Keşfedildi

Keşfedildi

Son dakika keşfedildi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan keşfedildi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını keşfedildi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Keşfedildi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan keşfedildi gelişmeleri de dahil olmak üzere 911 keşfedildi haberi bulunmuştur. Tüm keşfedildi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kafes balıkçılığında tehdit! İki yeni parazit keşfedildi
Kafes balıkçılığında tehdit! İki yeni parazit keşfedildi Çukurova Üniversitesi'nden (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Balık Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Argun Akif Özak, İzmir ve Saros körfezlerinden toplanan zooplankton örnekleri arasında, sucul ortamda serbest gezinen 2 farklı yeni parazit türü keşfetti. Özak, "İleriki aşamalarda enfekte ettiği balık türlerini tespit edeceğiz" dedi.
29.04.2024 Gündem
Gözlerimizi kırpmanın inanılmaz işlevi keşfedildi! Rüyalarla bağlantısı...
Gözlerimizi kırpmanın inanılmaz işlevi keşfedildi! Rüyalarla bağlantısı... İnsan vücudu ve sağlığıyla ilgili çözülemeyen pek çok soru var. Beynin birçok işlevi, rüyalar ve göz kırpma... Özellikle göz için bir koruma sağldığı düşünülen göz kırpma eyleminin ardından inanılmaz bir neden yatıyormuş. Yeni keşif, gözlerimizi neden kırparız sorusunun cevabını veriyor.
18.04.2024 Yaşam
Çobanlık yaparken keşfedildi! Tanıştığı antrenör hayatını değiştirdi!
Çobanlık yaparken keşfedildi! Tanıştığı antrenör hayatını değiştirdi! Aksaray'ın Eskil ilçesinde koyun otlatıp futbol oynarken mahalleyi ziyarete gelen ve aynı zamanda antrenör olan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mihman Altıntop’un kendisiyle konuşup yönlendirdiği Çağla Çağatan (18), spor lisesini bitirip, beden eğitimi öğretmenliği bölümünü kazandı. Kadınlar 3’üncü Lig Tuz Gölüspor takımında da forma giyen Çağatan, “'Yapamaz' dediler, başardım. İlk önce eğitimimi bitirip büyük bir futbolcu olup kendimin ve ailemin hayatını kurtarmak istiyorum. Hedeflerim büyük, inşallah olur” dedi.
25.03.2024 Gündem
Adana'dan bilim dünyasına yeni soluk! Endemik bitki keşfedildi
Adana'dan bilim dünyasına yeni soluk! Endemik bitki keşfedildi Adana'da yeni bitki türü keşfedildi. Bitkiye kentin mitolojik adı olan 'Adanus' ismi verildi.
25.03.2024 Adana
"Kalıcı makyajda büyük tehlike! Sağlığı tehdit ediyor
"Kalıcı makyajda büyük tehlike! Sağlığı tehdit ediyor Kadınların özellikle son yıllarda talep gösterdiği kalıcı makyaj uygulamalarının cilt sağlığına zararlı olduğunu söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Eda Yıldırım, “Estetik açıdan pratik gözükse de bu uygulamalar cilt sağlığına zararlı. Yoğun alüminyum içeren kimi ürünler, vücut üzerinde ciddi yan etkilere ve hastalıklara neden oluyor, sağlığı tehdit ediyor" dedi.
22.02.2024 Yaşam
Bakanlık tarama testinde keşfedilen gençler ödüle doymuyor
Bakanlık tarama testinde keşfedilen gençler ödüle doymuyor Adana’nın Kozan ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yetenek tarama testinde keşfedilerek geleneksel Türk okçuluğu spor dalına yönlendiren gençler başarılarıyla adından söz ettiriyor.
31.01.2024 Adana
Nikel Kullanım Alanları Nelerdir? Nikelin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Nikel Kullanım Alanları Nelerdir? Nikelin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Nikel, periyodik cetvelin 8. grubunda bulunur ve 1751 senesinde keşfedilmiştir. Günümüzde genellikle sanayi alanında kullanılan nikel uçak ve tren üretiminde de kullanılır.
27.01.2024 Yaşam
Dünya'da Oksijen Ne Zaman Oluşmaya Başladı? Oksijen Elementi Nasıl Keşfedildi?
Dünya'da Oksijen Ne Zaman Oluşmaya Başladı? Oksijen Elementi Nasıl Keşfedildi? Oksijen, bitkilerin fotosentez yolu ile üretilen ve canlılar için hayati önem taşıyan O2 molekülü halinde bulunur. Dünya atmosferinde ve su kaynaklarında bol miktarda bulunmaktadır. Ancak bu her zaman böyle olmamıştır. Batı Avustralya'daki eski kayalara bakan yeni bir çalışma, bunun düşünülenden daha erken başladığını göstermektedir.
27.01.2024 Gündem
Olestra İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Olestra Barındıran Gıdalar Listesi...
