Araştırma

Araştırma

Son dakika araştırma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan araştırma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını araştırma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Araştırma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan araştırma gelişmeleri de dahil olmak üzere 51.095 araştırma haberi bulunmuştur. Tüm araştırma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Selçuk Bayraktar: Adil bir dünya için Filistin’i destekleyin
Selçuk Bayraktar: Adil bir dünya için Filistin’i destekleyinBaykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Katar merkezli Al Jazeera yayın kuruluşu için Filistin konulu bir makale kaleme aldı.
26.07.2024Dünya
Mardin'de feci kaza! Otomobil demir bariyerlere çarptı: 6 yaralı
Mardin'de feci kaza! Otomobil demir bariyerlere çarptı: 6 yaralıMardin'de, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobilin demir bariyere çarptığı kazada 6 kişi yaralandı.
26.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel sektöre 20 milyar dolarlık yatırım kazandırma hedefindeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel sektöre 20 milyar dolarlık yatırım kazandırma hedefindeyizCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Erdoğan, “Bırakın katliamı durdurmayı elinde 150 bin Gazzeli'nin kanı olan bir kasabı, kongresinde ağırlayan bu caniye kürsü veren, bununla yetinmeyip hezeyanlarla dolu konuşmasını büyük bir şevkle 57 kez ayakta alkışlayan bir akıl ve vicdan tutulmasıyla karşı karşıyayız. 7 Ekim'den beri insanlar sinema filmi izler gibi bebeklerin öldürülmesini uzaktan seyrediyor. Bunların katili Netanyahu ABD'de alkışlanıyor. Bu nasıl bir iştir? Bunu anlamak mümkün mü? Hani demokrasi, hani özgürlük, hani insan hakları. Lafa gelince tüm dünyaya demokrasi ve insan hakları dersi verenler, çağımızın Hitlerini baş tacı ederken zerre miskal utanmıyor” dedi.
26.07.2024Gündem
Bakan Bayraktar: Yüzer üretim tesisi 2026'da Karadeniz'de üretime başlayacak
Bakan Bayraktar: Yüzer üretim tesisi 2026'da Karadeniz'de üretime başlayacakEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Gemi, Singapur'dan önümüzdeki hafta başında yola çıkacak. İki aya yakın bir seyir süresi var. Bu platformun kendisi 10 milyon metreküp gaz üretecek." dedi.
26.07.2024Ekonomi
Gaziantep'te öğrenciyken geliştirdiler! 6 ayda 132 bin dolar kazanç
Gaziantep'te öğrenciyken geliştirdiler! 6 ayda 132 bin dolar kazançGaziantep'te, yapay zekayla granit ve doğal taş kesimindeki kaybı ortadan kaldıracak proje geliştiren iki genç arkadaş, TÜBİTAK desteğiyle kendi şirketlerini kurdu.
26.07.2024Gaziantep
Bakan Özdemiş Göktaş: Her hanede bir aile danışmanı olacak, eylül ayında atama yapılacak
Bakan Özdemiş Göktaş: Her hanede bir aile danışmanı olacak, eylül ayında atama yapılacakAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Nasıl her ailenin bir aile hekimi varsa, biz de her hanenin bir aile danışmanı olsun istiyoruz. Bununla ilgili çalışmamızı başlattık. Bu sayede mahalle mahalle ülkemizin sosyal risk haritasını çıkaracağız." dedi.
26.07.2024Gündem
'Öğrencilerimizi uluslararası arenaya hazırlıyoruz'
'Öğrencilerimizi uluslararası arenaya hazırlıyoruz'Manisa Celal Bayar Üniversitesi, öğrencilerini bilim, teknoloji ve sanayi alanlarında iş hayatına başarılı bir başlangıç yapabilmeleri için tüm olanakları seferber ediyor. Ege Bölgesi’ndeki üniversiteler arasında sadece Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin uyguladığı isteğe bağlı staj faaliyetiyle öğrencilerin daha ikinci sınıftayken sanayi ile temas kurması ve uygulamalı eğitime ulaşması sağlanıyor. Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, “Öğrencilerimizi uluslararası arenaya hazırlıyoruz” dedi.
26.07.2024Gündem
Hacamat nedir, faydaları nelerdir? Hacamat nasıl yapılır?
Hacamat nedir, faydaları nelerdir? Hacamat nasıl yapılır?Kupa terapisi diğer bir adıyla hacamat, Orta Doğu ve Uzak Doğu’da 3 bin yıldır tıbbi tedavilerde kullanılan tedavi metotlarından biri. Uzmanlar tarafından önerilen ve hastalıklara karşı bağışıklık kazandırdığı bilinen hacamat, Sağlık Bakanlığı'nın onay verdiği hastanelerde yapılıyor. Koruyucu sağlık yöntemi olarak yılda 1 veya mevsim geçişlerinde kupa terapisi yani hacamat yaptırılabilir. Peki, Hacamat nedir, faydaları nelerdir? Hacamat nasıl yapılır? İşte hacamat hakkında merak edilenler…
26.07.2024Sağlık
Paris 2024 Olimpiyatları, tarihin en fazla bilet satılan oyunları oldu!
