Kefir

Kefir

Son dakika kefir haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kefir ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kefir haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kefir

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kefir gelişmeleri de dahil olmak üzere 394 kefir haberi bulunmuştur. Tüm kefir haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bağırsakları jet motoru gibi çalıştıran besin tüyosu - 100 yaşını görmek isteyene peygamber darısı şifa oluyor
Bağırsakları jet motoru gibi çalıştıran besin tüyosu - 100 yaşını görmek isteyene peygamber darısı şifa oluyor Peygamber darısı olarak bilinen bu besini tüketmek sağlığımız için oldukça önemli hale geldi. Kendine has lezzeti var ve tüketildiğinde uzun bir hayat da kendiliğinden geliyor.
16.04.2024 Yaşam
Kefir haram mı? Kefir içmek caiz mi (DİYANET)?
Kefir haram mı? Kefir içmek caiz mi (DİYANET)? Kefirin haram olup olmadığına yönelik araştırmalar sorgulanıyor. Vatandaşlar kefir haram mı, sorusuna yanıt arıyor. Peki, Kefir haram mı?
26.03.2024 Gündem
Probiyotik İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Probiyotik Barındıran Gıdalar Listesi...
Probiyotik İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Probiyotik Barındıran Gıdalar Listesi... Probiyotikler bağırsak sisteminin dengeli çalışması için önemli bakterilerdir. Kefir, yoğurt, boza, sirke, keçi sütü ve turşu gibi besinlerden probiyotik alınabilir.
4.01.2024 Sağlık
Yazın serinlerken kilo almak zorunda değilsiniz! Dakikalar içerisinde yapılıyor
Yazın serinlerken kilo almak zorunda değilsiniz! Dakikalar içerisinde yapılıyor Günlük hayatta çok sık tükettiğimiz içeceklerden biri olan kahvenin yararları saymakla bitmez. Metabolizmayı hızlandırır, enerji verir, kalp sağlığını korur. Evde, ofiste, arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde ya da tek başımıza kahveyi, severek tüketiriz. Havaların ısınmasıyla beraber ise soğuk kahveye yönelim artar.
24.08.2023 Sağlık
Bayram kilolarıyla 3 günde vedalaşın! Küçük değişiklikler ile büyük fark yaratmak mümkün
Bayram kilolarıyla 3 günde vedalaşın! Küçük değişiklikler ile büyük fark yaratmak mümkün Bayram nedeniyle diyetler değişti, tatlı ve et tüketimi arttı. Bu durumun da kilo artışı olarak geri dönmesi muhtemel. Peki bayram sonrası kilo almak, alınmış kilolardan kurtulmak için neler yapılabilir? İşte ilk etapta uygulanması gerekenler…
30.06.2023 Sağlık
“C vitamini cildin yenilenmesini sağlıyor”
“C vitamini cildin yenilenmesini sağlıyor” Yediğimiz yiyeceklerin cildimiz dâhil genel sağlığımız üzerinde önemli etkileri olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Uzm. Dyt. Ege Ramadanoğlu, “Besinlerle aldığımız C vitamini antioksidan görevi ile cilt sağlığımıza ve cildin hızlı yenilenmesine katkı sağlamakta, zararlı güneş ışınlarından korumaktadır. C vitamini cildimizin parlak ve genç görünmesini sağlamaktadır. Yapılan çalışmalar C vitamininden zengin bir diyetin kırışıklıklarla savaşarak cildin daha genç ve güzel olmasını sağladığını göstermektedir” dedi.
