Laboratuvar

Laboratuvar

Son dakika laboratuvar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan laboratuvar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını laboratuvar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Laboratuvar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan laboratuvar gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.611 laboratuvar haberi bulunmuştur. Tüm laboratuvar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Korhan Berzeg bulundu mu, kayıp olan Korhan Berzeg nerede bulundu?
Korhan Berzeg bulundu mu, kayıp olan Korhan Berzeg nerede bulundu? Balıkesir'in Gönen ilçesinde tatil için geldiği yazlık evinden, "Tina" isimli köpeğiyle ayrıldıktan sonra 312 gündür haber alınamayan Korhan Berzeg kaybında yeni gelişme yaşandı. Jandarma çalıları tırmıklarla ararken ekiplere kadavra köpekleri de eşlik ediyor. Bölgede 4 gündür yapılan arama çalışmalarında dün 1 kemik parçası daha bulunmuştu.
27.04.2024 Gündem
42 kişinin öldüğü binanın müteahhidinden pes dedirten savunma: Yönetmeliklerin çok çok üstünde bir deprem oldu
42 kişinin öldüğü binanın müteahhidinden pes dedirten savunma: Yönetmeliklerin çok çok üstünde bir deprem oldu Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan Bad-ı Saba Konutları’nda 42 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili 2’si tutuklu 10 sanığın ‘bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma’ suçundan 22.5’ar yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Binanın müteahhidi tutuklu Şahin Avşaroğlu (50), binayı yönetmeliğe uygun yaptığını belirterek, “Biz projelerimizi yönetmelikteki ivmelere göre yaparız. Ortada AFAD’ın ortaya koyduğu değerler var. Bu değerlere baktığımızda depremin hem hızı hem de ivme değerleri çok yüksek. Değerlere baktığımız da bazı ivmeölçerlerin olduğu yerde 2 kat, bazı ivmeölçerlerin olduğu yerde ise 4 kat, 6 kat var. Bu da depremin yönetmeliklerin çok çok üstünde bir deprem olduğunu ortaya koyuyor” dedi.
24.04.2024 Gündem
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor Bahar aylarında artış gösteren alerjik rinite dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Adem Dirican, “Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden olan kronik bir hastalıktır. Ülkemizde de bugüne kadar yapılan çalışmalar 10 yılda alerjik rinit sıklığında belirgin artış olduğunu göstermektedir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Nobel ödüllü yöntemle hücreden AIDS’e neden olan HIV virüsünü makas gibi kesip attılar
Nobel ödüllü yöntemle hücreden AIDS’e neden olan HIV virüsünü makas gibi kesip attılar Hollandalı bilim insanları, AIDS’e neden olan HIV virüsünü gen düzenleme teknolojisiyle laboratuvar ortamında DNA’dan makasla kesip atar gibi çıkardılar.
20.03.2024 Dünya
Hücreden AIDS’e neden olan HIV virüsünü çıkarttılar!
Hücreden AIDS’e neden olan HIV virüsünü çıkarttılar! Hollandalı bilim insanları, AIDS’e neden olan HIV virüsünü gen düzenleme teknolojisiyle laboratuvar ortamında DNA’dan makasla kesip atar gibi çıkardılar. ESCMID yaptığı açıklamada, "CRISPR-Cas gen düzenleme teknolojisinin nasıl kullanılabileceğini göstererek tedavi umutlarını artırdı” dedi.
20.03.2024 Gündem
AOSB Ar-Ge/Tasarım Merkezleri istişare kurulu toplandı
AOSB Ar-Ge/Tasarım Merkezleri istişare kurulu toplandı Adana Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün Ar-Ge ve Tasarım Kültürünün yaygınlaşmasına öncülük etmek amacıyla oluşturduğu AOSB AR-GE / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu çalışmalarını sürdürüyor.
