Lahit

Lahit

Son dakika lahit haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan lahit ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını lahit haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Lahit

haberleri sayfasında son dakika yaşanan lahit gelişmeleri de dahil olmak üzere 158 lahit haberi bulunmuştur. Tüm lahit haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tarihi keşif! İnanılmaz mumya bulundu, gizem ortaya çıktı
Tarihi keşif! İnanılmaz mumya bulundu, gizem ortaya çıktı Bir inanılmaz keşif daha. Gizem ortaya çıktı. Mısır’ın antik Sakkara bölgesinde yapılan arkeoloji çalışmaları sırasında 2 mumyalama atölyesi ve 2 lahit keşfedildi. İşte haberin detayları...
30.05.2023 Dünya
Kurşun lahitte Romalı bir aristokratın iskelet kalıntıları bulundu
Kurşun lahitte Romalı bir aristokratın iskelet kalıntıları bulundu İngiltere’nin kuzeyinde 1600 yıllık bir mezarlıkta yapılan arkeolojik kazıda, kurşun bir lahitte geç Roma döneminden bir aristokrata ait olduğu düşünülen, kimliği belirsiz bir kadının iskelet kalıntıları bulundu.
14.03.2023 Dünya
2 bin 500 yıllık aşk mesajının sırrı çözüldü
2 bin 500 yıllık aşk mesajının sırrı çözüldü Dört medeniyete başkentlik yapmış Unesco’ya aday dünyaca ünlü tarihi kent İznik’te Arkeoloji müzesinin yapımı tamamlandı. Kısa süre içerisinde resmi açılışı yapılacak olan müze ilk kez İhlas Haber Ajansı tarafından görüntülendi. Dünyanın en önemlilerinden biri olmaya aday müzenin içerisinde bulunan Büyük İskender’in generallerinden Antigonos’a ait lahit mezarın üzerine işlenmiş duygusal mesaj ise herkesi şaşırtacak. Müze 5 bin yıllık tarihe ev sahipliği yapmasıyla da dikkatleri çekiyor.
15.01.2023 Gündem
Rüyasında gördü, Almanya'dan köyüne geldi, 120 bin TL harcadı: Elmas, mücevher
Rüyasında gördü, Almanya'dan köyüne geldi, 120 bin TL harcadı: Elmas, mücevher Almanya'da yaşayan Nazmiye Karaman (45) yıllar önce gördüğü rüyayı unutmadı. Günler geçtikçe rüyayı gerçekleştirme hayaliyle yanıp tutuşan Karaman, memleketi Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine geldi. Almanya'da biriktirdiği 120 bin TL'yi rüyasında gördükleri üzerine harcamaya karar veren Karaman "Gördüğüm rüya acaba gerçek olur mu diye bunu yapıyorum. Hedefim bunu ortaya çıkarmak" dedi. İşte haberin detayları...
13.01.2023 Yaşam
Büyükçekmece’de inşaat kazısı sırasında lahit bulundu
Büyükçekmece’de inşaat kazısı sırasında lahit bulundu Büyükçekmece’de bir inşaatın temel kazısı sırasında lahit olduğu belirtilen mezar bulundu.
