İşten Çıkarma

İşten Çıkarma

Son dakika işten çıkarma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan işten çıkarma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını işten çıkarma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İşten Çıkarma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan işten çıkarma gelişmeleri de dahil olmak üzere 702 işten çıkarma haberi bulunmuştur. Tüm işten çıkarma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rapor alıp izin kullanan milyonlarca çalışanı kapsıyor! Tazminatsız kovulma sebebi sayılıyor
Rapor alıp izin kullanan milyonlarca çalışanı kapsıyor! Tazminatsız kovulma sebebi sayılıyor Çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Rapor alıp izinli gününde istirahat etmeyip başka işte çalışan işçi tazminatsız kovuluyor. Çalışan herkesi ilgilendiren karar ile ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan, "İşçinin istirahatlıyken evde bulunması gerekmiyor ama işçi raporluyken başka işte çalışırsa işverenin tazminatsız işten çıkarma hakkı bulunuyor." şeklinde konuştu.
Rapor alıp izin kullanan milyonlarca çalışanı kapsıyor! Tazminatsız kovulma sebebi sayılıyor
Rapor alıp izin kullanan milyonlarca çalışanı kapsıyor! Tazminatsız kovulma sebebi sayılıyor Çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Rapor alıp izinli gününde istirahat etmeyip başka işte çalışan işçi tazminatsız kovuluyor. Çalışan herkesi ilgilendiren karar ile ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan, "İşçinin istirahatlıyken evde bulunması gerekmiyor ama işçi raporluyken başka işte çalışırsa işverenin tazminatsız işten çıkarma hakkı bulunuyor." şeklinde konuştu.
28.09.2023 Çalışan Hakları
Aşı olmadığı için işten atılana müjde! Geçersiz sayılacak
Aşı olmadığı için işten atılana müjde! Geçersiz sayılacak Dünyayı sarsan Covid sürecinin yankıları sürüyor. Covid aşısı olmadığı gerekçesiyle işten çıkartılan işçiye Bölge Adliye Mahkemesi'nden müjde geldi. Mahkeme; sırf aşı olmadığı gerekçesiyle, alternatif çalışma yöntemlerinin uygulanmadan iş sözleşmesinin feshinin geçerli olmadığına hükmetti.
10.08.2023 Çalışan Hakları
Evden çalışanlar dikkat! Personele klavye dinleme uygulaması, işinden kovuldu
Evden çalışanlar dikkat! Personele klavye dinleme uygulaması, işinden kovuldu Büyük bir sigorta şirketi evden çalışan personelini kontrol etmek için klavye dinleme (keystroke) teknolojisini kullandı. Performansı nedeni ile işten çıkarılan kadının itirazı Adil Çalışma Komisyonu tarafından kabul edilmedi.
9.08.2023 Dünya
Cinayetle suçlandı, şantajdan 2,5 yıl hapisle cezalandırıldı
Cinayetle suçlandı, şantajdan 2,5 yıl hapisle cezalandırıldı Erzurum'da intihar eden iş arkadaşı Dilara Köç'ün (20) ölümüne neden olduğu gerekçesiyle 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açılan Çağla Fatmanur Eğilmez, 'Taksirle ölüme neden olma’ suçundan beraat ederken, 'şantaj' suçundan 2 yıl 6 ay 25 gün hapis ve 30 bin lira para cezasına çarptırıldı.
12.05.2023 Gündem
SGK verileri açıkladı! 6.9 milyon çalışana dev destek! Devlet deprem illerindeki işçilere nefes oldu
SGK verileri açıkladı! 6.9 milyon çalışana dev destek! Devlet deprem illerindeki işçilere nefes oldu SGK son dakika olarak duyurdu. Salgınla mücadele döneminde 6.9 milyon çalışan için ödenen 50.7 milyar liralık kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği depremin yaşandığı 11 ilde de çalışanlara nefes oldu. Yine aynı dönemde işsizlik maaşı hariç 60 milyar liranın üzerinde harcama yapılan İşsizlik Sigortası Fonu aracılığıyla depremzedelerin de yaraları sarılıyor. İşten çıkarma yasağının geldiği bu illerde işyeri kapanan her bir sigortalı için ayda 4 bin lira ödeme uygunluk tespiti beklenmeden, işverenin beyanı esas alınarak yapılıyor. İşverenlerin işyerindeki hasara ilişkin belgeyi sunmaları yeterli oluyor.