19.03.2024 Adana
Bakan Koca açıkladı! Sözleşmeli personel yerleştirme sonuçları belli oldu
Bakan Koca açıkladı! Sözleşmeli personel yerleştirme sonuçları belli oldu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, KPSS-2024/5 Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personel pozisyonlarına yerleştirme sonuçlarının açıklandığını bildirdi. "Aramız hoş geldiniz" diyen Bakan Koca, "27 bin yeni çalışma arkadaşımız bize güç verecek." ifadelerini kullandı.
4.03.2024 Çalışma Hayatı
"Nadir hastalıklar Yenidoğan Tarama Programı'na alınmalı"
"Nadir hastalıklar Yenidoğan Tarama Programı'na alınmalı" Adana'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan, dünyada 450 milyondan fazla kişiyi etkileyen nadir hastalıkların, tanısının bazen 30 yılı bulabildiğini ve bu süreçte kişide zaman, yeti, beceri kayıplarının yaşandığına vurgu yaparak, "Nadir hastalıklar Yenidoğan Tarama Programı ve çift tarama programına alınmalıdır" dedi.
1.03.2024 Adana
Çocuk sahibi olamayanlar için tüp bebek tedavisi hakkında bilinmesi gerekenler
Çocuk sahibi olamayanlar için tüp bebek tedavisi hakkında bilinmesi gerekenler Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Bozdağ, tüp bebek tedavisinde dikkat edilmesi gereken noktaları ve tüp bebek tedavisi aşamaları hakkında merak edilenleri anlatıyor.
26.02.2024 Yaşam
Edebi Akımlar Nelerdir? Edebi Akımların Temsilcileri Ve Özellikleri Nelerdir?
Edebi Akımlar Nelerdir? Edebi Akımların Temsilcileri Ve Özellikleri Nelerdir? Çeşitli felsefi düşüncelerden hareketle ortaya çıkan ve form kazanan sanat görüşleri müzik, mimari, resim ve edebiyat gibi sahalarda farklı ekoller oluşturmuştur. Yeni edebi akımların oluşmasında kendilerinden önceki akımların beklentileri yeterli ölçüde karşılayamaması ve farklı duyguların yansıtılmak istenmesi etkilidir. Doğma, büyüme, gelişip sönme şeklinde evrelerden geçen edebi akımlar sanatçıların arayışlarına cevap veremediğinde işlevini yitirmiştir. Sonrasında ise karşıt bir akım doğmuştur.
27.01.2024 Gündem
Rotahane kültür ve tarih şehri Erzurum’da! Pervin Ersoy: 66’ncı şehre ulaştık
Rotahane kültür ve tarih şehri Erzurum’da! Pervin Ersoy: 66’ncı şehre ulaştık Türkiye’nin zengin kültürel varlıklarını tanıtmak ve bu varlıkların iç turizm bağlamında farkındalığını arttırmak amacıyla hayata geçirilen Rotahane, Erzurum’da kültür ve tarih dolu bir yolculuk yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy’un kurucusu olduğu Rotahane’nin 66’ncı durağı olan Erzurum’da Urartulardan Osmanlılara, Selçuklulardan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş dönemine kadar birçok eser, katılımcıların büyük beğenisini kazandı.
21.01.2024 Gündem
Nitrik Asit Kullanım Alanları Nelerdir? Nitrik Asidin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Nitrik Asit Kullanım Alanları Nelerdir? Nitrik Asidin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Kimya alanında oldukça fazla kullanılan ve bilinen birçok farklı asit türü bulunmaktadır. Bu asitlerden biri de nitrik asit olmaktadır. Nitrik asit, bilindiği gibi halk içinde daha çok kezzap olarak bilinen bir anorganik asit türü olmaktadır.
16.01.2024 Gündem
Melatonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Melatonin Barındıran Gıdalar Listesi...
Melatonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Melatonin Barındıran Gıdalar Listesi... Melatonin, biyoritim düzenleyici bir hormon olarak bilinmektedir. Genel olarak ise geceleri epifiz bezi tarafından salgılanmakta olan bir hormondur. Melatonin insan vücudunda doğal olarak bulunan bir hormondur. Vücutta uyku ve uyanıklık döngüsünü düzenleyici bir etkiye sahiptir. Melatonin, beynin hemen alt kısmında bulunan epifiz bezi tarafından salgılanan bir hormondur. 
