Probiyotik

Probiyotik

Son dakika Probiyotik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Probiyotik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Probiyotik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Probiyotik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan probiyotik gelişmeleri de dahil olmak üzere 397 probiyotik haberi bulunmuştur. Tüm probiyotik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Düzensiz beslenme kanser riskini artırıyor! Kanser oluşumunda ne yediğiniz değil nasıl yediğiniz etkiliyor...
Düzensiz beslenme kanser riskini artırıyor! Kanser oluşumunda ne yediğiniz değil nasıl yediğiniz etkiliyor... Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, çağın hastalığı kanser riskini düşürmek için sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek balık, üzüm ve kurubaklagiller gibi besinlerin sıklıkla tüketilmesini tavsiye etti.
18.04.2024 Yerel Haberler
Kefir haram mı? Kefir içmek caiz mi (DİYANET)?
Kefir haram mı? Kefir içmek caiz mi (DİYANET)? Kefirin haram olup olmadığına yönelik araştırmalar sorgulanıyor. Vatandaşlar kefir haram mı, sorusuna yanıt arıyor. Peki, Kefir haram mı?
26.03.2024 Gündem
Bakterilerin Biyoteknolojide Kullanım Alanları Nelerdir? Biyoteknolojide Bakterilerden Nasıl Yararlanılır?
Bakterilerin Biyoteknolojide Kullanım Alanları Nelerdir? Biyoteknolojide Bakterilerden Nasıl Yararlanılır? Bakterilerin Biyoteknolji de kullanım alanları arasında öne çıkan antikanser gen tedavi çalışmaları bulunmaktadır. Yeryüzünde her ortamda bulunabilen bakteriler, tek hücreli canlılardır. Basit yapıları ve silindirimsi kıvrımlı yapıları bulunan canlılardır.
12.01.2024 Sağlık
Güçlü beslenme solunum yolu hastalıklarını hafifletiyor
Güçlü beslenme solunum yolu hastalıklarını hafifletiyor Soğuk algınlığı, grip, sinüzit ve boğaz enfeksiyonları gibi üst solunum yolu hastalıkları, kış mevsiminde sıklıkla görülüyor. Bu tür enfeksiyonlarla mücadelede ve iyileşme sürecini hızlandırmada sağlıklı beslenme alışkanlıklarının önemli rol oynadığını belirten Diyetisyen Deniz Pirçek, “Beslenme rutininde dikkat edilmesi gereken noktaları göz ardı etmeyen kişiler, mevsimsel solunum yolu hastalıklarının etkilerini daha hafif atlatabiliyor” dedi.
8.01.2024 Sağlık
Probiyotik İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Probiyotik Barındıran Gıdalar Listesi...
Probiyotik İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Probiyotik Barındıran Gıdalar Listesi... Probiyotikler bağırsak sisteminin dengeli çalışması için önemli bakterilerdir. Kefir, yoğurt, boza, sirke, keçi sütü ve turşu gibi besinlerden probiyotik alınabilir.
4.01.2024 Sağlık
Yağ Yakan Yoğurt Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...yağ Yakan Yoğurt Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Yağ Yakan Yoğurt Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...yağ Yakan Yoğurt Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Zayıf ve fit görünüme sahip olmak isteyen kişiler için kısa sürede yağ eriten kür tarifleri bulunmaktadır. Özellikle göbek bölgesinden şikayetçi olan kişilere önerilen yoğurt kürü kısa sürede yağları parçalamaktadır. Göbek yağlarından kurtulmak isteyen kişiler için 1 kase yoğurt içerisinde pul biber ve limon eklenir.
25.12.2023 Sağlık
Ayran Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...ayran Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Ayran Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...ayran Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Ayran kürü ile sağlıklı bir şekilde kilo vermek mümkündür. Hazırlanan bu tarif içerisinde hem limon hem de soda yer almaktadır. Her biri ödem atmada etkili olan bu besinler ayran ile karıştırılarak tüketilmektedir. Ayran sindirim sistemini en iyi düzenleyen içeceklerden biridir.
15.12.2023 Sağlık
Yoğurda 1 kaşık ekleyin, sonra bağırsaklarınızı izleyin! Kabızlığın kökünü kazıyan sır tarif!
Yoğurda 1 kaşık ekleyin, sonra bağırsaklarınızı izleyin! Kabızlığın kökünü kazıyan sır tarif! Keten tohumu ve yoğurt karışımının sindirim sistemini düzenleyerek kabızlık sorununu ortadan kaldırdığı ortaya çıktı. Yapılan araştırmalar, bu güçlü ikilinin sindirim sağlığını destekleyen lif ve probiyotik bakterilerle dolu olduğunu gösterdi. Pratik ve sağlıklı bir alternatif olan keten tohumu ve yoğurt kombinasyonu, günlük beslenme alışkanlıklarında yer etmeye başladı.