Olestra İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Olestra Barındıran Gıdalar Listesi... Olestra bir gıda katkı maddesidir. Yoğun olarak kızartılmış ve paketlenmiş patates cipslerinde kullanılmaktadır. Olestra içeren ürünlerin uzun süre kullanımı görme bozukluklarından akciğer kanserine kadar ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır.
12.01.2024 Sağlık
Silisyum Kullanım Alanları Nelerdir? Silisyumun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Silisyum Kullanım Alanları Nelerdir? Silisyumun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Silisyum, yer kabuğunun %25'ini meydana getiren ve dünyada oksijenden sonra en çok bulunan elementtir. Denizlerde yaşayan diatomların hücre duvar yapılarında, bitki dokularında ve hayvan iskeletlerinde de bulunur.
5.01.2024 Sağlık
Sivas'ta TÜBİTAK destekli proje çalışmasında yeni bir tür keşfedildi: Medon turcicus
Sivas'ta TÜBİTAK destekli proje çalışmasında yeni bir tür keşfedildi: Medon turcicus Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Alaşehir Meslek Yüksek Okulu'nda görev yapan Prof. Dr. Sinan Anlaş ve Doç. Dr. Semih Örgel TÜBİTAK destekli bir proje çalışmasında Sivas'ta yeni bir böcek türü buldu. 2019 yılında Sivas, Yıldız Dağları'na yapılan bir arazi çalışması sırasında bulunan yeni türe 'Medon turcicus' ismi verildi.
6.12.2023 Gündem
3 bin yıllık kayıp dil Türkiye'de keşfedildi
3 bin yıllık kayıp dil Türkiye'de keşfedildi Ülkemiz toprakları için kullanılan "medeniyetler beşiği" sözünün doğruluğunu bir kez daha kanıtlayan, güzel bir haberle karşınızdayız.
22.11.2023 Kültür Sanat
Tam 2 bin 600 yıllık! Din tarihini derinden sarsacak keşif
Tam 2 bin 600 yıllık! Din tarihini derinden sarsacak keşif Amasya’daki Oluz Höyük kazılarında Med Krallığı dönemine ait olduğu belirlenen yaklaşık 2 bin 600 yıllık sunak keşfedildi. Geç Frig dönemine ait Kubaba sunağını daha önce aynı alanda bulduklarını hatırlatan Kazı Başkanı Prof. Dr. Şevket Dönmez, "Hem Med, hem de Pers döneminde ateş kültüne ait sunak ve tapınakların ortaya çıkması Ön Asya din tarihi ve din arkeolojisini derinden sarsacak gibi görünüyor” dedi.
21.11.2023 Kültür Sanat
Erkek katili virüs keşfedildi! Japon bilim insanları açıkladı: Bu virüs kadınlara dokunmuyor!
Erkek katili virüs keşfedildi! Japon bilim insanları açıkladı: Bu virüs kadınlara dokunmuyor! Virüsler dünyayı işgal etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda koronavirüs etkili olmuştu. Şimdiyse Japon bilim insanları ilaçların kar etmediği bir virüs keşfetti. Üstelik bu virüs sadece erkekleri öldürüyor.
10.11.2023 Sağlık
"Mucizevi keşif" deniyor! Beyin hücrelerini yeniliyor
"Mucizevi keşif" deniyor! Beyin hücrelerini yeniliyor Queensland Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma sonucunda, özellikle bir besin türünün sinir hücrelerindeki gelişimi artıran etkileri olduğu keşfedildi. Hafıza üzerindeki etkilerinin de oldukça faydalı olduğunu gösteren bu besinle ilgili önemli veriler elde edildi.
20.10.2023 Sağlık
‘Gençlik pınarı’ molekülü keşfedildi! İlaca dönüştürülecek
‘Gençlik pınarı’ molekülü keşfedildi! İlaca dönüştürülecek ABD’li araştırmacılar, bozulan kasları canlandıran ‘gençlik pınarı’ molekülünü keşfettiklerini duyurdu. Bu molekülü ilaca dönüştürecekler.
15.10.2023 Yaşam
Morca Mağarası tıpta çığır açacak! Yeni keşfin detayları belli oldu
Morca Mağarası tıpta çığır açacak! Yeni keşfin detayları belli oldu 14 kişilik bilimsel araştırma ekibinden Amerikalı dağcı Mark Dickey'nin, çalışmalar esnasında rahatsızlanması ve dünyaya örnek bir operasyonla, yüzeye çıkarılmasıyla Morca Mağarası'na olan ilgi arttı. Türkiye'nin üçüncü büyük mağarası mağarası olan Morca'daki çalışmaları yürüten Anadolu Speleoloji (Mağara bilimi) Grubu ASPEG'in lideri Ender Usuloğlu dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Mağarada bulunan bakteri türlerinin oldukça etkili bir antibiyotik yapımında kullanılabileceği ortaya çıktı. Ayrıca sadece mağaraya özel bir canlı türü olan tatlı su karidesi keşfedildi. Araştırmalar devam ediyor...