11.04.2023 Ekonomi
Büyük şirketler işten çıkarılacak kişileri böyle belirliyor
Büyük şirketler işten çıkarılacak kişileri böyle belirliyor Bir şirket çalışan sayısını azaltmaya karar verdikten kısa bir süre sonra tartışma başlıyor: Kim gitmeli?
3.04.2023 Çalışma Hayatı
Microsoft'tan şaşırtan karar! Yapay zekâ etiği ekibini işten çıkardı
Microsoft'tan şaşırtan karar! Yapay zekâ etiği ekibini işten çıkardı Bu ay Microsoft tüm Etik ve Toplum ekibini sürpriz bir şekilde işten çıkardı. Bu olay şirketin 10 bin çalışanını (küresel iş gücünün yüzde 5’ine denk geliyor) işten çıkarma planında verilen son kayıp.
20.03.2023 Dünya
Mark Zuckerberg mektup ile duyurdu: İşten çıkarmalar başlıyor
Mark Zuckerberg mektup ile duyurdu: İşten çıkarmalar başlıyor Bu sefer işten çıkarmalar İK çalışanlarından başlıyor
17.03.2023 Bilim ve Teknoloji
Facebook'un ana şirketi Meta 10 bin kişiyi daha işten çıkarıyor
Facebook'un ana şirketi Meta 10 bin kişiyi daha işten çıkarıyor Teknoloji devinin çalışanları için zor zamanlar bitmek bilmiyor. Kurucu ve CEO Mark Zuckerberg salı günü yaptığı yazılı açıklamada Meta'nın Kasım ayında işten çıkardığı 11 bin kişiye ek olarak 10 bin kişiyi daha işten çıkaracağını duyurdu.
16.03.2023 Bilim ve Teknoloji
Meta, 10 bin kişiyi işten çıkaracak
Meta, 10 bin kişiyi işten çıkaracak Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta, 10 bin kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.
15.03.2023 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan 'Hane Başı Destek Ödemesi' açıklaması: Hesaplara yatırılmıştır
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan 'Hane Başı Destek Ödemesi' açıklaması: Hesaplara yatırılmıştır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay AFAD Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Fuat Oktay "Evim Yuvan Olsun kampanyası kapsamında kaydedilen 15 binin üzerinde konuta şu ana kadar 6 bin 946 kişi yerleştirildi. 10 bin lira tutarındaki Hane Başı Destek Ödemesi, 1 milyon 376 bin 947 depremzede ailemizin hesaplarına yatırılmıştır. " ifadelerini kullandı.
14.03.2023 Gündem
Bakan Nebati ve Bakan Kurum kentsel dönüşüm için Yeni Finansman Modeli'ni açıkladı
Bakan Nebati ve Bakan Kurum kentsel dönüşüm için Yeni Finansman Modeli'ni açıkladı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa’da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile birlikte Kentsel Dönüşümü desteklemek amacıyla hayata geçirilecek olan Yeni Finansman Modelleri üzerine bilgilendirmede bulundu. Bakan Nebati, çok uygun koşullarda kredi kullandırarak kentsel dönüşümü teşvik edeceklerini söyledi.
11.03.2023 Ekonomi
Depremzede işçi ve işverenleri ilgilendiriyor! Fesih ve tazminat hakkı doğuyor
Depremzede işçi ve işverenleri ilgilendiriyor! Fesih ve tazminat hakkı doğuyor Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen depremler sonrası tüm Türkiye yardım ve destek için harekete geçti. Bir yandan yaralar sarılırken, hükümet destek paketlerini art arda açıkladı. Şimdi ise felaketin yaşandığı bölgede çalışma hayatını düzenleyecek yeni bir karar daha geldi.
23.02.2023 Gündem
Depremzedeleri yakından ilgilendiren karar! OHAL süresince uygulanacak
Depremzedeleri yakından ilgilendiren karar! OHAL süresince uygulanacak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çalışma ve sosyal güvenlik alanında alınan tedbirler 22 Şubat 2023 tarihli 32112 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Resmi Gazete’de yayımlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Deprem bölgesindeki emekçilerimizi korumak amacıyla OHAL süresince işten çıkarma yasağı uyguluyoruz” dedi.
