Kronik Yorgunluk

Kronik Yorgunluk

Son dakika Kronik yorgunluk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kronik yorgunluk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kronik yorgunluk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kronik Yorgunluk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kronik yorgunluk gelişmeleri de dahil olmak üzere 454 kronik yorgunluk haberi bulunmuştur. Tüm kronik yorgunluk haberleri aşağıda listelenmiştir.
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir'
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir' Kış aylarında solunum yolunu etkileyen influenza A-B, Respiratuar Sinsityal Virüs (RSV), Rhinovirüs ve Adenovirüs gibi viral enfeksiyon salgınları görülüyor. Bu kış özellikle influenza A ve RSV vakalarında artış yaşandığını ve semptomların geçmiş yıllara göre daha şiddetli olduğunu belirten İç Hastalıkları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, RSV enfeksiyonuna karşı alınabilecek önlemler ve çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirttiği glutatyonun hastalıklardan korunmadaki rolünü anlattı. Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, “Glutatyon tedavisiyle bağışıklığı güçlendirilebilir” dedi.
18.01.2024 Sağlık
Doğal antidepresan! Ağrı kesici özelliği dikkat çekiyor, uyku sorunları için çözüm...
Doğal antidepresan! Ağrı kesici özelliği dikkat çekiyor, uyku sorunları için çözüm... Kireçlenmelere karşı etkili, kronik yorgunluğu bitiriyor. Bel ve boyun fıtığı, romatizma, epilepsi, uyku sorununa iyi geliyor, antidepresan ve ağrı kesici özelliği bulunuyor. Karaciğerin bağışıklık sistemi, karaciğer yağlanması, hepatit B, sivilce gibi cilt sorunlarında etkili, kronik yorgunluk hissi, ciltte sivilce oluşumu, karaciğer yağlanması ve hepatit B için çok faydalı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, her derde deva kürün tarifini verdi...
10.09.2023 Sağlık
Uzman isim uyardı: Kahvaltılarınızı düzene sokun
Uzman isim uyardı: Kahvaltılarınızı düzene sokun Bahar yorgunluğu kış ayından bahar ayına geçilirken havaların birden ısınması sonrası görülüyor. Soğuk havaya alışan insanlar havanın bir anda ısınmasıyla kendini halsiz ve yorgun hissediyor. Yorgunluğun geçmemesi durumunda bir hekime başvurmamız gerekiyor. Peki bu yorgunluğu üstümüzden nasıl atabiliriz? Bu dönemde beslenmemiz nasıl olmalı? Hayatımızdan çıkarmamız gereken besinler neler? İşte yanıtları...
14.05.2023 Sağlık
D vitamini eksikliği halk sağlığı problemi haline geldi
D vitamini eksikliği halk sağlığı problemi haline geldi İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Kutlu, D vitamini eksikliğinin 'halk sağlığı problemi' haline geldiğini söyledi.
28.11.2022 Sağlık
Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün
Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün 'Ozon terapisi' olarak da bilinen ozon tedavisinin çeşitli hastalıkların tedavisine tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak uygulandığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ayşe Tuba Kurt, “Ozon tedavisindeki amaç; vücudun fonksiyonlarının olması gerektiği hale getirilmesidir. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ozon terapisi depresyon ve stresin azalmasını sağlıyor ayrıca beyin fonksiyonlarını düzenleyerek, hafızayı güçlendiriyor” dedi.
12.08.2022 Sağlık
Hayatı kabusa çeviriyor! Unutkanlık, sinirlilik, konsantrasyon güçlüğü ve uyku bozukluğu...
Hayatı kabusa çeviriyor! Unutkanlık, sinirlilik, konsantrasyon güçlüğü ve uyku bozukluğu... Pandemi biterken yeni bir kronik hastalığın ortaya çıktığını söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, “Pandemi sonrası sadece mekanik olarak nefes darlığı çekmekten öte insanlarda 'beyin sisi' dediğimiz bazı kelimeleri hatırlayamama, unutkanlık, sinirlilik, başladığı işi bitirememe, konsantrasyon güçlüğü ve bazı uyku bozukluğu gibi rahatsızlıkların ortaya çıktığını görüyoruz” dedi.
18.06.2022 Sağlık
Ozon tedavisi nedir? hangi hastalıklarda uygulanabilir?
Ozon tedavisi nedir? hangi hastalıklarda uygulanabilir? Kardiyoloji Uzmanı Dr. Emre Topal, ozon tedavisi nedir, hangi hastalıkların tedavisinde uygulanır tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
28.04.2022 Sağlık
Doğal antidepresan, ağrı kesici özelliği bulunuyor! Kronik yorgunluk, epilepsi, uyku sorunu...
