Kur Korumalı Mevduat Hesabı

Kur Korumalı Mevduat Hesabı

Son dakika kur korumalı mevduat hesabı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kur korumalı mevduat hesabı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kur korumalı mevduat hesabı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kur Korumalı Mevduat Hesabı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kur korumalı mevduat hesabı gelişmeleri de dahil olmak üzere 54 kur korumalı mevduat hesabı haberi bulunmuştur. Tüm kur korumalı mevduat hesabı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Döviz mevduat hesaplarında uygulanan stopaj oranı yüzde 25'e yükseltildi
Döviz mevduat hesaplarında uygulanan stopaj oranı yüzde 25'e yükseltildi Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile; döviz mevduat hesaplarında uygulanan stopaj oranı yüzde 25'e yükseltildi. Kur Korumalı Mevduat Hesabına uygulanan stopaj istisnası ise yıl sonuna kadar uzatıldı.
27.06.2023 Ekonomi
Kur korumalı mevduat ne zaman bitecek? Kur korumalı mevduat hesabı uzatıldı mı, ne zamana kadar sürecek?
Kur korumalı mevduat ne zaman bitecek? Kur korumalı mevduat hesabı uzatıldı mı, ne zamana kadar sürecek? Kur korumalı mevduat hesabı ne zaman bitiyor, uzatıldı mı?  Döviz hesabı üzerinden kur artışları baz alınarak belirli dönemlerde hesap sahiplerine ödeme yapan KKM sisteminin akıbeti merak ediliyor. Sürecin devam edip etmeyeceği, bitiş tarihi merak ediliyor. İşte Kur korumalı mevduat hesabı süreci hakkında son durum…
13.12.2022 Ekonomi
Altın fiyatlarında sürpriz gelişme! Yeni rekor için tarih verildi
Altın fiyatlarında sürpriz gelişme! Yeni rekor için tarih verildi Altın fiyatlarında düşüş trendi devam ediyor. Altını önümüzdeki süreçte neler beklediğiyle ilgili uzmanlar açıklamalarda bulunarak yeni rekor tahmini yaptı.
30.09.2022 Ekonomi
AK Partili Turan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Toplumsal kaos hedefliyor
AK Partili Turan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Toplumsal kaos hedefliyor AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Kılıçdaroğlu’nun sözlerine tepki gösterdi. Turan, “seçim kazanmak uğruna devletin işleyişine zarar verecek adımları atmaktan çekinmiyor” dedi.
10.08.2022 Siyaset
Döviz kuru ve faiz mesajı! Bakan Nebati duyurdu: 695 milyar liraya ulaştı
Döviz kuru ve faiz mesajı! Bakan Nebati duyurdu: 695 milyar liraya ulaştı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Kur korumalı TL mevduat (KKM) hesabı ile döviz kurları için stabilizasyon sağlandı. KKM hesaplarındaki bakiye, 1 Nisan itibarıyla 695 milyar TL'ye ulaşmış durumda. Döviz kurunda stabilizasyon en iyi şekilde yürüyor" diye konuştu.
4.04.2022 Ekonomi
Kur korumalı mevduat açıklaması! 349 milyar liraya ulaştı
Kur korumalı mevduat açıklaması! 349 milyar liraya ulaştı Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, "Kur korumalı mevduat hesaplarına ilgi beklediğimizden çok daha büyük. Kur korumalı mevduat büyüklüğü 349 milyar liraya ulaştı" dedi.
14.02.2022 Ekonomi
Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat hesabı ile ilgili son dakika açıklaması! Tüm detaylar belli oldu
Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat hesabı ile ilgili son dakika açıklaması! Tüm detaylar belli oldu Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı ile ilgili flaş gelişme! Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabıyla ilgili tüm merak edilenler cevabını buldu. Kur korumalı hesabı (kkh) kimler açabilir? Hesap açılışlarında dikkate alınacak kur ne zaman ilan edilecektir? Bankalara saat 11:00’den önce kkh hesabı açmak isteyen müşteriler için nasıl bir yol izlenmelidir? Yararlanıcı, birden fazla bankada kkh kapsamında hesap açabilir mi? Birden fazla hesap açabilirse farklı vadelerde, tutarlarda ve para birimlerinde mevduat yatırabilir mi? Müşterek hesap açılıp/açılmaması durumu ve açılması durumunda uygulanacak kriterler nelerdir? 3 ay, 6 ay, 9 ay ve 1 yıl olarak belirlenen vadelerinin bu vadeye tekabül edecek şekilde kırık vade olarak belirlenmesi mümkün müdür? İşte tüm merak edilenler...