Paris 2024 Olimpiyatları, tarihin en fazla bilet satılan oyunları oldu!Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2024 Olimpiyat Oyunları'nın ülkenin ekonomik büyümesine olumlu katkı sağlaması bekleniyor.
25.07.2024Dünya
Ege'de gerginlik! MSB açıkladı: İtalyan gemisi durduruldu
Ege'de gerginlik! MSB açıkladı: İtalyan gemisi durdurulduMilli Savunma Bakanlığı kaynaklarından, Ege’nin güneyinde Türk deniz yetki alanına girmeye çalışan bir İtalyan gemisiyle ilgili gerginlik yaşandığına ilişkin haberlerle ilgili açıklama geldi.
25.07.2024Gündem
MASAK kripto varlıkları şüpheli işlem rehberini güncelledi!
MASAK kripto varlıkları şüpheli işlem rehberini güncelledi!Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı, kripto varlık hizmet sağlayıcıları şüpheli işlem bildirimi rehberi ve formu ile "MASAK Online" sisteminde güncelleme yaptı.
25.07.2024Ekonomi
Bağcılar'da camide imamı okla vuruldu: Şüpheli gözaltına alındı
Bağcılar'da camide imamı okla vuruldu: Şüpheli gözaltına alındıİstanbul Bağcılar’da dün Necattın Camii’nde öğle namazı sonrasında imama saldırı düzenlendi.
25.07.2024Gündem
Yellowstone Milli Parkı nerede, Yellowstone neden patladı? Hidrotermal patlama nedir?
Yellowstone Milli Parkı nerede, Yellowstone neden patladı? Hidrotermal patlama nedir?Yellowstone’da şiddetli hidrotermal patlama yaşandı. Yaşanan patlamada fırlayan sıcak molozlar ziyaretçilere korkulu anlar yaşattı. Peki, Yellowstone Milli Parkı nerede, Yellowstone neden patladı? Hidrotermal patlama nedir?
24.07.2024Gündem
Otoyol İşletme ve Bakım ile ZES Dijital Ticaret şirketlerine rekabet soruşturması açıldı
Otoyol İşletme ve Bakım ile ZES Dijital Ticaret şirketlerine rekabet soruşturması açıldıRekabet Kurulu, Otoyol İşletme ve Bakım AŞ ve ZES Dijital Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı.
24.07.2024Gündem
Tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi, komisyonda kabul edildi
Tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi, komisyonda kabul edildiAK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda kabul edildi.
23.07.2024Ekonomi
Mardin'de lohusa eşini 17 bıçak darbesiyle öldüren sanık, hakim karşısına çıktı
Mardin'de lohusa eşini 17 bıçak darbesiyle öldüren sanık, hakim karşısına çıktıMardin'de bir kız çocuğu dünyaya getiren eşi Vatfa Ecevit’i (25), hastaneden taburcu olduğu gün 17 bıçak darbesiyle öldüren ve 'eşe karşı kasten öldürme' suçundan tutuklanan Mehmet Şiyar Ecevit (28), açılan davanın ilk duruşmasında “Olay günü eşimle tartıştım, sonra evden çıkıp uyuşturucu madde kullandım. Eve döndükten sonra tartışmaya devam ettik. Sonra kendimi kaybettim, pişmanım” dedi. Mahkeme heyeti, duruşmayı 30 Eylül’e erteledi.
23.07.2024Gündem
Türkiye'nin güncel deprem haritası 2025 yılı sonunda hazır: 6 Şubat depreminin merkez üssünde tespit edildi! Yeni fay hattını uzman isimler duyurdu
Türkiye'nin güncel deprem haritası 2025 yılı sonunda hazır: 6 Şubat depreminin merkez üssünde tespit edildi! Yeni fay hattını uzman isimler duyurdu"Türkiye Deprem Tehlike Haritası"nı güncelleme çalışmaları kapsamında Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu kuruldu. Prof. Dr. Hasan Sözbilir, proje kapsamında Narlı fayı üzerinde başlattıkları çalışmada şu ana kadar 2 hendek açtıklarını belirterek "Depremle birlikte fayın hareketinin nasıl olduğunu görebiliyoruz. Bu harekete baktığımızda buradaki hareketin Narlı fayının hareketiyle çok fazla uyuşmadığını saptamış durumdayız. Yani farklı bir fay türü niteliğinde bir hareket gerçekleşmiş burada." dedi.