4.05.2023 Sağlık
Uzman isim açıkladı! İşte fazla kiloları eriten yöntem
Uzman isim açıkladı! İşte fazla kiloları eriten yöntem Ramazan’ın bitip bayramın gelmesiyle yemek yeme düzenimiz bir hayli değişti. Aniden öğün sayımız arttı, tatlı krizlerimiz başladı. Bayramda aşırı yediklerimiz, bize kilo olarak geri döndü. Peki bayramda dengesiz beslenme sonucunda aldığımız kiloları nasıl verebiliriz? Aşırıya kaçtığımızda neler yapmalıyız? Uzman isim uyarılarda bulundu. İşte detaylar…
23.04.2023 Sağlık
Kolesterol, diyabet ve kanserin tedavi sürecine katkıda bulunuyor! 'Oruçluyken tok tutuyor'
Kolesterol, diyabet ve kanserin tedavi sürecine katkıda bulunuyor! 'Oruçluyken tok tutuyor' Bağırsak sendromu, hipertansiyon, kronik hastalıkların risklerini, metabolik bozukluklar, kolesterol, maya enfeksiyonları, yara, diyabet, kilo kontrolü ve kanser gibi birçok hastalıklarda tedavi sürecine önemli katkıda bulunuyor. Kefirin günlük beslenmede çok önemli bir süt ürünü olduğunu söyleyen Diyetisyen Aslıhan Kara, "Kefir yüksek besin değeri ve iyi bir protein kaynağı olduğu için ramazanda oruç tutarken uzun süren açlıklarda tok kalmamızı sağlamaktadır” dedi.
30.03.2023 Sağlık
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi Soğuk havaların insan sağlığına olumsuz etkilerini en aza indirmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kış aylarında doğru beslenmeye daha fazla dikkat etmek gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde et, süt, yoğurt, peynir, meyve, sebze ve ekmek gruplarını içeren yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme ile birlikte antioksidanlardan zengin besinlerin tüketilmesi yer alır. Zencefil, zerdeçal, sarımsak-soğan, fermente gıdalar, yağlı tohumlar, keten tohumu ve sebze-meyve hastalıklardan korunmada etkili gıdalardır” dedi.
15.12.2022 Sağlık
Süt ürünleriyle ilgili yeni düzenleme! Hepsi yasaklandı, artık kullanılmayacak
Süt ürünleriyle ilgili yeni düzenleme! Hepsi yasaklandı, artık kullanılmayacak Fermente süt ürünleriyle ilgili ürün özellikleri güncellendi. Buna göre fermente süt ürünlerin etiketinde 'köy', 'ev', 'geleneksel', 'çiftlik' ve 'yüzde 100' gibi ifadeler yer almayacak, süt ve süt ürünleri aroma vericilerinin kullanımı yasaklanacak. Ayrıca peynir olarak satılan ancak yoğurt kültürüyle üretilen labne, artık yoğurt ürünleriyle ilgili tebliğ çerçevesinde değerlendirilecek.
30.11.2022 Ekonomi
Bağışıklığı güçlendiriyor, bakterileri öldürüyor! Grip ve soğuk algınlığına karşı doğal savaşçı
Bağışıklığı güçlendiriyor, bakterileri öldürüyor! Grip ve soğuk algınlığına karşı doğal savaşçı Daha önce yararlarını hiç duymadığınız, hastalıklara karşı etkisi azımsanamayacak kadar güçlü besinler bulunuyor. Kış aylarında bunları tüketerek hastalıklardan ilaçla değil doğal yollarla korunmanız mümkün. Grip ve soğuk algınlığına karşı savaşıyor, bağışıklığı güçlendirip bakterileri öldürüyor. Aynı zamanda doğrudan antiviral etkiye sahip olup doğal ağrı kesici görevi görüyor. Detaylarıyla uzman isim tek tek açıkladı…
23.10.2022 Sağlık
13 Ekim A101 kataloğu 2022! A101 13 Ekim 2022 kataloğu indirimli perşembe aktüel ürünleri raflarda! 13 Ekim 2022 A101 kataloğuna göz atın!
