Kronik Hastalar

Kronik Hastalar

Son dakika Kronik hastalar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kronik hastalar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kronik hastalar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kronik Hastalar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kronik hastalar gelişmeleri de dahil olmak üzere 887 kronik hastalar haberi bulunmuştur. Tüm kronik hastalar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Salgın hastalık riski yok
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Salgın hastalık riski yok Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarının sonuna gelinirken diğer yandan da hastalıklarla mücadele ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bölgede salgın hastalık riski olmadığını söyledi.
18.02.2023 Gündem
Doğal gaz tüketim desteği başladı! Başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor, ödeme miktarı 1.150 TL
Doğal gaz tüketim desteği başladı! Başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor, ödeme miktarı 1.150 TL İhtiyaç sahibi haneler ve kronik hastalar için doğalgaz desteği verilecek. Kabine toplantısının ardından açıklamalardan bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan doğalgaz tüketim desteği başvurularının başladığını duyurdu.
6.09.2022 Ekonomi
Kurban Bayramı’nda fazla et tüketimi zararlı mı? Et tüketimi kabızlık yapar mı? Et tüketimi ile kanser gelişimi arasında bir ilişki var mı?
Kurban Bayramı’nda fazla et tüketimi zararlı mı? Et tüketimi kabızlık yapar mı? Et tüketimi ile kanser gelişimi arasında bir ilişki var mı? Kurban Bayramı’nın yaklaştığı bu günlerde uzmanlardan bayram uyarıları geliyor. Kronik rahatsızlıkları olanların Kurban Bayramı’nda et tüketime özen göstermesi konusunda uyaran uzmanlar, aşırı et tüketiminin susuzluk, kabızlık, kötü nefes kokusu yapabileceğine dikkat çekiyor. Kırmızı et tüketimi ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktaları Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Muharrem Battal anlattı.
4.07.2022 Sağlık
Koronavirüste korkutan gelişme! Büyük artış
Koronavirüste korkutan gelişme! Büyük artış Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre bu hafta ülke genelinde Kovid-19 vaka sayılarında yüzde 45 oranında bir artış yaşandı. Vatandaşlar arasında yeni bir dalganın gelip gelmediği endişesi başlarken İstanbul'un en kritik hastaneler arasında bulunan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ve Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimleri konuştu. Başhekimler, pozitif vakalarda artış olduğunu belirtirken artışın yatan yatışa yansımadığını kaydetti.
2.07.2022 Yaşam
Yaşlılar için maske zorunluluğu devam ediyor mu? Yaşlı ve kronik hastalar maske takacak mı?
Yaşlılar için maske zorunluluğu devam ediyor mu? Yaşlı ve kronik hastalar maske takacak mı? Milyonlar bekliyordu! Ve belli oldu. Maske zorunluluğu ile ilgili beklenen açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında gerçekleştirilen Koronavirüs Bilim Kurulu sonrası, üyelerle birlikte açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğunun tamamen kaldırıldığını açıkladı. Peki, Yaşlılar için maske zorunluluğu devam ediyor mu? Yaşlı ve kronik hastalar maske takacak mı? Yaşlı ve kronik hastalar için maske zorunluluğu devam ediyor mu? İşte detaylar…
26.04.2022 Gündem
Elektrik faturaları ile ilgili harekete geçildi! Devlet ödüyor, aylık 206 lira...
Elektrik faturaları ile ilgili harekete geçildi! Devlet ödüyor, aylık 206 lira... Elektrik faturaları ile ilgili flaş açıklama! Devlet ödüyor. Aylık olarak 206 lira destek verilecek. Elektrik zamlarının ardından harekete geçildi ve destek miktarı da artırıldı. Kronik hastalara yönelik destek bu ay itibarıyla 150 kilovatsaate çıktı. Hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan ihtiyaç sahipleri için aylık 206 lira destek ödemesi yapılacak. Öte yandan elektrik desteği Meclis gündemine taşındı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konuya ilişkin sorulara yanıt verdi.