Doğal antidepresan, ağrı kesici özelliği bulunuyor! Kronik yorgunluk, epilepsi, uyku sorunu... Kireçlenmelere karşı etkili, kronik yorgunluğu bitiriyor. Bel ve boyun fıtığı, romatizma, epilepsi, uyku sorununa iyi geliyor, antidepresan ve ağrı kesici özelliği bulunuyor. Karaciğerin bağışıklık sistemi, karaciğer yağlanması, hepatit B, sivilce gibi cilt sorunlarında etkili, kronik yorgunluk hissi, ciltte sivilce oluşumu, karaciğer yağlanması ve hepatit B için çok faydalı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, her derde deva kürün tarifini verdi...
16.04.2022 Sağlık
Kronik yorgunluk ve obezitenin çözümü! Hücreleri yeniliyor, etkisini anında gösteriyor, kahvenize iki kaşık eklerseniz...
Kronik yorgunluk ve obezitenin çözümü! Hücreleri yeniliyor, etkisini anında gösteriyor, kahvenize iki kaşık eklerseniz... Hücreleri yeniliyor. Vücudun direncini arttırıyor. Aynı zamanda obezite için de etkili. Sabahları tüketenler gün içerisinde daha enerjik oluyor. Kronik yorgunluğa iyi geliyor. İçtiğiniz kahvenin içerisine iki kaşık ekleseniz bile etkisini gösteriyor. Sabah kahvaltılarının iki vazgeçilmez içeceği portakal suyu ve kahve… Peki bu iki içeceği birleştirip tüketmeye ne dersiniz? Kulağa biraz farklı gelse de yurt dışında giderek yaygınlaşan bu içecek sağlığınız için de oldukça faydalı. Portakal sulu kahvenin yapımına dair tüm detaylar bu yazıda…
12.04.2022 Sağlık
Beyin cerrahisi 'parkinson’a tedavi imkanı sunuyor!
Beyin cerrahisi 'parkinson’a tedavi imkanı sunuyor! Beyin ve Sinir Cerrahisi Nöroşirürji Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Karkucak, son yıllarda beyin cerrahisindeki ilerleme sonucu uygulanır hale gelen derin beyin stimülasyonu işlemi sayesinde parkinson hastalığındaki şikayetlerin geriletilebildiğini belirtti.
11.04.2022 Sağlık
Kanser, kalp hastalıkları, kronik yorgunluk için şifa! Kan basıncını düşürüyor, ödem atıyor, yoğurda bir kaşık eklemek yeterli, bir ay tüketen...
Kanser, kalp hastalıkları, kronik yorgunluk için şifa! Kan basıncını düşürüyor, ödem atıyor, yoğurda bir kaşık eklemek yeterli, bir ay tüketen... Sağlığa sağlık katıyor. Bir ay düzenli kullananlar sonuçlara inanamıyor. Yoğurda bir kaşık ilave etmek yeterli oluyor. Yoğurt, dünya çapında faydalarıyla ilgi çeken lezzetiyle damak çatlatan besinlerin başında gelir. Yoğurttan alınan kalsiyum yağ yakımını da hızlandırmaktadır. Yoğurt ayrıca potasyum, fosfor, riboflavin, iyot, çinko, A, E ve B vitaminleri içermektedir. Bu da yoğurdu gastrointestinel bozukluklara, hipertansiyona yol açan kötü kolesterol ve kalp-damar hastalıklarına karşı güçlü bir koruyucu haline getirmektedir. Yoğurda ekleyeceğiniz bir baharatla etkileri inanılmaz olacak!
11.04.2022 Sağlık
Konsantrasyon güçlüğü, baş ağrısı, uyku bozukluğu ile ortaya çıkıyor! Nedeni bilinmiyor, hemen...
Konsantrasyon güçlüğü, baş ağrısı, uyku bozukluğu ile ortaya çıkıyor! Nedeni bilinmiyor, hemen... Birçok kişi aynı dertten şikayetçi. Aniden ortaya çıkıyor. Nedeni henüz bilinmiyor. Uzun süre devam etmesi durumunda mutlaka destek alınması gerekiyor. Psikiyatri Uzmanı Dr. Ebru Öztepe Yavaşcı, "Kronik yorgunluğun henüz kesin nedeni ise bilinmiyor. En az 6 aydır devam eden kas ve eklem ağrıları, sürekli yorgunluk ve enerji eksikliği hissediliyorsa bir uzmana danışmakta büyük fayda var" diye konuştu.