7.01.2023 Yaşam
Mezar yeri fiyatları! İstanbul mezarlık fiyatları ne kadar, 2023 mezarlık yeri ücreti kaç TL olacak? İstanbul'da en pahalı mezar yeri ücreti…
Mezar yeri fiyatları! İstanbul mezarlık fiyatları ne kadar, 2023 mezarlık yeri ücreti kaç TL olacak? İstanbul'da en pahalı mezar yeri ücreti… İBB Meclisi aralık ayı toplantısının dördüncü oturumu, Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında yapıldı. Yapılan toplantıda 2023 Ücret Tarife Teklifleri kapsamında mezarlık ücret ve hizmet bedelleri gündeme alındı. Bu toplantıda Meclis tarafından 1 Ocak 2023'den itibaren geçerli olacak cenaze hizmetleri ve mezarlık fiyatları belirlendi. Peki, İstanbul mezarlık fiyatları ne kadar, 2023 mezarlık yeri ücreti kaç TL olacak? İstanbul'da en pahalı mezar yeri ücreti…
16.12.2022 Ekonomi
Eskişehir'de bulunan 738 yıllık mermer sanduka, Nasreddin Hoca'ya ait çıktı
Eskişehir'de bulunan 738 yıllık mermer sanduka, Nasreddin Hoca'ya ait çıktı Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde eski adıyla Hortu köyünde 1208 yılında dünyaya gelerek 1284 yılında ölen Türk mizahının usta ismi ve halk filozofu Nasreddin Hocanın, oğluna ait olduğu sanılan 738 yıllık, 147 santim uzunluğunda, yaklaşık 1 ton ağırlığındaki mermer sandukanın Nasreddiin Hocanın mezarına ait olduğu tespit edildi. Sandukanın üzerinde, Selçuklu döneminde kullanılan Arapça yazı stiliyle Nasreddin ve babası Şemseddin isimlerinin yazılı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mehmet Mahur Tulum, Bu taşın üzerinde yaptığımız filolojik araştırmalar neticesinde bu taşın Nasreddin Hocamıza ait olduğunu tespit etmiş bulunuyoruz dedi.
6.12.2022 Yaşam
Yağmalanarak Amerika’ya götürülen tarihi eserler yeniden ait olduğu topraklarda
Yağmalanarak Amerika’ya götürülen tarihi eserler yeniden ait olduğu topraklarda Türkiye’de bulunan antik kentlerden yıllar önce yağmalanarak Amerika’ya götürülen 9 parçadan oluşan 6 eser, yıllar sonra Amerika ve Türkiye’nin ortak çalışması ile yeniden ait oldukları yere kazandırıldı. Eserlerin tanıtımında söz alan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Kültür ve Turizm Bakanı olarak hem yarım asırlık bir sürecin, en azından bir kısmının tamamlanmasına şahit ve destek olmaktan hem de bu varlıkların ülkemizin kültürel mirasına katkısını görmekten ötürü çok mutluyum” ifadelerine yer verdi.
13.11.2022 Gündem
Roma dönemine ait lahitten insan kemikleri çıktı
Roma dönemine ait lahitten insan kemikleri çıktı Bolu'da, bir inşaatın bahçe duvarı temeli için kazılan alanda bulunan Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen lahit, Bolu Müze Müdürlüğü'nde açıldı. Lahitten aynı aileden olduğu değerlendirilen 3 insana ait kemikler ve gözyaşı damlası şişesi çıktı.
1.11.2022 Yaşam
Roma dönemine ait lahitten insan kemikleri çıktı
Roma dönemine ait lahitten insan kemikleri çıktı Bolu'da, bir inşaatın bahçe duvarı temeli için kazılan alanda bulunan Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen lahit, Bolu Müze Müdürlüğü'nde açıldı. Lahitten aynı aileden olduğu değerlendirilen 3 insana ait kemikler ve gözyaşı damlası şişesi çıktı.
1.11.2022 Yaşam
Emanuela Ornaldi'nin sırrı 40 yıldır çözülemiyor! Vatikan'dan tüyler üperten iddia: Papa, Mehmet Ali Ağca, mafya...
Emanuela Ornaldi'nin sırrı 40 yıldır çözülemiyor! Vatikan'dan tüyler üperten iddia: Papa, Mehmet Ali Ağca, mafya... İtalya'da yaşayan 15 yaşındaki Emanuela Orlandi, 1983 yılının 22 Haziran günü evinden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Ailesi onu bulmak için var gücüyle savaştı. Akıbetine ilişkin iddiaların ucu 1983'ten bugüne kadar uzandı. İddialar arasında geçen isimler arasında Papa'dan Mehmet Ali Ağca'ya, Vatikan'ın üst düzey isimlerinden mafyaya kadar uzanıyordu. Flaş bir gelişme Emanuela Orlandi'yi 39 yıl sonra yeniden manşetlere taşıdı...