13.01.2024 Sağlık
Sağlık Bakanı Koca risk grubundakilere seslendi: Gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır.
Sağlık Bakanı Koca risk grubundakilere seslendi: Gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde artış görülen üst solunun yolu enfeksiyonlarına karşı vatandaşı uyardı. Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda risk grubundaki kişilere seslenerek "Söz konusu gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır.” dedi.
11.01.2024 Gündem
Yeni salgın paniği! Acile başvurular yüzde 50 arttı
Yeni salgın paniği! Acile başvurular yüzde 50 arttı İzmir'de gribal enfeksiyon bulgularıyla Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne başvurularda yüzde 50'den fazla artış olduğunu söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Güneş Şenol, bu başvuruların daha da artmasını beklediklerini açıkladı. Solunum yolu enfeksiyonlarına yol açan hastalıklardaki artışın normal olduğunu ifade eden Prof. Dr. Şenol, "Hastaların kapalı alanda vakit geçirmesi bulaş riskini arttırıyor. Hasta kişilerin ve çocukların mümkün olduğu kadar kapalı alanlarda bulunmaması, işe ya da okula gitmemesi, sağlıklı insanlardan uzak durmaya çalışması toplumsal sorumluluğun bir gereğidir" dedi.
10.01.2024 Gündem
Apollon Smintheus Tapınağı'nda 2 bin yıllık mezar bulundu
Apollon Smintheus Tapınağı'nda 2 bin yıllık mezar bulundu Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar köyündeki Apollon Smintheus Tapınağı'nda 2023 yılı kazı çalışmalarında tapınağın kuzeybatısında kalan nekropoliste (mezarlıkta) Roma İmparatorluğu dönemine ait 2 bin yıllık anıt mezar bulundu. Mezar odasındaki tekne içinde ortaya çıkan, bütünlüğü bozulmuş ve karışmış haldeki iskeletler üzerindeki ilk değerlendirmelerde çocuk ve yetişkin ondan fazla bireyin bu mezara gömüldüğü ortaya çıktı. Bu mezarın planı ile Smintheion’da Roma İmparatorluk döneminde anıt mezarların varlığını anladıklarını belirten araştırmacılar, böyle bir mezar varlıklı kişi veya kişiler tarafından yaptırılmış olabileceği ifade ediyor.
27.12.2023 Gündem
İstanbul'da pazarda Çin kestanesi denetimi
İstanbul'da pazarda Çin kestanesi denetimi Esenler'de belediye ekipleri pazarlarda Çin kestanesi denetimi yaptı. Ekipler, denetimde şüphelendikleri bir tezgahtan numune aldı. Laboratuvar sonuçları çıkana kadar kestaneler, belediyenin deposunda muhafaza altına alındı.
26.12.2023 Vatan TV
İstanbul pazarlarında kestane alarmı! Ucuz fiyatlı Çin kestanesi ile yerli kestane nasıl ayırt edilir? İşte aradaki fark...
İstanbul pazarlarında kestane alarmı! Ucuz fiyatlı Çin kestanesi ile yerli kestane nasıl ayırt edilir? İşte aradaki fark... Kestane fiyatları, bu yıl ülkemizde az bulunması nedeniyle yükseldi. Fiyatların artması nedeniyle ithal kestanelerin satışı da arttı. Esenler'de belediye ekipleri pazarlarda Çin kestanesi denetimi yaptı. Ekipler, denetimde şüphelendikleri bir tezgahtan numune aldı. Laboratuvar sonuçları çıkana kadar kestaneler, belediyenin deposunda muhafaza altına alındı.
26.12.2023 Gündem
Yılbaşı öncesi 81 ilde eş zamanlı gıda denetimi başlatıldı
Yılbaşı öncesi 81 ilde eş zamanlı gıda denetimi başlatıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Bu pazar günü yeni bir yıla gireceğiz. Halkımızın çokça alışveriş yaptığı gıda satış yerlerine, bugünden itibaren ülkemizin 81 ilinde eş zamanlı denetim programına başlıyoruz. Bu denetim, 1 hafta devam edecek" dedi.
