Gemi

Gemi

Son dakika gemi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gemi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gemi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gemi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gemi gelişmeleri de dahil olmak üzere 6.509 gemi haberi bulunmuştur. Tüm gemi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Bayraktar: Yüzer üretim tesisi 2026'da Karadeniz'de üretime başlayacak
Bakan Bayraktar: Yüzer üretim tesisi 2026'da Karadeniz'de üretime başlayacakEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Gemi, Singapur'dan önümüzdeki hafta başında yola çıkacak. İki aya yakın bir seyir süresi var. Bu platformun kendisi 10 milyon metreküp gaz üretecek." dedi.
26.07.2024Ekonomi
Türk denizciliğinde uluslararası başarı! Bakan Uraloğlu açıkladı: İstanbul Boğazı'nda 39 bin gemi, 416 milyon ton yük taşındı
Türk denizciliğinde uluslararası başarı! Bakan Uraloğlu açıkladı: İstanbul Boğazı'nda 39 bin gemi, 416 milyon ton yük taşındıİstanbul Boğazı’nda yönetilen yoğun gemi trafiğine dikkat çeken Bakan Uraloğlu, Çanakkale Boğazı’nda 2023 yılında 44 bin 892 gemi hareketiyle taşınan 550 milyon ton yükün185 milyon tonunun tehlikeli yük kapsamında olduğunu belirterek, “İstanbul Boğazı’nda 2023’te 39 bin gemi hareketiyle toplam 416 milyon ton yük taşındı ve bu yüklerin yaklaşık 165 Milyon tonu petrol dâhil olmak üzere tehlikeli yükler kapsamındaydı.” dedi.
26.07.2024Ekonomi
Ege'de gerginlik! MSB açıkladı: İtalyan gemisi durduruldu
Ege'de gerginlik! MSB açıkladı: İtalyan gemisi durdurulduMilli Savunma Bakanlığı kaynaklarından, Ege’nin güneyinde Türk deniz yetki alanına girmeye çalışan bir İtalyan gemisiyle ilgili gerginlik yaşandığına ilişkin haberlerle ilgili açıklama geldi.
25.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Miçotakis’in bakanına haddini bildirmesi lazım
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Miçotakis’in bakanına haddini bildirmesi lazımCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KKTC ziyareti dönüşünde uçakta gündeme dair önemli açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yunan Savunma Bakanının açıklamalarıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias ne yazık ki; farklı bir havada, belli ki Miçotakis ile yaptığımız görüşmeden haberi yoktu, ileri geri açıklamalar yaptı. Onun bir defa kalkıp da Türklerin orada işgalci olduğunu söylemesinden daha densiz, edep dışı bir ifade olamaz. Dolayısıyla, Sayın Miçotakis’in bu bakanına haddini bildirmesi lazım. " ifadelerini kullandı.
21.07.2024Gündem
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılında Türk donanmasından gövde gösterisi
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılında Türk donanmasından gövde gösterisiKıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü kutlama törenleri dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'ya geldi. KKTC'deki kutlama törenlerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katılıyor. Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü dolayısıyla Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'nda 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Töreni düzenlendi. Törende, 2 Bayraktar AKINCI TİHA da uçuş gerçekleştirdi. Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan paraşütçü komandoları temsilen paraşütle atlarken, Bayraktar İHA ve helikopterler tören alanı üzerinde uçuş gerçekleştirdi.
20.07.2024Gündem
KKTC'den dünyaya mesaj! 50. yılda 50 gemi ile gövde gösterisi
KKTC'den dünyaya mesaj! 50. yılda 50 gemi ile gövde gösterisiKıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü kutlama törenleri dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'ye gidecek. KKTC'deki kutlama törenlerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katılacak. Törenlerde Türkiye 50 gemiyle geçit töreni yapacak. Türk Yıldızları Akrobasi Timi de törenlerde uçuş yapacak.
20.07.2024Gündem
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı: Bu kadar yürekten çağırma
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı: Bu kadar yürekten çağırmaKıbrıs Barış Harekatı'nda dönemin Başbakanı Ecevit’in “Biz aslında savaş için değil, Türklere de Rumlara da barış getirmek için adaya gidiyoruz” diyerek tüm dünyaya ilan ettiği Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı kutlanıyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da kalabalık bir heyetle katılacağı 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıl törenlerinde son hazırlıklar tamamlandı.
