Karnabahar

Karnabahar

Son dakika karnabahar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan karnabahar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını karnabahar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Karnabahar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan karnabahar gelişmeleri de dahil olmak üzere 367 karnabahar haberi bulunmuştur. Tüm karnabahar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı Ara tatilin sona ermesi ile özellikle nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların çocuklarda artmasını beklediklerini belirten uzmanlar, mutlaka önlem alınması gerektiğine dikkat çekti.
13.02.2024 Sağlık
Lityum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Lityum Barındıran Gıdalar Listesi...
Lityum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Lityum Barındıran Gıdalar Listesi... Lityum bir alkali metaldir ve suda doğal olarak bilinir. Ruh sağlığı üzerinde etkili olan lityum kalp sağlığına da iyi gelir.
30.01.2024 Yaşam
Alper Gezeravcı yanında uzaya götürdü! Merak konusu oldu
Alper Gezeravcı yanında uzaya götürdü! Merak konusu oldu Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzayda gerçekleştireceği ‘Extremophyte' adlı deneyde kullanacağı Tuz Gölünde yetişen ‘Schrenkiella parvula' bitkisi merak konusu oldu. Selçuk Üniversitesi (SÜ) Eczacılık Fakültesi Dekanı ve Farmasötik Botanik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Bağcı, daha önce özellikle Tuz Gölünde yaptıkları floristik ve endemikle ilgili bazı çalışmalarda Schrenkiella parvula'yı gördüklerini, tuza ve bazı zor şartlardaki susuzluk, toprak özelliği gibi, abiyotik strese karşı oldukça dayanıklı bir bitki olduğunu söyledi.
26.01.2024 Gündem
Folik Asit İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folik Asit Barındıran Gıdalar Listesi...
Folik Asit İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folik Asit Barındıran Gıdalar Listesi... Bitkisel ve hayvansal birçok besinin içinde folik asit bulunur. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve hücre bölünmesini desteklediği için önemli bir vitamindir. 
25.01.2024 Sağlık
Omega 3 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 3 Barındıran Gıdalar Listesi...
Omega 3 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 3 Barındıran Gıdalar Listesi... Omega 3 hakkında her insanın az çok ilgi bilgisi bulunur. Özellikle günlük hayat içerisinde tüketilen çoğu besinin Omega 3 içerdiği görülür. Hücre zarının da önemli bir parçası olan Omega 3, kalp ve damar sağlığını kurumada etkin bir rol oynar. 
23.01.2024 Sağlık
C Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok C Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
C Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok C Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... C vitamini bağışıklık sistemi ile ilgili olduğundan zinde kalmak ve hastalıklardan korunmak için alınmalıdır. Birçok meyve ve sebzede c vitamini olduğundan besinlerden alınması mümkündür.
5.01.2024 Sağlık
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi...
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi... Vitamin, vücuda bağışıklık kazandırır ve gıdalardan alınması gerekir. Kan hücrelerinin yapımından cilt hastalıklarının giderilmesine kadar vücudun büyük işleyişinde vitaminler yer alır. 
3.01.2024 Sağlık
Kokusu evi boğuyor ancak bir tutamı kabızlık bırakmıyor! Bağırsakları lavaboaç etkisi gösteriyor! Kışın yenmesi sevap...
Kokusu evi boğuyor ancak bir tutamı kabızlık bırakmıyor! Bağırsakları lavaboaç etkisi gösteriyor! Kışın yenmesi sevap... Tam bir kış yiyeceği bu besin aslında pek de sevilmiyor. Kokusu evleri boğan antioksidan deposu bu gıdayı yiyenin kabızlığı şıp diye kesiliyor. Kış mevsiminde özellikle hareketsiz kalan ve bu nedenle bağırsak sorunu yaşayanlar içn tam bir şifa kaynağı...
27.12.2023 Sağlık
Karnabahar Kaç Kalori? Karnabahar Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Karnabahar Kaç Kalori? Karnabahar Besin Değerleri Ve Kalorisi... Karnabahar, düşük kalorili bir besin olduğu için diyet listelerinde sıklıkla tercih edilir. Karnabaharın 100 gramı 25 kaloridir.