25.04.2022 Ekonomi
Elektrik desteği nasıl alınır? Elektrik fatura desteği başvurusu şartları neler?
Elektrik desteği nasıl alınır? Elektrik fatura desteği başvurusu şartları neler? Dar gelirli ailelere fatura desteği! Yaşlı aylığı, engelli bakım parası gibi desteklerden faydalanan vatandaşları ilgilendiriyor! Elektrik faturası desteği başvurusu yapabilecekler! Engelli-yaşlı aylığı alanlar ile evde bakım yardımından faydalanan kişilere sağlanan elektrik faturası desteği, 2022 yılında 206 liraya çıkarıldı. Peki, elektrik desteği başvurusu nasıl yapılır? Elektrik desteğinden kimler faydalanabilecek? Elektrik desteği nasıl alınır? Elektrik fatura desteği başvurusu şartları…
1.03.2022 Ekonomi
Maske yasağı kalkıyor mu? Yarı yarıya düştü
Maske yasağı kalkıyor mu? Yarı yarıya düştü Birçok ülkede maske zorunluluğunun kalkmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önümüzdeki haftayı işaret etti. "Maskelerin ne zaman çıkacağı konusu da dahil olmak üzere bundan sonra neler yapılacağını net bir şekilde ifade edeceğiz" diyen Koca'nın açıklamalarının ardından akıllara 'maske kalkacak mı' sorusu geldi. İstanbul'da eczacılar, maske satışlarının pandeminin ilk günlerine kıyasla yarı yarıya düştüğüne dikkat çekerken, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, 'maskeyi kimse çıkarmasın' uyarısında bulundu. İstanbul sokaklarında vatandaşlar ise, maske zorunluluğu konusunda ikiye ayrılmış durumda.
20.02.2022 Gündem
Elektrik faturalarında yüzde 25 indirim ve belli oldu! 1 Mart...
Elektrik faturalarında yüzde 25 indirim ve belli oldu! 1 Mart... Elektrik faturaları ve doğalgaz desteği ile ilgili son dakika açıklamaları geliyor. Türkiye'de milyonlarca kişi bekliyordu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Elektrikte kademeli tarife hakkında konuşan Erdoğan "Elektrikte 210 kilowatt saate kadarki düşük tarife ve 210 kilowatt saatin üzerindeki yüksek tarife rakamları, vatandaşımız lehine yeniden değerlendirilecektir. Küçük esnaf ve sanatkarı koruyacak şekilde benzer kademelendirme yapılacaktır. Sivil toplum kuruluşlarının elektrik aboneliği, ticarethane statüsünden konut statüsüne dönüştürülecektir. Dernekler, vakıflar, cemevleri dahil ticarethane statüsünden fatura ödeyen kuruluşların elektrik bedelleri önemli oranda düşecektir. Doğalgaz tüketim desteği ile ilgili hazırlıklar tamamlandı. Elektrik desteğinde 4 milyon haneye çıkartıyoruz. Sosyal güvenlik şemsiyemizin kapsama alanını, etkisini geliştirecek yeni sosyal destek paketi ile hazırlıklara başlanması talimatını verdik" dedi. Doğalgaz desteği 450 ile 1150 lira arasında değişecek. İhtiyaç sahiplerine de 206 liraya kadar elektrik desteği ödemesi yapılıyor. Detayları Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıkladı. Bakan Dönmez yaptığı son dakika açıklamasında "Esnaflar için indirimli tarifede yüzde 25 gibi indirim söz konusu olacak. Amacımız tüm değişiklikleri 1 Mart'a kadar tamamlayabilmek" dedi.  
17.02.2022 Ekonomi
Elektrik fatura desteği ile ilgili flaş açıklama! 206 lira...
