Lazer

Lazer

Son dakika lazer haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan lazer ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını lazer haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Lazer

haberleri sayfasında son dakika yaşanan lazer gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.954 lazer haberi bulunmuştur. Tüm lazer haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sibel Bilgiç kimdir? 90’lı yıllara damga vuran Sibel Bilgiç’in yaşam öyküsü ve Mehmet Ali Yılmaz aşkı
Sibel Bilgiç kimdir? 90’lı yıllara damga vuran Sibel Bilgiç’in yaşam öyküsü ve Mehmet Ali Yılmaz aşkı 90'lı yıllara damgasını vuran şarkıcı Sibel Bilgiç, eski bakan Mehmet Ali Yılmaz’ın ölümüyle yeniden merak konusu oldu. Alışamadım şarkısıyla dillere pelesenk olan Sibel Bilgiç kimdir, kaç yaşında, şu an ne iş yapıyor? İşte Sibel Bilgiç’in son hali ve
24.04.2024 Magazin
İzinsiz ve kayıtsız işletilen güzellik merkezlerine baskın
İzinsiz ve kayıtsız işletilen güzellik merkezlerine baskın Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde sosyal medya üzerinden reklamlarını yaparak izinsiz ve kayıt dışı tıbbi işlem yapan 2 güzellik merkezi ile bir eve baskın düzenlendi.
3.04.2024 Gündem
ASELSAN'ın GÖZDE ve ASELFLIR-500 sistemleri ile bir ilk gerçekleşti!
ASELSAN'ın GÖZDE ve ASELFLIR-500 sistemleri ile bir ilk gerçekleşti! ASELSAN tarafından ambargolara yanıt olarak geliştirilen GÖZDE ve ASELFLIR-500 sistemlerinin ilk ihracatı gerçekleştirildi.
27.03.2024 Gündem
Aselsan üretti! Türkiye'nin 'keskin gözü' seri üretime geçti
Aselsan üretti! Türkiye'nin 'keskin gözü' seri üretime geçti ASELSAN tarafından milli hava platformları için geliştirilen elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi ASELFLIR-500'ün seri üretim aşamasında görüntülendi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terörle mücadeleden hudut güvenliğine kadar pek çok alanda havadaki 'keskin gözü' olacak sistem; üretim aşamasından sonra optik performans ve lazer sistemi, titreşim, sıcaklık-soğukluk gibi birçok testi geçerek kullanıma sunuluyor. Keşif, gözetleme ve hedefleme fonksiyonlarını tek başına sağlayan sistem, TSK'ya güç katacak.
16.03.2024 Gündem
Sinsi seyreden glokom görme kaybına yol açabilir
Sinsi seyreden glokom görme kaybına yol açabilir Genellikle sinsi seyreden glokomun görme kaybına yol açabileceğini belirten Prof. Dr. Mehmet Selim Kocabora, “Glokom için risk faktörleri arasında ileri yaş, yüksek göz içi basıncı, pozitif aile öyküsü, ince merkezi kornea kalınlığı, diyabet ve hipertansiyon gibi damar hastalıkları ve kortizonlu ilaçların uzun süreli kullanımı yer alır. Çocuklarda görülen glokomların ise 2 büyük nedeni vardır. Birincisi ilk yaş içinde ortaya çıkan doğumsal glokom diğeri travmaya bağlı glokomdur. Glokomun tedavisinde ve görme kaybının önlenmesinde erken teşhis çok önemlidir” dedi.
11.03.2024 Sağlık
Lazer epilasyon orucu bozar mı? Oruçluyken lazer epilasyon yapılabilir mi, tüm vücut ya da genital bölgeye lazer epilasyon ramazan ayında yapılır mı?
Lazer epilasyon orucu bozar mı? Oruçluyken lazer epilasyon yapılabilir mi, tüm vücut ya da genital bölgeye lazer epilasyon ramazan ayında yapılır mı? Ramazan ayında kişisel bakımlarını ihmal etmek istemeyenler, lazer epilasyonun oruç üzerindeki etkilerini öğrenmek için araştırmalar yapıyor. Lazer uygulanan bölgelerin oruçlu iken önemli olduğu düşünülerek, Diyanet'in konuyla ilgili açıklamaları merak konusu oldu. Peki, Oruçluyken lazere gitmek orucu bozar mı, oruçluyken lazer epilasyon yaptırmak orucu bozar mı, kaza gerektirir mi?
8.03.2024 Dini Bilgiler
Son ana kadar farkedilmeyen hastalık: Glokom
Son ana kadar farkedilmeyen hastalık: Glokom Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Konuralp Yakar, son ana kadar hiçbir belirti vermeyen ve görme kaybına neden olan glokomun (göz tansiyonu) önüne geçmek için düzenli aralıklarla göz muayenesi yaptırılması gerektiğini söyledi.