5.12.2023 Sağlık
Probiyotikler için uzman isimden uyarı geldi: Tek başına bağışıklık sistemini düzenleyemez
Probiyotikler için uzman isimden uyarı geldi: Tek başına bağışıklık sistemini düzenleyemez Tüketildiğinde insan sağlığı üzerine olumlu etkileri olduğu düşünülen probiyotikler ve prebiyotikler hakkında Gastroenteroloji Uzmanı Dr. İsmail Acar önemli bilgiler paylaştı. “Probiyotikler ve prebiyotikler tek başına bağışıklık sistemini düzenleyemez” diyen Dr. Acar, “Sağlıklı bireylere önermeden önce bağışıklık sistemini ne derece etkilediği ve ne için kullanılacağı dikkatlice değerlendirilmeli” ifadelerini kullandı.
18.09.2023 Sağlık
Havuza girmeden mutlaka bunu yapmalısınız! Uzman isim uyardı
Havuza girmeden mutlaka bunu yapmalısınız! Uzman isim uyardı Yazın gelmesiyle birlikte havuz ve deniz sezonu açıldı. Sıcaktan bunalıp serinlemek isteyen herkes havuzlara koşuyor. Çoğunlukla çocukların tercih ettiği havuzlar göründüğü kadar masum değil. Havuzdaki klorun çocuklara zararları nelerdir?, Havuzdaki tehlikeler neler olabilir gibi birçok soru akla geliyor. Uzman isim bu soruların yanıtladı. İşte detaylar...
8.07.2023 Sağlık
Bayram kilolarıyla 3 günde vedalaşın! Küçük değişiklikler ile büyük fark yaratmak mümkün
Bayram kilolarıyla 3 günde vedalaşın! Küçük değişiklikler ile büyük fark yaratmak mümkün Bayram nedeniyle diyetler değişti, tatlı ve et tüketimi arttı. Bu durumun da kilo artışı olarak geri dönmesi muhtemel. Peki bayram sonrası kilo almak, alınmış kilolardan kurtulmak için neler yapılabilir? İşte ilk etapta uygulanması gerekenler…
30.06.2023 Sağlık
Tansiyon ve kolesterole iyi geliyor, doğal antibiyotik! Enfeksiyonu bitiriyor, kuru öksürüğü bıçak gibi kesiyor
Tansiyon ve kolesterole iyi geliyor, doğal antibiyotik! Enfeksiyonu bitiriyor, kuru öksürüğü bıçak gibi kesiyor Enfeksiyonu bitiriyor, kuru öksürüğü bıçak gibi kesiyor, bilinen en güçlü antibiyotik! Kanser oluşturan etkenleri engelliyor, probiyotik özelliği sayesinde sindirim sistemine şifa oluyor. Sinirsel rahatsızlıklara, iştahsızlık ve uykusuzluğa karşı da fayda sağlıyor. Ülser yüksek tansiyon, bronşit ve astım hastalarının tedavisinde de kullanılıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor; tam bir A, B, C ve E vitamini ile kalsiyum, magnezyum zengini. Kolesterolü düşürüyor, ağrı kesici özelliği bulunuyor. İşte her biri insansa sağlığı için mucize etkileri olan besinler...
24.02.2023 Sağlık
Çocuklarda bağışıklığı güçlendiriyor, tam bir vitamin deposu!
Çocuklarda bağışıklığı güçlendiriyor, tam bir vitamin deposu! Diyetisyen Özlem Candemir, çocuklarda bu dönemde gribal enfeksiyon hastalıklarının oldukça arttığını, çocukların bağışıklıklarını güçlendirmenin önemli olduğunu belirterek, okula giderken beslenmelerine bir mandalina eklenebileceğini söyledi.
8.01.2023 Sağlık
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi Soğuk havaların insan sağlığına olumsuz etkilerini en aza indirmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kış aylarında doğru beslenmeye daha fazla dikkat etmek gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde et, süt, yoğurt, peynir, meyve, sebze ve ekmek gruplarını içeren yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme ile birlikte antioksidanlardan zengin besinlerin tüketilmesi yer alır. Zencefil, zerdeçal, sarımsak-soğan, fermente gıdalar, yağlı tohumlar, keten tohumu ve sebze-meyve hastalıklardan korunmada etkili gıdalardır” dedi.
15.12.2022 Sağlık
Gribe karşı kalkan oluşturuyor! Satışlar patladı
Gribe karşı kalkan oluşturuyor! Satışlar patladı Aydın’da havaların soğuması ile birlikte grip ve nezleden korunmak isteyen vatandaşlar, doğal ilaç olarak bilinen bitkilere yönelirken, gripsavar olarak bilinen pırasaya da ilgi arttı.
