Kilo Sorunu

Kilo Sorunu

Son dakika kilo sorunu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kilo sorunu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kilo sorunu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kilo Sorunu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kilo sorunu gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.006 kilo sorunu haberi bulunmuştur. Tüm kilo sorunu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Limon Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...limon Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Limon Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...limon Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Kilo kaybı için limon suyu, kilo vermek için yaygın olarak kullanılan bir içecektir. Aynı zamanda kilo sorunu yaşayanlar için de muazzam sonuçlar verir. Limonun bir narenciye meyvesi olmasından dolayı C Vitamini bakımından yüksektir.
18.12.2023 Sağlık
Buse Terim zayıflama sırrını açıkladı! Takipçilerine de kilo verdiriyor
Buse Terim zayıflama sırrını açıkladı! Takipçilerine de kilo verdiriyor Fatih Terim'in kızı Buse Terim'in, uzun yıllardır fazla kilolarıyla başı dertteydi! İlk zamanlar yanlış uyguladığı beslenme programlarıyla istediği sonuca ulaşamayan Buse Terim, birkaç yıl önce 25 kiloya veda ederek fit bir görüntüye kavuşmuştu. Buse Terim, kilo sorunu yaşayan gençlere tavsiye verdi. İşte değişimi ile dudak uçuklatan Buse Terim'in zayıflama sırrı...
24.09.2023 Magazin
Mandalina Kaç Kalori? Mandalina Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Mandalina Kaç Kalori? Mandalina Besin Değerleri Ve Kalorisi... Mandalina kış aylarında hastalıklardan koruyan meyvedir. Turuncu rengi ve ince kabuklu yapısıyla beraber kolay tüketilir. Mandalinayı bol bol tüketmek, sağlık açısından oldukça faydalıdır. C vitamini deposu olmasıyla kanserli hücreleri öldürücü etkisine sahiptir. 
6.07.2023 Sağlık
Tere Otu Nedir? Tere Otu Faydaları Nelerdir?
Tere Otu Nedir? Tere Otu Faydaları Nelerdir? Hurf ya da habbürreşad isimleriyle de bilinen tere otunun birçok faydası vardır. Keskin bir aroması olan tere otunun yaprakları ve tohumları tüketime uygundur. 
20.06.2023 Sağlık
Açlık Otu Nedir? Açlık Otu Faydaları Nelerdir?
Açlık Otu Nedir? Açlık Otu Faydaları Nelerdir? Açlık otu günümüzde farklı tedaviler için kullanılan otlardan biridir. Müshil olarak da bilinen açlık otu genellikle hazımsızlık ve sindirim problemlerine karşı fayda sağlamaktadır. Günümüzde en şifalı bitkiler arasında yer almaktadır. İlaç yapımında da sıkça kullanılmaktadır. Açlık otu hazımsızlık ve şişkinlik problemlerini tamamen ortadan kaldırmaktadır. Aynı zamanda obezite rahatsızlıkları ve kilo sorunu yaşayan kişiler için kilo verdirici özelliği de bulunmaktadır. Pakistan başta olmak üzere Hindistan ve Çin gibi ülkelerde yetişerek ülkemize gelen ot çeşitlerinden biridir.
15.06.2023 Sağlık
Uzmanından baharda kilo sorununa karşı enginar, tere ve brokoli önerisi
Uzmanından baharda kilo sorununa karşı enginar, tere ve brokoli önerisi Bahar aylarında sağlıklı beslenme önerilerinde bulunan Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Bahar ile gelen olumsuz değişikliklerden sağlıklı ve doğru beslenerek korunmak mümkündür. Bahar aylarında kilo sorunu yaşamamak için taze sebzelerle beslenmeye ağırlık verilmelidir. Enginar, tere, brokoli, lahana ve kereviz taze bezelye, dereotu, sakız bakla, marul, maydanoz, taze soğan, roka, taze sarımsak, biberiye, madımak, nane, semizotu, pancar, kuşkonmaz, şalgam ve havuç, kurubaklagiller gibi antioksidan içeriği yüksek taze sebze ve yeşillikler tüketilebilir” dedi.
