Kur Korumalı Mevduat

Kur Korumalı Mevduat

Son dakika Kur Korumalı Mevduat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kur Korumalı Mevduat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kur Korumalı Mevduat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kur Korumalı Mevduat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kur korumalı mevduat gelişmeleri de dahil olmak üzere 193 kur korumalı mevduat haberi bulunmuştur. Tüm kur korumalı mevduat haberleri aşağıda listelenmiştir.
KKM'de düşüş devam ediyor! 14.7 milyar liralık çıkış
KKM'de düşüş devam ediyor! 14.7 milyar liralık çıkış Kur Korumalı Mevduat'dan bu hafta 14.7 milyar liralık çıkış yaşandı.
15.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası, Türk lirası zorunlu karşılıklara 3 ayda bir faiz uygulayacak
Merkez Bankası, Türk lirası zorunlu karşılıklara 3 ayda bir faiz uygulayacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) aldığı karara göre, 1 aydan uzun vadeli TL mevduat ve kur korumalı mevduat hesapları için tesis edilen zorunlu karşılıklara 3 ayda bir faiz uygulanacak.
4.02.2024 Ekonomi
Kur korumalı mevduatta 25.4 milyar liralık düşüş
Kur korumalı mevduatta 25.4 milyar liralık düşüş Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki tutar 2 trilyon 651 milyar 831 milyon liradan 2 trilyon 626 milyar 353 milyon liraya geriledi. Böylece KKM'de 25.4 milyar liralık düşüş gerçekleşti.
5.01.2024 Ekonomi
Semih Kaya'nın ifadesi ortaya çıktı: Çantamdan GPS cihazı çıkınca çok korktum
Semih Kaya'nın ifadesi ortaya çıktı: Çantamdan GPS cihazı çıkınca çok korktum Türkiye'nin gündeminde olan fon vurgunu soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı. Futbol camiasından birçok ismi yüksek faiz vaadiyle dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan'ın içinde GPS cihazı bulunan çantayı verdiği iddia edilen eski futbolcu Semih Kaya'nın savcılık ifadesine ulaşıldı. Erzan'ın 200 bin dolarlık fon getirisini mavi çanta içinde kendisine verdiğini belirten Kaya, bu parayı aldıktan sonra Denizbank'taki hesabına yatırdığını söyledi. Kaya, ertesi gün havalimanında çantasından ses gelmesi üzerine GPS cihazı bulduğunu belirterek 'Seçil'in Levent'teki ofisine gidip bu durumun ne olduğunu sordum. Çünkü çantada GPS olduğunu görünce çok korktum, beni takip ettiklerini düşündüm' şeklinde konuştu.
28.11.2023 Gündem
Bakan Şimşek: TL varlıklara talep ciddi şekilde artacak
Bakan Şimşek: TL varlıklara talep ciddi şekilde artacak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçim sonrası Türkiye'nin varlıklarına talebin ciddi şekilde artacağını söyledi. Ayrıca Şimşek, "Kur korumalı mevduatta vergi istisnasını seneye değerlendireceğiz" dedi.
24.11.2023 Gündem
KKM'den kaçış sürüyor! 73 milyar lira çekildi
KKM'den kaçış sürüyor! 73 milyar lira çekildi Kur Korumalı Mevduat ve katılma hesaplarında tutulan tutar düşüşünü sürdürüyor.
19.10.2023 Ekonomi
KKM'de zorunlu karşılık oranları yükseltildi! Bankalar harekete geçti
KKM'de zorunlu karşılık oranları yükseltildi! Bankalar harekete geçti Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Kur Korumalı Mevduat (KKM) Hesapları için zorunlu karşılık oranı 10 puan artırılarak yüzde 15'ten yüzde 25'e yükseltildi. Bankalar, da Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) çıkışı hızlandırmak için vites artırdı. İşte KKM ile ilgili son dakika gelişmelerinin ayrıntıları...
14.09.2023 Ekonomi
KKM hesabını kapatana ekstra faiz! 500 bin liraya 12 bin 493 lira
KKM hesabını kapatana ekstra faiz! 500 bin liraya 12 bin 493 lira Kur Korumalı Mevduattan çıkanlar için ekstra faiz müjdesi geldi. 500 bin liraya 12 bin 493 lira faiz gelirken KKM'den çıkanlara aylık faiz 20 bin 821 lira olacak. Ancak bu uygulamadan yararlanmak için tek şart var.