13 Ekim A101 kataloğu 2022! A101 13 Ekim 2022 kataloğu indirimli perşembe aktüel ürünleri raflarda! 13 Ekim 2022 A101 kataloğuna göz atın! 13 Ekim 2022 A101 kataloğu yayınlandı. En çok ziyaret edilen market zincirlerinin başına gelen A101 market bu hafta da birbirinden farklı ürünleri tüketiciye sundu. A101 13 Ekim kataloğunda; Teknoloji ürünleri, Beyaz Eşya, Elektrikli Ev Aletleri, Televizyon çeşitleri, mini döküm ürünler, cep telefonu, mutfak ürünleri, züccaciye, ev tekstili ve giyim ürünleri indirimli olarak satışa sunulacak. Peki, A101 indirimli ürünlerde bu Perşembe neler var, A101 13 Ekim 2022 kataloğunda hangi ürünler indirimli? İşte 13 Ekim A101 kataloğu 2022…
13.10.2022 Ekonomi
Probiyotik deposu, bağışıklık sistemini güçlendiriyor! Enerji vererek yorgunluğu bitiriyor...
Probiyotik deposu, bağışıklık sistemini güçlendiriyor! Enerji vererek yorgunluğu bitiriyor... İçinde bulunan magnezyum ve kalsiyum sayesinde kemik ve kasların güçlenmesini sağlıyor, Metabolizmayı hızlandırıyor ve tok tutma özelliği nedeniyle kilo vermeye yardımcı oluyor. Enerji vererek yorgun hissetme durumunun önüne geçiyor, yüksek magnezyum ve kalsiyum barındırması nedeniyle menopoz döneminde kemik erimesinin önüne geçiyor. İçerisindeki vitaminler sayesinde cildi güzelleştiriyor. Probiyotik içeriği ve bünyesinde yararlı bakteriler bulundurduğu için bağışıklık sisteminin güçlendiriyor, hastalıkların önlenmesine yardımcı oluyor. İşte her derde deva besinin saymakla bitmeyen faydaları...
12.08.2022 Sağlık
Kefirin faydaları nedir? Kefirin yan etkisi var mı? Kefir tüketirken nelere dikkat etmeli?
Kefirin faydaları nedir? Kefirin yan etkisi var mı? Kefir tüketirken nelere dikkat etmeli? Kefir pek çok sağlık yararı bulunan fermente içeceklerinden biri. Bağırsak sağlığı için önemli besinlerden olan kefir, bağışıklık sistemini de koruyan içeceklerden biridir. Yapılan çalışmalarda, kefirin potansiyel antimikrobiyal, antienflamatuar, antioksidan ve antikanser özelliklerine sahip olduğu tespit edildi. Peki, Kefirin faydaları nedir? Kefirin yan etkisi var mı? Kefir tüketirken nelere dikkat etmeli? Günde kaç bardak kefir tüketilmeli? Diyetisyen Tuğçe Sert kefir ile ilgili merak edilenleri anlattı.
31.07.2022 Sağlık
Hamileler Kurban Bayramı’nda nasıl beslenmeli? Gebelikte et tüketimi nasıl olmalı? Bayram tatilinde hamilelerin dikkat etmesi gerekenler!
Hamileler Kurban Bayramı’nda nasıl beslenmeli? Gebelikte et tüketimi nasıl olmalı? Bayram tatilinde hamilelerin dikkat etmesi gerekenler! Kurban Bayramı ile birlikte hamilelerin beslenmesi de önem taşıyor. Etin hazırlanma ve pişirilme koşullarının önemli olduğunu dile getiren Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, anne adaylarının Kurban Bayramı’nda nelere dikkat etmesi gerektiği ile merak edilenleri anlattı. Peki, Hamileler Kurban Bayramı’nda nasıl beslenmeli? Gebelikte et tüketimi nasıl olmalı? İşte detaylar…
8.07.2022 Sağlık
Kilo almadan sigarayı bırakmak mümkün
Kilo almadan sigarayı bırakmak mümkün Obezite, önlenebilir ölüm nedenleri arasında sigaradan sonra ikinci sırada yer alıyor. Bu kapsamda sigarayı bırakmanın sağlığa faydalarının “az bir miktar” kilo alınmasından çok daha yüksek olduğunu söyleyen Psiko-Diyetisyeni Dyt. Maria Tanoğlu, davranış değişikliği ve beslenme çözümleriyle kilo almadan sigarayı bırakmanın mümkün olduğunu da ekledi.