23.07.2024Gündem
Bağışladığı organlar 5 kişiye umut oldu!
Bağışladığı organlar 5 kişiye umut oldu!Bursa’da beyin ölümü gerçekleşen 57 yaşındaki kadın, organları ile 3 kişinin hayata tutunmasına ve 2 kişinin görmesine vesile oldu.
23.07.2024Gündem
TÜBİTAK ile bilimin izi Küçükçekmece’de!
TÜBİTAK ile bilimin izi Küçükçekmece’de!TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında, Türkiye genelinde hibe alarak desteklenmeye hak kazanan 45 projeden biri olan “KÜÇÜKÇEKMECE BİLİMİN İZİNDE ŞENLENİYOR!” projesi yaklaşık 50 bin kişilik katılımla 26-27-28 Eylül 2024 tarihinde İstanbul-Küçükçekmece ilçesi Fevzi Çakmak Etkinlik Meydanı’nda gerçekleştirilecektir. Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün proje kurumu olarak Küçükçekmece’de ilk kez düzenleyeceği bilimsel etkinliklerin hazırlıkları, TÜBİTAK Projeleri İlçe Koordinatörü ve Doğan Cüceloğlu Fen Lisesi Coğrafya Öğretmeni Uzman Leyla ARATTAN koordinasyonunda farklı kademe ve farklı okullardan gönüllü ve bilimsel proje ile yarışmalarda tecrübe kazanmış, proje eğitimleri bulunan sadece Küçükçekmeceli öğretmenlerden oluşan uzman bir ekiple son hızla sürdürülmektedir.
23.07.2024Gündem
Gaziantep'te babasının tarlasından 1,5 ton Antep fıstığı çalan şüpheli yakalandı
Gaziantep'te babasının tarlasından 1,5 ton Antep fıstığı çalan şüpheli yakalandıGaziantep'te babasının fıstık bahçesinden 1,5 ton Antep fıstığı çalan şüpheli, jandarma ekiplerince yakalandı.
23.07.2024Gaziantep
Çanakkale'de korkutan deprem! İstanbul'da da hissedildi
Çanakkale'de korkutan deprem! İstanbul'da da hissedildiÇanakkale'nin Ezine ilçesinde yaşanan 4.7 büyüklüğündeki depremde herhangi hasar veya ihbar olmadığı bildirildi. İlçe merkezinde yaşanan kısa süreli panik sonrası hayat normale döndü.
22.07.2024Gündem
Baharat sektörünün kalbi Gaziantep'te attı! 'Gastronomideki gizli lezzet sırrımız'
Baharat sektörünün kalbi Gaziantep'te attı! 'Gastronomideki gizli lezzet sırrımız'Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ile Aromatik Bitkiler ve Baharat Üreticileri Derneği (ABÜDER) iş birliğinde, Gaziantep'te ‘Baharat Sektörü Değerlendirme' toplantısı düzenlendi.
22.07.2024Gaziantep
Niğde'de başıboş köpekler kadına saldırdı: Biri dudağımdan birisi kolumdan yakaladı!
Niğde'de başıboş köpekler kadına saldırdı: Biri dudağımdan birisi kolumdan yakaladı!Niğde'de başıboş iki köpeğin saldırısına uğrayan 54 yaşındaki kadın dakikalarca köpeklerden kurtulma mücadelesi verdi. Güvenlik kameralarına da yansıyan olayda, kadının imdadına çevredeki vatandaşlar yetişti.
22.07.2024Gündem
Haliç'te selfie çekerken denize düşen genç kıza tekne çarptı! Kaptan o anları anlattı
Haliç'te selfie çekerken denize düşen genç kıza tekne çarptı! Kaptan o anları anlattıİstanbul Haliç Metro Köprüsü üzerinde 25 yaşındaki Nalan Kaya, cep telefonuyla özçekim(selfie) yaptığı esnada metrelerce yükseklikten denize düştü. Nalan Kaya denizdeyken seyir halinde olan bir tekne çarptı. Hastaneye kaldırılan Nalan Kaya'nın hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.
22.07.2024Gündem
Uyuşturucu sattığı iddia edilen şüpheliye evinde baskın!
Uyuşturucu sattığı iddia edilen şüpheliye evinde baskın!Adana'da Çukurova polisleri uyuşturucu sattığı öne sürülen şüpheliyi evine yaptığı baskınla yakaladı. Söz konusu şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken evinde yapılan aramada satışa hazır çok miktarda uyuşturucu ele geçirildi.
22.07.2024Adana

Benzer Haber Etiketleri

Araştırma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki araştırma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.