Kefirin Faydaları

Kefirin Faydaları

Son dakika kefirin faydaları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kefirin faydaları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kefirin faydaları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kefirin Faydaları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kefirin faydaları gelişmeleri de dahil olmak üzere 12 kefirin faydaları haberi bulunmuştur. Tüm kefirin faydaları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bağırsakları jet motoru gibi çalıştıran besin tüyosu - 100 yaşını görmek isteyene peygamber darısı şifa oluyor
Bağırsakları jet motoru gibi çalıştıran besin tüyosu - 100 yaşını görmek isteyene peygamber darısı şifa oluyor Peygamber darısı olarak bilinen bu besini tüketmek sağlığımız için oldukça önemli hale geldi. Kendine has lezzeti var ve tüketildiğinde uzun bir hayat da kendiliğinden geliyor.
16.04.2024 Yaşam
Probiyotik deposu, bağışıklık sistemini güçlendiriyor! Enerji vererek yorgunluğu bitiriyor...
Probiyotik deposu, bağışıklık sistemini güçlendiriyor! Enerji vererek yorgunluğu bitiriyor... İçinde bulunan magnezyum ve kalsiyum sayesinde kemik ve kasların güçlenmesini sağlıyor, Metabolizmayı hızlandırıyor ve tok tutma özelliği nedeniyle kilo vermeye yardımcı oluyor. Enerji vererek yorgun hissetme durumunun önüne geçiyor, yüksek magnezyum ve kalsiyum barındırması nedeniyle menopoz döneminde kemik erimesinin önüne geçiyor. İçerisindeki vitaminler sayesinde cildi güzelleştiriyor. Probiyotik içeriği ve bünyesinde yararlı bakteriler bulundurduğu için bağışıklık sisteminin güçlendiriyor, hastalıkların önlenmesine yardımcı oluyor. İşte her derde deva besinin saymakla bitmeyen faydaları...
12.08.2022 Sağlık
Kefirin faydaları nedir? Kefirin yan etkisi var mı? Kefir tüketirken nelere dikkat etmeli?
Kefirin faydaları nedir? Kefirin yan etkisi var mı? Kefir tüketirken nelere dikkat etmeli? Kefir pek çok sağlık yararı bulunan fermente içeceklerinden biri. Bağırsak sağlığı için önemli besinlerden olan kefir, bağışıklık sistemini de koruyan içeceklerden biridir. Yapılan çalışmalarda, kefirin potansiyel antimikrobiyal, antienflamatuar, antioksidan ve antikanser özelliklerine sahip olduğu tespit edildi. Peki, Kefirin faydaları nedir? Kefirin yan etkisi var mı? Kefir tüketirken nelere dikkat etmeli? Günde kaç bardak kefir tüketilmeli? Diyetisyen Tuğçe Sert kefir ile ilgili merak edilenleri anlattı.
31.07.2022 Sağlık
Kan şekerini düşürüyor, susuzluğu gideriyor! Etkili bir doğal probiyotik, günde 1 bardak tüketilirse...
Kan şekerini düşürüyor, susuzluğu gideriyor! Etkili bir doğal probiyotik, günde 1 bardak tüketilirse... Oruçluyken enerji veriyor, sahurda tüketilirse susuzluğu gideriyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmede oldukça etkili, günde 1 bardak tüketmek yetiyor. Vücuttaki hücrelerin yenilenmesini sağlıyor ve bu sayede kanser hücrelerinin gelişmesini engelleyerek tümör oluşmasının da önüne geçiyor. Bağırsakta meydana gelen iltihabik durumları, bağırsak kanserini ve kabızlığı iyileştirici özelliği bulunuyor. Tansiyonu dengeleyici özelliğe sahip, içerisinde bulunan B12, B1, biotin ve K vitaminleri genel sağlığa katkıda bulunuyor. Antibiyotik kullanımı sonrasında vücuttaki iyi bakterileri koruyor, tansiyonu düzenliyor, kan şekerini düşürüyor. Kötü kolesterolü düşürerek kan basıncını düzenliyor. Böylece kalp damar hastalıklarına da iyi geliyor. İşte mucizevi besinlerin saymakla bitmeyen faydaları...