30.06.2022 Sağlık
BİM aktüel 7 Haziran Salı 2022 kataloğu! 7 Haziran BİM kataloğu 2022 ile hangi ürünler indirimli, bu hafta neler var? BİM kataloğu 7 Haziran 2022
BİM aktüel 7 Haziran Salı 2022 kataloğu! 7 Haziran BİM kataloğu 2022 ile hangi ürünler indirimli, bu hafta neler var? BİM kataloğu 7 Haziran 2022 BİM aktüel 7 Haziran 2022 kataloğu yayınlandı. BİM aktüel 7 Haziran Salı 2022, 2 sayfa olarak yayınlandı. Bu hafta da BİM’de birbirinden farklı ürün indirimli fiyatlarıyla vatandaşa sunuldu. İşte BİM kataloğu 7 Haziran 2022…
7.06.2022 Ekonomi
Mevsim geçisinde beslenme nasıl olmalı? Hızlı kilo verme için yapılan diyetler zararlı mı?
Mevsim geçisinde beslenme nasıl olmalı? Hızlı kilo verme için yapılan diyetler zararlı mı? Kış boyunca vücutta oluşan depolama ihtiyacının artmasıyla birlikte metabolizmanın yavaşlaması ve depresif ruh hali ile birlikte aldığımız kilolardan kurtulup, ideal vücut dengemize kavuşmak için ideal dönemdeyiz. Hızlı kilo vermek için yapılan diyetlerin kalıcı hasar bırakabileceğini dikkat çeken Diyetisyen Benan Koç, beslenme ve diyet konusunda uyarılarda bulundu.
27.05.2022 Sağlık
İshal vakalarından su ve besinlerle bulaşan mikroorganizmalar sorumlu!
İshal vakalarından su ve besinlerle bulaşan mikroorganizmalar sorumlu! Son günlerde çocuklarda ve erişkinlerde görülen ishal vakalarından su ve besinlerle bulaşan mikroorganizmaların sorumlu olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sadriye Pulak, bu durum özellikle hava sıcaklığının artmasıyla çocukların ve yetişkinlerin park, bahçe vesaire gibi alanlarda rahat dolaşımı ve yaş sebze ve meyvelerin yıkanmadan tüketilmesiyle ilgili olduğunu belirtti.
26.05.2022 Sağlık
17 Mayıs SALI BİM kataloğu 2022 aktüel ürünler! Bu hafta salı BİM'de hangi ürünler indirimli? BİM 17 Mayıs kataloğu 2022
17 Mayıs SALI BİM kataloğu 2022 aktüel ürünler! Bu hafta salı BİM'de hangi ürünler indirimli? BİM 17 Mayıs kataloğu 2022 BİM aktüel 17 Mayıs 2022 Salı kataloğu yayınlandı. BİM aktüel ürünler kataloğu bu hafta 2 sayfa olarak indirimli ürünleri sıraladı. Vatandaşlar ise BİM aktüel ürünler kataloğunda bu hafta hangi ürünler indirimli? Sorusuna yanıt aramaya başladı. Salı günü raflarda yerini alacak ürünler indirimli  olarak vatandaşa sunulacak. İşte 17 Mayıs BİM kataloğu…
17.05.2022 Ekonomi
Bayram sofraları için kritik uyarı! Kör ediyor
Bayram sofraları için kritik uyarı! Kör ediyor Oruç sonrası Ramazan Bayramı'yla birlikte yeme alışkanlıklarının yeniden değişmesi başta sindirim olmak üzere pek çok sorunu da beraberinde getirebiliyor. Bayram süresince kontrolsüzce tüketilen tatlı ve yemeklerin özellikle diyabet, hipertansiyon gibi rahatsızlıkları olanlar için büyük bir tehlike yarattığını söyleyen uzmanlara göre sonuç körlüğe kadar gidebilir!
