Kimlik Bilgisi

Kimlik Bilgisi

Son dakika kimlik bilgisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kimlik bilgisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kimlik bilgisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kimlik Bilgisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kimlik bilgisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.631 kimlik bilgisi haberi bulunmuştur. Tüm kimlik bilgisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Uraloğlu'ndan yurtdışında yaşayan Türklere müjde: Yasal kayıtsız cihaz kullanım süresi 180 güne uzatılacak
Bakan Uraloğlu'ndan yurtdışında yaşayan Türklere müjde: Yasal kayıtsız cihaz kullanım süresi 180 güne uzatılacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşlarının beraberinde ülkeye getirdiği mobil cihazlarının kullanım sürelerine ilişkin düzenleme yapıldığını belirterek,"120 günlük yasal kayıtsız cihaz kullanım süresi, 180 güne uzatılacak. Düzenleme 1 Mart 2024'te yürürlüğe girecek" dedi.
27.12.2023 Ekonomi
İmamoğlu'nun zoom toplantısına Kılıçdaroğlu'ndan ilk tepki geldi
İmamoğlu'nun zoom toplantısına Kılıçdaroğlu'ndan ilk tepki geldi İmamoğlu’nun zoom üzerinden CHP’nin önemli isimleriyle yaptığı toplantı kaydının kamuoyuna yansıması sonrası Kılıçdaroğlu MYK’yı topladı. Toplantının kim tarafından kayda alınıp sızdırıldığı gizemini korurken CHP Sözcüsü Öztrak, olayı etik dışı olarak niteledi. MYK’da bazı üyeler ise gizli toplantı katılımcılarının istifasını istedi...
20.07.2023 Gündem
İzmir'de eğlence mekanlarına "Günbatımı Operasyonu"
İzmir'de eğlence mekanlarına "Günbatımı Operasyonu" İzmir'de çeşitli yöntemlerle özellikle kente gelen yerli ve yabancı turistlerin banka hesaplarını ele geçiren, bu yolla yaklaşık 1 milyon lira haksız kazanç elde ettiği belirlenen ve liderliğini H.A.'nın yaptığı suç örgütüne, İzmir polisi tarafından "Günbatımı Operasyonu" gerçekleştirildi. Eğlence mekanları ve evler olmak üzere 37 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda 24 şüpheli gözaltına alındı.
28.03.2023 Gündem
Cenazeye teyemmüm nasıl aldırılır, teyemmüm abdesti nasıl alınır? Teyemmüm almayı gerektiren şartlar nelerdir?
Cenazeye teyemmüm nasıl aldırılır, teyemmüm abdesti nasıl alınır? Teyemmüm almayı gerektiren şartlar nelerdir? Maraş merkezli deprem tüm Türkiye’yi yasa boğarken AFAD, AFAD, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden ve kimlik bilgisi tespit edilemeyen cansız bedenlerin 24 saatlik bekleme süresinden sonra DNA, parmak izi örneği ve fotoğrafı alınıp defnedileceğini duyurdu. Söz konusu açıklama sonrası depremde cenaze konusu gündeme gelince vatandaşlar “Cenazeye teyemmüm nasıl aldırılır, teyemmüm abdesti nasıl alınır? Teyemmüm almayı gerektiren şartlar nelerdir?” sorularına yanıt aramaya başladı.
9.02.2023 Gündem
Hekimleri diplomasız, hastaları dolandırıcı! Genç diş hekimine sahte klinik şoku
Hekimleri diplomasız, hastaları dolandırıcı! Genç diş hekimine sahte klinik şoku Türkiye ‘sahte doktor' Ayşe Özkiraz olayını konuşurken, İzmir’de yaşanan bir olay bu kadar da olmaz dedirtti. Hekimleri diplomasız, hastaları ise dolandırıcı çıkan klinikte, çiçeği burnunda diş hekimi kabusu yaşadı. Hem hastaların hem de genç diş hekiminin mağdur olduğu olayla ilgili açıklama yapan Avukat Mustafa Karakum, “Meslek odalarından mutlaka teyit edin” uyarısında bulundu.