3.04.2022 Sağlık
Corona virüse karşı çocuklarınızın bağışıklık sistemi ne kadar güçlü?
Corona virüse karşı çocuklarınızın bağışıklık sistemi ne kadar güçlü? Yediğimiz ve içtiğimiz her şey, vücudumuzun virüs enfeksiyonlarını önleme, savaşma ve iyileşme yeteneğini etkileyebilir. Bağışıklığı desteklemek ve arttırmak özellikle çocuklarının bağışıklık sistemlerini virüse karşı güçlü tutmak isteyen birçok ebeveyni ilgilendiriyor. Çocuklarda bağışıklık sisteminin daha hassas olması nedeniyle mutlaka ebeveynlerin müdahalesi gereklidir. Peki, Corona virüse karşı çocuklarınızın bağışıklık sistemi ne kadar güçlü? Çocuklarda bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ersin Sarı çocuklarda bağışıklığı güçlendirmenin yollarını anlattı.
29.06.2020 Sağlık
Gençlik iksiri; Kefir
Gençlik iksiri; Kefir Orta Asya’da yaşayanların uzun ömrünün sırrı, kefirin faydaları saymakla bitmiyor.
27.02.2019 Sağlık
Çocukların kefir içmesi için 10 neden
Çocukların kefir içmesi için 10 neden Kefirin, çocukların bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emin Mindan, "Sağlıklı beslenmeleri için çocuklara haftada iki buçuk su bardağı kefir içmelerini öneriyoruz" dedi.
23.12.2018 Sağlık
Gençlik iksiri Kefir
Gençlik iksiri Kefir Kefir faydaları yönünden oldukça zengin. Önemli bir probiyotik kaynağı.
9.03.2018 Arşiv
Açlık krizlerini önlemenin 10 etkili yolu!
Açlık krizlerini önlemenin 10 etkili yolu! Sofradan yeni kalkmanıza rağmen kendinizi buzdolabının önünde buluyorsanız, açlığınızı ancak karbonhidratlarla giderebiliyorsanız, aniden bastıran yeme isteği karşısında tabağınızı hızla bitirme ihtiyacı hissediyorsanız, “açlık krizlerine” yakalanmış olabilirsiniz.
25.09.2017 Sağlık
İnsanda ikinci beyin var mı?
İnsanda ikinci beyin var mı? Antalya’da düzenlenen Psikofarmakoloji Kongresi’nde ilginç bilimsel tartışmalar yaşanıyor...
22.04.2016 Sağlık
“Kötü kolesterolü düşürüyor, tansiyonu dengeliyor”
“Kötü kolesterolü düşürüyor, tansiyonu dengeliyor” Bağırsaklardaki faydalı bakterileri arttıran kefir ayrıca kötü kolesterolü düşürme, tansiyonu dengeleme gibi etkilere de sahip. Kefirin Kuzey Kafkasya’da hastalıkların tedavisinde alternatif olarak kullanılan fermente bir içecek olduğunu ifade eden Mikrobiyolog Öğr. Gör. Dr. İpek Ada Alver vücudu bakteri ve virüslerden korumada etkili olduğunu söyledi.
20.10.2020 Sağlık
'Kefir diş çürümelerini önlüyor'
'Kefir diş çürümelerini önlüyor' Ege Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma kefirin diş çürümelerini engellediğini ortaya koydu. Araştırmayı yürüten öğretim üyelerinden Doç. Dr. Cem Karagözlü, "Kefirin içerisindeki bakteriler ağız içerisindeki mikroorganizmaları baskılıyor ve çürümeyi engelliyor" dedi.
19.12.2017 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kefirin Faydaları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kefirin faydaları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.