20.07.2024Gündem
İstanbul Boğazı'nda sıcak saatler! Arızalanan gemi sürüklendi
İstanbul Boğazı'nda sıcak saatler! Arızalanan gemi sürüklendiKocaeli'den Romanya'ya seyir halindeyken İstanbul Boğazı Umuryeri açıklarında makine arızası nedeniyle karaya sürüklenen 'Oskano 35' isimli 178 metre uzunluğundaki gemi Kıyı Emniyeti ekiplerinin kurtarma römorkörleri ile kurtarılıyor.
15.07.2024Gündem
İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü askıya alındı
İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü askıya alındıUlaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğinin çift yönlü ve geçici olarak askıya alındığını bildirdi.
10.07.2024Gündem
İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü olarak askıya alındı
İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü olarak askıya alındıUlaştırma ve Altyapı Bakanlığı, “İstanbul Boğazı gemi trafiği, LIONFISH isimli gemide meydana gelen makine arızası nedeniyle çift yönlü ve geçici olarak askıya alındı" ifadelerine yer verdi.
10.07.2024Gündem
MSB kaynaklarından 'üçüncü dünya savaşı' sorusuna yanıt: Her türlü senaryoya hazırız
MSB kaynaklarından 'üçüncü dünya savaşı' sorusuna yanıt: Her türlü senaryoya hazırızMilli Savunma Bakanlığı kaynakları, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın üçüncü dünya savaşı ihtimalinin göz ardı edilmemesine dair açıklamalarına yönelik gelen soruya yanıt verdi.
27.06.2024Gündem
Kabotaj bayramı ne zaman, kabotaj bayramı resmi tatil mi? Denizcilik ve Kabotaj Bayramı ne demek?
Kabotaj bayramı ne zaman, kabotaj bayramı resmi tatil mi? Denizcilik ve Kabotaj Bayramı ne demek?Kabotaj Bayramı, sosyal medya kullanıcıları tarafından sorgulanıyor. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı milli bayram olarak kabul edilir. Peki, Kabotaj Bayramı nedir, neden kutlanır? Denizcilik ve Kabotaj Bayramı resmi tatil mi?
24.06.2024Gündem
Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiği durdu
Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiği durduUlaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıkalmada, "Çanakkale Boğazı gemi trafiği, Paros isimli tankerin makine arızası yapması nedeniyle kuzey-güney tek yönde ve geçici olarak askıya alındı. Gemi trafiği, güney-kuzey tek yönlü olarak devam edecektir.” denildi.
22.06.2024Gündem
Katil balinalar okyanusun ortasında teknelerini batırdı, 38 gün boyunca böyle hayatta kaldılar
Katil balinalar okyanusun ortasında teknelerini batırdı, 38 gün boyunca böyle hayatta kaldılarRobertson ailesi üyeleri, elde avuçta ne varsa satıp 50 yıllık bir tekneyle dünya turuna çıkarken zorlanmayı bekliyordu belki ama bu kadarını onlar bile tahmin edemezdi. Kitaplara konu olacak hayatta kalma hikâyesini, başından sonuna kahramanı anlattı.
21.06.2024Gündem
İzmir, Manisa, Uşak ve Balıkesir'de yangın! Havadan ve karadan müdahale ediliyor
İzmir, Manisa, Uşak ve Balıkesir'de yangın! Havadan ve karadan müdahale ediliyorİzmir'in Karaburun ilçesinde, Manisa'nın Soma ilçesinde ve Uşak'taki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde de çöplükte başlayan yangın araziye sıçradı. Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde dün çıkan orman yangını ise 24 saat sonra kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınlarındaki son duruma ilişkin açıklama yaptı.
19.06.2024Gündem
Çanakkale'de yangın! Boğazda gemi trafiği durduruldu
Çanakkale'de yangın! Boğazda gemi trafiği durdurulduÇanakkale'nin Eceabat ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.
18.06.2024Gündem
Boğazdan uğraksız geçen gemi ücretlerine güncelleme: 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak
Boğazdan uğraksız geçen gemi ücretlerine güncelleme: 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacakUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Boğazlarından uğraksız bir şekilde geçen gemilerden alınan ücretlerde 1 Temmuz itibariyle yeni bir güncelleme yapılacağını açıkladı.