8.12.2022 Sağlık
Bağışıklığı güçlendiriyor, bakterileri öldürüyor! Grip ve soğuk algınlığına karşı doğal savaşçı
Bağışıklığı güçlendiriyor, bakterileri öldürüyor! Grip ve soğuk algınlığına karşı doğal savaşçı Daha önce yararlarını hiç duymadığınız, hastalıklara karşı etkisi azımsanamayacak kadar güçlü besinler bulunuyor. Kış aylarında bunları tüketerek hastalıklardan ilaçla değil doğal yollarla korunmanız mümkün. Grip ve soğuk algınlığına karşı savaşıyor, bağışıklığı güçlendirip bakterileri öldürüyor. Aynı zamanda doğrudan antiviral etkiye sahip olup doğal ağrı kesici görevi görüyor. Detaylarıyla uzman isim tek tek açıkladı…
23.10.2022 Sağlık
Samsun'da ‘aronia’ hasadı! 1 dekarda 50 bin TL net kazanç
Samsun'da ‘aronia’ hasadı! 1 dekarda 50 bin TL net kazanç Şekerleme, reçel, sos, salça, şerbet, meyve suyu ve karışımlarında, ayrıca kurutularak kuruyemiş karışımlarında, pasta, kek, turta, pankek ve çeşit ekmek yapımında kullanımı bilinen aronia meyvesinin Samsun’un Çarşamba ilçesinde hasadı yapıldı.
29.08.2022 Ekonomi
Beyni genç tutuyor, kanser riskini düşürüyor! Doğal probiyotik, her gün yiyenlerde...
Beyni genç tutuyor, kanser riskini düşürüyor! Doğal probiyotik, her gün yiyenlerde... Mükemmel bir B9 kaynağı, aynı zamanda B1 vitamini, B2 vitamini, B3 vitamini, B5 vitamini ve B6 vitamini içeriyor, Hem bağırsak sağlığını hem de zihinsel sağlığı destekliyor, doğal probiyotik içeriyor. Ruh hali düşük hastalara önerilen ilk besinlerden biri, bağışıklığı güçlendiriyor ve beyin sağlığını destekliyor. Aşırı iltihabı azaltmaya yardımcı olan bir antioksidan, hücrelerin büyümesine, enerji üretilmesine ve yağlarla ilaçlar gibi dış maddelerin parçalanmasına yardımcı oluyor. İşte insan sağlığı için mucize etkiler olan besinler...
16.08.2022 Sağlık
Kanser hastası milyonlara umut olacak gelişme! Türk bilim insanları duyurdu: Tümörü yok edecek
Kanser hastası milyonlara umut olacak gelişme! Türk bilim insanları duyurdu: Tümörü yok edecek Kanser hastası milyonlara umut olacak gelişme! Türk bilim insanları geliştirdi, tümörü yok edecek. Nano Thera Araştırma Grubu, kanser tedavisinde kullanmayı hedefledikleri Odaklanmış Ultrason Terapisi çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Dr. Öğr. Üyesi Ömer Aydın, “Odaklanmış Ultrason Terapi ile tümörü belli bir odak noktasında toplayıp yok etmeyi hedefliyoruz” dedi.
13.08.2022 Sağlık
Probiyotik deposu, bağışıklık sistemini güçlendiriyor! Enerji vererek yorgunluğu bitiriyor...
Probiyotik deposu, bağışıklık sistemini güçlendiriyor! Enerji vererek yorgunluğu bitiriyor... İçinde bulunan magnezyum ve kalsiyum sayesinde kemik ve kasların güçlenmesini sağlıyor, Metabolizmayı hızlandırıyor ve tok tutma özelliği nedeniyle kilo vermeye yardımcı oluyor. Enerji vererek yorgun hissetme durumunun önüne geçiyor, yüksek magnezyum ve kalsiyum barındırması nedeniyle menopoz döneminde kemik erimesinin önüne geçiyor. İçerisindeki vitaminler sayesinde cildi güzelleştiriyor. Probiyotik içeriği ve bünyesinde yararlı bakteriler bulundurduğu için bağışıklık sisteminin güçlendiriyor, hastalıkların önlenmesine yardımcı oluyor. İşte her derde deva besinin saymakla bitmeyen faydaları...
12.08.2022 Sağlık
Arıcı yetiştiricilerinden mucize buluş! Astım, bronşit ve KOAH'a çözüm olacak...
