Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Son dakika kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.957 kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti haberi bulunmuştur. Tüm kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti haberleri aşağıda listelenmiştir.
23 Nisan resmi tatil mi, üniversiteler 23 Nisan’da tatil mi?
23 Nisan resmi tatil mi, üniversiteler 23 Nisan’da tatil mi? 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan ve TBMM'nin açılışının yıl dönümünü temsil eden önemli bir ulusal bayramdır. Peki, 23 Nisan resmi tatil mi, üniversiteler 23 Nisan’da tatil mi?
14.04.2024 Yaşam
Askerlerin oy kullanma görüntülerine MSB'den yanıt: Mevzuata göre yerine getirildi
Askerlerin oy kullanma görüntülerine MSB'den yanıt: Mevzuata göre yerine getirildi Milli Savunma Bakanlığı Kaynakları, 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde bazı askerlerin toplu olarak oy kullandığı görüntülere yanıt verdi. Yapılan açıklamada, "18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahiptir. Vatandaşlık görevini yerine getirmek için oy kullanma hakkını yürürlükteki mevzuat esasları kapsamında yerine getirmektedir" denildi.
4.04.2024 Gündem
Profesöre kırmızı bülten! Sınır dışı kararı verildi
Profesöre kırmızı bülten! Sınır dışı kararı verildi KKTC, bir üniversitede patlayan ‘sahte diploma ve yolsuzluk’ skandalının şokunu yaşarken, bir başka üniversitede de yapay zekâ, yazılım ve bilişim sistemleri olmak üzere mühendislik fakültesinde 3 bölüm başkanlığı yürüten bir profesörün, 13 yıldır Kanada tarafından kırmızı bültenle arandığı ortaya çıktı.
30.03.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Tatar, Adana Valiliğini ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Tatar, Adana Valiliğini ziyaret etti Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar, bir dizi temas ve ziyarette bulunmak üzere ülkemize resmi ziyarette bulundu.
22.03.2024 Adana
Fahri doktora verilecek! Ersin Tatar ÇÜ'ye geliyor
Fahri doktora verilecek! Ersin Tatar ÇÜ'ye geliyor Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Çukurova Üniversitesi Fahri Doktora unvanı verecek.
19.03.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Büyükelçiler İle İftar Programı'nda konuştu. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar. İsrailli yöneticiler, soykırım gerçeğini saklamaya çalışmak yerine Gazze'de ölen bebeklerin hesabını versin." ifadelerini kullandı.
12.03.2024 Gündem
Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ne demek, kimin sözü, neden söylenmiştir? Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın hikayesi
Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ne demek, kimin sözü, neden söylenmiştir? Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın hikayesi "Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolü olan İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 103. yılı bugün büyük bir gurur ve anlamla kutlanıyor. Mehmet Akif Ersoy'un kaleminden dökülen bu eşsiz eser, Türk milletinin varoluş mücadelesini en etkileyici şekilde ifade ediyor. İstiklal Marşı'nın kabulü, Türk ulusunun ortak iradesinin ve milli değerlerine olan bağlılığının bir simgesi olarak yüzyıllardır yüreklerimizde yaşamaya devam ediyor. Bu önemli günde “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” sözü de gündem oldu. Peki, Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın kimin sözü, ne demek? Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diyen şair kimdir, neden demiştir?
12.03.2024 Gündem
Emine Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu’na katılan liderler ve lider eşleriyle bir araya geldi
Emine Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu’na katılan liderler ve lider eşleriyle bir araya geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 3. Antalya Diplomasi Forumu'na katılan liderler ve lider eşleriyle bir araya geldi.
1.03.2024 Gündem
Erdoğan ve Aliyev'den ortak açıklama: Omuz omuza hareket ediyoruz
Erdoğan ve Aliyev'den ortak açıklama: Omuz omuza hareket ediyoruz Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkesindeki seçimi kazanmasının ardından ilk resmi ziyaretini Ankara’ya yaptı. Resmi törenle karşılanan Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü. İki lider daha sonra heyetler arası toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantının ardından iki ülke arasında 3 anlaşma imzalandı. İmza töreni sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı barış anlaşmasının imzalanmasının bölgemiz ve dünyada barış, huzur ve istikrar için yeni bir umut kaynağı olacağı şüphesizdir. Bu süreçte Azerbaycan ile birlikte omuz omuza hareket ediyoruz" dedi.