24.09.2023 Yaşam
Sevgilisini külotlu çorapla boğarak öldürdüğü iddia edilen şarkıcı Seçil Çiftçi hakim karşısına çıktı
Sevgilisini külotlu çorapla boğarak öldürdüğü iddia edilen şarkıcı Seçil Çiftçi hakim karşısına çıktı Şarkıcı Seçil Çiftçi, babasıyla birlikte eski sevgilisini külotlu çorapla boğarak öldürdüğü iddia edilmiş haber günlerce Türkiye'nin gündeminde yer bulmuştu. İstanbul Sancaktepe'de ormanlık alanda cesedi bulunan Semih Sevim'i babasıyla birlikte öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Şarkıcı Seçil Çiftçi, "Ölüm haberi alınan diğer kadınlar gibi olmak istemedim" diyerek kendisini koruduğunu öne sürdü.
21.09.2023 Gündem
Dünyanın en derin noktasında yeni virüs keşfedildi: İnsanlığa zarar verebilir mi?
Dünyanın en derin noktasında yeni virüs keşfedildi: İnsanlığa zarar verebilir mi? Dünya üzerinde bilinen en derin nokta Mariana Çukuru'nda deniz seviyesinin 9 kilometre altında yeni bir virüs türü keşfedildi. "VB_HmeY_H4907" adı verilen yeni virüsün bakterileri enfekte ettiği belirtilirken, insanlara ve diğer canlılara karşı nasıl hareket ettiği inceleniyor.
21.09.2023 Gündem
Canan Karatay yıllar önce önerdi: Ömrü uzatıyor yemeklerin lezzetini 10'a katlıyor
Canan Karatay yıllar önce önerdi: Ömrü uzatıyor yemeklerin lezzetini 10'a katlıyor Sofraların demirbaşı olan et ürünlerinden köfte en çok beğenilen et yemekleri arasında yerini alıyor. Canan Karatay'ın yıllar önce önerdiği besinin köftenin lezzetini 10 kat artırdığı keşfedildi.
31.08.2023 Sağlık
'En soğuk yıldız' keşfedildi!  Güneş'ten çok daha güçlü bir manyetik alana sahip
'En soğuk yıldız' keşfedildi! Güneş'ten çok daha güçlü bir manyetik alana sahip Jüpiter ile hemen hemen aynı büyüklükte olmasına rağmen bu cüce yıldızın Güneş'ten çok daha güçlü bir manyetik alana sahip olduğu belirlendi.
29.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Kilo vermede oyunun adı belli oldu! Sadece onu hayatınızdan çıkarın, 1 ayda 10 kilo vermeniz kesin!
Kilo vermede oyunun adı belli oldu! Sadece onu hayatınızdan çıkarın, 1 ayda 10 kilo vermeniz kesin! Kilo vermede nihayet yeni bir yol keşfedildi. 1 ayda 10 kilo verebileceğiniz bir programı araştırmalar ortaya çıkardı. Diyet listenize göz atmanız bu yolculukta size yardımcı olacak. Kişiden kişeye değişen zayıflama rutinlerine bir yenisi daha eklendi. Bazı hikayeler sizi motive etse de her zaman kendi vücudunuzu tanımak daha iyi olacaktır. En iyi beslenme alışkanlıkları gösterdi ki 1 ayda 10 kilo veren insanların ortak bir özelliği var.
14.08.2023 Sağlık
Dünyanın en ağır hayvanı keşfedildi: Tam 200 ton
Dünyanın en ağır hayvanı keşfedildi: Tam 200 ton Bilim insanları gezegenimizde yaşayan gelmiş geçmiş en ağır hayvanı keşfetmiş olabilir!
4.08.2023 Dünya
Angus Cloud neden öldü? Euphoria Fezco Angus Cloud öldü mü, kimdir, kaç yaşındaydı, babası kimdir? İşte ölüm nedeni...
Angus Cloud neden öldü? Euphoria Fezco Angus Cloud öldü mü, kimdir, kaç yaşındaydı, babası kimdir? İşte ölüm nedeni... HBO'nun Euphoria dizisindeki rolüyle tanınan Angus Cloud, 25 yaşında hayatını kaybetti. Cloud'un menajeri Cait Bailey, oyuncunun pazartesi California'nın Oakland şehrindeki aile evinde hayatını kaybettiği bildirildi. Peki, Angus Cloud neden öldü, Euphoria Fezco Angus Cloud kimdir, kaç yaşında, ölüm nedeni ne?
1.08.2023 Magazin
Dereden çıkan kopmuş ayak kenti karıştırdı! Sır olay sonrası 1 aile harekete geçti
Dereden çıkan kopmuş ayak kenti karıştırdı! Sır olay sonrası 1 aile harekete geçti Artvin'in Borçka ilçesinde derede bulunan insana ait kopmuş ayak ile ilgili soruşturmasında kentte 1 aile DNA örneği için jandarmaya başvurdu. Ekiplerin ön incelemelerinde kesik izine rastlanılmayan ayağın hayvanlarca mezarlıktan çıkarılmış olabileceği de değerlendiriliyor.
21.07.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Keşfedildi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki keşfedildi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.