Arıcı yetiştiricilerinden mucize buluş! Astım, bronşit ve KOAH'a çözüm olacak... Elazığlı sağlık çalışanı ve arıcı Erdal Çetinkaya, alternatif tıp çerçevesindeki arı ürünleriyle tedavi çalışmalarına destek olmak amacıyla, araştırmacıların yararlanması için "arı havası (api-air)" cihazı geliştirdi. Cihaz astım, bronşit ve KOAH hastalarının tedavilerinde kullanılabilecek.
10.08.2022 Ekonomi
Yüksek tansiyonu ve kötü kolesterolü düşürüyor! Tam bir probiyotik kaynağı, kalp ve damar...
Yüksek tansiyonu ve kötü kolesterolü düşürüyor! Tam bir probiyotik kaynağı, kalp ve damar... Damar sertliğine karşı çok etkili, yüksek tansiyonu ve kötü kolesterol seviyelerini düşürüyor. Kalp ve damar sisteminin düzgün çalışmasını sağlıyor, içerisinde bol miktarda magnezyum, potasyum bulunduruyor, iltihap önleyici ve antioksidan etkisi olan flavonoidler açısından zengin. Probiyotik kaynağı, B2, B12 vitaminleri ve çinko, fosfor, potasyum ve kalsiyum açısından da zengin. Kalp ve damar hastalıklarının en büyük tetikleyicisi olan yüksek tansiyonu düşürmenin anahtarı sağlıklı beslenmeden geçiyor ve tansiyonu düşürmek için bazı besinler özellikle öneriliyor. İşte tansiyonu düşüren en etkili besinler...
10.08.2022 Sağlık
Kefirin faydaları nedir? Kefirin yan etkisi var mı? Kefir tüketirken nelere dikkat etmeli?
Kefirin faydaları nedir? Kefirin yan etkisi var mı? Kefir tüketirken nelere dikkat etmeli? Kefir pek çok sağlık yararı bulunan fermente içeceklerinden biri. Bağırsak sağlığı için önemli besinlerden olan kefir, bağışıklık sistemini de koruyan içeceklerden biridir. Yapılan çalışmalarda, kefirin potansiyel antimikrobiyal, antienflamatuar, antioksidan ve antikanser özelliklerine sahip olduğu tespit edildi. Peki, Kefirin faydaları nedir? Kefirin yan etkisi var mı? Kefir tüketirken nelere dikkat etmeli? Günde kaç bardak kefir tüketilmeli? Diyetisyen Tuğçe Sert kefir ile ilgili merak edilenleri anlattı.
31.07.2022 Sağlık
Yeni salgın tehlikesi! 4 hafta canlı kalıyor
Yeni salgın tehlikesi! 4 hafta canlı kalıyor 60 derece sıcaklığa kadar dayanıklı olan norovirüsün su ve gıdalara karışarak salgınlara yol açtığını belirten Uzm. Dr. Akif Çelik, “Norovirüsler hastane, yurt, kreş ve bakımevi gibi kalabalık ortamların çevre yüzeylerinde 3 ila 4 hafta canlı kalarak salgınlar için önemli bir bulaş kaynağıdır. Norovirüsler, her yaştaki insanı etkileyerek bulantı, kusma ve ishal gibi semptomlarla seyreder. Virüslere karşı etkili bir ilaç veya herhangi bir antibiyotik kullanımının da tedavide yeri yoktur” dedi.
5.07.2022 Gündem
Alzheimer ve demans ile savaşıyor! Güçlü bir probiyotik, doğadaki en etkili bitkisel protein! Diyabet, kolesterol, obezite, tansiyon, kanser...
Alzheimer ve demans ile savaşıyor! Güçlü bir probiyotik, doğadaki en etkili bitkisel protein! Diyabet, kolesterol, obezite, tansiyon, kanser... Alzheimer, demans, obeziteye karşı çok etkili, doğadaki en etkili bitkisel protein kaynağı, iltihap sökücü ve ömrü uzatıyor. Kalsiyum, fosfor ve magnezyum bakımından çok zengin, kemik erimesi riskini en aza indiriyor. Doğadaki en zengin C vitamini depolarından biri, bağışıklık sistemindeki iyileşme sayesinde birçok hastalık riskini de ortadan kaldırıyor. Kalp sağlığını ve cildi koruyor, antioksidan özelliği sayesinde tansiyonu düşürüyor, yüksek kolesterolü kontrol altına alıyor. Kanser riskini düşürüyor, şekeri seviyelerindeki düşürerek, diyabet hastalarına şifa oluyor. İçeriğindeki probiyotikler sayesinde bağırsak florasını düzenliyor, kemik erimesi riskini azaltıyor. İşte her derde deva besinlerin
27.06.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Probiyotik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki probiyotik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.