6.01.2023 Yaşam
Kapora ve kimlik bilgisi tuzağı! 'Evde paketleme işi' yapmak isteyen herkesi kapsıyor
Kapora ve kimlik bilgisi tuzağı! 'Evde paketleme işi' yapmak isteyen herkesi kapsıyor 'İŞKUR evde paketleme işi', 'evde ek iş fırsatı' adı altında sosyal medyadan reklamlar yapılıyor ve gönderiler paylaşıyorlar. Karşı tarafa ek iş amacıyla para gönderen vatandaşlar da var, kimlik bilgilerini verenler de... Son aylarda şikayetler gittikçe artmaya başladı. Peki parasını geri alamayan ve kimlik bilgilerini paylaşan kişiler ne yapabilir? Burada çok önemli bir detay göz ardı ediliyor. İşte kritik bilgiler...
17.12.2022 Gündem
Tapu kayıtlarındaki kimlik bilgileri ile ilgili önemli detay! Dava açılamıyor
Tapu kayıtlarındaki kimlik bilgileri ile ilgili önemli detay! Dava açılamıyor Tapu kaydına yanlış yazılan kimlik bilgilerinin düzeltilmesine ilişkin Yargıtay kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Çok sayıda kişi bu konu nedeniyle mağduriyet yaşıyor. Nüfusa kaydedilmeden ölmüş ya da herhangi bir sebeple nüfusta kaydı bulunmayan kişilerin tapu kaydındaki kimlik bilgilerinin düzeltilmesi mümkün olmuyor. Karara ilişkin yapılan değerlendirmede önemli detaylar yer aldı. Bir kişinin nüfusta kaydı bulunmuyor ise o kişinin mirasçıları ya da tapu maliki, sahibi olduklarını iddia ettikleri bir gayrimenkul için ne yapmaları gerekir? Kimlik bilgisi nasıl değiştirilebilir? İşte detaylar…
26.09.2022 Gündem
İstanbul'da kılık değiştiren kadın terörist havalimanında yakalandı
İstanbul'da kılık değiştiren kadın terörist havalimanında yakalandı İstanbul Havalimanı'nda yapılan operasyonda, kırsaldan gelen bölücü terör örgütü PKK üyesi bir kadın terörist yakalandı. Örgüt kamplarında silahlı eğitim gördüğü belirlenen ve “terör örgütü üyesi olmak” suçundan güvenlik birimlerince arandığı belirlenen PKK mensubu kadın, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
6.09.2022 Gündem
Asker eğlencesinde gergin anlar! Bekçilere silah gösteren 2 uzman çavuş gözaltında
Asker eğlencesinde gergin anlar! Bekçilere silah gösteren 2 uzman çavuş gözaltında Kırıkkale'de, asker eğlencesinde bekçilere silah teşhirinde ve mukavemette bulunan 2'si uzman çavuş 5 kişi gözaltına alındı.Takviye gelen polis ekiplerinin biber gazı sıkarak kalabalığı dağıtması nedeniyle etkilenen bazı vatandaşlar da hastaneye kaldırıldı.
30.05.2022 Yaşam
Schengen vizesi nasıl alınır? Schengen vizesi alma adımları
Schengen vizesi nasıl alınır? Schengen vizesi alma adımları Lüksemburg'un Schengen kasabasında 1985 yılında yapılan sözleşme ile beraber, belli başlı bazı Avrupa ülkelerinin topraklarını kapsayan anlaşmaya Schengen denmektedir. Günümüzde 25 kadar ülke Schengen anlaşmasına dahil olarak bu vize üzerinden seyahat imkanı tanımaktadır.
16.02.2022 Yaşam
İkinci el cep telefonu ve tabletlerle ilgili flaş karar! 1 yıl şartı...
İkinci el cep telefonu ve tabletlerle ilgili flaş karar! 1 yıl şartı... İkinci el cep telefonu ve tabletlerle ilgili son dakika kararı! Zorunlu oldu. Resmen açıklandı. 1 yıl şartı getirildi. Yenileme işlemi yapılmadan ikinci el, kullanılmış cep telefonları ve tabletlerin, tüketicinin kolaylıkla görebileceği ve okuyabileceği şekilde, malın mevcut durumunu ve varsa yapılan işlemleri gösteren bilgilendirme etiketiyle satılması zorunlu olacak. Aynı zamanda elektronik kimlik bilgisi bulunan kullanılmış malların yenilenebilmesi için en az bir yıl öncesine ilişkin data, ses ya da kısa mesaj kullanım trafiğinin bulunması zorunlu olacak.