18.01.2022 Ekonomi
Kur korumalı mevduat hesabı ile ilgili flaş açıklama! Bakan Nebati duyurdu
Kur korumalı mevduat hesabı ile ilgili flaş açıklama! Bakan Nebati duyurdu Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kur korumalı mevduat hesabının büyüklüğünün 131 milyar lirayı aştığını söyledi.
15.01.2022 Ekonomi
Kur korumalı mevduat hesapları ile ilgili dikkat çeken gelişme! Ve yükseldi
Kur korumalı mevduat hesapları ile ilgili dikkat çeken gelişme! Ve yükseldi Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcısı Mahmut Gürcan, “Yaklaşık 28,2 milyar TL’den başlayan kur korumalı mevduat hesapları bugün itibariyle 107,6 milyar TL’ye yükseldi. Cari fazla veren ülke durumuna gelmek istiyoruz. Ayrıca, iş adamlarımız için yakın zaman içerisinde KGF paketi hayata geçiriyoruz” dedi.
10.01.2022 Ekonomi
TL dönüşümlü KKM'de yeni hesap açılamayacak
TL dönüşümlü KKM'de yeni hesap açılamayacak 1 Ocak 2024'ten itibaren TL dönüşümlü yeni KKM hesabı açılamayacak, mevcut TL dönüşümlü KKM hesapları ise vade sonunda yenilenmeyecek. Döviz dönüşümlü KKM'de yeni hesap açılışları ve vade sonunda yenileme devam edecek.
29.12.2023 Ekonomi
Altın fiyatlarında büyük sürpriz! Kimse ne olduğunu anlamadan artacak
Altın fiyatlarında büyük sürpriz! Kimse ne olduğunu anlamadan artacak Altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Altın fiyatları üst üste rekor kırmasının ardından bir miktar düşüşe geçti. Son birkaç haftadır da altında dalgalı seyir sürüyor. Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk altın ile ilgili çarpıcı bir açıklamada bulunarak, 'Kimse ne olduğunu anlamadan fiyatlar artacak" dedi.
15.08.2023 Ekonomi
Yeni konut kampanyası! Bakan Nebati: Kredi faiz oranı yüzde 1’in altında olacak
Yeni konut kampanyası! Bakan Nebati: Kredi faiz oranı yüzde 1’in altında olacak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati enflasyon rakamları hakkında canlı yayında açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, Orta Gelirliye Konut Projesi'nin detaylarını paylaşarak, "Son hazırlıklarımızı yaptık. Oldukça güçlü bir kampanya olacak. Kredi faiz oranı yüzde 1'in altında olacağını söyleyeyim" ifadelerini kullandı.
3.01.2023 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan enflasyon mesajı
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan enflasyon mesajı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, “Merkez Bankası olarak fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmek temel amacımız doğrultusunda, enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar elimizdeki tüm araçları liralaşma stratejisi çerçevesinde kararlılıkla kullanmaya devam edeceğiz” dedi. 
2.12.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: 2022 Eylül sonu itibariyle KKM uygulamasının bütçeye maliyeti 84,9 milyar TL’dir
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: 2022 Eylül sonu itibariyle KKM uygulamasının bütçeye maliyeti 84,9 milyar TL’dir Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “2022 Eylül sonu itibariyle KKM uygulamasının bütçeye maliyeti 84,9 milyar TL’dir ve bu zaten kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılmaktadır” dedi.
