Kıdem Tazminatı

Kıdem Tazminatı

Son dakika kıdem tazminatı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kıdem tazminatı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kıdem tazminatı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kıdem Tazminatı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kıdem tazminatı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.015 kıdem tazminatı haberi bulunmuştur. Tüm kıdem tazminatı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Zam geldi: Kıdem tazminatı tavanı değişti! Kim ne kadar tazminat alacak?
Zam geldi: Kıdem tazminatı tavanı değişti! Kim ne kadar tazminat alacak?Milyonlarca çalışan temmuz ayı memur maaşı zam oranlarının belli olmasıyla birlikte yeni kıdem tazminatı tavanına odaklandı. Ocak-Haziran döneminde kıdem tazminatı tavanı 35 bin 58 lira 58 kuruş olarak uygulandı. Açıklanan enflasyon verisine göre hesaplanan zam oranı dikkate alındığında kıdem tazminatı tavan ücreti yükseldi. Peki, 2024 kıdem tazminatı tavanı ne kadar olacak?
Çalışanlar dikkat! Bakan Şimşek imzaladı, işte yeni zam ve ücretler
Çalışanlar dikkat! Bakan Şimşek imzaladı, işte yeni zam ve ücretlerHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sözleşmeli personel, memur ve memur emeklilerine yapılacak olan zammı, kıdem tazminatı tavanını ve maaş farklarının hesaplanmasına ilişkin kararı imzaladı.
Memur maaşıyla değişen ödeme ve ücretler! Kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik, engelli aylığı, 65 yaş aylığı...
Memur maaşıyla değişen ödeme ve ücretler! Kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik, engelli aylığı, 65 yaş aylığı...Milyonlarca memur ve emeklinin alacağı enflasyon farkı geçtiğimiz gün belli oldu. SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 24.73 oranında enflasyon farkı alacakken, memur ve memur emeklilerinin alacağı zam farkı yüzde 19.31 olarak gerçekleşti. Yeni zamlar sadece memur ve emeklileri ilgilendirmiyor. Bedelli askerlik ücreti, kıdem tazminatı tavanı, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımı gibi kalemlerde de tutarlar değişti. İşte memur maaşıyla değişen ödeme ve ücretler...
4.07.2024Ekonomi
Temmuz zammı ile ödemeler de değişiyor, Hepsi sil baştan! Bedelli askerlik, kıdem tazminatı, yaşlılık ve engelli aylığı ne kadar olacak?
Temmuz zammı ile ödemeler de değişiyor, Hepsi sil baştan! Bedelli askerlik, kıdem tazminatı, yaşlılık ve engelli aylığı ne kadar olacak?Memur ve emeklilerin gözü açıklanacak enflasyon rakamlarında. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 6 aylık enflasyon farkı da netleşecek ve memur/emekli maaşının yanında birçok ödeme ve ücrette artış olacak. Peki, hangi maaşlara ne kadar zam yapılacak?
3.07.2024Ekonomi
Milyonlarca memur ve emekli bekliyordu! Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı
Milyonlarca memur ve emekli bekliyordu! Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandıHaziran ayına ilişkin enflasyon rakamları açıklandı. Milyonlarca memur ve emekliye yapılacak zam için haziran enflasyonunun açıklanmasını bekliyordu. Tüketici Fiyat Endeksi haziranda yüzde 1,64 artarken, yıllık bazda yüzde 71,60 oldu.
3.07.2024Ekonomi
Bedelli askerlik, kıdem tazminatı tavanı, yaşlılık ve engelli aylığı hepsi değişiyor!
Bedelli askerlik, kıdem tazminatı tavanı, yaşlılık ve engelli aylığı hepsi değişiyor!Milyonlarca memur ve emeklinin temmuz ayında alacağı enflasyon farkı belli oluyor. Yarın TÜİK enflasyon rakamlarını açıklayacak, memur ve emeklilerin alacağı zam farkı belli olacak. Peki memur ve emekliler için beklenen zam oranı ne? Öte yandan memur maaşlarının belli olmasıyla pek çok ödeme ve ücrette artışa gidilecek. Kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik ücreti, yaşlılık ve engelli aylığı, evde bakım desteği gibi ödeme ve ücretlerde tutarlar değişecek.
