sıcak hava dalgası vatandaşları fena halde zorladı. Sıcak havadan bunalan çoğu kişi ev ve iş yerlerinde klima kullanımına başvuruyor. Peki masum sandığımız klimalar gerçekte bizi hasta ediyor mu? Klimaların zararlarından nasıl korunabiliriz? Klima sebebiyle hangi hastalıklara yakalanıyoruz? İşte detaylar...
17.07.2023 Sağlık
Hardal Otu Nedir? Hardal Otu Faydaları Nelerdir?
Hardal Otu Nedir? Hardal Otu Faydaları Nelerdir? Hardal otu ülkemizde çok sık kullanılan bir bitkidir. Kullanan kişilere de çok fayda sağlamaktadır. Şifalı bir bitki olarak da biliniyor. Değerli bir bitki olan hardal otu, Akdeniz ikliminde yetişmektedir. 
14.07.2023 Sağlık
Yarpuz Otu Nedir? Yarpuz Otu Faydaları Nelerdir?
Yarpuz Otu Nedir? Yarpuz Otu Faydaları Nelerdir? Yarpuz otu bir zamanlar yaygın olarak kullanılan ancak günümüzde pek popüler olmayan otlardan biridir. Yarpuz otu genellikle bitkisel ilaç yapımında ya da dekoratif amaçlı kullanılmaktadır.
17.06.2023 Sağlık
Emre Altuğ babasını son yolculuğuna uğurladı!
Emre Altuğ babasını son yolculuğuna uğurladı! Oyuncu ve şarkıcı Emre Altuğ'un bir süredir zatürre tedavisi görmekte olan babası Tuncer Altuğ, 12 Mayıs'ta hayatını kaybetti. Acı haber sonrası ünlü şarkıcı İstanbul'da bir mekanda vereceği konserini iptal ettiğini duyurdu. Altuğ babasını son yolculuğuna uğurladı.
15.05.2023 Magazin
Prof. Dr. Yalçın: Deprem bölgesindeki her yurttaşımız 1 doz tetanos aşısı yaptırmalı
Prof. Dr. Yalçın: Deprem bölgesindeki her yurttaşımız 1 doz tetanos aşısı yaptırmalı Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, 10 ilin etkilendiği deprem bölgesindekilerde oluşabilecek salgın hastalıkların yanı sıra tetanos riskine de vurgu yaptı. Deprem bölgesindekilerin; yıkılan molozlara dokunması, demir çubuklara temas etmesi, çivi batması veya vücuda yabancı madde girmesi nedeniyle bulaşabilecek hastalıklara karşı dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, "Deprem bölgesindeki her yurttaşımızın mutlaka 1 doz tetanos aşısını yaptırması gerekiyor. Çalışan gönüllüler de dahil" dedi.
15.02.2023 Sağlık
Kızamık belirtileri nelerdir, kaç gün sürer? Neler yapılmalıdır? Kızamık aşısı ne zaman yapılır?
Kızamık belirtileri nelerdir, kaç gün sürer? Neler yapılmalıdır? Kızamık aşısı ne zaman yapılır? Kızamık, solunum yoluyla bulaşan bir çocuk hastalığıdır. Zatürre ve menenjit gibi hastalıkllara neden olabilen kızamık, çocukluk döneminde aşısı yapılmadığı takdirde yetişkinlikte de görülebilir. Son dönemde yaşanan kızamık vakalarındaki artış sonrası vatandaşlar da "kızamık belirtileri nelerdir, kızamık aşısı ne zaman yapılmalıdır" sorularına yanıt aramaya başladı. Diğer adı Rubeola olan kızamık ne zaman ortaya çıkmıştır? İşte detaylar...
1.02.2023 Sağlık
Özel hastanede 'gizli ve paralı' aşı yapıldığı iddiası! 'Doktor bana belki de virüs enjekte etti'
Özel hastanede 'gizli ve paralı' aşı yapıldığı iddiası! 'Doktor bana belki de virüs enjekte etti' İstanbul’da otel işleten Emre Eken, yılbaşından önce genel kontrollerini yaptırmak için Türkiye’nin önde gelen özel hastanelerinden birine gitti. Doktor ise kendisine hastane yönetiminden habersiz 'evden getirdiği' bir aşı yaptı. Psikolojisi bozulan Eken, aşının içeriğini merak ediyor. 'Kulağınıza ütopik gelebilir ama bana yapılan aşı belki bir virüstü' diyen Emre Eken'e karşılık olarak aşıyı yapan o doktordan da iddialara yanıt geldi.
