Kkm

Kkm

Son dakika KKM haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan KKM ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını KKM haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kkm

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kkm gelişmeleri de dahil olmak üzere 157 kkm haberi bulunmuştur. Tüm kkm haberleri aşağıda listelenmiştir.
Döviz dönüşümlü KKM'de tarih uzatıldı
Döviz dönüşümlü KKM'de tarih uzatıldı Merkez Bankası’nın (TCMB) Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ve Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’de yaptığı değişiklikleri içeren tebliğler Resmi Gazete’de yayımlandı.
7.04.2024 Ekonomi
Bankaların faiz oranları güncellendi! 1 milyon lira aylık 52 bin lira getiri sağlıyor
Bankaların faiz oranları güncellendi! 1 milyon lira aylık 52 bin lira getiri sağlıyor Merkez Bankası’nın faiz artışı sonrası bankalarda mevduat faiz oranları güncellendi. Bankalarda halihazırda faizler yüzde 57 seviyesine kadar çıktı. Öte yandan döviz dönüşümlü KKM hesaplarından TL mevduata geçiş için bankalar çok daha yüksek faiz oranı sunmaya başladı. Faizlerde yüzde 75’e varan seviye dikkat çekti. Peki 1 milyon TL’si olan ne kazanıyor? Merak edilenler haberin detayında...
28.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı. Sosyal medyada ve çeşitli yerlerde spekülatif hava oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Yılmaz "Bu tür tartışmaların temeli yok. Yerel seçimde ulusal politikaların değişmesini beklemek hiçbir temeli yok" dedi. Öte yandan Yılmaz, temel hedeflerinin enflasyonla mücadele olduklarını vurgulayarak "2026'da tek haneye ulaşacağız. Bunun planını yaptık. Ne yaptığımızı biliyoruz. Hesabımızı kitabımızı biliyoruz" diye konuştu.
23.03.2024 Gündem
KKM hesaplarında düşüş sürüyor
KKM hesaplarında düşüş sürüyor Kur korumalı TL mevduat hesapları 2 trilyon 295 milyar TL'ye geriledi.
21.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek CNN Türk'te açıkladı: Küresel rüzgar bizi destekleyecek
Bakan Şimşek CNN Türk'te açıkladı: Küresel rüzgar bizi destekleyecek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CNN Türk'te Gece Görüşü programında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve Milliyet Gazetesi Yazarı Zafer Şahin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtlıyor.
7.03.2024 Ekonomi
KKM hesaplarında düşüş devam ediyor
KKM hesaplarında düşüş devam ediyor KKM ve katılma hesaplarında biriken tutar geriledi. KKM'de 12,2 milyar liralık düşüş yaşandı.
7.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten flaş MTV ve KDV açıklaması!
Bakan Şimşek'ten flaş MTV ve KDV açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. Bakan Şimşek " Bugünkü enflasyon rakamı son 12 ayın enflasyon rakamıdır. Önümüzdeki 12 ay enflasyon düşecektir. Çok net şekilde piyasalar diyor ki inanıyoruz, enflasyon düşecek diyor" dedi.
4.03.2024 Ekonomi
KKM'de düşüş devam ediyor! 14.7 milyar liralık çıkış
KKM'de düşüş devam ediyor! 14.7 milyar liralık çıkış Kur Korumalı Mevduat'dan bu hafta 14.7 milyar liralık çıkış yaşandı.
15.02.2024 Ekonomi
TCMB Başkanı Karahan: Parasal sıkılığı korumakta kararlıyız
TCMB Başkanı Karahan: Parasal sıkılığı korumakta kararlıyız Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, "Enflasyon, hedefimizle uyumlu seviyeye gerileyene kadar parasal sıkılığı korumakta kararlıyız. Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya izin vermeyeceğiz" dedi.
8.02.2024 Ekonomi
Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat faiz oranları değişti, işte güncel faiz oranları...
Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat faiz oranları değişti, işte güncel faiz oranları... Kredi faizleriyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesi, TL mevduat payının artırılması ve Kur Korumalı Mevduat’tan (KKM) TL mevduata geçişin desteklenmesi amacıyla belirlenen koşulları sağlayan mevduat bankalarının 1 aydan uzun vadeli TL mevduat ve KKM hesapları için tesis edilen zorunlu karşılıklarına 3 ayda bir faiz uygulanacağını duyurdu. Bu kararın ardından kredi faiz oranlarının düşmesi mevduat faizlerinin yükselmesi bekleniyordu. Bankalarda faiz oranlarına ilişkin son durum belli oldu.
7.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası, Türk lirası zorunlu karşılıklara 3 ayda bir faiz uygulayacak
Merkez Bankası, Türk lirası zorunlu karşılıklara 3 ayda bir faiz uygulayacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) aldığı karara göre, 1 aydan uzun vadeli TL mevduat ve kur korumalı mevduat hesapları için tesis edilen zorunlu karşılıklara 3 ayda bir faiz uygulanacak.
4.02.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek: Ekonomi programımızın sonuçlarını alıyoruz
Bakan Şimşek: Ekonomi programımızın sonuçlarını alıyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Dezenflasyon programının çerçevesi basittir. Tekerleği yeniden keşfetme çabası yoktur. Uluslararası normlar nasılsa odur. Fed ve AB enflasyonu nasıl indirdiyse biz de öyle yapıyoruz. Enflasyonun yerçekim gücüne karşı mücadele edeceğine inanmıyorum, düşecektir. Bu program sabırla ve kararlılıkla uygulanacaktır. Siyasi sahipliği olan bir programdır, geçici bir heves değildir” diye konuştu.
31.01.2024 Ekonomi
BDDK açıkladı! KKM'den çıkış devam ediyor
BDDK açıkladı! KKM'den çıkış devam ediyor Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki tutar düşüşü sürdü.
25.01.2024 Ekonomi
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, ekonomi ve bankacılık sektörüne dair önemli açıklamalarda bulundu. Çakar OVP’deki hedefleri gerçekçi bulduklarını belirterek, “Sadece 2024 sonu enflasyonunun yüzde 40-45 bandında olacağını öngörüyorum. Bunun da yapışkan bir enflasyon olmaması için çaba gösterilmeli” dedi. Çakar, 2025’te istenilen çıkışın sağlanması için 2024’ün restorasyonla geçmesi gerektiğini vurguladı.
25.01.2024 Ekonomi
Adıyaman'da korkutan deprem
Adıyaman'da korkutan deprem Adıyaman'ın Sincik ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
18.01.2024 Gündem
Kur korumalı mevduatta 50 milyar liralık düşüş
Kur korumalı mevduatta 50 milyar liralık düşüş Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki tutar 2 trilyon 626 milyar 353 milyon liradan 2 trilyon 576 milyar 457 milyon liraya geriledi. Böylece KKM'de 49.9 milyar liralık düşüş gerçekleşti.
11.01.2024 Gündem
Bankada parası olan yaşadı! Faiz oranları ilk kez bu seviyeyi gördü, 1 milyon TL’ye 107 bin lira faiz getirisi
Bankada parası olan yaşadı! Faiz oranları ilk kez bu seviyeyi gördü, 1 milyon TL’ye 107 bin lira faiz getirisi Bankalar faiz yarışında! Bankaların faiz kararı yatırımcının yönünü değiştirdi. Evini, arabasını satan bankanın yolunu tutuyor. Faizler yıllardır görülmemiş oranlara çıktı. Bankalardan cazip teklifler geliyor. Parası olan mevduat hesaplarına yöneliyor. Merkez Bankası’nın faiz artırmasıyla birlikte kredi ve mevduat faizleri de güncellendi. Peki tüketici kredisi, taşıt ve konut kredilerinde faiz oranları ne kadar oldu? 1 milyon TL parası olan bir kişinin aylık ve üç aylık faiz kazancı ne? İşte mevduat ve kredi faizlerindeki son durum...
