Girne

Girne

Son dakika girne haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan girne ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını girne haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Girne

haberleri sayfasında son dakika yaşanan girne gelişmeleri de dahil olmak üzere 783 girne haberi bulunmuştur. Tüm girne haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkan Şoray 50 yıl sonra o fotoğraftaki şehitleri ziyaret etti
Türkan Şoray 50 yıl sonra o fotoğraftaki şehitleri ziyaret ettiTürkan Şoray, Kıbrıs Türk Barış Harekâtı’nın 50’nci yıl etkinliklerine katıldı. Ziyareti sırasında 50 yıl önce birlikte fotoğraf çektirdiği ve savaşta şehit olan askerlerin mezarına da giden sanatçı duygu dolu anlar yaşadı.
18.10.2024Magazin
Dünyanın dört bir yanından geldiler: Uluslararası öğrenciler Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde
Dünyanın dört bir yanından geldiler: Uluslararası öğrenciler Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ndeÖnemli Projenin İlk Ayağı Adana Oldu: Romanya, Portekiz, İtalya ve Türkiye'den Öğretmen ve Öğrenciler Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.
17.10.2024Adana
İrem Derici aşk yeminini bozdurabilecek ismi açıkladı
İrem Derici aşk yeminini bozdurabilecek ismi açıkladıYaşadığı aşklarla çok konuşulan İrem Derici,, aşka tövbe ettiğini söyledi. Girne'de sahne alan ünlü isim, 'Tövbemi sadece 1990 yıllarındaki Brad Pitt için bozarım' dedi.
30.09.2024Magazin
Melek Mosso çocuk istiyor! Hamile değilim demişti ama...
Melek Mosso çocuk istiyor! Hamile değilim demişti ama...Nişantaşı'nda görüntülenen ve 'kilo aldım biraz, hamile değilim' diyen şarkıcı Melek Mosso, Girne'de verdiği konser öncesi basın mensuplarıyla ettiği sohbet sırasında çocuk istediğini söyledi.
30.09.2024Magazin
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: EOKA çetelerinin yaptıkları tarihin sayfalarında duruyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: EOKA çetelerinin yaptıkları tarihin sayfalarında duruyorResmi temaslarda bulunmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) giden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile Ercan Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Yılmaz, dijital medyada tarihin senaryolarla değiştirilmeye çalışıldığını vurgulayarak, “Enosis de EOKA çetelerinin de yaptığı mezalim de tarihin sayfalarında duruyor. İnsanların hafızalarında duruyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, tarihi gerçekler ortada” dedi.
6.09.2024Gündem
Yavru vatan Kıbrıs'a önemli yatırım! Seyahat süresi 9 dakikaya düşecek
Yavru vatan Kıbrıs'a önemli yatırım! Seyahat süresi 9 dakikaya düşecekUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Başkenti Lefkoşa’nın şehir içi ve transit trafiğini düzenleyecek olan 20 kilometre uzunluğundaki Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu’nun temel atma töreninde önemli açıklamalarda bulundu.
28.08.2024Ekonomi
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı: Bu kadar yürekten çağırma
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı: Bu kadar yürekten çağırmaKıbrıs Barış Harekatı'nda dönemin Başbakanı Ecevit’in “Biz aslında savaş için değil, Türklere de Rumlara da barış getirmek için adaya gidiyoruz” diyerek tüm dünyaya ilan ettiği Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı kutlanıyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da kalabalık bir heyetle katılacağı 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıl törenlerinde son hazırlıklar tamamlandı.
20.07.2024Gündem
Oğlunun ölüm haberini alan baba kalp krizi geçirip hayatını kaybetti
Oğlunun ölüm haberini alan baba kalp krizi geçirip hayatını kaybettiKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC), apartmanın 7’nci katındaki evinin balkonundan düşerek hayatını kaybeden Berkay Yayla’nın (25) Adana’da oturan babası Halil Yayla (58), aldığı acı haber sonrası kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.
Otobüs durağına asılan ilan herkesi hayrete düşürdü!
Otobüs durağına asılan ilan herkesi hayrete düşürdü!Adana'da otobüs duraklarına asılan '3 yaşındaki çocuğa saldırıda bulundu. Görenler polis haber versin. Sapıktır' yazılı ilan, görenleri hayrete düşürdü.