Elektrik fatura desteği ile ilgili flaş açıklama! 206 lira... Vatandaşların kış mevsiminden olumsuz etkilenmemeleri için devlet destekleri artarak devam ediyor. Elektrik yardımından barınma yardımına, evde bakım yardımından sosyal ekonomik desteklere Genel Sağlık Sigortası yardımından eğitim yardımına kadar birçok başlıkta destek yardım yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ocak ayı içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara 4 milyar 897 milyon TL nakdi yardımda bulunduklarını açıkladı. Bakan Yanık, düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan hanelere ocak ayı içerisinde 143 milyon TL Elektrik Tüketim Desteği verdiklerini ifade etti. 2022 yılında hanelere elektrik tüketim desteğinin üst limit tutarı 206 liraya yükseltilmişti.
12.02.2022 Ekonomi
Elektrik desteği! Faturası ile PTT'ye giden alıyor, en az 103 lira...
Elektrik desteği! Faturası ile PTT'ye giden alıyor, en az 103 lira... Elektrik faturası için devlet desteği sağlanıyor. Dar gelirli vatandaşlar talepte bulunmaları durumunda fatura desteğinden yararlanabiliyor. Ödemeler PTT aracılığı ile yapılıyor. Destek miktarı kişi sayısına göre değişiyor. 1-2 kişilik aile için ödeme miktarı 103 lira olarak belirlendi. Elektrik fatura yardımı olarak da bilinen tüketim desteği 4 kişilik aile için 206 liraya çıkıyor. Birçok kişinin destekten yararlanma hakkı olduğu halde bundan haberdar olmadığı için başvuruda bulunmuyor. Dul, yetim, engelli, yaşlı, kronik hastalar ve daha pek çok kişi elektrik desteği alabiliyor. Ayrıca Elektrik tüketiminde tüm aboneleri yakından ilgilendiren bir değişiklik yapıldı. Kademeli tarife dönemi başladı. İsteyen tüketiciler kademeli tarifeden çıkabiliyor. İşte elektrik desteği ve kademeli tarife ile ilgili merak edilen detaylar...
21.01.2022 Ekonomi
Elektrik faturası ve doğal gaz yardımı ile ilgili son dakika açıklaması! Milyonları kapsıyor, 206 lira...
Elektrik faturası ve doğal gaz yardımı ile ilgili son dakika açıklaması! Milyonları kapsıyor, 206 lira... Elektrik ve doğal gaz yardımında son dakika! Açıklamalar peş peşe geliyor. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Elektrik ve doğal gaz desteği ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan dün açıklamada bulunmuştu. Erdoğan, 20 bin ailenin daha elektrik desteği kapsamına alındığını belirtirken, doğal gaz desteğinden 4 milyon hanenin yararlanacağını bildirmişti. Açıklamanın ardından vatandaşlar, elektrik ve doğal gaz desteği başvurularının nasıl yapılacağını araştırıyor. Elektrik desteği başvurusu nasıl yapılacak? Elektrik yardımı kimlere verilecek? Doğal gaz desteği ne kadar? Doğal gaz yardımı nasıl alınacak? İşte tüm detaylar...
20.01.2022 Ekonomi
Elektrik faturaları için son dakika kararı! EPDK harekete geçti, inceleme başlatıldı
Elektrik faturaları için son dakika kararı! EPDK harekete geçti, inceleme başlatıldı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) gelen şikayetler sonrası harekete geçti. Tüm aboneleri çok yakından ilgilendiriyor. Yüksek elektrik faturaları ile ilgili inceleme başlatıldı. 1 Ocak'tan itibaren geçerli olan elektrik zammının aralık faturalarına yansıtıldığına dair gelen şikayetler üzerine inceleme başlatıldı.
12.01.2022 Ekonomi
Doğal gaz desteği ile ilgili son dakika açıklaması! Ödemeler martta başlıyor, başvurular e-Devlet'ten...
Doğal gaz desteği ile ilgili son dakika açıklaması! Ödemeler martta başlıyor, başvurular e-Devlet'ten... Son dakika haberleri... Doğal gaz desteği geliyor. Bu yıl ilk kez verilecek destek ile ilgili detaylar belli oldu. Doğal gazda fatura desteği ödemeleri mart ayında başlayacak. Bakan Yanık beklenen açıklamayı yaptı. Bugüne kadar kömür yardımı yapılıyordu. Ancak yurdun pek çok bölgesine doğal gazın ulaşması ile doğal gaz fatura ödemelerinde de desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlara fatura ödemesi yapılacak.