19.02.2024 Gündem
THY'den yeni ucuz bilet kampanyası! İşte tarihler...
THY'den yeni ucuz bilet kampanyası! İşte tarihler... Türk Hava Yolları, 15-16 Şubat tarihinde alınacak biletlerle 1 Mart-4 Nisan arasında 799 liradan başlayan fiyatla seyahat avantajı sağlıyor.
15.02.2024 Ekonomi
Narenciyede tehlike kapıda! ''Acil önlem alınmalı''
Narenciyede tehlike kapıda! ''Acil önlem alınmalı'' Milletvekili Barut, narenciye üretimini bitirecek Yeşillenme Hastalığı'nı yayan zararlıya karşı acil, kapsamlı ve topyekün mücadele çağrısı yaptı
7.02.2024 Adana
Dışişleri Bakanlığı: Barış Gücü’nün görev süresi uzatılırken, Kıbrıs Türk tarafının onayı bu defa da alınmamıştır
Dışişleri Bakanlığı: Barış Gücü’nün görev süresi uzatılırken, Kıbrıs Türk tarafının onayı bu defa da alınmamıştır Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs Adası’nda konuşlu olan Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün (BMBG) görev süresinin uzatılmasına ilişkin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayı destekledi.
30.01.2024 Gündem
KKTC’den Kıbrıs’taki BM Barış Gücü’nün görev süresinin uzatılmasına tepki
KKTC’den Kıbrıs’taki BM Barış Gücü’nün görev süresinin uzatılmasına tepki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin Kıbrıs’taki Barış Gücü’nün görev süresini 31 Ocak 2025 tarihine kadar uzatmasına tepki gösterildi.
30.01.2024 Gündem
Ucuz bilet kampanyası! Pegasus duyurdu
Ucuz bilet kampanyası! Pegasus duyurdu Pegasus, 30-31 Ocak'ta alınacak biletlerle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne 12 Şubat-4 Nisan 2024 tarihlerinde yapılacak seyahatleri 5 eurodan başlayan fiyatlarla satışa çıkardı.
30.01.2024 Ekonomi
Tugay Kerimoğlu'ndan sürpriz imza! Sportif direktör oldu
Tugay Kerimoğlu'ndan sürpriz imza! Sportif direktör oldu Eski milli futbolcu Tugay Kerimoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) futbol takımlarından Değirmenlik Spor Kulübü'nün sportif direktörü oldu.
29.01.2024 Süper Lig
Yıldız Tilbe’ye uçak korkusu 22.5 milyon kaybettirdi!
Yıldız Tilbe’ye uçak korkusu 22.5 milyon kaybettirdi! Yıldız Tilbe, son dönemde yaşadığı uçak korkusu yüzünden KKTC’deki 15 konserini iptal ederek, 22 milyon 500 bin liradan oldu
29.01.2024 Magazin
Bakan Uraloğlu: Doğu Akdeniz'de etkinliğimiz artacak
Bakan Uraloğlu: Doğu Akdeniz'de etkinliğimiz artacak Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti (KKTC) arasında 3 trafik gözetleme istasyonu ve 1 gemi trafik hizmetleri merkezinden oluşan 'Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi Kurulumu Projesi İmza Töreni' gerçekleşti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Proje ile Doğu Akdeniz'de etkinliğimizi arttıracak, Mavi Vatan'ımızda çıkarlarımızı koruyacak, KKTC çevre denizleri ve ülkemiz arasındaki deniz alanında tüm deniz trafiğini izleyebileceğiz" dedi.
