Kasım Ayı

Kasım Ayı

Son dakika Kasım ayı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kasım ayı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kasım ayı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kasım Ayı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kasım ayı gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.900 kasım ayı haberi bulunmuştur. Tüm kasım ayı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Konut satışları 8 yılın en düşük seviyesinde
Konut satışları 8 yılın en düşük seviyesinde Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER)'in Ziraat GYO'nun katkılarıyla hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2023 4. Çeyrek Raporu’na göre, 2023 yılı dördüncü çeyrek konut satışları bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yaklaşık yüzde 23,9 oranında gerileme kaydederek son sekiz yılın en düşük seviyesine indi.
22.03.2024 Ekonomi
Haziran semineri 2024 ne zaman? Haziran seminerleri uzaktan mı 2024, online mı? Öğretmen yıl sonu semineri 2024
Haziran semineri 2024 ne zaman? Haziran seminerleri uzaktan mı 2024, online mı? Öğretmen yıl sonu semineri 2024 2023-2024 eğitim öğretim yılı 14 Haziran 2024 tarihinde sona erecek. Öğrencilerin yaz tatiline girmesiyle öğretmenler 2 haftalık seminerlere katılacak. Peki, Haziran seminerleri uzaktan mı 2024, online mı?
22.03.2024 Gündem
Candan kardeşlerin tutuklandığı soruşturmada 6 yeni gözaltı
Candan kardeşlerin tutuklandığı soruşturmada 6 yeni gözaltı Sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin tutuklandığı operasyon kapsamında 6 kişi daha gözaltına alındı. Dolandırıcılık Büro Amirliğinde sorgulanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 3'ü tutuklanırken, 2'si adli kontrolle 3 şüpheli serbest bırakıldı.
12.01.2024 Gündem
İşsizlik oranı Kasım’da tek haneye düştü!
İşsizlik oranı Kasım’da tek haneye düştü! Türkiye’de işsiz sayısı 2023 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre 115 bin kişi artarak 3 milyon 116 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,4 puan artarak yüzde 9 seviyesinde gerçekleşti.
10.01.2024 Ekonomi
Teğmen maaşı 2024 | Jandarma, Teğmen ve uzman çavuş maaşı 2024 Ocak zammı yüzde kaç oldu? Subay ve uzman çavuş maaşı ne kadar?
Teğmen maaşı 2024 | Jandarma, Teğmen ve uzman çavuş maaşı 2024 Ocak zammı yüzde kaç oldu? Subay ve uzman çavuş maaşı ne kadar? Jandarma, Teğmen ve uzman çavuş maaşı için araştırmalar arttı. 7. Dönem Toplu Sözleşme süreci sonuçlandı. Memur toplu sözleşme zammı 2024 için yüzde 15+10, 2025 içinse yüzde 6+5 olarak gerçekleşecek. Enflasyon bu oranların üzerinde çıkarsa enflasyon farkı da eklenecek.
3.01.2024 Ekonomi
Emekli ve memur maaşlarına büyük zam! Kök ücret, seyyanen zam ve refah payı artışı, hesaba yatıyor
Emekli ve memur maaşlarına büyük zam! Kök ücret, seyyanen zam ve refah payı artışı, hesaba yatıyor Emekli ve memur maaşlarına maaşlarına büyük zam geliyor. 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammı yüzde 33,66 olarak netleşti. Nihai emekli zammı Ocak ayı başında TÜİK'in Aralık ayı enflasyon rakamını duyurması sonrası netleşecek. Emekli kök maaş zammı ile en düşük emekli maaşı için düzenleme geliyor. Son dönemde hükümet enflasyon verilerinin üzerinde bir de refah payı uyguluyor. Ayrıca emekliler için belirlenen taban maaş ile düşük aylıklara sosyal bir destek yapılarak yükseltiliyor. Bu yıl da enflasyon oranlarının üzerinde hem emeklilere hem de asgari ücrete bir refah payının eklenmesi gündemde. Bu oranın ne kadar olacağı ise değişik formüllerle hazırlanıyor. Kök ücret ile ilgili detaylar da belli oldu. Öte yandan TÜİK kasım ayı enflasyonunu açıkladı. Buna göre de 5 aylık enflasyon yüzde 33,66 oldu. Bunun üzerine Aralık enflasyonu da eklenecek. Böylece 6 aylık oran ortaya çıkacak. Orta Vadeli Program'daki öngörüye göre 6 aylık oranın yüzde 38-40 bandında çıkması bekleniyor. İşte masadaki maaş zammı formülleri...