26.10.2022 Ekonomi
Kılıçdaroğlu: Gerekirse 85 milyonla helalleşeceğiz
Kılıçdaroğlu: Gerekirse 85 milyonla helalleşeceğiz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’ye yeni bir iklim getirme hedefindeyiz. Türkiye’ye yeni bir iklim gelmeli, kucaklaşma iklimi gelmeli. İlk adımı attım, ‘helalleşeceğiz’ dedim. Gerekirse 85 milyon insanla helalleşeceğiz” dedi.
6.09.2022 Siyaset
Bakan Nebati'den flaş Türk lirası ve dolar açıklaması
Bakan Nebati'den flaş Türk lirası ve dolar açıklaması Dolar ve Türk lirası ile ilgili flaş açıklama geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Kur Korumalı TL Mevduat hesabı, milletimizin tasarruflarını döviz yerine Türk Lirası’na yatırmasını teşvik eden, bu sayede ekonomimize çok önemli katkı sağlayan bir enstrümandır. Tasarruf sahiplerinin 3’te 1’i döviz yerine bu faydalı yatırım aracını tercih ediyor. Böylece hem ekonomik büyümemize katkı sağlıyor hem tasarruf ediyor hem de döviz kurlarında manipülasyon yapmak isteyen kötü niyetli güçlerin yoluna taş koyuyor." dedi
15.08.2022 Ekonomi
Kur korumalı mevduat sistemi ile ilgili yeni karar! Vergi avantajında süre uzatıldı!
Kur korumalı mevduat sistemi ile ilgili yeni karar! Vergi avantajında süre uzatıldı! Kur korumalı mevduat ile ilgili karar! Süre uzatıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, kur korumalı mevduat sistemine dahil olan şirketlere sağlanan vergi avantajında süre uzatıldı. Peki, Kur korumalı mevduat nedir? Kur korumalı mevduatta süre ne zaman bitecek? İşte detaylar…
27.07.2022 Ekonomi
Altın tasarrufu, kredi, vergi ve GES ile ilgili son dakika açıklaması! Bakanlık duyurdu
Altın tasarrufu, kredi, vergi ve GES ile ilgili son dakika açıklaması! Bakanlık duyurdu Kur Korumalı TL Mevduat ve Katılma Hesabı, altın tasarrufu, kredi, vergi ve GES ile ilgili son dakika açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanlığı Türkiye Ekonomi Modeli'nin detaylarını tek tek açıkladı. Şirketlere verilen kredilerden GES'e, vergi düzenlemelerinden altın tasarruflarına kadar birçok kalemin detayları ortaya çıktı.
6.07.2022 Ekonomi
Ev fiyatları ile ilgili son dakika uyarısı! Faiz oranları düştü, fiyatlar yüzde 100 arttı
Ev fiyatları ile ilgili son dakika uyarısı! Faiz oranları düştü, fiyatlar yüzde 100 arttı Ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Ev alacaklara üç paketlik müjdeli haber geldi. İlk defa konut sahibi olacaklar 10 yıl vade ve 0,99 faiz oranıyla, döviz hesabı ve altınlarını bozduranlar da 0,89 faizle ev kredisi alabilecek. Düşen faiz oranları sonrası fırsatçılar harekete geçti. Ev fiyatları ikiye katlandı, uyarılar art arda geldi. Fırsatçılar İstanbul başta Ankara, İzmir ve Adana olmak üzere birçok ildeki ev fiyatlarını yüzde yüz oranında arttırdı. İşte konut kredilerinde faizlerin düşmesinin ardından sektörde yaşanan son gelişmeler...
13.05.2022 Ekonomi
Ev fiyatları ile ilgili son dakika uyarısı! Kredi faiz oranları düştü ama...
Ev fiyatları ile ilgili son dakika uyarısı! Kredi faiz oranları düştü ama... Ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Ev alacaklara üç paketlik müjdeli haber geldi. İlk defa konut sahibi olacaklar 10 yıl vade ve 0,99 faiz oranıyla, döviz hesabı ve altınlarını bozduranlar da 0,89 faizle ev kredisi alabilecek. Ev kredilerinde düşen faiz oranları sonrası fırsatçılar harekete geçti. Uyarılar art arda geldi. Hızlı şişen fiyatlara dikkat! Peki ev fiyatları nasıl düşürülecek? İşte detaylar...