2.07.2024Ekonomi
Kıdem tazminatında hesap değişiyor! Çalışanlar dikkat, bu tarihi bekleyin
Kıdem tazminatında hesap değişiyor! Çalışanlar dikkat, bu tarihi bekleyinMilyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Kıdem tazminatında tavan ücret değişiyor. 3 Temmuz’da açıklanacak enflasyon rakamları sonrası memur maaşları belirlenecek. Bununla birlikte kıdem tazminatı tavanı da değişecek. Peki kıdem tazminatı tavanı ne kadar olacak? Emekli olacaklar veya işten ayrılacaklar yüksek tazminat için temmuz sonrasını beklemeli mi? İşte detaylar...
Kıdem tazminatı tavanı 2024 Temmuz! Kıdem tazminatı tavanı ne kadar olacak, nasıl belirlenir?
Kıdem tazminatı tavanı 2024 Temmuz! Kıdem tazminatı tavanı ne kadar olacak, nasıl belirlenir?Memur ve emekli maaşları temmuz ayında zamlanacak. Memur maaşlarıyla birlikte kıdem tazminatı tavanı da değişecek. Peki, kıdem tazminatı tavanı ne kadar olacak, nasıl belirlenir? İşte Kıdem tazminatı tavanı 2024 Temmuz ile ilgili son durum…
26.06.2024Ekonomi
Kıdem tazminatı tavanı 42 bin TL'yi aşacak! İşte Temmuz 2024 kıdem tazminatı hesaplama tablosu
Kıdem tazminatı tavanı 42 bin TL'yi aşacak! İşte Temmuz 2024 kıdem tazminatı hesaplama tablosu2024 yılı Temmuz-Aralık döneminde uygulanacak kıdem tazminatı tavanı belli oluyor. Mevcut durumda 35 bin 58 lira 58 kuruş olarak uygulanan kıdem tazminatı tavanı memur zam oranı ile yükselecek. Böylece emeklilik dahil kıdem tazminatına hak kazanarak işten ayrılanların cebine daha çok para girecek. Ekonomistlerin beklentisine göre memur zam oranı büyük oranda netleşti. Öte yandan asgari ücret ile çalışan bir işçinin kıdem tazminatı tavanı 20 bin 2 TL olarak uygulanmaya devam edecek.
26.06.2024Ekonomi
İşverenler bu detaya dikkat! Ücret farkı tazminat doğurabilir
İşverenler bu detaya dikkat! Ücret farkı tazminat doğurabilirAvukat Songül Demir, işverenlerin eşit davranma ilkesine aykırı hareket etmesinin ayrımcılık tazminatına sebep olabileceğini söyleyerek, “Aynı işi yapan ve daha az ücret alan kadın işçi ayrımcılık tazminatı alabilir” dedi.
Zam geliyor! Kuruşu kuruşuna hesaplandı, işte yeni 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı ve engelli maaşı tutarları
Zam geliyor! Kuruşu kuruşuna hesaplandı, işte yeni 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı ve engelli maaşı tutarlarıVatandaşların büyük kısmını doğrudan ilgilendiriyor. Milyonlarca kişinin geliri artacak. Memur maaşlarına gelecek zamla birlikte bazı maaş ve ücretlerde değişiklik yaşanacak. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, kıdem tazminatı tavanı evde bakım yardımı da bu değişikliklerden etkilenecek. Kuruşu kuruşuna hesaplandı. İşte zamlı yeni rakamlar...
25.06.2024Ekonomi
Evi olanlar dikkat: ZAS geliyor! Zorunlu olacak, binadaki kat sayısına göre teminat ve primler değişecek
Evi olanlar dikkat: ZAS geliyor! Zorunlu olacak, binadaki kat sayısına göre teminat ve primler değişecekHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz haftalarda zorunlu afet sigortası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Detaylar belli oldu.
24.06.2024Ekonomi
Milyonların gözü Temmuz ayında! En düşük emekli maaşı için 4 yeni formül masada
Milyonların gözü Temmuz ayında! En düşük emekli maaşı için 4 yeni formül masadaTemmuz itibarıyla milyonlarca memur ve emeklinin gelirleri artacak. Ayrıca sosyal ödemeler ve kıdem tazminatı tavanı da yeniden belirlenecek.