2.01.2024 Emekli
Emekli ve memur maaşlarına kök ücret, seyyanen zam ve refah payı artışı! İşte en güçlü oran, hesaba yatacak
Emekli ve memur maaşlarına kök ücret, seyyanen zam ve refah payı artışı! İşte en güçlü oran, hesaba yatacak Emekli ve memur maaşlarına maaşlarına büyük zam geliyor. 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammı yüzde 33,66 olarak netleşti. Nihai emekli zammı Ocak ayı başında TÜİK'in Aralık ayı enflasyon rakamını duyurması sonrası netleşecek. Emekli kök maaş zammı ile en düşük emekli maaşı için düzenleme geliyor. Son dönemde hükümet enflasyon verilerinin üzerinde bir de refah payı uyguluyor. Ayrıca emekliler için belirlenen taban maaş ile düşük aylıklara sosyal bir destek yapılarak yükseltiliyor. Bu yıl da enflasyon oranlarının üzerinde hem emeklilere hem de asgari ücrete bir refah payının eklenmesi gündemde. Bu oranın ne kadar olacağı ise değişik formüllerle hazırlanıyor. Kök ücret ile ilgili detaylar da belli oldu. Öte yandan TÜİK kasım ayı enflasyonunu açıkladı. Buna göre de 5 aylık enflasyon yüzde 33,66 oldu. Bunun üzerine Aralık enflasyonu da eklenecek. Böylece 6 aylık oran ortaya çıkacak. Orta Vadeli Program'daki öngörüye göre 6 aylık oranın yüzde 38-40 bandında çıkması bekleniyor. İşte masadaki maaş zammı formülleri...
28.12.2023 Emekli
Depremin vurduğu Malatya’da kayısı yüz güldürdü
Depremin vurduğu Malatya’da kayısı yüz güldürdü Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin vurduğu Malatya’da depreme rağmen toplamda 68 bin 346 ton kuru kayısı ile çekirdek ihracatı gerçekleştirildi.
27.12.2023 Ekonomi
Emekliye ve memura üst üste zam! Kök ücret, seyyanen zam ve refah payı müjdesi! Hesaplara yatıyor işte ödeme takvimi
Emekliye ve memura üst üste zam! Kök ücret, seyyanen zam ve refah payı müjdesi! Hesaplara yatıyor işte ödeme takvimi Emekli ve memur maaşlarına maaşlarına büyük zam geliyor. 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammı yüzde 33,66 olarak netleşti. Nihai emekli zammı Ocak ayı başında TÜİK'in Aralık ayı enflasyon rakamını duyurması sonrası netleşecek. Emekli kök maaş zammı ile en düşük emekli maaşı için düzenleme geliyor. Son dönemde hükümet enflasyon verilerinin üzerinde bir de refah payı uyguluyor. Ayrıca emekliler için belirlenen taban maaş ile düşük aylıklara sosyal bir destek yapılarak yükseltiliyor. Bu yıl da enflasyon oranlarının üzerinde hem emeklilere hem de asgari ücrete bir refah payının eklenmesi gündemde. Bu oranın ne kadar olacağı ise değişik formüllerle hazırlanıyor. Kök ücret ile ilgili detaylar da belli oldu. Öte yandan TÜİK kasım ayı enflasyonunu açıkladı. Buna göre de 5 aylık enflasyon yüzde 33,66 oldu. Bunun üzerine Aralık enflasyonu da eklenecek. Böylece 6 aylık oran ortaya çıkacak. Orta Vadeli Program'daki öngörüye göre 6 aylık oranın yüzde 38-40 bandında çıkması bekleniyor. İşte masadaki maaş zammı formülleri...