9.01.2022 Ekonomi
Test ve aşı kuyruğu! Patlama yaşanıyor
Test ve aşı kuyruğu! Patlama yaşanıyor Vaka sayıları patladı. Hastanelerde test ve aşı kuyrukları oluşmaya başladı. Omicron varyantının etkisiyle günlük vaka sayısı 60 bini geçti. Hastanelerde test ve aşı kuyruğu her gün artıyor. Virüsün pandeminin hiçbir döneminde olmadığı kadar hızlı yayıldığını söyleyen uzmanlara göre toplumsal bağışıklık sağlanabilir.
6.01.2022 Gündem
Elektrik faturaları ile ilgili flaş karar! Değişti, devlet desteği artırıldı, aylık 206 lira...
Elektrik faturaları ile ilgili flaş karar! Değişti, devlet desteği artırıldı, aylık 206 lira... Elektrik faturaları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Destek ödemesi ile ilgili flaş karar! Ödeme miktarı artırıldı. 2022'de aylık 206 lira fatura desteği verilecek. Geçen yıl hanedeki birey sayısına göre 137,33 lira olan elektrik tüketim desteğinin üst limit tutarı, yeni yılda 206 liraya çıkarıldı. Cihaza bağımlı kronik hastalara da elektrik tüketimine göre 200 liraya kadar destek verilecek. Öte yandan elektrik tüketiminde kademeli sisteme geçildi. Kademeli elektrik faturası sistemi, 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle hayata geçti. Buna göre belirli bir kilovat altında tüketim sergileyen tüketiciler ile üzerinde tüketim gerçekleştiren tüketiciler arasında çarpan değeri farklı olacak. Peki, kademeli elektrik faturası nedir, nasıl hesaplanıyor? İşte elektrikte yeni dönem ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
6.01.2022 Ekonomi
Biontech 3. doz aşı ne zaman? 3. Doz aşı kimler yaptıracak?
Biontech 3. doz aşı ne zaman? 3. Doz aşı kimler yaptıracak? Hatırlatma dozu olarak nitelendirilen 3. Doz Biontech aşısının yapılıp yapılmayacağı bir süredir gündemdeydi. Bilim Kurulu Toplantısı’ndan aşı ile ilgili karar çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Başkanlığı’nda toplanan Bilim Kurulu Toplantısı’nda alınan karara göre mRNA aiılarının risk grupları önceliği göz önünde bulundurularak hatırlatma dozu olarak uygulanacağı belirtildi. Peki, Biontech 3. doz aşı ne zaman? Biontech 3. doz aşı Kimler 3. doz BioNTech aşısı yaptıracak? mRNA aşısı hangisi? İşte detaylar…
4.11.2021 Gündem
Bilim Kurulu sonrası son dakika aşı kararı! Biontech'te 3. doz başlıyor
Bilim Kurulu sonrası son dakika aşı kararı! Biontech'te 3. doz başlıyor Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ikinci doz mRNA aşısının üzerinden 6 ay kadar süre geçmiş sağlık çalışanları, 18-60 yaş arasındaki kronik hastalar ve 60 yaş üstü kişilerin yarından itibaren hatırlatma dozu yaptırabileceğini bildirdi. Türkiye'de son 24 saatte 363 bin 238 Kovid-19 testi yapıldı, 29 bin 764 kişinin testi pozitif çıktı, 246 kişi yaşamını yitirdi.
3.11.2021 Gündem
Hafta sonu ve hafta içi kapanma kararı! Ülkede korkutan gelişme bir hafta sürecek resmen duyurdular…
Hafta sonu ve hafta içi kapanma kararı! Ülkede korkutan gelişme bir hafta sürecek resmen duyurdular… Herkes şaşkın. Vaka sayısı resmen patladı. Hafta sonu ve hafta içi kapama kararı geldi. Rusya’nın başkenti Moskova’da yarından itibaren bir hafta süre ile kısmi kapanmaya geçiliyor. Temel işlerde çalışmayan kişilere zorunlu ücretli izin uygulanacak. Öte yandan koronavirüs ile mücadele tüm dünyada güçlü bir şekilde sürerken, kötü haberler art arda geldi. Delta, Beta ve Mu varyantları tedirginlik yaratmaya devam ederken, virüs daha önce görülmeyen bir bölgeye daha sıçradı.