2.05.2022 Sağlık
Sağlık Bakanlığı'ndan flaş Ramazan Bayramı uyarısı
Sağlık Bakanlığı'ndan flaş Ramazan Bayramı uyarısı Sağlık Bakanlığı vatandaşlara beslenme ile ilgili uyarılarda bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Bayram sabahı hafif bir kahvaltı ile güne başlanmalı. Kahvaltıda kızartma, kavurma yöntemleriyle pişirilmiş besinler tercih edilmemelidir. Domates, salatalık, maydanoz, taze biber vb. çiğ sebzeler bolca tüketilmeli, az tuzlu peynir tercih edilmelidir. Haşlanmış yumurta yenmelidir. Sucuk, salam, sosis vb. yağlı besinlerden, börek vb. hamur işi gıdalardan sakınılmalı." denildi
30.04.2022 Sağlık
Oruç tutarken kilo vermek mümkün mü? Diyet yapanlar oruçta nasıl beslenmeli?
Oruç tutarken kilo vermek mümkün mü? Diyet yapanlar oruçta nasıl beslenmeli? Ramazan ayında birbirinden lezzetli çeşit çeşit yemeklerle donatılan sofralar, kilo almanıza neden olabilir. Halbuki, dengeli beslenmeye dikkat ettiğinizde oruç tutarken kilo vermek bile mümkün! Peki, Oruç tutarken kilo vermek mümkün mü? Diyet yapanlar oruçta nasıl beslenmeli? Ramazan’da sağlıklı ve dengeli beslenmenin ipuçlarını Diyetisyen Betül Yıldız anlattı.
4.04.2022 Ramazan
İftar ve sahurda bu besinlere dikkat! Şişkinlik varsa ve mide ağrısı çekiyorsanız…
İftar ve sahurda bu besinlere dikkat! Şişkinlik varsa ve mide ağrısı çekiyorsanız… Ramazan ayı ile birlikte, oruç tutanlarda ani yeme değişikliği pek çok soruna neden olabiliyor. Başta hazımsızlık, şişkinlik, sindirim, mide ağrısı ve mide bağırsak sorunları oruç ile beraber arttı. Ancak uzun süren açlık günlerinde birkaç önemli değişiklik yaparak sorunlardan kurtulabilirsiniz. Diyetisyen Tuğçe Gençel ramazan ayında beslenmede dikkat edilmesi gerekenleri anlattı ve şişkinlik, kabızlık ve mide sorunları yaşayanlara önerilerde bulundu.
3.04.2022 Ramazan
Kan şekerini düşürüyor, susuzluğu gideriyor! Etkili bir doğal probiyotik, günde 1 bardak tüketilirse...
Kan şekerini düşürüyor, susuzluğu gideriyor! Etkili bir doğal probiyotik, günde 1 bardak tüketilirse... Oruçluyken enerji veriyor, sahurda tüketilirse susuzluğu gideriyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmede oldukça etkili, günde 1 bardak tüketmek yetiyor. Vücuttaki hücrelerin yenilenmesini sağlıyor ve bu sayede kanser hücrelerinin gelişmesini engelleyerek tümör oluşmasının da önüne geçiyor. Bağırsakta meydana gelen iltihabik durumları, bağırsak kanserini ve kabızlığı iyileştirici özelliği bulunuyor. Tansiyonu dengeleyici özelliğe sahip, içerisinde bulunan B12, B1, biotin ve K vitaminleri genel sağlığa katkıda bulunuyor. Antibiyotik kullanımı sonrasında vücuttaki iyi bakterileri koruyor, tansiyonu düzenliyor, kan şekerini düşürüyor. Kötü kolesterolü düşürerek kan basıncını düzenliyor. Böylece kalp damar hastalıklarına da iyi geliyor. İşte mucizevi besinlerin saymakla bitmeyen faydaları...
3.04.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kefir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kefir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.