27.12.2023 Emekli
Bahçeli'den CHP’ye tepki: Bütçe görüşmelerinde takip etmeyeceğim
Bahçeli'den CHP’ye tepki: Bütçe görüşmelerinde takip etmeyeceğim MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti ve CHP'nin TBMM Genel Kurulundaki bütçenin kapanış konuşmalarını takip etmeyeceklerini belirterek, "Anayasa Mahkemesinin yapması gerekeni yapıyorum" dedi.
25.12.2023 Gündem
Dolar ve altın için kritik veri açıklandı! İşte son durum...
Dolar ve altın için kritik veri açıklandı! İşte son durum... Dolar ve altında dikkat çeken gelişme. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Kasım ayı faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası politika faizini beklentiler doğrultusunda 250 baz puan artışla 42.50'ye yükseltti. Peki faiz kararına dolar ve altın nasıl tepki verdi? İşte piyasanın ilk tepkisi...
21.12.2023 Ekonomi
Düzce’de kazalarda 15 kişi hayatını kaybetti
Düzce’de kazalarda 15 kişi hayatını kaybetti Düzce’de meydana gelen trafik kazalarında 15 kişi hayatını kaybederken 2 bin 53 kişi yaralandı.
21.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık AB bu yanlıştan vazgeçmelidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık AB bu yanlıştan vazgeçmelidir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Budapeşte ziyaretine Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak ile Sandor Sarayı’nda yaptığı görüşmeyle başladı. Daha sonra Karmelita Manastırı’na geçen Erdoğan, burada Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile bir araya geldi. Erdoğan kritik ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
19.12.2023 Gündem
Ev alacaklar dikkat! Resmen dibi gördü, yüksek faiz hesapları değiştirdi
Ev alacaklar dikkat! Resmen dibi gördü, yüksek faiz hesapları değiştirdi Konut satışında düşüş serisi dört aydır devam ederken hızını da arttırdı. Kasımda satışlar yüzde 20.6 gerileyerek 93 bin 514 oldu. Hem son 5 ayın en düşük aylık satışı yapıldı hem de son 5 yılın en kötü kasım ayı rakamı görüldü. Yüksek faiz ve kısıtlamaların etkisiyle banka kredili satışlar da dip yaptı.
16.12.2023 Ekonomi
Emekliye ve memura zam üstüne zam! Kök ücret, seyyanen zam ve refah payı müjdesi! Hesaplara yatıyor işte ödeme takvimi
Emekliye ve memura zam üstüne zam! Kök ücret, seyyanen zam ve refah payı müjdesi! Hesaplara yatıyor işte ödeme takvimi Emekliye zam düzenlemesi için 1 aydan az bir zaman kaldı. 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammı yüzde 33,66 olarak netleşti. Nihai emekli zammı Ocak ayı başında TÜİK'in Aralık ayı enflasyon rakamını duyurması sonrası netleşecek. Emekli kök maaş zammı ile en düşük emekli maaşı için düzenleme geliyor. Son dönemde hükümet enflasyon verilerinin üzerinde bir de refah payı uyguluyor. Ayrıca emekliler için belirlenen taban maaş ile düşük aylıklara sosyal bir destek yapılarak yükseltiliyor. Bu yıl da enflasyon oranlarının üzerinde hem emeklilere hem de asgari ücrete bir refah payının eklenmesi gündemde. Bu oranın ne kadar olacağı ise değişik formüllerle hazırlanıyor. Kök ücret ile ilgili detaylar da belli oldu. Öte yandan TÜİK kasım ayı enflasyonunu açıkladı. Buna göre de 5 aylık enflasyon yüzde 33,66 oldu. Bunun üzerine Aralık enflasyonu da eklenecek. Böylece 6 aylık oran ortaya çıkacak. Orta Vadeli Program'daki öngörüye göre 6 aylık oranın yüzde 38-40 bandında çıkması bekleniyor. İşte masadaki maaş zammı formülleri...