9.09.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan bankalara Kur Korumalı Mevduat talimatı
Merkez Bankası'ndan bankalara Kur Korumalı Mevduat talimatı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bankalara Kur Korumalı Mevduat talimatı gönderdi. Döviz dönüşümlü hesaplarda TL mevduata geçiş hedefi yüzde 5'ten yüzde 10'a yükseldi. Geçilecek TL mevduatın vadesi en az 32 gün olarak belirlendi.
28.08.2023 Ekonomi
Merkez Bankası piyasaların beklediği kararı bugün açıklıyor! Faiz oranı için dikkat çeken tahmin
Merkez Bankası piyasaların beklediği kararı bugün açıklıyor! Faiz oranı için dikkat çeken tahmin Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrildi. Para Politikası Kurulu bugün saat 14.00'te faiz kararını açıklayacak. Peki piyasanın beklentisi ne yönde?
24.08.2023 Ekonomi
Kur Korumalı Mevduat için yeni düzenleme: Merkez Bankası rezervleri artacak
Kur Korumalı Mevduat için yeni düzenleme: Merkez Bankası rezervleri artacak Merkez Bankası’ndan sadeleşme süreci kapsamında Türk lirası mevduatları artırırken, Kur Korumalı Mevduat’ı (KKM) azaltacak bir düzenleme hamlesi geldi.
23.08.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek: Körfez'den çok önemli imkanlar Türkiye'ye tahsis edilecek
Bakan Şimşek: Körfez'den çok önemli imkanlar Türkiye'ye tahsis edilecek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir taraftan mali disiplini yeniden tesis ederken, bir taraftan da enflasyonu tek haneye düşürecek bir çaba içerisine girdiklerini belirterek, “Eylülün başında orta vadeli programı açıklayacağız” dedi. Şimşek "İnanıyorum ki Körfez merkezli finans kuruluşlarından da ihracatın finansmanına yönelik Körfez'den çok önemli imkanlar Türkiye’ye tahsis edilecek" dedi.
11.08.2023 Ekonomi
Merkez Bankası gelecek için rotayı çizdi! Tam not aldı
Merkez Bankası gelecek için rotayı çizdi! Tam not aldı Merkez Bankası’nın yeni Başkanı Hafize Gaye Erkan, fiyat istikrarını sağlamada kararlı olduklarını, faiz artırımının yanı sıra parasal ve miktarsal sıkılaştırma araçlarını kullanacaklarını söyledi. İşte Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın açıklamalarından dikkat çeken detaylar...
28.07.2023 Ekonomi
Kur korumalı zorunlu karşılık oranı ne demek? Kur korumalı zorunlu karşılık nedir, Kur korumalı mevduat zorunlu karşılık ne demek? Zorunlu karşılık oranı ne zaman tesis edilecek?
Kur korumalı zorunlu karşılık oranı ne demek? Kur korumalı zorunlu karşılık nedir, Kur korumalı mevduat zorunlu karşılık ne demek? Zorunlu karşılık oranı ne zaman tesis edilecek? Merkez Bankası zorunlu karşılık uygulamasında oran değişikliğine gitti.  Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları için zorunlu karşılık oranı tüm vadelerde yüzde 15 oldu. TCMB, zorunlu karşılıkları 2010 yılından başlayarak para politikasında etkin biçimde kullanmaya başlamıştı. Peki, Kur korumalı zorunlu karşılık nedir, Kur korumalı mevduat zorunlu karşılık ne demek? Zorunlu karşılık oranı ne zaman tesis edilecek?
21.07.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık uygulamasında değişiklik
Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık uygulamasında değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kararı ile, zorunlu karşılıklar hakkında tebliğde değişikliğe gidildi. Kur Korumalı Mevduat Hesapları için zorunlu karşılık oranı tüm vadelerde yüzde 15 oldu.
