Komuta

Komuta

Son dakika komuta haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan komuta ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını komuta haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Komuta

haberleri sayfasında son dakika yaşanan komuta gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.478 komuta haberi bulunmuştur. Tüm komuta haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'nin ilk İstif sınıfı gemisi TCG İstanbul göreve hazır
Türkiye'nin ilk İstif sınıfı gemisi TCG İstanbul göreve hazır TCG İstanbul fırkateyninin yaklaşık 1 ay sonra göreve başlaması bekleniyor. İstanbul Tersanesi'nde TCG İstanbul Fırkateyni'nin üretim süreci, özellikleri ve hedefleri anlatılırken, Atatürk'ün yatı Savarona'nın restorasyon süreci hakkında da bilgiler verildi. Tersane komutanı Tuğamiral Recep Erdinç Yetkin , "Gelişmiş ve yetkin komuta kontrol sistemleriyle ve artan sensör ve silahlarıyla çok etkin bir vuruş gücüne sahip olacaktır. Yüzde 80 yerlilik oranı bulunmaktadır. Tek eksik noktamız olan ana tahrik sistemleri yani makineleri de büyük bir gayretle millileştirme, yerlileştirme yolunda devam ediyoruz" dedi.
24.04.2024 Gündem
ASELSAN'dan elektronik harp sistemi! Elektromanyetik sinyallerle uzaktan durdurabilecek
ASELSAN'dan elektronik harp sistemi! Elektromanyetik sinyallerle uzaktan durdurabilecek Askerî Elektronik Sanayi (ASELSAN), tarafından üretilen, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve güvenlik güçleri için geliştirilen EJDERHA, elektronik devre içeren her türlü sivil ve askeri aracı elektromanyetik sinyallerle uzaktan durdurabileceği açıklandı.
23.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mehmetçiklerin bayramını kutladı: Terörle mücadele devam edecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mehmetçiklerin bayramını kutladı: Terörle mücadele devam edecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla AK Parti Bursa İl Başkanlığı bayramlaşma programına canlı bağlantıyla katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Tedbirlerimiz, Gazze'ye kesintisiz yardım ulaşıncaya dek sürecek.' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonla Mehmetçik’in Ramazan Bayramını kutlarken ise, ‘Bizler gerek Mehmetçiklerimiz, gerek Komuta Kademesi hepsiyle teröristleri inşallah bundan sonra da bugüne kadar olduğu gibi yok edeceklerine inanıyoruz.’ ifadelerini kullandı.
10.04.2024 Gündem
Dronlu çoban gündem oldu! İnekleri ahıra evinden çıkmadan böyle getirdi
Dronlu çoban gündem oldu! İnekleri ahıra evinden çıkmadan böyle getirdi Giresun’da yaşayan Faruk İlyasoğlu, evinin balkonundan kullandığı dronu ile ineklerini ahıra getirdi. İlyasoğlu, ineklerini drone ile evinin altındaki ahıra getirirken kaydettiği anları ise sosyal medyasında paylaştı.
26.03.2024 Gündem
HTŞ terör örgütü nedir? HTŞ hangi örgüt, HTŞ lideri kimdir?
HTŞ terör örgütü nedir? HTŞ hangi örgüt, HTŞ lideri kimdir? İçişleri Bakanlığı'nın arananlar listesindeki isimlerden oluşan test sosyal medyada yüz binler tarafından çözüldü. Teste yer alan terör örgütleri arasında yer alan HTŞ terör örgütünün hangi örgütten olduğu, liderinin kim olduğu sorgulanmaya başlandı. Peki, HTŞ terör örgütü nedir? HTŞ hangi örgüt, HTŞ lideri kimdir?
5.03.2024 Gündem
Polislere yaka kamerası mı takılacak? Polislere kamera takılacak mı?
Polislere yaka kamerası mı takılacak? Polislere kamera takılacak mı? Tüm polislere 2025 yılı itibarıyla yaka kamerası takılacağı açıklaması sonrası Polislere yaka kamerası mı takılacak? Polislere kamera takılacak mı? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
29.02.2024 Gündem
Bakanlık açıkladı! 508 milyon liralık kaçak eşya ve araç ele geçirildi
Bakanlık açıkladı! 508 milyon liralık kaçak eşya ve araç ele geçirildi Ticaret Bakanlığı, Gümrük Muhafaza ekiplerince yaklaşık 508 milyon lira değerinde çeşitli ürün, eşya ve araç ele geçirildiğini açıkladı.
24.02.2024 Gündem
M60T tankları TSK'ya teslim edildi
M60T tankları TSK'ya teslim edildi Geçmişte İsrail'in modernize edip, çeşitli sorunlarla gündeme gelen M60T tanklarının ilk partisi, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında modernize edilerek Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi. Proje ile M60T tanklarının beyni olarak tanımlanan 'atış kontrol sistemi' yerlileştirilirken, bütün elektronik sistemler milli imkanlar ile üretilebilir hale getirilerek, güç grubu dışında dışa bağımlılık ortadan kaldırıldı.