15.12.2023 Emekli
FED kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne olur, FED toplantısı saat kaçta? FED faiz beklentisi Aralık 2023
FED kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne olur, FED toplantısı saat kaçta? FED faiz beklentisi Aralık 2023 FED Aralık ayı faiz kararı için sorgulamalar arttı. Analistler FED'in faiz değişikliğine gitmeyeceğini düşünürken, gözler FED Başkanı Jarome Powell’in faiz kararı açıklamasına çevrildi. Peki, FED kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne olur, FED toplantısı saat kaçta? FED faiz beklentisi Aralık 2023
12.12.2023 Ekonomi
Bakan Uraloğlu duyurdu: Kruvaziyer yolcu sayısı hedefini aştık
Bakan Uraloğlu duyurdu: Kruvaziyer yolcu sayısı hedefini aştık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Limanlarımıza uğrayan kruvaziyer gemi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre göre yüzde 19,4 artışla 1167 adet, kruvaziyer gemisi ile gelen yolcu sayısı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 51,6 artışla 1 milyon 517 bin 933 oldu. 2023 yılı hedefi olan 1,5 milyon kruvaziyer yolcu sayısı, kasım ayı itibarıyla aşıldı" dedi.
12.12.2023 Gündem
Emekliye zam üstüne zam! Kök ücret ve seyyanen zam müjdesi! Hesaplara yatıyor işte ödeme takvimi
Emekliye zam üstüne zam! Kök ücret ve seyyanen zam müjdesi! Hesaplara yatıyor işte ödeme takvimi Emekliye zam düzenlemesi için 1 aydan az bir zaman kaldı. 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammı yüzde 33,66 olarak netleşti. Nihai emekli zammı Ocak ayı başında TÜİK'in Aralık ayı enflasyon rakamını duyurması sonrası netleşecek. Emekli kök maaş zammı ile en düşük emekli maaşı için düzenleme geliyor. Son dönemde hükümet enflasyon verilerinin üzerinde bir de refah payı uyguluyor. Ayrıca emekliler için belirlenen taban maaş ile düşük aylıklara sosyal bir destek yapılarak yükseltiliyor. Bu yıl da enflasyon oranlarının üzerinde hem emeklilere hem de asgari ücrete bir refah payının eklenmesi gündemde. Bu oranın ne kadar olacağı ise değişik formüllerle hazırlanıyor. Kök ücret ile ilgili detaylar da belli oldu. Öte yandan TÜİK kasım ayı enflasyonunu açıkladı. Buna göre de 5 aylık enflasyon yüzde 33,66 oldu. Bunun üzerine Aralık enflasyonu da eklenecek. Böylece 6 aylık oran ortaya çıkacak. Orta Vadeli Program'daki öngörüye göre 6 aylık oranın yüzde 38-40 bandında çıkması bekleniyor. İşte masadaki maaş zammı formülleri...
8.12.2023 Emekli
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve emekli ikramiyesi açıklaması: Kayıpları giderecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve emekli ikramiyesi açıklaması: Kayıpları giderecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Kabine toplantısının sona ermesinin ardından açıklamalarda bulundu. Asgari ücret ve maaş zamları ile ilgili konuşan Erdoğan, "Yılbaşında ekonomik dengeyi sarsmayacak, çalışanların kayıplarını giderecek bir asgari ücret belirleyeceğiz." dedi. Erdoğan ayrıca, enflasyonla ilgili önemli mesajlar vererek, "İnsanımızı günlük hayatta sıkıntıya sokan meseleleri bire birer çözüme kavuşturuyoruz. En zoru geride kaldı. İnşallah bundan sonra hep birlikte daha iyiye gideceğiz. Enflasyonu yavaş yavaş kontrol altına alıyoruz." ifadelerine kullandı.
6.12.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu'ndan önemli açıklama: Her iki araçtan biri elektrikli olacak
Bakan Uraloğlu'ndan önemli açıklama: Her iki araçtan biri elektrikli olacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, net sıfır emisyon hedefi kapsamında ulaştırma projeleri ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.