22.02.2023 Gündem
Kısa çalışma ödeneği ne kadar? Deprem bölgesi kısa çalışma ödeneği nedir, depremzedelere kısa çalışma ödeneği nasıl alınır?
Kısa çalışma ödeneği ne kadar? Deprem bölgesi kısa çalışma ödeneği nedir, depremzedelere kısa çalışma ödeneği nasıl alınır?  Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle depremden etkilenen ve OHAL kapsamında bulunan kentler için, belli şartlar altında işten çıkarma yasağı ile kısa çalışma ödeneği uygulamaları başlatıldı. Peki, Kısa çalışma ödeneği ne kadar? Deprem bölgesi kısa çalışma ödeneği nedir, depremzedelere kısa çalışma ödeneği nasıl alınır? 
22.02.2023 Çalışma Hayatı
Deprem bölgesi için iki önemli karar! Resmen devreye girdi
Deprem bölgesi için iki önemli karar! Resmen devreye girdi Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Deprem bölgesinde belli şartlar dahilinde işten çıkarma yasağı ile kısa çalışma ödeneği uygulaması hayata geçirildi.
22.02.2023 Ekonomi
En kötü 'işten çıkarma emaili' ödülü sahibini buldu
En kötü 'işten çıkarma emaili' ödülü sahibini buldu PagerDuty CEO’su işten çıkarma furyasına damga vurdu
2.02.2023 Bilim ve Teknoloji
Google'da şoke eden uygulamalar: 20 yıllık çalışanı e-posta ile çıkardılar
Google'da şoke eden uygulamalar: 20 yıllık çalışanı e-posta ile çıkardılar Google'ın işten çıkarma operasyonu nasıl bir skandala dönüştü?
1.02.2023 Bilim ve Teknoloji
Tekonoloji devlerini işten çıkarma dalgası sardı
Tekonoloji devlerini işten çıkarma dalgası sardı Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Apple, şimdiye kadar Microsoft, Google, Meta ve Amazon gibi rakiplerini sarsan işten çıkarma dalgasının dışında kalmayı başardı. Peki nasıl?
31.01.2023 Bilim ve Teknoloji
Günlük kazancı 2 milyon dolar! 'Google daha çok kişiyi kovmalı'
Günlük kazancı 2 milyon dolar! 'Google daha çok kişiyi kovmalı' Merhum Kraliçe 2. Elizabeth tarafından şövalye ilan edilen bir İngiliz iş adamı, henüz geçen hafta 12 bin kişiyi işten çıkarmış olan Google'ın daha fazla kişiyi işten çıkarması gerektiğini söylüyor.
30.01.2023 Bilim ve Teknoloji
Bir aileyi katletti, tarihe geçen idam! Son isteğini duyanlar inanamadı
Bir aileyi katletti, tarihe geçen idam! Son isteğini duyanlar inanamadı Bir aileyi canice katletti. Olay yerinden hemen kaçtı ama polis helikopteri sayesinde kısa süre içinde yakalandı. İdama mahkum edilen katil, tarihe geçti. İdamı izleyen herkes katilin son isteğini duyunca şoke oldu. İşte haberin detayları...
30.01.2023 Dünya
Teknoloji şirketlerinde işten çıkarma furyası başladı
Teknoloji şirketlerinde işten çıkarma furyası başladı İşten çıkarmalar, teknoloji sektörünü kasıp kavuruyor. Harcamalarını yakından takip etmesi gereken küçük ve büyümekte olan şirketlerle başlayan bu süreç, sonrasında Google, Meta, Amazon ve Microsoft gibi teknoloji devlerine kadar sıçradı.
29.01.2023 Bilim ve Teknoloji
Google 8 aylık hamile kadını işten çıkardı
Google 8 aylık hamile kadını işten çıkardı Sekiz aylık hamile olan Google çalışanı Katherine Wong, şirketin geçtiğimiz cuma günü duyurduğu toplu işten çıkarma hamlesinin ardından işini kaybettiğini öğrendi.
25.01.2023 Bilim ve Teknoloji
Google’ın ana şirketi Alphabet 12 bin kişiyi işten çıkarıyor
Google’ın ana şirketi Alphabet 12 bin kişiyi işten çıkarıyor ABD’li teknoloji devi Google’ın sahibi Alphabet, 12 bin kişinin işten çıkarılacağını duyurdu.
20.01.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İşten Çıkarma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki işten çıkarma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.