Kıdem

Kıdem

Son dakika kıdem haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kıdem ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kıdem haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kıdem

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kıdem gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.785 kıdem haberi bulunmuştur. Tüm kıdem haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çalışana tazminat hakkı doğuyor! Yazılı dilekçe şart, iki ay süresi var
Çalışana tazminat hakkı doğuyor! Yazılı dilekçe şart, iki ay süresi var Yargıtay tazminat hakkı ile ilgili önemli bir karara imza attı. Aynı işyerinde bir yıl ve daha uzun süre çalışanlar, işten çıkartıldıklarında kıdem tazminatı almaya hak kazanıyor. Ancak bazı durumlarda çalışan kendi isteği ile işten ayrılsa da tazminat alabiliyor. Kadınlar evlilik, erkek çalışanlar ise askerlik nedeniyle işten ayrıldığında tazminat alabiliyor. Yargıtay'ın askerlik nedeniyle tazminat konusunda verdiği bir karar ise dikkat çekti.
16.04.2024 Çalışma Hayatı
Çalışanlar dikkat! Emeklilik süresini uzatıyor, İşsizlik maaşı ve kıdem tazminatını etkiliyor
Çalışanlar dikkat! Emeklilik süresini uzatıyor, İşsizlik maaşı ve kıdem tazminatını etkiliyor Çalışma hayatına başlayan herkes bir süre çalıştıktan sonra emekli olmanın yolarını arıyor. Ancak bazı durumlarda emeklilik süresi uzayabiliyor. Hayatının belli bir döneminde kayıt dışı olarak çalışanlar, çalıştıkları süre kadar geç emekli oluyor. Sigortasız olarak çalışmak sadece emeklilik tarihinin uzamasına neden olmuyor aynı zamanda çalışanın pek çok hak kaybı yaşamasına da sebebiyet veriyor. Sigortasız çalışan kişi iş kazası geçirmesi durumunda ya da meslek hastalığına yakalanması halinde yasal haklara sahip olamıyor. Öte yandan işten çıkarılması durumunda tazminat talep edemeyen sigortasız çalışanlar işsizlik maaşına da başvuruda bulunamıyor.
15.03.2024 Çalışma Hayatı
Kıdem tazminatıyla ilgili kritik detay! Boşta kalınan süre tazminata ekleniyor
Kıdem tazminatıyla ilgili kritik detay! Boşta kalınan süre tazminata ekleniyor Çalışma hayatının en önemli konularından biri olan kıdem tazminatı, çalışanlar için büyük önem taşımaktadır. Çalışanların hak ettikleri tazminata kavuşabilmeleri için yerine getirmeleri gereken iki temel şart bulunuyor. Öte yandan Mali Müşavir Onat Benlioğlu kıdem tazminatıyla ilgili bilinmeyen süre detayını açıkladı.
5.03.2024 Çalışma Hayatı
Emeklilik sistemi değişiyor! Tamamlayıcı emeklilik geliyor, tazminat detayı belli oldu
Emeklilik sistemi değişiyor! Tamamlayıcı emeklilik geliyor, tazminat detayı belli oldu Emeklilik sistemi tamamen değişiyor. Tamamlayıcı emeklilik sistemi geliyor. Tamamlayıcı emeklilik ne zaman başlayacak, kimleri kapsayacak, tüm çalışanlar sisteme dahil edilecek mi, kıdem tazminatını etkileyecek mi? İşte merak edilen soruların yanıtları...
4.03.2024 Çalışma Hayatı
İş yerinde geçen süreye göre alınabilecek tazminat belli oldu! İşte cebe girecek para
İş yerinde geçen süreye göre alınabilecek tazminat belli oldu! İşte cebe girecek para 1 Ocak itibarıyla milyonlarca çalışanın ve emeklinin alacağı ücretlerde önemli artışlar oldu. Bu artışlar aynı zamanda çalışanın sigortası niteliğindeki kıdem tazminatını da yukarı çekti. En düşük kıdem net 19 bin 850 liraya, en yüksek kıdem ise 34 bin 792 liraya çıktı.