17.12.2023 Sağlık
Pazarda zam şampiyonu ‘üzüm’ oldu! Fiyatlarda yükseklik var"
Pazarda zam şampiyonu ‘üzüm’ oldu! Fiyatlarda yükseklik var" Haftanın her günü kentin farklı bölgelerinde kurulan semt pazarlarında zam şampiyonu üzüm oldu. Geçen hafta 35 TL’ye satılan üzüm, bu hafta 40 TL’den tezgahlardaki yerini aldı.
12.11.2023 Ekonomi
Pizza Kaç Kalori? Pizza Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Pizza Kaç Kalori? Pizza Besin Değerleri Ve Kalorisi... Kökeni İtalya'ya dayanan ve peynir ile domates başlı olmak üzere pek çok malzemenin karıştığı hamur işi yiyecek pizza olarak ifade edilmektedir. Özellikle aperatif olarak pek çok kişinin dünya çapında tercih ettiği en önemli fast food ürünleri arasında gelir. Değişik malzemelerin katılarak günümüzde çeşitleri üzerinden sunulduğunu söylemek mümkündür.
3.07.2023 Sağlık
Kolesterolü çok hızlı düşürüyor, kanserin her türlüsüne şifa! İşte mucize besinin sağlığa 3 önemli faydası
Kolesterolü çok hızlı düşürüyor, kanserin her türlüsüne şifa! İşte mucize besinin sağlığa 3 önemli faydası Kolesterolü çok hızlı bir şekilde düşürüyor, protein, lif ve vitamin ile mineraller bakımından çok zengin. Kolon, meme, prostat, pankreas ve mide kanseri dahil olmak üzere birçok kanser riskinin azalmasına yardımcı oluyor. Bu sebzeler sağlığa yararlı etkileri ile biliniyor, demir ve potasyum gibi birçok besin içeriyor. İşte mucize besinin sağlığa 3 önemli faydası...
27.04.2023 Sağlık
Et ve süt fiyatlarına yeni zam gelecek mi? Açıklama yapıldı
Et ve süt fiyatlarına yeni zam gelecek mi? Açıklama yapıldı Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, et fiyatlarında yaşanan artışlar nedeniyle damızlık hayvanların yine kesime gitme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Bayraktar, "Damızlık hayvan sayısının azalmasıyla et ve süt ürünlerini daha pahalı tüketmek zorunda kalırız" dedi.
19.04.2023 Ekonomi
Şirketlerin deprem bölgesine yardım çalışmaları sürüyor
Şirketlerin deprem bölgesine yardım çalışmaları sürüyor 6 Şubat’ta meydana gelen ve Türkiye’nin 11 ilinde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından bölgeye yönelik yardım çalışmaları devam ediyor.
17.03.2023 Ekonomi
Balık tüketimi kış mevsiminin neden olduğu depresyonu önleyebilir
Balık tüketimi kış mevsiminin neden olduğu depresyonu önleyebilir Diyetisyen Eda Ünal, balık tüketiminin kış mevsiminin neden olduğu depresyonu önleyebileceğini söyledi.
13.01.2023 Sağlık
Yerli Malı Haftası ne zaman? Yerli Malı Haftası’nın anlam ve önemi nedir?  Yerli Malı Haftası ile ilgili en güzel sözler ve şiirler!
Yerli Malı Haftası ne zaman? Yerli Malı Haftası’nın anlam ve önemi nedir? Yerli Malı Haftası ile ilgili en güzel sözler ve şiirler! Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli günler ve haftalardan olan Yerli Malı Haftası’nın anlam ve önemi araştırılıyor. Yerli tüketimin bilinçli olarak artması ve kullanımı amaçlanan Yerli Malı Haftası için okullarda bir dizi etkinlik düzenleniyor. Peki, Yerli Malı Haftası ne zaman? 12 Aralık önemi ne, ne olarak kutlanıyor? Yerli Malı Haftası’nın anlam ve önemi nedir? Yerli Malı Haftası için neler yapılabilir? Yerli Malı Haftası ile ilgili en güzel sözler ve şiirler!
12.12.2022 Gündem
Kasım ayında ne yenir? Kasım ayı meyve ve sebzeleri neler? İşte kasım ayında tadı en iyi yiyecekler!