22.03.2022 Sağlık
Tuba Ünsal’ın hastalığı ne? Geçirgen bağırsak sendromu nedir, belirtileri neler?
Tuba Ünsal’ın hastalığı ne? Geçirgen bağırsak sendromu nedir, belirtileri neler? Ünlü manken Tuba Ünsal verdiği bir röportajda hastalığı sonrasında yaşadıklarını anlattı. Hastalığı nedeniyle zor günleri geride bırakan ünlü mankenin “Namaz kılmaya başladım” açıklamaları sosyal medyanın gündemine oturdu. Peki, Tuba Ünsal’ın hastalığı ne? Geçirgen bağırsak sendromu nedir, belirtileri neler? İşte Tuba Ünsal’ın açıklamaları ve hastalığı ile ilgili detaylar…
20.03.2022 Sağlık
Kadınlarda iki kat fazla görülüyor
Kadınlarda iki kat fazla görülüyor Kronik Yorgunluk Sendromu’nun kadınlarda erkeklere kıyasla yaklaşık iki kat daha fazla görüldüğünü söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Betül Kaya, “6 aydır geçmeyen yorgunluk, uyku bozuklukları, ağrı, kaygı bozuklukları, hafıza ve konsantrasyon güçlükleri, baş dönmesi ve sersemlik gibi şikayetler yaşıyorsanız Kronik Yorgunluk Sendromu hastası olabilirsiniz” dedi.
24.02.2022 Sağlık
Çağın sorunu ‘tükenmişlik’ sendromu! Belirtileri...
Çağın sorunu ‘tükenmişlik’ sendromu! Belirtileri... Sürekli olumsuz düşüncelere kapılmanın ‘tükenmişlik’ sendromuna neden olabileceğini belirten Psikolog Anıl Özcan, “Tükenmişlik sendromu, yoğun ve stresli yaşam şartlarından dolayı sık görülmeye başlanan fiziksel, zihinsel ve duygusal tükenmeye yol açan psikolojik bir rahatsızlıktır. Özellikle mükemmeliyetçi kişilik yapısına sahip olanlar, sorumlulukları olması gerektiğinden fazla olanlar, ev, iş ve sosyal ortamda yoğun temposu olan kişiler bu durum ile daha fazla karşı karşıya kalabilirler” dedi.
1.02.2022 Sağlık
D vitamini ile ilgili flaş uyarı! Engelliyor
D vitamini ile ilgili flaş uyarı! Engelliyor D vitaminiyle ilgili son dakika açıklaması! Çocuklarda D vitamini eksikliği birçok rahatsızlıkları da beraberinde getiriyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mesut Arslan, D vitamininin vücudumuzda kalsiyum ve fosfor metabolizmasında çok önemli rolü olduğunu söyledi.
31.01.2022 Sağlık
Bağırsak Sendromu’na neden olabiliyor! Dikkatli olun
Bağırsak Sendromu’na neden olabiliyor! Dikkatli olun Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Özlem Mutluay Soyer, “İrritabl bağırsak sendromu (İBS), karın ağrısı ve bağırsak alışkanlığında değişiklik ile karakterize fonksiyonel bağırsak hastalığıdır. Oldukça sık bir durum olup toplumun yüzde 5-10’unu etkiliyor. Sinir sistemi değişiklikleri ve stres irritabl bağırsak sendromuna neden olabiliyor” dedi.
23.11.2021 Sağlık
Magnezyum takviyesi, yardımcı oluyor! Reflü, kabızlık...
Magnezyum takviyesi, yardımcı oluyor! Reflü, kabızlık... Magnezyum içeriği bakımından zengin besinlerin tüketiminin önemine dikkat çeken Diyetisyen Dilek Sivri, “Magnezyum takviyesi, reflü ve kabızlığı hafifletmeye yardımcı olabilir. Kan magnezyum seviyeleri düşükse bu eksikliği düzeltmek için doktor tarafından önerilen magnezyum formu alınmalıdır” uyarısında bulundu.
8.11.2021 Sağlık
Her ağrı meme kanserini işaret etmeyebilir
Her ağrı meme kanserini işaret etmeyebilir Kadınlarda sık görülen meme ağrısının, meme kanseri endişesine yol açabildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Irmak Durur Subaşı, “Genellikle normal meme dokusu veya memenin iyi huylu hastalıkları ağrı bulgusuna yol açarken meme ağrısı, yaklaşık yüzde 1,2 ila 6.7 gibi bir oranla çok nadiren meme kanserlerine eşlik eder” dedi.