22.02.2024 Ekonomi
Kıdem tazminatı tavanı arttı! İşten ayrılmak isteyenlere yaz uyarısı
Kıdem tazminatı tavanı arttı! İşten ayrılmak isteyenlere yaz uyarısı Kıdem tazminatı, çalışma hayatının en önemli konularından biridir ve işçiler için işten ayrıldıktan sonra ekonomik bir güvence sağlar. Bu hak, işsizlik dönemlerinde veya emeklilik gibi hayatın dönüm noktalarında mali destek sunar. İşverenler için ise, işgücü maliyetlerinin bir parçasıdır. Bu sebeple işverenler ile işçiler arasında kıdem tazminatı konusunda farklı perspektifler söz konusudur. Her yılın başında ve temmuz ayında kıdem tazminatı tavanının artışı, bu konudaki teknik detaylardan biridir. Dolayısıyla, evlilik, askerlik veya belirli bir sigortalılık süresi ve prim gün sayısına ulaşarak işten ayrılmayı planlayan çalışanlar için ocak veya temmuz aylarını beklemek avantajlı olabilir.
12.02.2024 Ekonomi
Kıdem tazminatı ödense de geri alınıyor! Tespit edilmesi yeterli, çalışanlara kritik uyarı
Kıdem tazminatı ödense de geri alınıyor! Tespit edilmesi yeterli, çalışanlara kritik uyarı Kadın işçi bir işverene bağlı olarak çalışırken evlenmesi üzerine evlilik tazminatı hakkından yararlanabiliyor. İşten çıkacak çalışanlara, iş sözleşmesini kendi isteğiyle sona erdirse de kıdem tazminatı ödemesi yapılıyor. İşten ayrılması için hak düşürücü süre bulunmasının yanı sıra bir şirkette belirli bir süre çalışmış olması da gerekiyor. Fesih anı itibarıyla doğmuş hakedişler, işten ayrıldıktan sonra başka işe başlama, ihbar süresi, işsizlik maaşı gibi konular özellikle araştırılanlar arasında. İşte evlilik tazminatı ile ilgili önemli detaylar…
5.02.2024 Çalışma Hayatı
EYT'den emekli olarak çalışanlara ikinci tazminat yolu!
EYT'den emekli olarak çalışanlara ikinci tazminat yolu! Çalışan milyonlarca EYT emeklilerine ikinci tazmainat yolu. Emeklilikte ikramiye, işsizlikte güvence olan kıdem tazminatı bütün çalışanları doğrudan ilgilendiriyor. EYT düzenlemesiyle emekli olan 2 milyon çalışanın yaklaşık yarısı çalışmaya devam ediyor. Emeklilik sonrası kıdem tazminatını almadan çalışmaya devam edenlerin ücret, yıllık izin, yan hakları aynı şekilde devam eder.
31.01.2024 Çalışma Hayatı
Çalışan milyonlara kritik uyarı! Bu ayrıntıyı kaçıranlar tazminatsız kovuluyor
Çalışan milyonlara kritik uyarı! Bu ayrıntıyı kaçıranlar tazminatsız kovuluyor Yargıtay milyonlarca çalışanı ilgilendiren bir karara imza attı. Buna göre iş sözleşmesinde cumartesi gününün tatil kabul edilmediği bir madde varsa ve çalışan cumartesi günü işe gelmiyorsa bu durumda işveren çalışanı kıdem ve ihbar tazminatsız olarak kovabiliyor. Karar hakkında önemli açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan haklı fesihte kıdem ve ihbar tazminatı konusunda bilinmeyen detayları aktardı.
29.01.2024 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın planını manşetten duyurdular: F-16'lar Türkiye'ye geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın planını manşetten duyurdular: F-16'lar Türkiye'ye geliyor TBMM'nin İsveç’in NATO’ya katılımına onay vermesi dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı. Dünyanın dört bir yanından pek çok haber kuruluşu bu gelişmeyi manşetlerinden okurlarına duyurdu. İsveç, sürecin tamamlanması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası için geri sayıma geçerken Yunan Kathimerini gazetesi Erdoğan'ın bu süreçte izleyeceği yolu yazdı.
24.01.2024 Gündem
EYT, emeklilik başvurusu ve kıdem tazminatı ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren kritik açıklama
EYT, emeklilik başvurusu ve kıdem tazminatı ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren kritik açıklama Aynı işyerinde bir yıl ve daha uzun süre çalışanlar, işten çıkartıldıklarında kıdem tazminatı almaya hak kazanıyor. Özellikle uzun yıllar iş hayatında olanlar ne zaman emekli olacağını merak ediyor ve erken emekli olmanın yollarını arıyor. İş değiştirmek isteyenler ise ne kadar kıdem tazminatı alacağını araştırıyor. İşte çalışanların en çok merak ettiği konuların detayları...