28.04.2023 Sağlık
Ramazanda kilo almak istemeyenlere 'sahura kalkın' uyarısı!
Ramazanda kilo almak istemeyenlere 'sahura kalkın' uyarısı! Ramazan ayında gün boyu aç kalmanın ardından yoğun şekilde yemek yenilmesi sebebiyle kilo alma sorunu yaşayan bir çok kişi, 'bu konuda nasıl önlem alınabilir?' sorusunu sormaktadır. Ramazan ayında oruç tutarken kilo almak istemeyenler için Diyetisyen Gültaç Dayı Çamır, önemli bir uyarıda bulunarak; “Sahura kalkmamak sağlıksız bir durum ayrıca kilo almayı önlemenin yolu da yine sahura kalkmaktan geçer” dedi.
2.04.2023 Sağlık
Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, fazla kilolarından Türkiye'de kurtuldu
Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, fazla kilolarından Türkiye'de kurtuldu  Sosyal medya hesaplarından paylaştığı fotoğraflarda fazla kilolarından kurtulduğunu gözler önüne seren Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani'nin Türkiye’ye gelerek Antalya’da tüp mide ameliyatı olduğu ortaya çıktı.
7.05.2022 Dünya
Diyabet kontrol altına alınabilir! Uzmanından diyabet hastaları için 11 öneri!
Diyabet kontrol altına alınabilir! Uzmanından diyabet hastaları için 11 öneri! Çağın salgını olarak görülen diyabet, her geçen gün artıyor. Ülkemizdeki insanların yaklaşık üçte birinin ise durumlarından haberdar olmadığını belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Dr. Erdem Türemen, “Diyabet hastalığı iyi bir takip ve hasta uyumuyla kontrol altına alınabilir. Özellikle çeşitli organlarda yarattığı tahribatlarla istenmeyen sonuçlara kadar ilerleyebilen diyabet, bilinçli hareket edilip tedaviye uyum sağlanması durumunda hastaların yaşam kalitesini düşürmeden günlük hayatın devam edebilmesine olanak sağlıyor” açıklamasında bulundu.
22.03.2022 Sağlık
Ramazan'da mide bulantısı nasıl geçer? Neden olur? Mide bulantısını geçirmek için yapılması gerekenler
Ramazan'da mide bulantısı nasıl geçer? Neden olur? Mide bulantısını geçirmek için yapılması gerekenler Ramazan ayı içerisinde beslenme ve uyku düzeninin değişmesi ile birlikte birçok sağlık sorunu da ortaya çıkabiliyor. Bu sorunların başında ise baş ağrısı, baş dönmesi ve mide bulantısı gibi şikayetler geliyor. Hazımsızlık, aşırı yeme, dengesiz beslenme gibi birçok farklı neden mide bulantısının ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Peki, Ramazan'da mide bulantısı nasıl geçeri, neden olur? Mide bulantısını geçirmek için yapılması gerekenler nelerdir?
1.04.2022 Ramazan
Ekmek ile ilgili flaş gelişme! Yüzde 110 arttı
Ekmek ile ilgili flaş gelişme! Yüzde 110 arttı Ekmek ile ilgili flaş detay. Ekmek, binlerce yıldır insanoğlunun en temel besinleri arasında. Ancak Türk halkını dünyadaki ülkeler arasında zirveye taşıyan ekmek tüketimi üzerindeki tartışmaların ardı arkası kesilmiyor. Buna son olarak 30 gün ekmek yememenin yararlı olduğu iddiası da eklendi. Uzmanlar ise Türkiye'de son 50 yılda ekmek tüketiminin yüzde 55 azalmasına rağmen obezitenin yüzde 110 arttığını söylüyor.
7.02.2022 Gündem
Ketojenik diyet nedir, nasıl yapılır? İşte ketojenik diyet listesi
Ketojenik diyet nedir, nasıl yapılır? İşte ketojenik diyet listesi Fit ve sağlıklı bir görünüm, herkes için oldukça önemlidir. Hastalıklardan korunmak adına beslenme düzenine çok dikkat edilmelidir. Bilhassa kilo sorunu olan bireyler, ideal diyetler ile beraber hızlı bir biçimde kilo verebilirler. Keto diyeti son zamanlarda çok sık tercih edilmektedir. Peki ketojenik diyet nedir, nasıl yapılır? Ketojenik diyet listesi hakkında bilgiler nedir detayları ile derledik.