1.10.2021 Sağlık
Mevsimine uygun olmayan beslenme tarzına dikkat
Mevsimine uygun olmayan beslenme tarzına dikkat Mevsiminde beslenmenin önemine dikkat çeken Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Erdal Dilekçi, “Önümüzdeki en ciddi problem mevsimi dışında yetiştirilen veya saklanma teknikleri ile fazla miktarda tüketilen mevsimine uygun olmayan beslenme tarzıdır. Yani kış döneminde yazlık gıdalar tüketilirken yaz döneminde ise kışlık gıdalar tüketilmeye başlandı. Sonuç olarak ciddi şekilde beslenme problemleri, hazımsızlık ve mide-bağırsak problemleri ile karşılaşmaktayız. Örneğin taze fasulyeyi yazın kuru fasulyeyi ise kışın tüketmeliyiz. Sağlık açısından daha doğru bir tercih olacaktır” dedi.
20.09.2021 Sağlık
Dr Ebru Akçakanat: Ağır metaller kronik hastalığa neden olabilir!
Dr Ebru Akçakanat: Ağır metaller kronik hastalığa neden olabilir! Ağır metaller vücudumuza pek çok farklı yolla girebiliyor ve birikerek çeşitli sağlık sorunlarına yol açıyor. “Kronik hastalıklarınız varsa, ağır metal toksin birikiminiz olabilir” diyen Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ebru Akçakanat, vücudu ağır metallerden temizlemenin yollarını anlattı.
11.09.2021 Sağlık
Ozon tedavisi vücut direnci ve bağışıklığı artırıyor!
Ozon tedavisi vücut direnci ve bağışıklığı artırıyor! Ozon tedavi, Covid-19 başta olmak üzere pek çok hastalıkla mücadelede vücudu destekliyor. İnsan sağlığı için önemli elementlerden biri olan ozon gazının uzman kontrolünde tedavi amaçlı kullanılması, bağışıklık sistemini güçlendirerek direnç verdiğini dikkat çeken Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr Öğretim Üyesi Hülya İskenderoğlu Bahat ozonun pek çok hastalığa kısa ve etkin tedavi sağladığını belirtti. Peki, Ozon tedavisini salgın döneminde yaptırmak direnci artırır mı? Ozon tedavisi ne sıklıkta yaptırmak önemlidir? Ozon Tedavisi neye iyi gelir? Hülya İskenderoğlu Bahat ozon tedavisi ile ilgili merak edilenleri anlattı.
6.08.2021 Sağlık
Kronik yorgunluğun nedeni hipotiroidi olabilir
Kronik yorgunluğun nedeni hipotiroidi olabilir Halsizlik, dikkat dağınıklığı, kilo artışı ve vücutta ödem gibi spesifik olmayan belirtilerin hipotiroidi olabileceğini belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları bölümünden Uzm. Dr. Safiye Arık, tiroid bezinin az çalışması halinde ortaya çıkan hastalığın çeşitli sebepleri olabileceğini söyledi.
3.08.2021 Sağlık
‘Nöral terapi, kronik hastalıkların oluşmasını engeller’
‘Nöral terapi, kronik hastalıkların oluşmasını engeller’ Ankara’da Nöroloji Uzmanı Dr. Fatma Akkan Yılmaz, “Nöral terapi, vücudun kendi kendine yapması gereken fakat aşırı yüklenmeden dolayı yapamadığı iyileştirme etkisini açığa çıkararak sorunların ortadan kalkmasını sağlar ve kronik hastalıkların oluşmasını engeller. Bu nedenle nöral terapi, hem mevcut şikayetleri tedavi eden hem de uzun dönemde oluşabilecek hastalıkları önleyen düzenleyici ve kalıcı bir tedavi yöntemidir” dedi.
31.07.2021 Sağlık
Kronik yorgunluk sendromuna karşı bunları tüketin
Kronik yorgunluk sendromuna karşı bunları tüketin Vücuttaki en önemli antioksidan olan glutatyonun yaşla birlikte azaldığını belirten Doç. Dr. Didem Sezgin Özcan, “Sağlıklı kalmak, yaşlanmayı yavaşlatmak, hasarlı hücreleri onarmak, bağışıklığı güçlendirmek için glutatyon yeterli düzeyde tutulmalı. Glutatyon uygulamalarının kronik yorgunluk sendromu, depresyon, fibromiyalji, iltihaplı romatizmal hastalıklar gibi yaygın bir kullanım alanı mevcut” dedi. Özcan, et, yumurta, balık, sarımsak, soğan, brokoli, lahana, su teresi, maydonoz, karnabahar gibi sebzelerin beslenmede yer alması önerisinde bulundu.
24.07.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kronik Yorgunluk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kronik yorgunluk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.