13.06.2024Ekonomi
MHP lideri Bahçeli: Erdoğan herkesle görüşür, sakınca yok
MHP lideri Bahçeli: Erdoğan herkesle görüşür, sakınca yokMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Suriye'nin kuzeyindeki seçimlere tepki gösteren Bahçeli, "Asıl hedef Türkiye'miz, yakın hedef son yurdumuzdur. Milli güvenliğimiz tehdit ve tehlikelerle sınanmakta. Türkiye'nin haklı tepkisi sözde seçimleri erteletmiştir. Gündemden tamamen çıkarılmalıdır. ABD gibi dost düşman başına." dedi. Bahçeli, öte yandan "Sayın cumhurbaşkanımız doğal olarak herkesle görüşebilir, dinleyebilir, bizce mahsuru yoktur." ifadelerini kullandı.
11.06.2024Gündem
Kızılcık Şerbeti Sönmez diziden ayrılıyor mu? Aliye Uzunatağan diziden ayrılıyor mu?
Kızılcık Şerbeti Sönmez diziden ayrılıyor mu? Aliye Uzunatağan diziden ayrılıyor mu?Kızılcık Şerbeti Sönmez diziden mi ayrılıyor? Sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Aliye Uzunatağan, 24 Aralık 1951 tarihinde Çanakkale'de doğdu. Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı ve yönetmen olan Uzunatağan Kızılcık Şerbeti’nde Sözmen Hanım karakterine hayat veriyor.
8.06.2024Gündem
Dev kruvaziyer gemi İstanbul'a demir attı
Dev kruvaziyer gemi İstanbul'a demir attıİstanbul'un turizmine önemli katkı sunması hedeflenen 333 metre uzunluğundaki MSC Splendida kruvaziyer gemisi, Galataport Limanı'na demir attı. Havadan çekilen görüntülerde, 4 bin 363 yolcu kapasiteli yüzen şehrin büyüklüğü gözler önüne serildi.
4.06.2024Gündem
Çanakkale Boğazı'nda gemide makine arızası
Çanakkale Boğazı'nda gemide makine arızasıÇanakkale Boğazı'nda arızalanan 'Liberya' bayraklı dökme yük gemisi, römorkörle Şevketiye Demir Sahası’na çekildi.
1.06.2024Gündem
İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği askıya alındı
İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği askıya alındıİstanbul Boğazı'nda gemi trafiği meydana gelen gemi arızası nedeniyle çift yönlü olarak askıya alındı.
31.05.2024Gündem
İzmir’de Efes-2024 tatbikatı! Cumhurbaşkanı Erdoğan yerinde takip edecek
İzmir’de Efes-2024 tatbikatı! Cumhurbaşkanı Erdoğan yerinde takip edecekİzmir’de Ege Ordusu Komutanlığının sevk ve idaresinde düzenlenen Efes-2024 Birleşik, Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı'nın gündüz safhası denizden yapılan kara bombardımanıyla başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da tatbikatı yerinde takip edecek.
30.05.2024Gündem
Çin ordusu harekete geçti > Çin ordusu kaç kişi, ne kadar güçlü? Çin Halk Ordusu envanteri, sayısı, gücü
Çin ordusu harekete geçti > Çin ordusu kaç kişi, ne kadar güçlü? Çin Halk Ordusu envanteri, sayısı, gücüÇin Halk Kurtuluş Ordusu Doğu Harekat Komutanlığı, Perşembe günü saat 07.45'ten itibaren Taiwan adası çevresinde ortak askeri tatbikatlar başlattı. Peki, Çin ordusu kaç kişi, ne kadar güçlü? Çin Halk Ordusu envanteri, sayısı, gücü
23.05.2024Dünya
Bakan Uraloğlu CNN TÜRK'te açıkladı: X Türkiye'de temsilcilik açtı
Bakan Uraloğlu CNN TÜRK'te açıkladı: X Türkiye'de temsilcilik açtıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, CNN TÜRK yayınında sosyal medya platformu X'in Türkiye'de temsilcilik açtığını belirtti. Öte yandan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, sosyal medya platformu X'e çağrıda bulunarak, "Ya Türkiye'ye geleceksiniz ya da sonuçlarına katlanacaksınız" demişti.
22.05.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Gemi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gemi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.