21.01.2022 Sağlık
Cinsel performans düşüyor! Büyük tehlike
Cinsel performans düşüyor! Büyük tehlike Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, orta yaştaki erkeklerde performans kaybı, cinsel istekte azalma, prostat büyümesi, motivasyon düşüklüğü gibi problemlerin olabileceğini söyleyerek, “Kişiler bu sorunları sadece kendilerinin yaşadığını düşünüp, uzmana başvurmuyor. Ama hepsinin tedavisi var, mutlaka bir doktora gidin” dedi.
16.09.2021 Sağlık
Kilo vermede etkisi inanılmaz! Kilo sorununa fasulye mucizesi!
Kilo vermede etkisi inanılmaz! Kilo sorununa fasulye mucizesi! Alınan kalori ile harcanan kalori arasındaki dengenin bozulmasıyla oluşan fazla kilolar bir de menopoz gibi hormon yetersizlikleri, insülin fazlalığı ve kortizol fazlalığı gibi sağlık sorunları ile birleşince kilo vermek daha da imkansız hale geliyor. Peki, Neden kilo alıyoruz? Nasıl kilo verebiliriz? Sağlıklı beslenmede baklagiller neden önemli? Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çağatay kilo vermek için basit adımları anlattı.
6.07.2021 Sağlık
Ameliyatsız tüp mide işlemi! 9 ayda kilonun...
Ameliyatsız tüp mide işlemi! 9 ayda kilonun... Tüp mide ameliyatlarını riskli bulan, kilosunun yüzde 25’i kadar fazlalığı olan kişiler için yeni bir tedavi yönteminin Türkiye’de uygulanmaya başlandığını söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Halil Alış, “Ağızdan girilen bir endoskopla, karından herhangi bir kesi yapılmadan, mideye içeriden dikiş atıyoruz. Yöntem 2015 yılında ülkemize gelmişti ama tedavide etkili olduğu geçen yıl kanıtlandı. Ameliyatsız tüp mide işleminde hasta 6 ile 9 ay içerisinde kilosunun yüzde 25’ini veriyor” dedi.
5.06.2021 Sağlık
İstanbul'un üç ilçesi için büyük tehlike!
İstanbul'un üç ilçesi için büyük tehlike! Dünya Sağlık Örgütü’nün trafik gürültüsü ve kalp sağlığı ilişkisi hakkında yeni bir raporu olduğunu aktaran Kardiyolog Prof. Dr. Ali Metin Esen, "Dünya Sağlık Örgütü’nün epidemiyolojik çalışma sonuçlarını değerlendirdiği komisyon raporu, her türlü trafik gürültüsünün kalp hastalığı riski ile güçlü bir ilişkisi olduğunu ortaya koyuyor. Trafikte meydana gelen tüm gürültü kaynakları 50 desibelden itibaren her 10 desibelde bir kalp damar hastalığı riskini yüzde 8 ila 10 oranında artırıyor" dedi.
5.04.2021 Gündem
Kilo sorunu olanlar dikkat! Kilo arttıkça virüsle...
Kilo sorunu olanlar dikkat! Kilo arttıkça virüsle... Obez kişilerde koronavirüsün ağır seyrettiğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Uzun, “Bu kişilerin hastaneye yatışları, hastanede kalış süreleri, yoğun bakıma kaldırılma olasılıkları daha fazla" dedi. Kilo varlığının enfeksiyonlar açısından riskli bir durum olduğunu anlatan Dr. Öğr. Üyesi Uzun, bu kişilere uygulanan ilaçların dozlarını belirlemekte de bazı sıkıntılar yaşanabildiğini ifade etti.
12.03.2021 Sağlık
Koronavirüse karşı bağışıklığı güçlendirecek kür önerileri
Koronavirüse karşı bağışıklığı güçlendirecek kür önerileri Koronavirüs tehlikesine karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Haluk Saçaklı, “Koronavirüse karşı savaşacak olan birtakım askerlerimizi son teknolojik silahlarla donatmak zorundayız” dedi.