10.02.2024 Ekonomi
MİT'ten kritik nokta operasyonu! PKK'lı Hülya Mercen etkisiz hale getirildi
MİT'ten kritik nokta operasyonu! PKK'lı Hülya Mercen etkisiz hale getirildi Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın kuzeyindeki Metina bölgesinde gerçekleştirdiği operasyonla, terör örgütü PKK'nın sözde sorumlularından Hülya Mercen'i etkisiz hale getirdi.
15.01.2024 Gündem
MSB duyurdu: Harekat ve operasyon bölgelerinde telefon kullanımı yasaklandı
MSB duyurdu: Harekat ve operasyon bölgelerinde telefon kullanımı yasaklandı Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre harekat ve operasyon bölgelerinde akıllı ve kameralı telefon kullanımı yasaklandı. Öte yandan bedelli askerlik tutarının, daha önce yapılan düzenleme ile memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlendiği ve miktar konusundaki belirsizliğin ortadan kaldırıldığı hatırlatıldı.
11.01.2024 Gündem
5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve sözleri! Adana'nın Kurtuluşu ne zaman oldu? Adana'nın Kurtuluşu ile ilgili sözler, mesajlar, görseller ADANA İLE İLGİLİ SÖZLER
5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve sözleri! Adana'nın Kurtuluşu ne zaman oldu? Adana'nın Kurtuluşu ile ilgili sözler, mesajlar, görseller ADANA İLE İLGİLİ SÖZLER Adana'nın kurtuluşunun yıl dönümü, coşkuyla hatırlanmaya devam ediyor. Özellikle Adana şehri olmak üzere, 5 Ocak'ta kutlanan bu anlamlı gün, şehrin düşman işgalinden kurtuluşunu onurlandırmak amacıyla coşkuyla karşılanıyor. Peki, Adana'nın Kurtuluşu ne zaman oldu, nasıl gerçekleşti? 5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve sözleri…
5.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan görevi başındaki askerlere seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan görevi başındaki askerlere seslendi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kilis’te temaslarda bulunan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler aracılığıyla, askerlerin yeni yılını kutladı.
31.12.2023 Gündem
Pençe-Kilit bölgesindeki saldırılar sonrası etkisiz hale getirilen terörist sayısı 30’a yükseldi
Pençe-Kilit bölgesindeki saldırılar sonrası etkisiz hale getirilen terörist sayısı 30’a yükseldi Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, şehit haberlerinin ardından sınır hattında incelemelerde bulundu. Bakan Güler, saldırılar sonrası etkisiz hale getirilen terörist sayısının 30’a yükseldiğini açıkladı.
24.12.2023 Gündem
Bakan Güler, Şırnak’ta tedavi gören yaralı askerleri ziyaret etti
Bakan Güler, Şırnak’ta tedavi gören yaralı askerleri ziyaret etti  Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Pençe-Kilit şehitleri için düzenlenen törenin ardından Şırnak’ta tedavi gören yaralı askerleri hastanede ziyaret etti.
24.12.2023 Gündem
Milli Savunma Bakanı Güler, TSK komuta kademesi ile Irak sınırında
Milli Savunma Bakanı Güler, TSK komuta kademesi ile Irak sınırında Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak sınır hattına gitti.
24.12.2023 Gündem
AK Parti'nin 'İstanbul' planı belli oldu! Sloganlar ortaya çıktı
AK Parti'nin 'İstanbul' planı belli oldu! Sloganlar ortaya çıktı AK Parti’de aday yoklamaları dün de Gaziantep, Ordu, Malatya ve Trabzon için devam etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aday tanıtımını ve seçim beyannamesini 15 Ocak’ta yapması bekleniyor. Erdoğan ocak sonuna doğru da meydanlara inecek.
22.12.2023 Gündem
AK Parti'de aday mesaisi! Ömer Çelik: Şu ana kadar 15 ilde çalışmalar tamamlandı
AK Parti'de aday mesaisi! Ömer Çelik: Şu ana kadar 15 ilde çalışmalar tamamlandı AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yerel seçim çalışmalarına dair açıklama yaptı. Çelik, "Aday belirleme süreci devam ediyor. Şu ana kadar 15 ilde çalışmalar tamamlandı" ifadelerini kullandı.
21.12.2023 Gündem
Milli SİHA Bayraktar TB2 750 bin uçuş saatini tamamladı
Milli SİHA Bayraktar TB2 750 bin uçuş saatini tamamladı Türkiye’nin ilk milli ve özgün SİHA’sı Bayraktar TB2, 750 bin uçuş saatini başarıyla tamamlayarak Türk havacılık tarihinde yeni bir rekora daha imza attı.
