Kira Artış

Kira Artış

Son dakika kira artış haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kira artış ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kira artış haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kira Artış

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kira artış gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.338 kira artış haberi bulunmuştur. Tüm kira artış haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mayıs ayı işyeri kira artış oranı 2024! Dükkan kira artış oranı yüzde kaç oldu? TEFE TÜFE kira artış oranı
Mayıs ayı işyeri kira artış oranı 2024! Dükkan kira artış oranı yüzde kaç oldu? TEFE TÜFE kira artış oranı TÜİK'in nisan ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından mayıs ayı kira artış oranı da belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Nisan ayında enflasyon yüzde 3,18 oldu. Kira artış oranı ise yüzde 59,64 olarak belirlendi. Peki, Mayıs ayı işyeri kira artış oranı yüzde kaç oldu?
3.05.2024 Ekonomi
O bölgede arazi fiyatı Boğaz’daki yalının değerini aştı! Kira artışı yüzde 150’ye dayandı
O bölgede arazi fiyatı Boğaz’daki yalının değerini aştı! Kira artışı yüzde 150’ye dayandı Gayrimenkul fiyatlarındaki artış gündemde. Türkiye genelindeki OSB’lerde kira artış oranları yüzde 150’ye yaklaşırken, OSB arazilerin metrekare satış fiyatı ise Boğaz’daki yalıların değerini aştı. Artış hızının en yüksek olduğu bölgelerin başında ise açık ara Marmara geliyor.
25.04.2024 Ekonomi
Nisan ayı işyeri kira artış oranı 2024 (Hesaplama) 🏘️ Dükkan kira artış oranı ne kadar oldu, TEFE TÜFE'ye göre kira artış oranı 2024 yüzde kaç?
Nisan ayı işyeri kira artış oranı 2024 (Hesaplama) 🏘️ Dükkan kira artış oranı ne kadar oldu, TEFE TÜFE'ye göre kira artış oranı 2024 yüzde kaç? Nisan 2024 kira artış oranı yüz de kaç, dükkan kira zammı ne kadar oldu? Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayı enflasyon rakamlarını duyurdu. Açıklanan verilere göre, enflasyon rakamları Mart ayında aylık bazda yüzde 3.16 yıllık bazda yüzde 68,50 yüzde arttı. Şubatta, aylık enflasyon yüzde 4.53, yıllık enflasyon ise yüzde 67.07 olarak açıklanmıştı. Her ne kadar konutta yüzde 25'lik zam sınırı uygulaması devam etse de ticari kirada böyle bir sınır bulunmuyor.
3.04.2024 Ekonomi
Nisan 2024 kira artış oranı ne zaman açıklanacak, 🏠 tefe tüfe 2024 açıklandı mı? Kiralara yüzde kaç zam geldi, yüzde 25 kira artışı ne zaman bitiyor?
Nisan 2024 kira artış oranı ne zaman açıklanacak, 🏠 tefe tüfe 2024 açıklandı mı? Kiralara yüzde kaç zam geldi, yüzde 25 kira artışı ne zaman bitiyor? Nisan ayı kira artış oranı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Yüzde 25 kira zam sınırı ile ilgili araştırmalar arttı. Kira artış oranı TÜİK tarafından her ayın başında bir önceki aya ait enflasyon verilerine göre belli oluyor. 12 aylık TÜFE ortalamasına göre belirlenen kira artış oranı 2023 yılında getirilen % 25 kira zammı sınırı ile sınırlandırılmıştı. Peki, Nisan ayı kira artış oranı açıklandı mı? 12 aylık TÜFE ortalaması yüzde kaç oldu, Kira artış oranı kaç oldu?
2.04.2024 Ekonomi
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor! Kira zam oranları belli oldu
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor! Kira zam oranları belli oldu Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Şubat ayında enflasyon yüzde 67.07 oldu. Kira artış oranı ise yüzde 55.91 olarak belirlendi.
4.03.2024 Ekonomi
Mart ayı TEFE TÜFE 2024! Tefe Tüfe oranı ne zaman açıklanacak, mart ayı kira artış oranı belli oldu mu?
Mart ayı TEFE TÜFE 2024! Tefe Tüfe oranı ne zaman açıklanacak, mart ayı kira artış oranı belli oldu mu? Mart ayı kira zammı merakla bekleniyor. Mart ayına girilmesiyle ev sahipleri ve kiracılar Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun paylaştığı enflasyon verilesiyle TEFE TÜFE oranını araştırıyor. Kira artış sınırlaması Temmuz 2024’e kadar uzatıl. Dükkan sahipleri kira artış oranını sorguluyor. Peki, Mart ayı kira zammı ne zaman açıklanacak?