29.12.2020 Sağlık
Mide botoksu ile kilo vermek artık mümkün
Mide botoksu ile kilo vermek artık mümkün Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Kamil Gülpınar, mide botoksu fazla kilo sorunu olan kişilerin ameliyatsız teknikler ile hızlı kilo vermesini sağlayan bir obezite tedavi tekniğidir.
17.08.2020 Sağlık
Pandemi sürecinde alınan kilolar tüp bebek sürecini olumsuz etkiler mi?
Pandemi sürecinde alınan kilolar tüp bebek sürecini olumsuz etkiler mi? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, pandemi sürecinde alınan kiloların tüp bebek tedavisinin başarıyla sonuçlanmasını olumsuz yönde etkileyebileceğini belirtti.
24.06.2020 Sağlık
Annenin gebe kaldığındaki kilosu çocukta obezite riskini artırıyor
Annenin gebe kaldığındaki kilosu çocukta obezite riskini artırıyor Yeni yayınlanan bir araştırmada, çocuklarda iştah fazlalığı ve obezite sıklığındaki artışa yol açan risk faktörlerinin daha doğmadan önce başladığını bir kez daha ortaya koyduğunu dile getiren Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Doç. Dr. Doç. Dr. Belma Haliloğlu, anne ne kadar fazla kilo ile gebe kalırsa bebeklerinin gelecekte obez olma ihtimalinin o kadar arttığını söyledi. Doç. Dr.Haliloğlu, yine son dönemlerdeki yayınların gebelikteki gereksiz antibiyotik kullanımının da çocuktaki obezite riskini artırdığını belirtti.
18.06.2020 Sağlık
Ramazan’da doğru beslenme rehberi! Ramazanda kilo vermek mümkün mü?
Ramazan’da doğru beslenme rehberi! Ramazanda kilo vermek mümkün mü? Ramazan ayı corona virüs nedeniyle evlerde geçiyor. Oruçta uzun açlık süresi ve salgın nedeniyle hareketsizlik de pek çok kişiyi kilo sorunu ile karşı karşıya getiriyor. Ramazanda doğru beslenme tatikleri uygulayarak hem sağlıklı hem de kilo almadan bu süreci geçirilebilirsiniz. Peki, Ramazanda kilo vermek mümkün mü? İftarda nelere dikkat edilmeli? Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Çengel, Ramazan’da detoks yaparak zayıf kalmak isteyenler için doğru beslenmenin püf noktalarını anlattı.
8.05.2020 Arşiv
Fars kedisinin özellikleri nelerdir? Bakımı ve beslemesi nasıl yapılır?
Fars kedisinin özellikleri nelerdir? Bakımı ve beslemesi nasıl yapılır? Kökenleri nedeniyle Fars kedisi olarak adlandırılan bu cinsin ilk türleri, şu an İran'dan gelen baharat karavanlarında görülmüştür. Oynamayı son derece seven Fars kedilerinin sabrı ve sosyal doğası, çocukları ve diğer evcil hayvanları olan aileler için ideal bir seçenektir.
16.02.2022 Yaşam
Harika bir cilt için tüketilmesi gereken 7 besin
Harika bir cilt için tüketilmesi gereken 7 besin Pürüzsüz bir cilt herkesin hayalidir. Sağlıklı aynı zamanda güzel bir cilt için bazı besinler büyük önem taşıyor. Pürüzsüz bir cilt için tüketmeniz gerekenleri Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek açıkladı.
14.11.2019 Sağlık
Ergenlikte obezite riskine işaret eden 3 faktör
Ergenlikte obezite riskine işaret eden 3 faktör Son zamanlarda sıklıkla rastlanan hastalıklardan biri olan ergenlikte aşırı kilo alma sorununa neden olan faktörler yapılan araştırmalar sonucu belli oldu. Faktörler arasında çocuğun ve annenin vücut kitle indeksleri ile annenin eğitim düzeyi yer alıyor.
11.11.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kilo Sorunu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kilo sorunu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.