Ramazan ayında bağırsak tembelliğine ne iyi gelir? Bağırsakları ne çalıştırır? Bağırsak problemleri için öneriler
Ramazan ayında bağırsak tembelliğine ne iyi gelir? Bağırsakları ne çalıştırır? Bağırsak problemleri için öneriler Ramazan ayı boyunca oruç tutan kişide hem manevi hem de fiziksel bazı değişiklikler görülür. Bu dönemde iftar ve sahurda edinilen basit alışkanlıklarla sağlık üzerinde pozitif etkiler elde etmek mümkün. Ancak bunun tam tersi durumlarla karşılaşılabilir. Oruç, özellikle yaz saatlerinde uzun saatler aç ve susuz kalınmasına sebep olduğu için doğru hazırlanmayan yemek listeleri de bu açlık ve susuzlukla birlikte sindirim sisteminde bazı rahatsızlıklara sebep olabilir. Peki, Ramazan ayında bağırsak sorunları ve bağırsak tembelliği neden olur? Bağırsak sorunları ve problemleri için ne yapmalı? Ramazanda bağırsakları ne çalıştırır? İşte bağırsak tembelliğini önlemenin yolları
1.04.2022 Ramazan
Ramazan’da mide sorunları ve kabızlığı önleyecek 12 öneri
Ramazan’da mide sorunları ve kabızlığı önleyecek 12 öneri Bayram ve sonrasında ramazan alışkanlıklarını devam ettirmenin dengeli beslenme alışkanlığı kazanmada ve devam ettirmede büyük rol oynuyor. Uzmanlar ramazanda yemek yeme alışkanlıklarının gözden geçirilmesi ve porsiyon kontrolünün sağlamak için fırsat olarak görülmesi gerektiği konusunda uyarıyor. Gastroenteroloji Bölümü’nden Uz. Dr. Hilmi Dikici, ramazan ayında beslenmeyi anlattı ve mide bağırsak sağlığının korunması için önerilerde bulundu.
27.04.2021 Ramazan
Evde yatan hasta bakımını kolaylaştıran tüyolar
Evde yatan hasta bakımını kolaylaştıran tüyolar Pandemi sürecinde evde yaşlı ve engelli hastaların bakımındaki püf noktaları anlatan İlk ve Acil Yardım Uzmanı Tanya Agopyan, “Bası yarasını (yatak yarası) önlemede beslenme, bireysel hijyen, pozisyon verme ve gergin yatak çarşafı en önemli etkenlerdendir” dedi. Düzenli bacak egzersizleriyle bağırsakların çalıştığı için kabızlığın da önleneceğini söyleyen Agopyan, hastayı hareket ettirdikçe bası yarasından kurtarıp, şişkinliklerin azalmasının sağlandığını dile getirdi.
7.03.2021 Sağlık
Ekmek beyne zarar veriyor! Baş dönmesi...
Ekmek beyne zarar veriyor! Baş dönmesi... Baş dönmesi, denge kaybı ve sakarlık beyninizin ekmek yüzüden hasar gördüğünün bir işareti olabilir. Uzmanlar, sık karşılaşılan bu semptomların ekmekte bulunan glüten reaksiyonuna bağlı olabileceğini söylüyor. Glüten ataksisi adı verilen durum bağışıklık sisteminin beyne saldırması sonucu ortaya çıkıyor ve hastalar konuşma ve yürüme güçlüğü gibi felç benzeri semptomlar yaşayabiliyor.
29.11.2020 Sağlık