11.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Eurofighter için kritik açıklama! MSB kaynakları: İkinci el değil, en üst düzey modeli
Eurofighter için kritik açıklama! MSB kaynakları: İkinci el değil, en üst düzey modeli Türkiye’nin Eurofigter tedarikine ilişkin açıklamaya yapan Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, "Tedarik konusunu İngiltere üzerinden ele alıyoruz. İngiltere bu konuda Almanya’nın itirazlarının kaldırılmasına yönelik yardımcı olacaklarını belirtiyorlar. Türkiye olarak ilk aşamada 20 daha sonra da 20 olmak üzere 40 uçak almak isteğimizi ifade ettik. Alacağımız uçaklar kesinlikle ikinci el değil. En üst modelini alma konusunda talebimiz oldu” ifadelerini kullandı.
23.11.2023 Gündem
Gazze'de İsrail katliamı! İsrail ordusu okulu vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
Gazze'de İsrail katliamı! İsrail ordusu okulu vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var... İsrail Gazze'deki sivilleri bombalamaya devam ediyor. İsrail ordusu bölgede Hamas'a dair bir askeri komuta merkezi bulamadıklarını açıkladı. ABD'de canlı yayına katılan İsrail Başbakanı Netanyahu'nun bir numaralı yardımcısının sözleri ise dünya basınında gündem oldu. Al Jazeera, Gazze'deki okula yönelik yapılan saldırıda düzinelerce kişinin öldüğünü, 100 kişinin de yaralandığını açıkladı.
17.11.2023 Dünya
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Biz ateşten gömleği şerefle giymiş milletiz
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Biz ateşten gömleği şerefle giymiş milletiz TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 29 Ekim Cumhuriyet bayramı dolayısıyla Birinci Meclis'te açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, konuşmasında "Emperyalistler ya da yeni emperyalistler hangi oyunu oynasın milletimizin öncülüğünde yeni bir dünya kurulacak ve dünyada hakkın egemen olduğu bir düzene geçilecek." ifadelerini kullandı.
29.10.2023 Gündem
Otobüsler neden ücretsiz (6 Ekim)? Otobüsler bugün neden bedava, 6 Ekim'de ne oldu? İETT ücretsiz geçiş 6 Ekim
Otobüsler neden ücretsiz (6 Ekim)? Otobüsler bugün neden bedava, 6 Ekim'de ne oldu? İETT ücretsiz geçiş 6 Ekim 6 Ekim bugün otobüslerin neden ücretsiz olduğu sorgulanıyor. İstanbul'daki vatandaşlar, akbillerini kullandıklarında ücretsiz geçiş hakkı olduklarını gördü. İETT’nin bugün ücretsiz olup olmadığı sorgulanırken, neden ücretsiz olduğuna dair de aramalar arttı. Peki, Otobüsler bugün neden ücretsiz?  6 Ekim otobüsler neden bedava? İETT (akbil) bugün ücretsiz mi? 6 Ekim’de ne oldu?
6.10.2023 Gündem
MİT'ten nokta operasyon! Uman Derviş etkisiz hale getirildi
MİT'ten nokta operasyon! Uman Derviş etkisiz hale getirildi Milli İstihbarat Teşkilatı'nca (MİT), Suriye'nin Münbiç bölgesinde düzenlenen operasyonda terör örgütü YPG/YPJ'nin sözde Münbiç sorumlusu Uman Derviş etkisiz hale getirildi.
19.09.2023 Gündem
İstanbul'da sel iki can aldı! Birçok ev ve iş yerini su bastı, yollar dereye döndü
İstanbul'da sel iki can aldı! Birçok ev ve iş yerini su bastı, yollar dereye döndü Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul için yaptığı sağanak yağış uyarısının ardından özellikle İstanbul'un kuzey kesimlerinde sağanak yağmur sele dönüştü. Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece'de etkili olan yağış nedeniyle birçok ev ve iş yerini su bastı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, selde iki kişinin hayatını kaybettiğini açıklarken Sağlık Bakanı Koca ise yağıştan 12 kişinin etkilendiğini duyurdu. İstanbul Valisi Davut Gül, CNN Türk'e yaptığı açıklamada, "Milletimizin başı sağolsun. Çok büyük geçmiş olsun. Metrekareye 125 kilogram yağış düştü" dedi. Öte yandan Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı sel felaketiyle ilgili 3 savcının görevlendirildiğini açıkladı.
6.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan: Büyük Zafer'in 101'inci yıl dönümüne ulaştığımız bu gurur günümüzde, aziz milletimizin, Kıbrıs Türkü'nün ve dünyanın dört bir yanındaki 7 milyonu aşkın vatandaşımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı tebrik ediyorum.
30.08.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Komuta ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki komuta haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.