6.03.2024 Sağlık
Türkiye başardı! İHA ve SİHA'ların vazgeçilmezi, seri üretim başladı
Türkiye başardı! İHA ve SİHA'ların vazgeçilmezi, seri üretim başladı ASELSAN tarafından insansız hava araçları (İHA), helikopterler ve uçaklar dahil hava platformları için geliştirilen elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi ASELFLIR-500 ve ASELFLIR-410'un ilk seri üretimleri gerçekleşti. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Ambargolara yanıt niteliği taşıyan sistemlerimiz, milli imkanlarla geliştirildi ve kendi alanında dünyanın en iyileri oldu" dedi.
2.03.2024 Ekonomi
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak Almanya Helmholtz Doku Mühendisliği Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Ali Ertürk, dünyada ses getiren biyoteknoloji çalışmalarını gerçekleştirdiği laboratuvarlarının kapısını açtı. Dünyanın en önemli bilim dergilerine kapak olan araştırmalarıyla sadece Almanya'da değil, dünyada tanınan Ertürk, şu anda üzerinde çalıştığımız en önemli teknolojilerden biri 3 boyutlu biyo-yazıcıları kullanarak bu haritaları hücre hücre bir dokuya dönüştürmek. Bu haritaları çıkarabilen dünyadaki tek araştırma grubuyuz. O üç boyutlu yazıcılar da mühendislik anlamında geliştiğinde tahmin ediyorum ki insan organlarının büyük parçalarının tamamını, organları, ileride üretebileceğiz. Organ nakli de aynı şekilde tarihe karışabilir" dedi.
18.02.2024 Gündem
Uzman isim boyut, şekil ve renk değiştiren cilt lekelerine karşı uyardı!
Uzman isim boyut, şekil ve renk değiştiren cilt lekelerine karşı uyardı! Cilt lekelerinin farklı faktörlerin etkisiyle ortaya çıkabileceğini ve bazı tip lekelerin ciddiye alınması gerektiğini söyleyen Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Aliye Sevdem Gülcan, boyut, şekil ve renk değiştiren cilt lekelerine karşı uyardı. Bazı lekelerin cilt kanserinin habercisi olabileceğini ifade eden Dr. Aliye Sevdem Gülcan, “Eğer cildinizdeki basit bir güneş lekesi boyut, şekil ve renk değiştiriyorsa mutlaka dermatoloji uzmanı bir doktora gitmeniz gerekiyor. Her leke basit bir leke olmayabilir ve cilt kanserinin bir işareti olabilir. Bazen kişiler, bu tip ciddi lekeleri güzellik merkezlerinde tedavi ettirmeye çalışıyorlar ve iş işten geçmiş oluyor” uyarısında bulundu.
12.02.2024 Sağlık
Karı, koca inanamadı! Her şey hamile kalınca başladı, fark etmeden kanını çalmış
Karı, koca inanamadı! Her şey hamile kalınca başladı, fark etmeden kanını çalmış Antalya'da ilginç bir olay yaşandı. Anne, baba garipliği fark edince hemen hastaneye koştu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde ikizden ikize transfüzyon sendromu tanısı konulan anne karnındaki ikiz bebekler, yapılan operasyonla hayata tutundu. Kritik operasyon sonunda gerçek ortaya çıktı. İşte detaylar...
23.01.2024 Gündem
İngiltere’nin son teknoloji lazer silahı: Ejderha Ateşi
İngiltere’nin son teknoloji lazer silahı: Ejderha Ateşi İngiltere Savunma Bakanlığı, ilk yüksek enerjili lazer silahının yapılan denemelerde hava hedefini vurduğunu duyurdu. Lazer yönlendirmeli enerji silahı (LDEW) sisteminin adının Ejderha Ateşi olduğunu ifade edildi.
19.01.2024 Dünya
Liselilerin 'omuz atma' kavgası: 1 yaralı
Liselilerin 'omuz atma' kavgası: 1 yaralı Erzurum'da karne aldıktan sonra okuldan çıkışta lise öğrencileri arasında 'omuz atma' bahanesiyle çıkan kavgada kasığından bıçaklanan Alperen V. (16), yaralandı.
19.01.2024 Gündem
İngiltere’nin son teknoloji lazer silahı
İngiltere’nin son teknoloji lazer silahı İngiltere Savunma Bakanlığı, ilk yüksek enerjili lazer silahının yapılan denemelerde hava hedefini vurduğunu duyurdu. Lazer yönlendirmeli enerji silahı (LDEW) sisteminin adının Ejderha Ateşi olduğunu ifade edildi.
19.01.2024 Gündem
Aman dikkat! Yaptırmadan bir kez daha düşünün
Aman dikkat! Yaptırmadan bir kez daha düşünün Sanatçılar Gökhan Özen ve Rafet El Roman’ın estetik sonrası ortaya çıkan yeni görüntüleri tartışılırken uzmanlar uyardı: “Erkek botoksu kadınlara göre farklıdır. Doğru yapılmazsa feminen görüntü ortaya çıkar.”