2.03.2024 Ekonomi
Kira zammında yeni dönem: Ev sahiplerine iyi, kiracılara kötü haber!
Kira zammında yeni dönem: Ev sahiplerine iyi, kiracılara kötü haber! Ev sahibi - kiracı ilişkileri fiyatlardaki fahiş artış nedeniyle gündemdeki yerini koruyor. Kiralık ev sayısının yetersiz, kiralık konut arayanlarının sayısının da fazla olması mülk sahiplerinin mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını aramasına neden oluyor. Özellikle astronomik artışların önüne geçilebilmesi için kiralara yüzde 25 zam sınırı getirildi. Ardından zorunlu arabuluculuk sistemi devreye alındı. Peki kira artış sınırı devam edecek mi? Ev sahibi ve kiracıların en çok merak ettiği sorunun yanıtını Bakan Tunç verdi.
25.02.2024 Ekonomi
Evi olmayana güzel haber! Düşük faizli konut kredisi geliyor, detaylar belli oluyor
Evi olmayana güzel haber! Düşük faizli konut kredisi geliyor, detaylar belli oluyor Son yıllarda hem kiralık hem de satılık konut fiyatlarındaki artış vatandaşların büyük çoğunluğunun gündeminde yer alıyor. Özellikle yükselen kiralardan dolayı, satılık ev arayan kiracıların sayısı bir hayli arttı. Ancak satılık evde fiyatların yüksek seyretmesinin yanında konut kredisi faiz oranlarındaki artış satılık eve olan talebin düşmesine yol açtı. Bu noktada yeni konut kredi paketleri gündeme gelirken kiralarda uygulanan yüzde 25 sınırının kaldırılıp kaldırılmayacağı da merak konusu oldu. Önümüzdeki dönem için konuta verilmesi planlanan uygun faizli kredi ve Temmuz ayından itibaren yürürlükten kalkacak olan kira artış sınırını uzmanlar değerlendirdi. İşte ev sahibi ve kiracıların yakından takip ettiği konun ayrıntıları...
22.02.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten kira artışı ile ilgili açıklama
Bakan Şimşek'ten kira artışı ile ilgili açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralardaki fiyat artışlarına ilişkin değerlendirme yaptı. Şimşek, artışların önüne geçmek için konut arzının artırılacağını, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirileceğini ve dar gelirli vatandaşların konuta erişiminin artırılacağını kaydetti.
12.02.2024 Ekonomi
Kira fiyatları ile ilgili önemli değişiklik:  İstanbul, Ankara ve İzmir için geçerli! İlçe  ilçe açıklandı
Kira fiyatları ile ilgili önemli değişiklik: İstanbul, Ankara ve İzmir için geçerli! İlçe ilçe açıklandı Kira fiyatları ile ilgili son dakika değişiklikleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Uzun süre yükseliş trendinde olan kiralardaki artış devam ediyor mu? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ocak ayına ilişkin 'Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'nu yayımladı. Raporda kira fiyatlarına ilişkin dikkat çeken ifadeler yer aldı. İşte kira fiyatları ile ilgili değişikliklerin detayları...
8.02.2024 Ekonomi
Kira zam oranları belli oldu! Ev sahibi ve kiracıları doğrudan ilgilendiriyor
Kira zam oranları belli oldu! Ev sahibi ve kiracıları doğrudan ilgilendiriyor Ev sahibi kiracı milyonları yakından ilgilendiriyor. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından kira artış oranları da belli oldu. İş yerleri ve konutlarda kira artışları farklı oluyor. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Ocak ayında enflasyon yüzde 64,86 oldu. Kira artış oranı ise yüzde 54,72 olarak belirlendi. Ancak getirilen düzenleme ile konut kiralarındaki artış oranı 2 Temmuz tarihine kadar yüzde 25 olacak.
5.02.2024 Ekonomi
(Şubat ayı kira artış oranı 2024) Yüzde 25 kira artışı ne zamana kadar geçerli, kirada yüzde 25 sınırı kalktı mı? TÜİK kira artış oranı Şubat 2024
(Şubat ayı kira artış oranı 2024) Yüzde 25 kira artışı ne zamana kadar geçerli, kirada yüzde 25 sınırı kalktı mı? TÜİK kira artış oranı Şubat 2024 Kira artış oranı TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon rakamlarıyla belli oluyor. Enflasyon rakamlarına bağlı olarak kira artış oranları belirleniyor. Hane için kira artışına yüzde 25 sınırı getirilmişti. Peki, Şubat kira artış oranı ne zaman açıklanacak, yüzde 25 zam sınırlaması devam edecek mi?