23.01.2024 Vatan TV
Bakan Uraloğlu açıkladı! "Doğu Akdeniz'de etkinliğimiz artacak"
Bakan Uraloğlu açıkladı! "Doğu Akdeniz'de etkinliğimiz artacak" Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti (KKTC) arasında 3 trafik gözetleme istasyonu ve 1 gemi trafik hizmetleri merkezinden oluşan 'Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi Kurulumu Projesi İmza Töreni' gerçekleşti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Proje ile Doğu Akdeniz'de etkinliğimizi arttıracak, Mavi Vatan'ımızda çıkarlarımızı koruyacak, KKTC çevre denizleri ve ülkemiz arasındaki deniz alanında tüm deniz trafiğini izleyebileceğiz" dedi.
23.01.2024 Gündem
Halil Falyalı cinayeti davasında karar
Halil Falyalı cinayeti davasında karar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan aralarında Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez kardeşlerin de bulunduğu 7 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, sanık Mustafa Söylemez'i iki kez müebbet hapis cezasına çarptırırken; sanık Mehmet Faysal Söylemez'in tüm suçlardan beraatine karar vererek tahliyesine hükmetti. Sanıklar Abdurrahim Çelik, Cengiz Şener ve Ender Yıldız'a ise toplam 25 yıl hapis cezası veren mahkeme, sanık Metin Süs'ün beraatine, firari sanık Cemil Önal'ın dosyasının ise ayrılmasına hükmetti.
19.01.2024 Gündem
THY ucuz bilet kampanyası yeniden başladı
THY ucuz bilet kampanyası yeniden başladı Türk Hava Yolları 11 Ocak-12 Ocak 2024 tarihlerinde alınan biletlerle yurt içi 16 Nisan-30 Mayıs 2024 tarihlerinde ucuz fiyattan uçuş imkanı sağlıyor.
11.01.2024 Ekonomi
THY ucuz bilet kampanyası başladı
THY ucuz bilet kampanyası başladı Türk Hava Yolları bugün ve yarın alınan biletlerle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne uçuşları 449 lira + vergilerle satışa sundu.
8.01.2024 Ekonomi
Deniz salyangozu ihracatı hamsiyi solladı
Deniz salyangozu ihracatı hamsiyi solladı Türkiye’den 2 yılda yapılan deniz salyangozu ihracatından 41 milyon 417 bin 221 dolar döviz girdisi sağlanırken, aynı dönemde Türkiye'den 24 milyon 882 bin 508 dolarlık hamsi ihracatı gerçekleşti. Deniz salyangozu ihracatı hamsi ihracatını neredeyse 2'ye katlarken, ihracatının her yıl artış gösterdiği belirtildi.
8.01.2024 Gündem
Mahsun Kırmızıgül en büyük gönül sızısını anlattı: Annem beni tanımıyor!
Mahsun Kırmızıgül en büyük gönül sızısını anlattı: Annem beni tanımıyor! Mahsun Kırmızıgül, önceki gün KKTC konserinde, yeni yıl için güzel dileklerde bulundu. Geçtiğimiz günlerde annesinin Alzheimer olduğunu açıklayan Kırmızıgül, "En büyük gönül sızım. Sizi doğuran anne, bir gün geliyor çocuklaşıyor" diyerek duygusal bir konuşma yaptı.
1.01.2024 Magazin
Milyonluk çete araçları polis otosu oldu! Sokaklara çıkıyor
Milyonluk çete araçları polis otosu oldu! Sokaklara çıkıyor Comanchero çetesine yönelik operasyonda el konulan 21 lüks araç İstanbul Polisi’ne tahsis edildi. Beyaz renkle kaplanan ve üzerlerine ‘Polis’ yazılan otomobiller, İstanbul sokaklarında boy gösterecek.
24.12.2023 Gündem
Dışişleri: GKRY'nin tek taraflı tasarrufları kabul edilemez
Dışişleri: GKRY'nin tek taraflı tasarrufları kabul edilemez Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Bakanlar Kurulu'nda onaylanan Deniz Saha Planlamasına ilişkin, "GKRY'nin deniz yetki alanlarına dair tek taraflı tasarruflarının kabul edilmeyeceği başından beri ifade edilmekte ve ülkemizin sahadaki uygulamaları bu çerçevede sürmektedir" dedi.
23.12.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.