24.01.2024 Çalışma Hayatı
Taksilerde yeni zam! Yevmiyeler yüzde 20 arttı
Taksilerde yeni zam! Yevmiyeler yüzde 20 arttı Ticari taksilerin taksimetre tarifelerine yüzde 28,09 oranında zam yapılmasının ardından taksilerde şoför olarak çalışanların plaka sahibi ya da galericilere ödeyeceği ücret belli oldu. Bir günde 4790 lira kazanamayan şoför evine eli boş gidiyor. Neredeyse hiçbir sosyal hakkı olmayan şoförler haftada 126 saat çalışıp plaka sahibine para yetiştirmeye çabalıyor.
23.01.2024 Ekonomi
Çalışan herkesi ilgilendiriyor! 35 bin 59 liraya yükseldi, peşin ödeniyor
Çalışan herkesi ilgilendiriyor! 35 bin 59 liraya yükseldi, peşin ödeniyor Yeni yılda çalışanların kıdem tazminatı tavanı yüzde 49.26 artarak, 35 bin 59 liraya yükseldi. İş Kanunu’nda taksitle ödeneceğine yönelik bir hüküm yoktur. Ancak işveren tazminatı taksitle ödemek ister, çalışan da bunu kabul ederse taksitle ödenebilir. Kaç taksitle ödeneceği de yine kanunda yer almıyor. İşveren ile çalışan aralarında taksit sayısında anlaşabilir. Çalışan, taksitle ödenmesini kabul etmezse, işveren peşin ödemek zorunda. Eğer işçi, taksitle ödenmesi konusunda anlaşır ve anlaşmayı da imzalarsa, faiz talebinden de vazgeçmiş sayılır. Peki kıdem tazminatına kimler hak kazanır, ödemeler nasıl hesaplanır?
10.01.2024 Çalışma Hayatı
Memura seyyanen zam müjdesi! 12 bin 147 lira oldu
Memura seyyanen zam müjdesi! 12 bin 147 lira oldu Memura seyyanen zam müjdesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Temmuz ayında yapılan seyyanen zam tutarı brüt 8 bin 139 lira olup bu tutardan 62 lira damga vergisi kesilerek 8 bin 77 lira ödeme yapılıyor. Ocak ayı itibariyle seyyanen zam tutarı brüt 12 bin 147 lira olurken bundan 92 lira damga vergisi kesilecek. Net olarak 12 bin 55 lira ödenecek. Memurlar emekli oluncaya kadar her 6 ayda bir artırılan seyyanen zammı almaya devam edecek. Bu ilave ödeme emekli aylıklarına yansımayacak.
5.01.2024 Memur
Köyde komşularını ahırda yakaladılar! Gizlice girince böyle görüntüledi
Köyde komşularını ahırda yakaladılar! Gizlice girince böyle görüntüledi Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde, Şeref Karabulut'un (60) ağılına giren komşusu Ercan C.'nin koyunlara şiddet uygulayıp, değnekle işkence yaptığı belirlendi. O anlar güvenlik kamerasına yansırken, Karabulut'un eşi Zeynep Karabulut da görüntüleri izlediğinde şoke olduğunu belirterek, 'Böyle bir olay ne insana, ne hayvana hiçbir canlıya yapılmaz. Bizim de can güvenliğimiz yok.' dedi. Ercan C. ise, "Hayvanlarım zehirlendi. Bundan Şeref Karabulut'u sorumlu tuttuğum için böyle bir şey yaptım" sözleri ile kendisini savundu.
3.01.2024 Gündem
Zam geldi! Kuruşu kuruşuna hesaplandı, işte yeni 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı ve engelli maaşı tutarları
Zam geldi! Kuruşu kuruşuna hesaplandı, işte yeni 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı ve engelli maaşı tutarları Milyonlar merakla bekliyordu. Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. Açıklanan verinin ardından memur ve emekli maaş zam oranı netlik kazandı. Memur maaşlarına gelen zamla birlikte birçok maaş ve ücrette değişiklik yaşandı. Engelli aylığı, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik, evde bakım yardımı da bu değişikliklerden etkilendi.