26.12.2023 Gündem
"Genetik incelemeli tek embriyo transferi ile gebelik şansı yüzde 95'e çıkıyor"
"Genetik incelemeli tek embriyo transferi ile gebelik şansı yüzde 95'e çıkıyor" Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hulusi Zeyneloğlu, "Anne baba olma hayali kuran ama sağlık problemleri yaşayan birçok kişi, yeni tedavi yöntemlerinin arayışına giriyor. Tüp bebek tedavisinde genetik incelemeli tek embriyo transferi yönteminin gebelik ihtimalini yüzde 95'e çıkardı" dedi.
25.12.2023 Sağlık
Yıldız Taşı Özellikleri Nelerdir? Yıldız Taşının En Bilinen Faydaları...
Yıldız Taşı Özellikleri Nelerdir? Yıldız Taşının En Bilinen Faydaları... Yıldız taşı azim taşı olarak da bilinen bir taştır. Laboratuvar ortamında üretilen yıldız taşı genelde kırmızı tonlarda olsa da farklı renklerde üretilmeleri de mümkündür.
23.12.2023 Yaşam
Görme engelli genç girişimci Zülal geliştirdiği teknolojiyle Togg'un gözleri oldu
Görme engelli genç girişimci Zülal geliştirdiği teknolojiyle Togg'un gözleri oldu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, From Your Eyes uygulamasının Kurucusu, görme engelli genç girişimci Zülal Tannur ile bir araya geldi. Kacır, Tannur’un yapay zeka ve insan iş birliğiyle geliştirdiği görme engelli kullanıcılara anlatım hizmeti sunan teknolojisi hakkında bilgiler aldı. Bakan Kacır, Zülal Tannur’a TEKNOFEST montu hediye etti.
3.12.2023 Gündem
Seda Sayan güzellik için bunu da yaptı! Duyanlar inanamıyor
Seda Sayan güzellik için bunu da yaptı! Duyanlar inanamıyor Yaptırdığı estetik operasyonlarla sık sık magazin gündeminde yer alan Seda Sayan ünlü isimlerin başını çekiyor. Şimdi ise Seda Sayan yeni işlem yaptırdı.
23.11.2023 Magazin
Fiyatlar zirveye çıktı sahte zeytinyağı uyarısı geldi! Gerçeği koklayarak, tadarak anlaşılabilir mi?
Fiyatlar zirveye çıktı sahte zeytinyağı uyarısı geldi! Gerçeği koklayarak, tadarak anlaşılabilir mi? Fiyatların yükselmesiyle zeytinyağı sahtecilik çoğaldı. Fırsatçılar zeytinyağı olarak farklı yağlardan oluşan karışımları satıyor.Gıda Mühendisi Nurten Sırma, "Gerçek zeytinyağının kokusu, tadı, lezzeti önemli.Zeytin kokusu veya içildiği zaman boğazı yakan bir raiyalı tadın gelmesi beklenir; bazen sahteciler de bu yolu kullanabiliyorlar. Yani zeytinin kokusu, tadı, rengi kimyasal olarak taklit edilebilir." diye konuştu. Sırma, "Dolayısıyla markasını bilmediğimiz denetlenmeyen bir yerden almak risklidir. O nedenle pazardan almak güvenilir bir yol değil." dedi.
21.11.2023 Gündem
Çocuklar oyun, film ve kitap içeriklerinden ne bekliyorlar?
Çocuklar oyun, film ve kitap içeriklerinden ne bekliyorlar? Çocuk İçin İçerik Derneği (ÇİÇEK) her yıl Çocuk Hakları Günü olan 20 Kasım’da çocukların içerik tüketim dünyası ile ilgili bir ihtiyaca ya da hassas bir konuya dikkat çekmek amacıyla bir çalıştay gerçekleştiriyor.
19.11.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Laboratuvar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki laboratuvar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.