18.06.2024Gündem
Emekliliği beklemeden kıdem tazminatı alabilirsiniz! SGK'ya yazılı başvuru şartı bulunuyor
Emekliliği beklemeden kıdem tazminatı alabilirsiniz! SGK'ya yazılı başvuru şartı bulunuyorMilyonlarca çalışanı ve emeklilik planı yapanları doğrudan ilgilendiriyor. Çalışanlar son dönemde en çok kıdem tazminatı hesabı yapıyor. Birçok çalışan, istifayla tazminat almanın yollarını araştırıyor. Bu noktada emeklilik için gereken prim ve sigortalılık süresi şartı imdada yetişiyor. Peki emekliliği beklemeden kıdem tazminatını almak mümkün mü? Emekli olanlar ikinci tazminatı alabilir mi? İşte yanıtları...
Kademeli emeklilik ve kıdem tazminatı ile ilgili dikkat çeken detay! SSk'lı, Bağ-Kur'lu, Emekli Sandığı mensubu milyonları ilgilendiriyor
Kademeli emeklilik ve kıdem tazminatı ile ilgili dikkat çeken detay! SSk'lı, Bağ-Kur'lu, Emekli Sandığı mensubu milyonları ilgilendiriyorÇalışan, emekli, devlet desteği alan milyonları yakından ilgilendiriyor. Tek tek açıklandı. Ölüm aylığı alanlar yaşlılık aylığı da alabilir mi? Şirket sahipleri SSK’lı olabilir mi? Kademeli emeklilik ile ilgili son durum ne? İşte merak edilen soruların yanıtları...
Yurtdışından getirilen telefonlarla ilgili yeni karar! Kabul edilmeyecek
Yurtdışından getirilen telefonlarla ilgili yeni karar! Kabul edilmeyecekYurtdışından telefon getirenler için yeni bir karar alındı. Karara göre birden fazla cep telefonu ile yurt içine dönen yolcular, getirdikleri 2. telefonu fazladan gümrük vergisi ödese de yurda sokamayacak.
16.05.2024Ekonomi
Emekli olacaklara kıdem tazminatı ve promosyon uyarısı!
Emekli olacaklara kıdem tazminatı ve promosyon uyarısı!Emekli olacak milyonları yakından ilgilendiriyor. EYT düzenlemesi kapsamında emeklilik hakkı kazananlara kıdem tazminatı uyarısı geldi. Detaylar belli oldu. Öte yandan emeklilere ödenen promosyon ödemesi ile ilgili kritik ayrıntı belli oldu. Emekli maaşına bloke konulamıyor. Peki promosyon ödemelerine haciz işlemi uygulanabilir mi? İşte detaylar...
Çalışan milyonları yakından ilgilendiriyor! Tazminat hakkı ile ilgili kritik detay
Çalışan milyonları yakından ilgilendiriyor! Tazminat hakkı ile ilgili kritik detayAynı işyerinde bir yıl ve daha uzun süre çalışanlar, işten çıkartıldıklarında kıdem tazminatı almaya hak kazanıyor. Ancak bazı durumlarda iş akdini işveren sonlandırsa bile tazminat hakkı doğmuyor. İşte detaylar...
Kıdem tazminatına reform geliyor! Hem işçi hem işveren için garanti olacak: Sektörün tamamına yayılıyor
Kıdem tazminatına reform geliyor! Hem işçi hem işveren için garanti olacak: Sektörün tamamına yayılıyorÇalışma hayatının en önemli konularında biri olan kıdem tazminatının ödenmesinde değişiklik yapılması yeniden gündeme geldi. Yapılacak değişikliği değerlendiren sektör temsilcileri hem işveren hem de işçi açısından avantajlarından bahsederken, sadece yüzde 15’lik bir işçi kesiminin yararlandığı kıdem tazminatının tabana yayılacağını vurguluyor.