2.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Instagram kullanıcıları için güvenlik ipuçları
Instagram kullanıcıları için güvenlik ipuçları Kaspersky uzmanları, Instagram ayarlarının izin verdiği ölçüde hesap güvenliğini artırmak için kullanıcılara önerilerde bulundu.
31.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Trafik cezaları ile ilgili flaş açıklama! 2 bin 698 lira...
Trafik cezaları ile ilgili flaş açıklama! 2 bin 698 lira... Trafik cezasıyla ilgili dikkat çeken açıklama! Yüz binlerce kişi merak ediyordu. Kiralık araç ile ihlal edilen trafik kurallarının cezaların kim öder? Trafik cezalarıyla ilgili o soru cevabını buldu.
14.08.2021 Ekonomi
Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiriyor! Bu mesaj geliyor, 365 gün içinde...
Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiriyor! Bu mesaj geliyor, 365 gün içinde... Cep telefonu alan, kullanan herkesi yakından ilgilendiriyor. Telefonunuz kapanabilir. Böyle bir mesajla karşılaşabilirsiniz. Çok dikkat edilmesi gerekiyor. Yeni cep telefonu alan kişiler 'Telefonunuz 365 gün içinde kapatılacaktır' mesajıyla şok yaşıyor. Son dönemde şikayetler artmaya başladı. IMEI kopyalıyorlar. Kopyalama işi için süreci kolaylaştıran yazılımlar çıktı. IMEI kopyalamadaki en büyük artışın nedeni bu. Ayrıca IMEI numaralarına ulaşmak da kolaylaştı. Bu numaralar telefon kutularına yazılıyor. Kötü niyetli insanlar kolayca elde edebiliyor. Peki böyle bir durumda neler yapılabilir? İşte tüm bilgiler...
6.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Cep telefonları ile ilgili flaş düzenleme! 7 yıl şartı
Cep telefonları ile ilgili flaş düzenleme! 7 yıl şartı Cep telefonu kullanan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Yeni bir düzenleme geliyor. Uzun süre kullanılmayan cep telefonlarına "IMEI numarası" önlemi gelecek. Taslak düzenlemeye göre, 7 yıl süreyle kullanılmayan cep telefonlarının yeniden aktif edilebilmesi için kullanıcısından veya ithalatçısından başvuru istenecek. Düzenlemeyle, yabancı diplomatların cep telefonları da kayıt altına alınacak.
9.06.2021 Ekonomi
Cep telefonları ile ilgili flaş karar! Değişti, artık 365 gün...
Cep telefonları ile ilgili flaş karar! Değişti, artık 365 gün... Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendiriyor. Süre uzatıldı, önceden 120 gün olarak uygulanıyordu, 365 güne çıkarıldı. Yurt dışından yolcu beraberinde getirilen, mobil iletişim şebekesinden hizmet alan elektronik cihazların kayıt altına alınmaları için başvuru süresi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla 365 güne çıkarıldı.
20.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Pantolonunu indirip, sağlık çalışanlarına küfürler savurdu!
Pantolonunu indirip, sağlık çalışanlarına küfürler savurdu! Diyarbakır'da, 65 yaş üstü kişilere Covid-19 aşısı yapıldığı sırada Aile Sağlığı Merkezi'ne gelen kimliği belirsiz kişi, sağlık çalışanlarından önce pansuman malzemesi istedi ardından pansuman odasına girerek, pantolonunu indirdikten sonra kendisiyle ilgilenilmediği iddiasıyla küfretmeye başladı. Küfürlere maruz kalan hemşire Sermin Yokuş (31), "Pantolonu inik şekildeydi. Orada ağır hakaretler, küfürler etmeye başladı. 'Pansuman yaptırmak istiyorum. Bana pansuman yapılmadı, pansuman malzemesi verin' diye bağırmaya başladı. Daha sonra yüz yüze bir temasımız oldu. Bu defa bana ve aileme küfretmeye başladı. Karakola gidip, şikayetçi oldum" dedi.