3.02.2024 Ekonomi
Ev sahibi-kiracı anlaşmazlığı ara bulucu ile 1 ayda çözüldü
Ev sahibi-kiracı anlaşmazlığı ara bulucu ile 1 ayda çözüldü Ankara'da ev sahibi Serkan Uğurelli (47), kirasını ödemeyen ve evden çıkmak istemeyen kiracısı ile yaşadığı sorunu, zorunlu ara buluculuk uygulaması ile 1 ayda çözüme kavuşturdu. Avukat Senem Yılmazel, en az 2 yıl sürecek yargılama sürecinin, ara bulucu ile 4 haftada çözüldüğünü belirterek, "Bu tür sıkıntılar yaşayan insanların yüzde 50'si zorunlu ara buluculuk şartıyla anlaşma sağlayabiliyor" dedi.
3.02.2024 Gündem
TÜİK enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? 2024 Ocak enflasyon rakamları ne oldu?
TÜİK enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? 2024 Ocak enflasyon rakamları ne oldu? Memur ve emekli zammı ile kira artış oranlarında da belirleyici olan ocak ayı enflasyon rakamları, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından şubat başında belli olacak. Piyasa katılımcıları anketine göre 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 41,23 iken, bu anket döneminde yüzde 39,09 oldu. Peki, 2024 Ocak enflasyon tahmini ne oldu? Enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?
31.01.2024 Ekonomi
Zam oranını yetersiz bulan ev sahipleri tek tek harekete geçti! İşte kira artışı için yeni formül
Zam oranını yetersiz bulan ev sahipleri tek tek harekete geçti! İşte kira artışı için yeni formül Kiracı - ev sahibi milyonları yakından ilgilendiriyor. Fahiş kira artışının önüne geçilebilmesi için uygulanmaya başlayan yüzde 25 artış sınırını aşmak isteyen ev sahiplerinin yeni formül arayışı sürüyor. Son iki yılda kira tespit davalarında patlama olduğunu ancak bu davanın beş yıldan eski kiracılara açılabildiğini belirten hukukçular, “Son aylarda uyarlama davasına talep arttı. Çünkü bunda zaman kriteri yok. Ev sahipleri 1-2 yıllık kiracılarına dava açıyor” dedi. Avukatlar ise uyardı: Uyarlama için düşük kira yetmez, öngörülemeyen mağduriyetin ispatı şart.
21.01.2024 Ekonomi
Yüzde 25 kira zammı sınırının kaldırılacağı iddialarına yalanlama
Yüzde 25 kira zammı sınırının kaldırılacağı iddialarına yalanlama İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Bakan Şimşek, yüzde 25 kira zammı sınırının kaldırılacağını açıkladı" iddiasının doğru olmadığını açıkladı.
25.12.2023 Ekonomi
Aralık ayı kira artış oranı 2023 || TEFE TÜFE aralık ayı kira artışı ne kadar, ev sahipleri yüzde kaç zam yapabilecek? Kira artış oranı hesaplama ve aralık kira zam oranı
Aralık ayı kira artış oranı 2023 || TEFE TÜFE aralık ayı kira artışı ne kadar, ev sahipleri yüzde kaç zam yapabilecek? Kira artış oranı hesaplama ve aralık kira zam oranı Kira artış oranı, TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) ve TEFE (Üretici Fiyat Endeksi) oranlarına göre hesaplanıyor. Her ayın sonunda olduğu gibi, enflasyon verilerinin açıklanmasıyla gözler aralık ayı kira artış oranına çevrildi. 2023 aralık ayı için kira artış oranı, mevcut kira bedeli ile TÜFE oranının çarpılması sonucu hesaplanıyor ve ardından bu sonuç 100'e bölünerek artış oranı elde ediliyor. İşte aralık ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu? sorusunun yanıtı ve kira zammı hesaplama ile 2023 aralık ayı kira artış oranı…
4.12.2023 Ekonomi
Aralık ayı İşyeri kira artış oranı 2023 || Aralık ayı işyeri kira artış oranı ne kadar oldu, işyeri kira artış oranı nasıl hesaplanır? Aralık ayı işyeri kira artış oranı hesaplama ve aralık işyeri kira zammı
Aralık ayı İşyeri kira artış oranı 2023 || Aralık ayı işyeri kira artış oranı ne kadar oldu, işyeri kira artış oranı nasıl hesaplanır? Aralık ayı işyeri kira artış oranı hesaplama ve aralık işyeri kira zammı Kira artış oranı, TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) ve TEFE (Üretici Fiyat Endeksi) oranlarına göre hesaplanıyor. Her ayın sonunda olduğu gibi, enflasyon verilerinin açıklanmasıyla gözler aralık ayı kira artış oranına çevrildi. 2023 aralık ayı için kira artış oranı, mevcut kira bedeli ile TÜFE oranının çarpılması sonucu hesaplanıyor ve ardından bu sonuç 100'e bölünerek artış oranı elde ediliyor. İşte aralık ayı işyeri kira artış oranı yüzde kaç oldu? sorusunun yanıtı ve işyeri kira zammı hesaplama ile 2023 aralık ayı işyeri kira artış oranı…
5.12.2023 Ekonomi
Kızını satılığa çıkaran babadan mide bulandıran sözler! Fiyatını da yazmış
Kızını satılığa çıkaran babadan mide bulandıran sözler! Fiyatını da yazmış Kütahya'da bir baba 17 yaşındaki kızını sosyal medyada fotoğrafını paylaşarak satılığa çıkardı. 4 yıl önce yaşanan olayın ardından yeni görüntüler de ortaya çıktı. Geçen yıl da kızının görüntüsünü paylaşan baba Y.D.'nin kızı için istediği fiyatı açıkladığı belirlendi.