25.05.2022 Ekonomi
Kimlik veya pasaport yeterli olacak! Resmi Gazete'de yayımlandı, yeni düzenleme...
Kimlik veya pasaport yeterli olacak! Resmi Gazete'de yayımlandı, yeni düzenleme... Nüfus cüzdanı, Mavi Kart ya da pasaport yeterli olacak. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenleme yürürlüğe girdi. Yuvam hesabı ile ilgili açıklama geldi. Artık elektronik ortamda uzaktan kimlik tespiti yoluyla Yuvam hesabı açılabilecek. Açılan hesaba, kişinin sadece yurt dışı bankalarda kendi adına açılmış hesaplarından para gönderimi gerçekleştirilecek. Açılan bu hesaptan para çıkışının da sadece kişinin kendi banka hesaplarına yapılabilmesi sağlanacak.
6.04.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı'ya sert tepki: Nerede bu gücü elinde bulundurduğunu söyleyen ülkeler?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı'ya sert tepki: Nerede bu gücü elinde bulundurduğunu söyleyen ülkeler? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "Ukrayna’nın sahipsiz bırakılması gibi Rus halkına, Rus edebiyatına, öğrencilerine, sanatçılarına yönelik cadı avını andıran uygulamaları da kabul etmiyoruz. Almanya’da filarmoni orkestrası şefi Putin’in arkadaşı diye görevine son veriliyor. Böyle saçmalık olur mu?” dedi.
9.03.2022 Siyaset
Bankada parası olan yüz binlerce kişiyi kapsıyor! Resmen değişti, hesaplar...
Bankada parası olan yüz binlerce kişiyi kapsıyor! Resmen değişti, hesaplar... Bankada parası olan yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Resmi Gazete'de yayımlandı ve değişti. Kur korumalı mevduat sisteminde yeni bir karar alındı. Merkez Bankası iki önemli değişimi duyurdu. Kur korumalı mevduatta şirketlerin ilk vade dilimi 6 ay olarak belirlenmişti. Yeni düzenlemeyle artık şirketlerin de 3 ay vade ile hesap açabilmesine imkan sağlandı. İkinci değişiklik ise kur korumalı mevduata dahil olan hesapların vade bitiminde yenilenmesiyle ilgili maddede yapıldı. Merkez Bankası tarafından bu uygulama kapsamında açılan Türk lirası mevduat veya katılma hesaplarına vade sonunda yenilenme imkanı tanınacak. Yenilenen hesap ilk açılışta dönüşümü yapılan döviz tutarı ve dönüşüm kuru üzerinden destekten yararlanmaya devam edecek.
7.03.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan flaş karar! Resmen değişti, artık 3 ay vade...
Merkez Bankası'ndan flaş karar! Resmen değişti, artık 3 ay vade... Merkez Bankası'ndan flaş karar. Resmen değişti. Şirketlere de 3 ay vade imkanı sunulacak. Türkiye Ekonomi Modeli’nin en önemli araçlarından kur korumalı TL mevduatta şirketlerin beklediği 3 ay vade imkanı geldi. İşte son dakika haberinin detayları...
6.03.2022 Ekonomi
Kur korumalı mevduat hesapları ile ilgili yeni karar! Resmen duyuruldu...
Kur korumalı mevduat hesapları ile ilgili yeni karar! Resmen duyuruldu... Mevduat hesapları ile ilgili yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kur korumalı mevduat hesapları 31 Aralık 2022'ye kadar açılabilecek, 90 günden kısa, 370 günden uzun vade olmayacak. Türk Lirası birikimlerini kurdaki değişimlere karşı korumak isteyen vatandaşlar Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı açtırabiliyor. Hesap açılışının ardından hem vade sonunda getiri elde ediliyor, hem de kur hareketlerine karşı birikim korunmuş oluyor. Resmi Gazete'de "Mevduat ve Katılma Hesaplarının Kur Artışlarına Karşı Desteklenmesine İlişkin Karar" yayımlandı.
24.02.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kur Korumalı Mevduat Hesabı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kur korumalı mevduat hesabı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.