3.01.2024 Ekonomi
Avukat maaşı 2024: Yeni zamlı avukat maaşı Ocak'ta ne kadar oldu? Yüzde kaç zam geldi? 2024 avukat maaşı hesaplama
Avukat maaşı 2024: Yeni zamlı avukat maaşı Ocak'ta ne kadar oldu? Yüzde kaç zam geldi? 2024 avukat maaşı hesaplama Ocak ayı zammıyla birlikte Avukat maaşı da netlik kazanacak. 3 Ocak 2024 Çarşamba günü TÜİK tarfından açıklanacak enflasyon rakamlarıyla birlikte birçok meslekte maaşlar belli olacak. Bu nedenle Ocak zammı Avukat maaşı ne kadar oldu? sorusu da araştırılmaya başlandı. Adliyelerde, hukuk bürolarında görevini icra eden binlerce avukat maaş hesaplamasına başladı. Aralık ayı enflasyonuna ek olarak refah payı da eklenecek ve yeni zam oranı belirlenmiş olacak. Peki 1/4 avukat maaşı ne kadar oldu? 2024 avukat maaşı hesaplama
3.01.2024 Ekonomi
7500 emekli maaşı ne kadar oldu? 2024 en düşük emekli maaşı ne kadar, SGK Bağkur emekli maaşına ne kadar zam yapıldı?
7500 emekli maaşı ne kadar oldu? 2024 en düşük emekli maaşı ne kadar, SGK Bağkur emekli maaşına ne kadar zam yapıldı? SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin de 6 aylık zam oranı belli oluyor. Memurlara yapılacak artış, memur maaş katsayılarında bir artışa neden olduğu için, yaşlılık aylığı, engellilik aylığı, evde bakım aylığı ve desteği alanların ödemelerinde de artış olacak. Memur maaş zammıyla birlikte kıdem tazminatı tavanı da değişecek. En düşük memur maaşının 33 bin liraya çıkması bekleniyor. Peki, 7500 emekli maaşı ne kadar oldu? 2024 en düşük emekli maaşı ne kadar, emekli maaşına ne kadar zam yapıldı?
3.01.2024 Emekli
Kıdem tazminatı tavanı 2024 ne kadar oldu? Yeni kıdem tazminatı tavan ücreti neye göre belirlenir, nasıl hesaplanır, 2024 kıdem tazminatı tavanı belli oldu mu?
Kıdem tazminatı tavanı 2024 ne kadar oldu? Yeni kıdem tazminatı tavan ücreti neye göre belirlenir, nasıl hesaplanır, 2024 kıdem tazminatı tavanı belli oldu mu? SGK emekli maaşı zammı ve memur maaş artışları 3 Ocak'ta açıklanacak. Emekli ve memur maaşına yapılacak Ocak zammı ile birlikte kıdem tazminatı tavanı da belli olacak. Peki, 2024 kıdem tazminatı tavan ücreti ne kadar oldu? Kıdem tazminatı tavan ücreti neye göre belirlenir, nasıl hesaplanır? Kıdem tazminatı tavanı ne zaman açıklanacak?
3.01.2024 Çalışma Hayatı
Hepsi değişecek, kuruşu kuruşuna hesaplandı! Kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik ücreti, yaşlılık maaşı, engelli aylığı…
Hepsi değişecek, kuruşu kuruşuna hesaplandı! Kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik ücreti, yaşlılık maaşı, engelli aylığı… Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur ve emekliler için yapılacak zammın yanı sıra bedelli askerlik, kıdem tazminatı tavanı, 65 yaş aylığı ve engelli aylıklarında da artış yaşanacak. Bedelli askerlik ücreti, kıdem tazminatı tavanı, engelli aylığı ve 65 yaş aylıkları Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2024'ün ilk yarısında geçerli olacak memur maaş katsayısı üzerinden değerlendirildiğinden yeni katsayı, söz konusu ödemelerde de artış yaşanmasına neden olacak.
3.01.2024 Ekonomi
Memur zaamıyla birlikte ödemeler ve maaşlar da artıyor! Yeni yılda bedelli askerlik ücreti değişiyor
Memur zaamıyla birlikte ödemeler ve maaşlar da artıyor! Yeni yılda bedelli askerlik ücreti değişiyor Emeklilerin ve memurların gözü kulağı yeni yılda alacakları maaş zammında olacak. Ayrıca memur maaşlarına göre pek çok ödeme ve ücrette de artışlar yapılacak. Kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik ücreti, 65 yaş aylığı ve engelli aylıkları da değişecek. İşte detaylar...