19.01.2024 Yaşam
Yüzdeki Lekeler Nasıl Geçer? Yüzdeki Lekeler Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Yüzdeki Lekeler Nasıl Geçer? Yüzdeki Lekeler Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Yüzdeki lekeler yaştan, sivilceden, güneşten ya da belirli bazı sebeplerden meydana gelebilir. Bu lekeler sağlık olarak bir sorun yaratmaz ancak estetik anlamda çoğu zaman bireyleri rahatsız etmektedir. Özellikle koyu renkleri gidermek için renk açıcı kremler tercih edebilir ya da reçetesiz, organik kürler ve peelingler yaparak cilt lekeleri yok edilebilir.
17.01.2024 Sağlık
Topuk Dikeni Nasıl Geçer? Topuk Dikeni Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Topuk Dikeni Nasıl Geçer? Topuk Dikeni Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Topuk dikeni, özellikle gün içinde sürekli ayakta duran kişilerde oluşan ve yanlış ayakkabı tercihi, fazla kilo alıp verme gibi çeşitli nedenlerden ortaya çıkan ortopedik bir sorundur. Topuk dikeni, kişilere ayak üzerine basımda rahatsızlık ve diken batma hissi vermektedir. Oldukça rahatsız edici olan ve günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyen bu sorun için çeşitli tedavi yöntemleri bulunmaktadır.
17.01.2024 Sağlık
Siyah Nokta Nasıl Geçer? Siyah Nokta Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Siyah Nokta Nasıl Geçer? Siyah Nokta Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Siyah noktalar bir akne türüdür. En sık yüz bölgesinde görülür. Ancak sırt, boyun, göğüs ve ense gibi alanlarda da görülebilir. Siyah noktalar sıklıkla foliküllerin tıkanması yüzünden oluşur. Siyah noktalar peeling, bakım kremleri, yüz jelleri ve belirli kürler ile kolayca geçebilirler.
17.01.2024 Sağlık
Siğil Nasıl Geçer? Siğil Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Siğil Nasıl Geçer? Siğil Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Siğil çoğu insanda mikrop kaynaklı çıkan rahatsızlıklardan biridir. Et beni şeklinin daha uzun biçimde olması ile kişide rahatsız edici bir görüntü oluşturmaktadır. Papilloma virüsleri adı verilen bu virüsler deri altına işleyerek iltihaplanmalara sebep olmaktadır.
17.01.2024 Sağlık
Selülit Nasıl Geçer? Selülit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Selülit Nasıl Geçer? Selülit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Selülit, cilt altında yer alan yağ ve bağ dokusunda meydana gelen komplikasyonlar sonucu, deri görünümünün çukurlu görünmesine sebep olan bir problemdir. Genellikle kilo varlığı, genetik ve hareketsizlik gibi etmenlerin sebep olduğu selülit, zayıf insanlarda da gözlemlenmektedir. Tedavisi, selülitin derecelerine bağlı olarak azaltılabilir.
16.01.2024 Yaşam
Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer? Koltuk Altı Kararması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer? Koltuk Altı Kararması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Koltuk altı kararması birçok farklı nedene bağlı olarak görülebilir. Bunun için altta yatan nedeni bulmak kararmanın önlenmesi bakımından önemlidir.
4.01.2024 Sağlık
Kadınların bihaber olduğu hastalık! Yıllar içinde gelişiyor; İşte tedavisi
Kadınların bihaber olduğu hastalık! Yıllar içinde gelişiyor; İşte tedavisi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Narin Türkmen, pelvik organ sarkmasının kadınlarda çok yaygın görülen bir hastalık olduğunu, fakat kadınların başına gelmeden bu hastalıktan bihaber olduklarını söyledi.
4.01.2024 Sağlık
Yakut Taşı Özellikleri Nelerdir? Yakut Taşının En Bilinen Faydaları...
Yakut Taşı Özellikleri Nelerdir? Yakut Taşının En Bilinen Faydaları... Yakut taşı dünya genelinde en değerli dört taştan biridir. Estetik ve güzellik bakımından oldukça değerli olan yakut taşı Hindistanlılar tarafından taşların efendisi olarak da değerlendirilmektedir.
3.01.2024 Gündem
Güneş Lekesi Nasıl Geçer? Güneş Lekesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Güneş Lekesi Nasıl Geçer? Güneş Lekesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Güneş lekesi, güneşin cilt üzerindeki yan etkilerinden biri olarak kendini göstermektedir. Düzenli cilt bakımları ve zararlı güneş ışınlarından korunarak, güneş lekelerinden kurtulmak mümkün olmaktadır.
2.01.2024 Sağlık
Basur Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Basur Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bir diğer adı ile hemoroid olarak bilinen basur, makatta ya da bağırsak çıkışının alt kısmında yer alan şişkin kan damarlarına verilen isimdir.
28.12.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Lazer ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki lazer haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.