29.10.2021 Dünya
Kritik aşı uyarısı! 2 ayda 9 hamile kadın vefat etti
Kritik aşı uyarısı! 2 ayda 9 hamile kadın vefat etti Koronavirüsle mücadele aşı ve yeni tedbirlerle devam ediyor. Fakat hala aşı konusunda tereddüt yaşayan vatandaşlar var. Yetkililer, bu durumu tersine çevirebilmek için sık sık uyarıda bulunuyor. Birçok kişi ise tüm uyarılara rağmen aşı yaptırmama konusunda ısrarcı. Hal böyle olunca virüs kronik hastalar, yaşlılarla birlikte en fazla hamile kadınları vurmaya devam ediyor. İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Halis Yerlikaya, koronavirüse yakalanan aşısız hamileler için ölüm riski uyarısında bulundu. Yerlikaya, “2 ay içinde pandemi hastanesinde 9 hamile kadını Kovid-19 nedeniyle kaybettik” dedi.
7.09.2021 Gündem
Yüz yüze eğitim öncesi flaş karar! Bakanlık duyurdu, artık...
Yüz yüze eğitim öncesi flaş karar! Bakanlık duyurdu, artık... Milyonlarca öğrenci yüz yüze eğitimin başlamasını bekliyor. Okulların açılmasına günler kala önemli bir adım atıldı. Yeni karar bakanlık tarafından vatandaşlara duyuruldu. Sağlık Bakanlığı aşı yaşının 15'e düşürüldüğünü açıkladı. Eylül ayına kısa bir süre kala yüz yüze eğitim öncesi alınan bu kararla, okullarda virüsün bulaşma riskini azaltılması hedefleniyor. Aşı takviminde ayrıca 12 yaş üstü kronik hastalığı olan çocuklar da bulunuyor.
18.08.2021 Sağlık
12 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır? 12 yaş üstü kronik hastalar aşı olabilecek mi?
12 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır? 12 yaş üstü kronik hastalar aşı olabilecek mi? Sağlık Bakanlığı duyurdu. Koronavirüs aşısına ilişkin yeni kararları açıklandı. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre tüm 15 yaş üstüne ve kronik hastalığı olan 12 yaş üstüne aşı hakkı tanımlandı. Ayrıca, PCR Pozitifliği sonrası aşı uygulaması 3 aydan 1 aya çekildi. 4. dozlar 3. dozdan 21 gün sonrasına tanımlandı. Peki, 12 yaş üstüne aşı randevusu nasıl alınır? 12 yaş üstü kronik hastalığı olanlar aşı olabilecek mi? İşte detaylar...
16.08.2021 Sağlık
Kronik hastaların ilaç raporlarıyla ilgili flaş açıklama
Kronik hastaların ilaç raporlarıyla ilgili flaş açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "(Kastamonu, Bartın ve Sinop’ta) Kronik hastalığı olan afetzedelerin süresi biten ilaç raporları geçerli sayılacak" dedi.
13.08.2021 Gündem
Kronik hastalıklarda verilen destek ilaç değerinde!
Kronik hastalıklarda verilen destek ilaç değerinde! Kronik hastalıkları olanlar hayatın büyük bir bölümünü bu hastalıkla geçiriyor. Hastalığın getirdiği tedavilerle başa çıkmak ve programlı yaşamak kimi zaman psikolojik açıdan da yoran durumların başında geliyor. Kronik hastaların takibinde dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Psikiyatrist Doç. Dr. Çiğdem Dilek Şahbaz psikolojik destekleri anlattı.
20.07.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kronik Hastalar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kronik hastalar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.