9.01.2024 Ekonomi
Türk Lirası mevduatta 2 yılda yüzde 385 büyüme
Türk Lirası mevduatta 2 yılda yüzde 385 büyüme Bankacılık sisteminde hem mevduat hem kredide TL’ye geçiş sürüyor. Son 2 yılda yüzde 385 artan TL mevduatın payı yüzde 35.45’ten 59.85’e çıktı. Döviz hesapları 58.5 milyar dolar azaldı. Kredide TL’nin payı yüzde 67.5’e yükseldi.
9.01.2024 Ekonomi
Faizlerde görülmemiş oran! Paranız resmen katlanacak, 605 bin TL kazanç sağlamak mümkün
Faizlerde görülmemiş oran! Paranız resmen katlanacak, 605 bin TL kazanç sağlamak mümkün Bankalar faiz yarışında! Bankaların faiz kararı yatırımcının yönünü değiştirdi. Evini, arabasını satan bankanın yolunu tutuyor. Faizler yıllardır görülmemiş oranlara çıktı. Bankalardan cazip teklifler geliyor. Parası olan mevduat hesaplarına yöneliyor. Merkez Bankası’nın faizi yüzde 42.50'ye yükseltmesiyle birlikte mevduat faizlerinde artış devam ediyor. 3 aylık vadeli mevduatta faiz gerilerken 32 günlük vadeli mevduatta faiz yükseliş gösterdi. Yüksek kredi faizleri nedeniyle bankaların faiz geliri düşünce vadeli mevduatlardaki faiz yükseliş trendinden uzaklaşmaya başladı.
8.01.2024 Ekonomi
Kur korumalı mevduatta 25.4 milyar liralık düşüş
Kur korumalı mevduatta 25.4 milyar liralık düşüş Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki tutar 2 trilyon 651 milyar 831 milyon liradan 2 trilyon 626 milyar 353 milyon liraya geriledi. Böylece KKM'de 25.4 milyar liralık düşüş gerçekleşti.
5.01.2024 Ekonomi
iPhone kullananlar tehlike altında! Bakanlık harekete geçti, sakın bunu yapmayın
iPhone kullananlar tehlike altında! Bakanlık harekete geçti, sakın bunu yapmayın iphone kullanan milyonları yakından ilgilendiriyor. İOS işletim sistemiyle ilgili tehlike ortaya çıktı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) konuyla ilgili Apple'dan açıklama talep etti ve aynı zamanda soruşturma başlattı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, İOS mobil işletim sistemindeki tehlikeyi açıklayarak kullanıcılara kritik uyarılarda bulundu. İşte detaylar...
29.12.2023 Bilim ve Teknoloji
TL dönüşümlü KKM'de yeni hesap açılamayacak
TL dönüşümlü KKM'de yeni hesap açılamayacak 1 Ocak 2024'ten itibaren TL dönüşümlü yeni KKM hesabı açılamayacak, mevcut TL dönüşümlü KKM hesapları ise vade sonunda yenilenmeyecek. Döviz dönüşümlü KKM'de yeni hesap açılışları ve vade sonunda yenileme devam edecek.
29.12.2023 Ekonomi
Merkez Bankası 2024 para politikasını açıkladı! Flaş döviz detayı
Merkez Bankası 2024 para politikasını açıkladı! Flaş döviz detayı TCMB'den yapılan açıklamada, "2024'te de piyasa koşulları elverdiği müddetçe rezerv biriktirilmesi yönündeki stratejiye devam edilecek" denildi.
29.12.2023 Gündem
Değeri 20 kat arttı! İstanbul'dan Balıkesir ve Eskişehir'e gidip satın alanlar var...
Değeri 20 kat arttı! İstanbul'dan Balıkesir ve Eskişehir'e gidip satın alanlar var... Yoğun talep üzerine fiyatları 10 ila 20 kat artan arsalar yatırımcıların yeni gözdesi oldu. Yoğun ilgiden dolayı fiyatlarda 10 kata varan artışlar var. İstanbul'un civar illeri tercih edilirken arsa almak için Balıkesir'e hatta Eskişehir'e gidenler bile var.
26.12.2023 Ekonomi
Eski Bakan Yaşar Okuyan hayatını kaybetti
Eski Bakan Yaşar Okuyan hayatını kaybetti Eski Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
26.12.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kkm ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kkm haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.