13.08.2022 Dünya
Türkiye'de görülmesi gereken 11 lahit! Kültür ve Turizm Bakanlığı seçti
Türkiye'de görülmesi gereken 11 lahit! Kültür ve Turizm Bakanlığı seçti Kültür ve Turizm Bakanlığı ‘Türkiye Kültür Portalı’ web sayfasından ‘Görülmesi Gereken 11 Lahit’i belirledi. Ülkemizdeki müzelerde dünyaca ünlü örnekleri bulunan bu ihtişamlı eserler yaşamın, tarihin ve sanatın ölümsüz detaylarını betimliyor... İşte Türkiye'de görülmesi gereken, bakanlığın seçtiği 11 lahit...
13.07.2022 Kültür Sanat
Mezardan kadın ve erkek iskeleti çıktı! İstanbul'da tarihi sır
Mezardan kadın ve erkek iskeleti çıktı! İstanbul'da tarihi sır Zeytinburnu Belediyesi'nin eski binasında başlayan restorasyon çalışmaları, İstanbul’un tarihine yeni bir tanık ekledi. Binanın temelinde yapılan kazılarda 4'üncü yüzyılın sonu, 5'inci yüzyılın başında yapılmış mozaiklerle lahitler keşfedildi. Aynı mezar içerisinde yer alan bir erkek ve bir kadın cesedi ile mozaikler arasındaki ilişkisi ise oldukça dikkat çekici.
7.05.2022 Yaşam
İzmir'de ahırda bulundu! Görenler inanamadı, 3'üncü ve 4'üncü yüzyıla ait...
İzmir'de ahırda bulundu! Görenler inanamadı, 3'üncü ve 4'üncü yüzyıla ait... İzmir'in Ödemiş ilçesindeki ahırda, milattan sonra 3'üncü ve 4'üncü yüzyıla ait olduğu değerlendirilen, Efes tipi yarı mamul lahit ve bu mermere ait 2 parça halinde kırılmış kapak ele geçirildi. Polis operasyonunda 2 kişi de gözaltına alındı.
23.03.2022 Gündem
"İkinci bir Çernobil faciası yaşanır mı?" Uzmanlardan kritik açıklama
"İkinci bir Çernobil faciası yaşanır mı?" Uzmanlardan kritik açıklama Ukrayna Nükleer Düzenleme Kurumu, Rus güçlerinin hedefinde olan Çernobil Nükleer Santrali'nde aşırı radyasyon seviyelerinin kaydedildiğini açıkladı. Bu gelişmeyle birlikte akıllara, "İkinci bir Çernobil faciası yaşanır mı?" sorusu geldi. Prof. Dr. Niyazi Meriç, Prof. Dr. Erkcan Özcan ve Doç. Dr. Şule Ergün, dünya kamuoyunun endişeyle izlendiği olay hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
27.02.2022 Dünya
Samsun'da 18 bin arkeolojik eser sergilenmeyi bekliyor
Samsun'da 18 bin arkeolojik eser sergilenmeyi bekliyor Samsun'da, 6 yıl önce yapımına başlanan ancak ekonomik gerekçelerle bir süren durdurulan Arkeoloji ve Etnografya Müzesi inşaatı, tekrar başladı. Projenin tamamlanması ile çoğu depolarda tutulan 18 bin arkeolojik ve etnografik eser, müzede sergilenecek.
10.02.2022 Kültür Sanat
Manisa'da 'tarihi eser' operasyonu
Manisa'da 'tarihi eser' operasyonu Manisa'nın Kula ilçesinde, bir şüphelide tarihi eser olduğu ve satmaya çalıştığı istihbaratını alan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, düzenledikleri operasyonda çok sayıda tarihi eser ele geçirdi.
10.02.2022 Yaşam
Mezar yeri fiyatları İstanbul’da ne kadar oldu? İBB 2022 mezar yeri fiyatları listesi açıklandı!