18.02.2021 Gündem
Senegal Cumhurbaşkanı Sall karantinaya alındı
Senegal Cumhurbaşkanı Sall karantinaya alındı Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, yeni tip corona virüs (Covid-19) tespit edilen bir kişi ile temasa geçmesinin ardından tedbir amacıyla karantinaya alındı.
25.06.2020 Dünya
EÜ’den 'yüz tanıma' alanında önemli proje
EÜ’den 'yüz tanıma' alanında önemli proje Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sonia Amado ve ekibinin hazırladığı “Yüz Tanıma Becerisindeki Bireysel Farklılıkların Açıklanmasında Yüz İşleme Stratejilerinin Rolü” başlıklı proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
29.05.2020 Bilim ve Teknoloji
Ehliyetlerin değişim tarihi uzatıldı!
Ehliyetlerin değişim tarihi uzatıldı! Son dakika: 01 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenmiş olan eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme süresi 31 Aralık 2022’ye kadar uzatıldı.
22.01.2020 Ekonomi
Ehliyet yenileme son tarihi ne zaman? | Ehliyet yenileme ücreti
Ehliyet yenileme son tarihi ne zaman? | Ehliyet yenileme ücreti Ehliyet yenileme son tarihi ne zaman? Ehliyet yenileme son gün ne zaman? Ehliyet yenileme ücreti ne kadar soruları 2020 yılına günler kala vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Milyonlarca araç kullanıcısını etkileyen ehliyet yenileme sürecini sizler için derledik. İşte detaylar…
30.12.2019 Gündem
Ehliyet değiştirmek için gerekli belgeler | Yeni ehliyet ücreti
Ehliyet değiştirmek için gerekli belgeler | Yeni ehliyet ücreti 2020 yılına sayılı günler kala vatandaşlar, ehliyet değiştirme için gerekli olan belgeleri merak ediyor. Ehliyet yenilemesi son gün ne zaman? Ehliyet ne zaman gelir? Ehliyet değiştirme ücreti nedir? gibi sorulara yoğun bir şekilde yanıt aranıyor. Yeni çipli ehliyete geçmek son başvuru süresi ise 31 Aralık 2020'de doluyor. İşte Ehliyet yenileme hakkında merak edilenler…
25.12.2019 Gündem
2019 Arabuluculuk sınavı ne zaman? Arabuluculuk sınav girişi belgesi nasıl alınır?
2019 Arabuluculuk sınavı ne zaman? Arabuluculuk sınav girişi belgesi nasıl alınır? Arabuluculuk sınavı başvuruları tamamlandı, şimdi adaylar sınav heyecanı yaşıyor. Adalet Bakanlığı tarafından açılan 5 bin ara bulucu alımı için Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi sınav yapılacak. Peki, 2019 Arabuluculuk sınavı ne zaman? Arabuluculuk sınav girişi belgesi çıktı mı?
22.11.2019 Eğitim
Yasa dışı olarak 100 liraya kayıt ediyorlar!
Yasa dışı olarak 100 liraya kayıt ediyorlar! Akıllı telefon fiyatlarının yüksek olması ve yurt dışından yolcu beraberinde getirilen telefonun kaydetme ücretinin 1500 liraya çıkması nedeniyle telefon teknik servisleri yasa dışı yöntemler bulmaya başladı.
22.07.2019 Bilim ve Teknoloji
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Süre uzatımı, yapılandırma, yeni prim...
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Süre uzatımı, yapılandırma, yeni prim... Hem vatandaşı hem iş dünyasını ilgilendiren Torba Yasa, Meclis’ten geçti. Varlık Barışı 6 ay daha uzatıldı, zordaki firmalara yapılandırma geldi. Yurt dışı çıkış harcı 50 TL'ye çıkarıldı. Klonlanan telefonlar 4 ay içinde kapanacak, gurbetçiye yeni prim oranı uygulanacak.
19.07.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kimlik Bilgisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kimlik bilgisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.