5 ödemeye birden zam! GSS prim hesabı değişti, maaşın yüzde 60'ı kadar olacak
5 ödemeye birden zam! GSS prim hesabı değişti, maaşın yüzde 60'ı kadar olacak Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammıyla beraber 1 Ocak itibarıyla ödeme kalemlerinde de büyük değişim yaşanacak. Yüzde 49.11 artışla 17 bin 2 lira olan asgari ücret brüt 20 bin 2 liraya çıkıyor. İşverene maliyeti de 23 bin 502 TL oldu. Zamla birlikte kıdem tazminatı da arttı. Kıdem tazminatı tabanı brüt asgari ücret üzerinden hesaplanıyor. Çalışanlar her yıl için bir brüt asgari ücret tutarında tazminat alıyor. Asgari ücretli bir çalışanın yıllık kıdem tazminatı tutarı 20 bin 2 lira olacak. Böylece asgari ücret üzerinden çalışanların 25 yıl için alacağı kıdem tazminatı 335 bin 325 liradan 500 bin 50 liraya çıkacak. Öte yandan asgari ücret 10 kadar geliri artırırken 5 ödemeyi de yükseltiyor. İşte yeni asgari ücretle birlikte değişecek bazı kalemler...
30.12.2023 Çalışma Hayatı
Asgari ücretliye zam sonrası bir müjde daha! 20 bin lira oldu
Asgari ücretliye zam sonrası bir müjde daha! 20 bin lira oldu Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammıyla beraber 1 Ocak itibarıyla ödeme kalemlerinde de büyük değişim yaşanacak. Yüzde 49.11 artışla 17 bin 2 lira olan asgari ücret brüt 20 bin 2 liraya çıkıyor. İşverene maliyeti de 23 bin 502 TL oldu. Zamla birlikte kıdem tazminatı da arttı. Kıdem tazminatı tabanı brüt asgari ücret üzerinden hesaplanıyor. Çalışanlar her yıl için bir brüt asgari ücret tutarında tazminat alıyor. Asgari ücretli bir çalışanın yıllık kıdem tazminatı tutarı 20 bin 2 lira olacak. Böylece asgari ücret üzerinden çalışanların 25 yıl için alacağı kıdem tazminatı 335 bin 325 liradan 500 bin 50 liraya çıkacak. Çalışanlar her yıl için bir brüt asgari ücret tutarında tazminat alıyor. Asgari ücretli bir çalışanın yıllık kıdem tazminatı tutarı 20 bin 2 lira olacak. Böylece asgari ücret üzerinden çalışanların 25 yıl için alacağı kıdem tazminatı 335 bin 325 liradan 500 bin 50 liraya çıkacak.
29.12.2023 Çalışma Hayatı
Asgari ücret zammı tüm ödemeleri artırdı! Kuruşu kuruşuna hesaplandı: İşte cebinize girecek para
Asgari ücret zammı tüm ödemeleri artırdı! Kuruşu kuruşuna hesaplandı: İşte cebinize girecek para Asgari ücretli, işsiz, borcu olan, yaşlı, engelli milyonları doğrudan ilgilendiriyor! Zam geldi, kuruşu kuruşuna hesaplandı. Asgari ücret zammıyla birlikte yeni yılda ücretlerde büyük değişimler olacak. İşsizlik maaşından staj ücretine, doğum-askerlik borçlanmasından asgari ücret kıdem tazminatına kadar ücretler değişecek. Peki bu ödemelerde ne kadar artış olacak? Tek tek hesaplandı. İşte detaylar...
28.12.2023 Ekonomi
Dul maaşı ne kadar oldu 2024? Dul ve yetim aylığı 2024: Dul ve yetim maaşına zam geldi mi? Yetim maaşı zammı 2024
Dul maaşı ne kadar oldu 2024? Dul ve yetim aylığı 2024: Dul ve yetim maaşına zam geldi mi? Yetim maaşı zammı 2024 Asgari ücretin açıklanmasının ardından 2024 dul ve yetim aylığı tutarları merak ediliyor. İşsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı, engelli aylıkları zamlandı. En düşük dul ve yetim maaşı 2 bin lira olurken yüzde 75 hisseye göre en yüksek dul ve yetim maaşının ne kadar olacağı ile ilgili aramalar arttı. Peki, dul ve yetim maaşı 2024 ne kadar olacak? Dul ve yetim maaşına zam geldi mi?
28.12.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kıdem ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kıdem haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.