30.06.2024Adana
Funda Arar içini döktü! ‘Bugünün müzik sektörü eskisi gibi değil, çabuk tüketim var’
Funda Arar içini döktü! ‘Bugünün müzik sektörü eskisi gibi değil, çabuk tüketim var’Birçok sevilen parçaya imza atan başarılı şarkıcı Funda Arar, geçtiğimiz akşam Girne'de bir otelde sahne aldı. Sahne öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi ve soruları yanıtladı.
24.06.2024Magazin
Petek Dinçöz'ün özel tasarım takılarının değeri dudak uçuklattı!
Petek Dinçöz'ün özel tasarım takılarının değeri dudak uçuklattı!1997'de katıldığı Kıbrıs Güzellik Yarışması'nda ikinci olan, iki yıl sonra ise Basın Güzeli seçilen Petek Dinçöz, mesleki hayatının başlangıcı olan Girne'de müzik ziyafeti sundu. Özel tasarım takılarıyla konser veren ünlü şarkıcı, "Elektrikler kesilir de beni kaçırırlarsa artık nerede bulursunuz bilemiyorum" dedi.
24.02.2024Magazin
Halil Falyalı davası: Savunma yapmaları için Söylemez kardeşlere son kez süre verildi
Halil Falyalı davası: Savunma yapmaları için Söylemez kardeşlere son kez süre verildiKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan, aralarında Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez kardeşlerin de bulunduğu 7 sanığın yargılandığı davada, karar çıkmadı. Mahkeme, Söylemez kardeşlere ve avukatlara 'son kez' uyarısında bulunarak süre verdi.
22.12.2023Gündem
İstismar cinayeti dedi ama gerçek bambaşka çıktı
İstismar cinayeti dedi ama gerçek bambaşka çıktıEyüpsultan'da eşine 5 yıl önce cinsel saldırıda bulunduğunu söylediği kuzeni Abdullah Koşar'ı başından vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Aslan İlhan hakkındaki soruşturma tamamlandı. Savcılık, olay yerinde 'Namussuzluğun bedeli budur' notu bulunmasına rağmen, cinayetin maktul Koşar, şüpheli Aslan İlhan, İlhan'ın eşi ve ağabeyleri arasında Trakya'da bulunan definenin paylaşımı konusundaki anlaşmazlık yüzünden gerçekleştiğine kanaat getirdi. Savcılık, Aslan İlhan, eşi Semanur İlhan ve ağabeyleri Erdal İlhan ve Nedim İlhan'ın "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle cezalandırılmaları talebiyle dava açtı.
26.08.2023Yaşam
Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 49. yıldönümü! Yeni Ercan Havalimanı’nın açılışı bugün yapılıyor
Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 49. yıldönümü! Yeni Ercan Havalimanı’nın açılışı bugün yapılıyorLefkoşa’da tarihi gün yaşanıyor. Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 49. yıldönümünde Yeni Ercan Havalimanı’nın açılışı yapılıyor. Test uçuşları başarıyla tamamlanan havalimanına ilk inişi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağı gerçekleştirecek.
20.07.2023Gündem
Sevgilisiyle son kez konuşmak istedi sonrası dehşet!
Sevgilisiyle son kez konuşmak istedi sonrası dehşet!Adana'da uyuşturucu bağımlısı olduğu öne sürülen Bilal Saygılı (39), eski sevgilisi Sibel K.'yi (26), son kez konuşma bahanesiyle aracına bindirip, akaryakıt istasyonuna gitti. Pompaların bulunduğu bölgede aracını park eden Saygılı, Sibel K.'nin boğazına bıçak dayayıp, "Benden ayrılırsan, seni öldürürüm" diyerek rehin aldı. Polis, ikna edemediği Saygılı'yı, bir anlık dalgınlığından faydalanıp gözaltına aldı.
19.07.2023Yaşam
Prof. Dr. Şükrü Ersoy depreme karşı bölge bölge uyardı! İşte İstanbul'da en riskli ilçeler
Prof. Dr. Şükrü Ersoy depreme karşı bölge bölge uyardı! İşte İstanbul'da en riskli ilçelerKahramanmaraşlı depremlerden sonra İstanbul'un ilçelerinin depreme ne kadar hazırlıklı ve dayanıklı olduğu tartışılıyor. AFAD tarafından yayınlanan 'kırmızı eylem' planıyla birlikte İstanbul'da meydana gelebilecek olası deprem öncesinde 'En riskli ilçeler' ve 'En riskli mahalleler' belli oldu. CNN Türk Deprem Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, konuyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.