3.11.2023 Yaşam
İşyeri kira artış oranı belli oldu! Kasım ayı işyeri kira artış oranı yüzde kaç oldu? İşyeri kira zammı hesaplama ile 2023 Kasım ayı işyeri kira artış oranı
İşyeri kira artış oranı belli oldu! Kasım ayı işyeri kira artış oranı yüzde kaç oldu? İşyeri kira zammı hesaplama ile 2023 Kasım ayı işyeri kira artış oranı Kira artış oranı, TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) ve TEFE (Üretici Fiyat Endeksi) oranlarına göre hesaplanıyor. Her ayın sonunda olduğu gibi, enflasyon verilerinin açıklanmasıyla gözler Kasım ayı kira artış oranına çevrildi. 2023 Kasım ayı için kira artış oranı, mevcut kira bedeli ile TÜFE oranının çarpılması sonucu hesaplanıyor ve ardından bu sonuç 100'e bölünerek artış oranı elde ediliyor. İşte Kasım ayı işyeri kira artış oranı yüzde kaç oldu? sorusunun yanıtı ve işyeri kira zammı hesaplama ile 2023 Kasım ayı işyeri kira artış oranı…
3.11.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de önceliğimiz ateşkes
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de önceliğimiz ateşkes Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'ın başkenti Astana'daki Türk Devletleri Teşkilatı 10. Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki gösteren Erdoğan, "7 Ekim'den beri yaşanan vahşeti anlatacak hiçbir kavram yok. 28 gündür insanlığa karşı suç işleniyor." dedi.
3.11.2023 Gündem
Ev sahibi kiracıya tazminat ödeyecek! Bilinmeyen detay ortaya çıktı
Ev sahibi kiracıya tazminat ödeyecek! Bilinmeyen detay ortaya çıktı Kiracı ve ev sahibi milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Bunları yapan ev sahibi kiracıya tazminat ödemek zorunda kalıyor. Avukat Cansen Erdoğan milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilendiren bilinmeyen ayrıntılar ile ilgili bilgi verdi.
12.10.2023 Ekonomi
Eskişehir'de 406 adet sahte 100 dolar ele geçirildi! Jandarma ekipleri baskın yaptı
Eskişehir'de 406 adet sahte 100 dolar ele geçirildi! Jandarma ekipleri baskın yaptı Eskişehir'de, jandarma ekipleri, baskın yapılan evde 406 sahte 100 dolar ele geçirdi. Şüpheli Ü.A. tutuklandı.
3.10.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu duyurdu! Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı, 9 milyon yolcu taşıdı
Bakan Uraloğlu duyurdu! Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı, 9 milyon yolcu taşıdı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattının 1 yılda yaklaşık 9 milyon yolcuya hizmet verdiğini duyurdu.
3.10.2023 Ekonomi
Çekmeköy'de kız çocuğunu taciz iddiası; önce serbest bırakıldı sonra tutuklandı
Çekmeköy'de kız çocuğunu taciz iddiası; önce serbest bırakıldı sonra tutuklandı Çekmeköy'de geçtiğimiz hafta sonu okuldan çıkan 13 yaşındaki kız çocuğu, eve gitmek üzere bindiği takside, iddiaya göre taksi şoförünün sözlü tacizine uğradı. Ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan taksi şoförü ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Dün tekrar gözaltına alınan taksici tutuklandı
3.10.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Kira Artış ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kira artış haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.