Mezar yeri fiyatları İstanbul’da ne kadar oldu? İBB 2022 mezar yeri fiyatları listesi açıklandı! İBB mezar yeri fiyatları belirlendi. Karacaahmet, Nakkaştepe, Zincirlikuyu, Aşiyan gibi birinci grupta yer alan mezarlıkların fiyatları yükseldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi tarafından belirlenen tarifeye göre kentte boş mezar yeri fiyatları belli oldu. Peki, İstanbul’da mezar yeri fiyatları ne oldu? İşte İBB mezar yeri fiyatları…
17.12.2021 Yaşam
İstanbul'da mezar fiyatlarına zam yapıldı! 41 bin 140 liraya yükseltildi
İstanbul'da mezar fiyatlarına zam yapıldı! 41 bin 140 liraya yükseltildi İstanbul'da İBB Meclisi'nde alınan kararla Karacaahmet, Nakkaştepe, Zincirlikuyu, Aşiyan, Çengelköy gibi birinci grupta yer alan mezarlıklarda boş mezar yeri bedeli 37 bin 400 liradan 41 bin 140 liraya yükseltildi. 
16.12.2021 Ekonomi
İstanbul'da müthiş keşif! Sandık tipi mezar, lahit ve değerli eşyalar….
İstanbul'da müthiş keşif! Sandık tipi mezar, lahit ve değerli eşyalar…. Zeytinburnu Kazlıçeşme’de bir yıldır devam eden mozaik kazılarında, ilk defa sandık mezar, lahit ve değerli eşyalar ve yapı temelleri ortaya çıkarıldı.
6.10.2021 Gündem
Marmaris'te MÖ. 6 yüzyıla dayanan tarih gün yüzüne çıkıyor
Marmaris'te MÖ. 6 yüzyıla dayanan tarih gün yüzüne çıkıyor Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Karia uygarlığının başkenti olarak bilinen M.Ö. 6'ncı yüzyıla dayanan Amos Antik şehrin gün yüzüne çıkarılması için sürdürülen arkeolojik kazı çalışmalarında tanrıça Athena'ya adanmış kutsal alanın ortaya çıkarılmaya çalışıldığı belirtildi. Proje Danışmanı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Gürbüzer, "Bu sene bu noktadaki çalışmalarımız kesin olarak milattan önce 6'ncı yüzyıla kadar giden bir tarih, yani kısacası 2 bin 600 yıllık geçmişi olan kentin izlerini bize sunuyor" dedi.
22.09.2021 Yaşam
Ordu'da yol çalışmasında ortaya çıktı! Tam 2 bin yıllık...
Ordu'da yol çalışmasında ortaya çıktı! Tam 2 bin yıllık... Ordu'nun Fatsa ilçesinde, yol yapım çalışması sırasında yaklaşık 2 bin yıllık olduğu tahmin edilen lahit mezar bulundu.
16.09.2021 Gündem
Heyecanlandıran keşif! Balıkesir'de bulundu, tam 2 bin 400 yıllık...
Heyecanlandıran keşif! Balıkesir'de bulundu, tam 2 bin 400 yıllık... Balıkesir'in Edremit ilçesi Altınoluk Mahallesi'nde milattan önce 10. yüzyılda kurulduğu düşünülen Antandros Antik Kenti'nde 2 bin 400 yıllık pitos (küp) mezar bulundu.
31.07.2021 Yaşam
Çiftçi tarlasını sürerken buldu! Görünce şok oldu, taş takılınca...
Çiftçi tarlasını sürerken buldu! Görünce şok oldu, taş takılınca... Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde tarlasını süren çiftçi E.G.’nin traktörünün pulluğuna taş takıldı. Müze Müdürlüğü’nün bölgede yaptığı kazıda, Helenistik döneme ait lahit mezar ve içinde iskelet, topraktan yapılmış 2 kap ve 4 parça halinde sarı renkli amorf nitelikli obje bulundu.
8.04.2021 Gündem
Bakan Ersoy, 2 bin 400 yıllık lahidin kapağını açtı
Bakan Ersoy, 2 bin 400 yıllık lahidin kapağını açtı Muğla'nın Bodrum ilçesi Yokuşbaşı Mahallesi'nde bir arsadaki inşaat kazısında, içinde kadın iskeleti olan 2 bin 400 yıllık lahit bulundu. Lahidin kapağı vinçle açılırken Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kazı çalışmasında bulunanların sezon öncesinde Bodrum'a değer kattığını belirterek, lahit ve içinden çıkanların Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nde sergileneceğini söyledi.
3.04.2021 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Lahit ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki lahit haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.