20.07.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı: Yeni vergiler söz konusu değil
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı: Yeni vergiler söz konusu değil 'Yeni vergiler gelecek mi?' sorusu cevabını buldu. Ek bütçe yasa teklifiyle ilgili Komisyon görüşmeleri sırasında soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Ek bütçeyi yeni vergi varsayımıyla getirmedik. Mevcut vergiler ve TBMM gündemindeki torba yasa teklifi kapsamındaki vergi düzenlemeleri dışında yeni bir vergi söz konusu olmayacak” dedi.
13.07.2023 Ekonomi
Döviz mevduat hesaplarında uygulanan stopaj oranı yüzde 25'e yükseltildi
Döviz mevduat hesaplarında uygulanan stopaj oranı yüzde 25'e yükseltildi Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile; döviz mevduat hesaplarında uygulanan stopaj oranı yüzde 25'e yükseltildi. Kur Korumalı Mevduat Hesabına uygulanan stopaj istisnası ise yıl sonuna kadar uzatıldı.
27.06.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan CNN TÜRK'te enflasyon ve asgari ücret açıklaması
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan CNN TÜRK'te enflasyon ve asgari ücret açıklaması Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN TÜRK ekranlarında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz Asgari ücrette ara zam konusuna değinerek "Enflasyona çalışanları ezdirmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.
15.06.2023 Ekonomi
Merkez Bankası’dan KKM için yeni karar
Merkez Bankası’dan KKM için yeni karar 1 Haziran'dan itibaren açılacak veya yenilenecek kur korumalı mevduat (KKM) hesaplarında prim ödemesi vade sonunda yapılabilecek.
1.06.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan flaş KKM adımı!
Merkez Bankası'ndan flaş KKM adımı! Merkez Bankası kur korumalı mevduat hesabına (KKM) ilgiyi artırmak için yeni bir adım attı.
18.05.2023 Ekonomi
Bakan Nebati'den döviz ve enflasyon açıklaması
Bakan Nebati'den döviz ve enflasyon açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.
6.05.2023 Ekonomi
Kavcıoğlu: Enflasyonda kalıcı olarak düşüş sağlanacaktır
Kavcıoğlu: Enflasyonda kalıcı olarak düşüş sağlanacaktır Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, ''Önümüzdeki dönemde, liralaşma stratejisi kapsamında uyguladığımız politika bileşimi sağlıklı kredi büyümesi kanalıyla finansal istikrarı ve finansman maliyeti kanalıyla potansiyel üretimi desteklemeye devam edecek ve arz-talep dengesine olumlu katkı verecektir. Bu doğrultuda fiyatlama davranışlarında ve enflasyon beklentilerinde iyileşme ile enflasyonda kalıcı olarak düşüş sağlanacaktır" dedi.
28.03.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan deprem sonrası kritik açıklama!
Merkez Bankası'ndan deprem sonrası kritik açıklama! Merkez Bankası PPK toplantı özetinde deprem felaketi sonrasında iktisadi faaliyete ilişkin göstergeler üzerinde belirsizlik oluştuğu, depremin doğrudan etkilerinin yanında, yeniden inşa faaliyetleri ve uygulanan destekleyici politikalar kanalıyla dolaylı etkilerinin zaman içinde değişen çeşitli sektörel ve bölgesel yansımaları olacağı belirtildi.
2.03.2023 Gündem
Borsa neden düştü 31 Ocak 2023? Borsa İstanbul neden düşüyor?
Borsa neden düştü 31 Ocak 2023? Borsa İstanbul neden düşüyor? KKM'de faiz üst sınırının kaldırılması yatırımcıların tedirgin olmasına neden oldu bu da borsayı etkiledi. Hisse senetleri tasarrufların korunmasında enflasyonun rolü sürerken borsa İstanbul’da gün içinde yüzde 2 oranında düşüş yaşandı. Peki, 31 Ocak borsa neden düşüyor, borsa İstanbul neden düştü?
31.01.2023 Ekonomi
Kur korumalı mevduatta faiz üst sınırı kaldırıldı
Kur korumalı mevduatta faiz üst sınırı kaldırıldı Merkez Bankası, kur korumalı mevduat (KKM) ürünü için getirilen politika faizinin en fazla 3 puan üzerinde faiz uygulamasına son verdi.
27.01.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kur Korumalı Mevduat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kur korumalı mevduat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.