23.01.2023 Gündem
Geçmeyen öksürük herkesin kabusu oldu! Uzmanlardan uyarı geldi
Geçmeyen öksürük herkesin kabusu oldu! Uzmanlardan uyarı geldi Son dönemde birçok virüsün üst üste hastalık yapması, hastalarda uzayan, inatçı bir öksürüğe neden oldu. Çok sayıda kişi haftalarca, hatta aylarca kesilmeyen öksürükten şikâyetçi. Uzmanlar uzayan öksürüklerde doktora gidilmesini önerirken, uyarılarda bulundu.
21.01.2023 Yaşam
Tedavi edilmeyen gribal enfeksiyon zatürreye çeviriyor
Tedavi edilmeyen gribal enfeksiyon zatürreye çeviriyor Akdeniz Üniversitesi'nden (AÜ) Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Tuğçe Tural Kara, geçen seneye göre 0-5 yaş arasındaki çocuklarda gribal enfeksiyon vakalarında artış yaşandığını açıkladı. Çocukların yüksek ateş, öksürük, burun akıntısı, kusma, ishal ve gözlerde kızarıklık gibi belirtileri olduğunu aktaran Doç. Dr. Kara, hastalığın tedavi edilmediği takdirde zatürreye kadar ilerleyeceğini söyledi.
31.12.2022 Sağlık
Kış aylarında sık görülen zatürre ölüme sebep olabiliyor!
Kış aylarında sık görülen zatürre ölüme sebep olabiliyor! Kış aylarında hastalıkların artmasıyla beraber soğuk algınlığı şeklinde başlayan pnömoni (zatürre) vakaları da arttı. Akciğer dokusundaki hava keseciklerinin iltihaplı sıvı ile dolması sonucu oluşan zatürrenin ölüme sebep olabileceği belirtilirken, merak edilenleri Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Nurşen Avkan anlattı.
30.12.2022 Sağlık
Bu besinleri sakın tüketmeyin! Hepsi kış aylarında kalp krizine neden oluyor
Bu besinleri sakın tüketmeyin! Hepsi kış aylarında kalp krizine neden oluyor Kalp krizi ile ilgili son dakika açıklaması! Bu besinler kış aylarında tüketmek felaketi getiriyor, hepsi insan sağlığı için çok tehlikeli hale geliyor. Soğuk havaların kalp damar hastaları veya yüksek tansiyonu olanları olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Anıl Avcı, “Kış mevsiminde tansiyon seviyelerinde yükselme meydana gelebileceği için bu durum kalp krizi riskini arttırmaktadır. Kişinin zaman zaman tansiyon değerleri ölçülmeli. Eğer bir düzensizlik varsa bu durumda hastane kontrollerini yaptırmamız gerekiyor. Yine tansiyondan korunabilmemiz için, özellikle bu dönemde çok fazla tüketilen turşu, tuzlu, salamura ve konserve gibi gıdalardan uzak durmamız gerekli. Bu sebeple yüksek riskli hastalarımız kış dönemine girmeden önce zatürre ve grip aşılarını yaptırmaları gerekmektedir” diyerek tavsiyelerde bulundu.
24.12.2022 Sağlık
Yavru kediyi sevdi hastanelik oldu! Aylar sonra acı haber geldi
Yavru kediyi sevdi hastanelik oldu! Aylar sonra acı haber geldi Danimarka'da yaşayan 33 yaşındaki Henrik Kriegbaum Plettner'ın hayatı bir yavru kedinin ısırığı sonrası kabusa döndü. Hastaneye yatırılıp 15 kez ameliyat edilen ve bir parmağı kesilen adam yapılan tüm müdahalelere rağmen Ekim ayında hayatını kaybetti.
17.12.2022 Dünya
Türkiye'de yeni salgın alarmı! Adı 'Süper Enfeksiyon'
Türkiye'de yeni salgın alarmı! Adı 'Süper Enfeksiyon' Geçmeyen öksürük şikayeti, halsizlik, baş veya boğaz ağrısı gibi şikayetleri bir ay boyunca yaşayanların yanı sıra, ‘sürekli hastayım’ diyenler de altta yatan nedenleri merak ediyor. Uzmanlar ise pandemi dönemindeki tedbirlerin kalkmasıyla viral enfeksiyonlara karşı savunmasız kaldığımıza dikkat çekerek, “Süper Enfeksiyon” adı verilen tablonun, uzayan hastalık semptomlarına neden olduğunu belirtiyor.
11.12.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Zatürre ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zatürre haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.