5.12.2023 Gündem
Araba fiyatlarında büyük düşüş gerçekleşti! En ucuz sıfır araç modelleri ortaya çıktı
Araba fiyatlarında büyük düşüş gerçekleşti! En ucuz sıfır araç modelleri ortaya çıktı Araba fiyatlarında büyük düşüş gerçekleşti. Sıfır arabada yapılan cazip indirimler ve yüksek oranlı kredi ortamında sunulan düşük faizli krediler, otomobil almak isteyenlerin ilgisini sıfır otomobile çekmede etkili oldu. Yıl sonu kampanya ve indirimlerin en cazip olduğu ay genellikle Kasım veya Aralık ayları öne çıkıyor. Kasım ayında sunulan cazip indirimlerin reel tüketiciler tarafından ilgi çekmesi sebebiyle otomobil ve hafif ticari pazarı bir önceki yılın Kasım ayına göre yaklaşık %40 artarak, kaydedilen en iyi ikinci Kasım ayı olarak tarihe geçti. Bu ayda C segment sedan aile otomobili olan Fiat Egea Sedan ve Crossover olan Egea Cross en çok satan otomobiller arasında. B Segment Hatcback araç olan Renault Clio ve aynı markaya ait C segment Megane en çok satan otomobiller arasında göze çarptı. Öte yandan en ucuz araba modelleri tek tek açıklandı.
5.12.2023 Ekonomi
Asgari ücrette tavan zam oranı açıklandı! İşte masadaki yeni asgari ücret
Asgari ücrette tavan zam oranı açıklandı! İşte masadaki yeni asgari ücret Asgari ücret zammı için tavan zam oranı açıklandı. Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı. Aralık ayı enflasyon rakamlarının da netleşmesiyle birlikte maaş zamları belli olacak. Son açıklanan enflasyon rakamı sonrasında asgari ücrette beklentiler neler? Zam yüzde 50’yi aşar mı? Asgari ücrette masadaki rakamlar ne? İşte asgari ücret ile ilgili merak edilen tüm soruların cevapları...
5.12.2023 Ekonomi
Araba satışlarında rekor! Togg, Tesla'yı solladı
Araba satışlarında rekor! Togg, Tesla'yı solladı Türkiye otomotiv pazarı yılın 11 ayında tarihi seviye olan 1 milyon adedi aştı. Ocak-Kasım 2023 döneminde, otomobil ve hafif ticari araç satışları geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 60.8 artarak 1 milyon 73 bin 982 adede ulaştı. Böylece otomotivde yıllardır geçilemeyen eşik olan 1 milyon adet satış gerçekleşmiş oldu. Ancak, 2024 yılında satışların 700-750 bin adede kadar gerilemesi bekleniyor.
5.12.2023 Ekonomi
Bacasız sanayiden ekonomiye büyük katkı! Turizmde tarihi rekor yılbaşıyla birlikte gelecek
Bacasız sanayiden ekonomiye büyük katkı! Turizmde tarihi rekor yılbaşıyla birlikte gelecek Turizmde en iyi yıl olarak kabul edilen 2019 rakamlarını 2023 yılı Ekim ayı sonunda yakalayan Türkiye, Avrupa ve Rus pazarından gelecek yılbaşı rezervasyonlarıyla bu rekoru kıracak. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkan Başdanışmanı Hamit Kuk, “2019 yılı rakamlarını hemen hemen yakaladık hatta yılsonu itibarıyla üzerine bir miktar çıkmamız söz konusu. Kasım ve Aralık aylarının verileri çıktıktan sonra biz 2019’daki 51 milyon 700 bin rakamına çok rahat ulaşacağımızı düşünüyorum” dedi.
4.12.2023 Ekonomi
Emekliye ve memura dev zam! Yeni maaşlar belli oluyor, işte meslek meslek 2024 maaşları...
Emekliye ve memura dev zam! Yeni maaşlar belli oluyor, işte meslek meslek 2024 maaşları... Emekliye zam ve memur zammı için düzenleme geliyor. SGK emekli zammı, memur maaş zammı için 5 aylık enflasyon farkı bugün belli oldu. TÜİK'in Kasım ayı enflasyon oranının son dakika açıklamasıyla refah payı hariç Ocak emekli zammı büyük oranda netleşti. Rakamlar Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun masasında da yer alacak. Nihai rakamlar Aralık enflasyonunun 2024 Ocak başında açıklanmasıyla kesinleşecek. 5 aylık enflasyon beklentisine göre emekli ve memur zammı tablosu ne oldu?
4.12.2023 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Kasım Ayı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kasım ayı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.