Kıdem tazminatı ile ilgili yeni gelişme! Reform sinyali geldi, işte detaylar
Kıdem tazminatı ile ilgili yeni gelişme! Reform sinyali geldi, işte detaylarÇalışma hayatının en önemli konularından biri olan kıdem tazminatı, çalışanlar için büyük önem taşıyor. Çalışanların hak ettikleri tazminata kavuşabilmeleri için yerine getirmeleri gereken iki temel şart bulunuyor. Kıdem tazminatı alabilmek için aynı işyerinde 1 yıl yada daha uzun süre çalışmış olmak gerekiyor. Ayrıca çalışanın iş akdinin iş veren tarafından sonlandırılmış olması gerekiyor. Tazminat hakkı ile ilgili işverenlerin değişiklik talebi bulunuyor. İşte detaylar...
2.05.2024Ekonomi
Kıdem tazminatıyla ilgili kritik detay! Boşta kalınan süre tazminata ekleniyor
Kıdem tazminatıyla ilgili kritik detay! Boşta kalınan süre tazminata ekleniyorÇalışma hayatının en önemli konularından biri olan kıdem tazminatı, çalışanlar için büyük önem taşımaktadır. Çalışanların hak ettikleri tazminata kavuşabilmeleri için yerine getirmeleri gereken iki temel şart bulunuyor. Öte yandan Mali Müşavir Onat Benlioğlu kıdem tazminatıyla ilgili bilinmeyen süre detayını açıkladı.
Çalışana tazminat hakkı doğuyor! Yazılı dilekçe şart, iki ay süresi var
Çalışana tazminat hakkı doğuyor! Yazılı dilekçe şart, iki ay süresi varYargıtay tazminat hakkı ile ilgili önemli bir karara imza attı. Aynı işyerinde bir yıl ve daha uzun süre çalışanlar, işten çıkartıldıklarında kıdem tazminatı almaya hak kazanıyor. Ancak bazı durumlarda çalışan kendi isteği ile işten ayrılsa da tazminat alabiliyor. Kadınlar evlilik, erkek çalışanlar ise askerlik nedeniyle işten ayrıldığında tazminat alabiliyor. Yargıtay'ın askerlik nedeniyle tazminat konusunda verdiği bir karar ise dikkat çekti.
Kıdem tazminatıyla ilgili kritik detay! Boşta kalınan süre tazminata ekleniyor
Kıdem tazminatıyla ilgili kritik detay! Boşta kalınan süre tazminata ekleniyorÇalışma hayatının en önemli konularından biri olan kıdem tazminatı, çalışanlar için büyük önem taşımaktadır. Çalışanların hak ettikleri tazminata kavuşabilmeleri için yerine getirmeleri gereken iki temel şart bulunuyor. Öte yandan Mali Müşavir Onat Benlioğlu kıdem tazminatıyla ilgili bilinmeyen süre detayını açıkladı.
İş yerinde geçen süreye göre alınabilecek tazminat belli oldu! İşte cebe girecek para
İş yerinde geçen süreye göre alınabilecek tazminat belli oldu! İşte cebe girecek para 1 Ocak itibarıyla milyonlarca çalışanın ve emeklinin alacağı ücretlerde önemli artışlar oldu. Bu artışlar aynı zamanda çalışanın sigortası niteliğindeki kıdem tazminatını da yukarı çekti. En düşük kıdem net 19 bin 850 liraya, en yüksek kıdem ise 34 bin 792 liraya çıktı.
22.02.2024Ekonomi
Kıdem tazminatı tavanı arttı! İşten ayrılmak isteyenlere yaz uyarısı
Kıdem tazminatı tavanı arttı! İşten ayrılmak isteyenlere yaz uyarısıKıdem tazminatı, çalışma hayatının en önemli konularından biridir ve işçiler için işten ayrıldıktan sonra ekonomik bir güvence sağlar. Bu hak, işsizlik dönemlerinde veya emeklilik gibi hayatın dönüm noktalarında mali destek sunar. İşverenler için ise, işgücü maliyetlerinin bir parçasıdır. Bu sebeple işverenler ile işçiler arasında kıdem tazminatı konusunda farklı perspektifler söz konusudur. Her yılın başında ve temmuz ayında kıdem tazminatı tavanının artışı, bu konudaki teknik detaylardan biridir. Dolayısıyla, evlilik, askerlik veya belirli bir sigortalılık süresi ve prim gün sayısına ulaşarak işten ayrılmayı planlayan çalışanlar için ocak veya temmuz aylarını beklemek avantajlı olabilir.
12.02.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kıdem Tazminatı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kıdem tazminatı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.