14.03.2023Gündem
Taner Tolga Tarlacı, cezaevinden çıkar çıkmaz yaptığı açıklamayla olay oldu
Taner Tolga Tarlacı, cezaevinden çıkar çıkmaz yaptığı açıklamayla olay olduTaner Tolga Tarlacı, "Tutuklandım" mesajından aylar sonra sosyal medya hesabından yaptığı yeni paylaşımla herkesi şaşkına çevirdi. Cezaevinden çıktığını duyuran eski Survivor yarışmacısı, sevenlerinden acil cep telefonu istedi. Kendine 3T' lakabını takan Tarlacı'nın, cezaevinde intihar girişiminde bulunduğu haberi kısa sürede gündem olmuştu.
9.12.2022Magazin
Milli Savunma Bakanlığından SOLOTÜRK paylaşımı
Milli Savunma Bakanlığından SOLOTÜRK paylaşımıMilli Savunma Bakanlığı, SOLOTÜRK ekibinin Beşparmak Dağları’nda yer alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağının üstünde yaptığı gösteriyi paylaştı.
4.12.2022Gündem
Yangında dumandan etkilenen 4 yaşındaki Ebrar hayatını kaybetti
Yangında dumandan etkilenen 4 yaşındaki Ebrar hayatını kaybettiGaziantep'te evde yalnız başınayken çıkan yangında dumandan etkilenen Ebrar Ok (4), tedavi gördüğü hastanede 9 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.
17.11.2022Yaşam
Eline serum bağlı çocuk ile 2 kadını elektrikli bisikletiyle taşıdı
Eline serum bağlı çocuk ile 2 kadını elektrikli bisikletiyle taşıdıAdana’da bir kişinin, arkasındaki 2 kadın ile eline serum bağlı çocuğu elektrikli bisikletle taşıdığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
11.11.2022Yaşam
Funda Arar: Sahne sanatçısı olmak kolay değil
Funda Arar: Sahne sanatçısı olmak kolay değilFunda Arar, önceki akşam Girne'de bir otelde müzikseverlerle buyuştu. Konser öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen ünlü şarkıcı, "Sahne sanatçısı olmak kolay değil" derken, mesleğin zorluklarından bahsetti.
18.10.2022Magazin
Türkiye için sevindiren gelişme! Yeni rekor geliyor
Türkiye için sevindiren gelişme! Yeni rekor geliyorTürkiye için sevindiren gelişme. Turizmde yeni rekor geliyor. Dünyadaki pandemi ve savaş ortamı koşullarına rağmen Türkiye turizmde yeni bir rekora odaklandı. Bu açıdan ağustos rezervasyon akışı da bu rekorun önemli destekleyicisi olacak. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut, ağustosta yerli ve yabancı turistin ilgisinin devam edeceğinin görüldüğüne dikkat çekerken, “Birebir rezevarsyonlar bunu gösteriyor. Rusya’nın kapalı olması diğer pazarlara olan pazarlama çalışmalarında iyi oluğumuzu gösterdi. Kaybolanın yeri dolmaz ama dünya şartlarına rağmen bu rakamlara oldukça iyi diyebiliriz” şeklinde konuştu. İşte son dakika haberinin detayları...
3.08.2022Ekonomi
Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48. yıldönümü! Kıbrıs Barış Harekatı nasıl başladı?
Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48. yıldönümü! Kıbrıs Barış Harekatı nasıl başladı? Kıbrıs’ta barış ve huzuru tesis etmek amacıyla TSK tarafından gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48. Yıldönümü kutlanıyor. Kıbrıs Barış Harekatı Türklerin Rumlar tarafından uğradığı baskının önüne geçmek amacıyla yapıldı. Peki, Kıbrıs Barış Harekatı nasıl başladı? Kıbrıs Barış Harekatı ne zaman başladı, neden yapıldı? İşte detaylar…
20.07.2022Gündem
Aydın'da dekan sekreteri evinde ölü bulundu
Aydın'da dekan sekreteri evinde ölü bulunduAydın Adnan Menderes Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekan Sekreteri Ayşe Akay'ın (50), evinde iple doğal gaz borusuna asılı cansız bedeni bulundu.
18.07.2022Yaşam
Okçular, KKTC’nin Özgürlük Bayramı’nı kutlayacak
Okçular, KKTC’nin Özgürlük Bayramı’nı kutlayacakOkçular Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsü’nün birlikte düzenledikleri II. Uluslararası Barış ve Özgürlük Kupası, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları kapsamında yarın başlıyor.
16.07.2022Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Girne ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki girne haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.