Kasım ayında ne yenir? Kasım ayı meyve ve sebzeleri neler? İşte kasım ayında tadı en iyi yiyecekler! Kasım ayı geldi. Havaların soğumaya başladığı ve etkisini iyididen iyiye gösterdiği kasım ayı kışa geçişin ve hazırlıkların yapıldığı aydır. Kasım ayı ile birlikte sağlıklı kalmak ve kış ayına geçişte hastalanmamak için uzmanların bazı önerilerine kulak vermek gerekiyor. Başta bağışıklığı güçlendirmek için mevsiminde meyve ve sebzeleri tüketmek gerekiyor. Kasım ayının ilk gününde pek çok kişi hem tasarruf etmek hem de lezzetinde yüyecekleri tüketmek için kasım ayı meyve ve sebzelerini araştırıyor. Peki, Kasım ayında ne yenir? Kasım ayı meyve ve sebzeleri neler? İşte kasım ayında tadı en iyi yiyecekler!
1.11.2022 Sağlık
Masterchef düşen yarışmacı kim? Masterchef 112. bölümde mavi takımın hangi yarışmacısı düştü?
Masterchef düşen yarışmacı kim? Masterchef 112. bölümde mavi takımın hangi yarışmacısı düştü? Masterchef’te düşen yarışmacı fragmanın yayınlanmasıyla merak edilmeye başlandı. Masterchef 112. bölüm fragmanını izleyenler arkası dönük koşarak giden yarışmacının yere düştüğünü görünce Masterchef 112.bölümde düşen yarışmacı kim, sorusuna yanıt aranmaya başlandı.
26.10.2022 Televizyon
Uzmanlardan kritik uyarı geldi: Okul korkusu ve reddine neden oluyor
Uzmanlardan kritik uyarı geldi: Okul korkusu ve reddine neden oluyor Milyonlarca öğrenci için ders zili çaldı. Uzun bir yaz tatilinin ardından okula geçiş süreci uyumu da zorlaştırıyor. Çocukların uyum sorunu uykudan, beslenmeye, oyun sürecinden televizyon izleme vakitlerine kadar pek çok şeyi baştan değiştirecek. Okul, sorumluluk ve düzeni getirirken yazın getirdiği rahatlığın yerini kuralların eşlik ettiği okul dönemi yer alacak. Aileler tatil sonrası rutine dönme konusunda endişe yaşarken uzmanlardan da uyarılar geldi. Uzman Psikolog Melis Tiftikci ve Diyetisyen Duygu Çiçek’le uyum süreci ve beslenme konusunda konuştuk. İşte okula dönüşü kolaylaştıracak ve beslenme düzeni oluşturacak tüyolar…
12.09.2022 Eğitim
Boyunda şişlik ve kalınlaşma guatr belirtisi olabilir! Guatr hastaları nasıl beslenmeli?
Boyunda şişlik ve kalınlaşma guatr belirtisi olabilir! Guatr hastaları nasıl beslenmeli? Alınan gıdalardaki iyot eksikliğinin veya emilimin bozulmasının guatra yol açabileceğini ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. A. Murat Koca, guatrın önlenmesinde beslenmede iyotun dengeli alınması gerektiğini vurguladı. İyot eksikliği olan kişilerin karalahana, lahana, soya, karnabahar gibi gıdalardan kaçınması gerektiğini kaydeden Koca, “İyot eksikliğine iyi gelen deniz ürünleri, yoğurt, yumurta, patates ve muz gibi gıdaları da tüketmelidir.” tavsiyesinde bulundu. Koca, guatrın belirtilerini boyunda şişlik ve boyunda kalınlaşma, baskı hissi ve hassasiyet, yutmada zorlanma ve takılma hissi, nefes almada güçlük ve öksürme, hırıltı sesi ve kolları yukarı kaldırınca başın dönmesi şeklinde sıraladı.
27.05.2022 Sağlık
Sebze ve meyve fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! 5 kat fark var
Sebze ve meyve fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! 5 kat fark var Sebze ve meyve fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama. Nisan ayında elma 5.5 kat, salatalık 5 kat, kabak 3.8 kat, karnabahar ve pırasa 3.7 kat, yeşil mercimek 3.5 kat, patlıcan ve nohut 3.4 kat, kırmızı mercimek, kuru fasulye ve kuru incir ise 3.3 kat fazlaya tüketiciye satıldı. Dalında 2 lira olan elma markette 11 liraya, 3.2 lira olan salatalık 16.10 liraya, 3.80 lira olan kabak 14.20 liraya, 3.10 lira olan karnabahar 11.60 liraya çıktı. 1 litre süt ise üreticiden 5.4 liraya alınıp markette 14.1 liraya satıldı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) verilerine göre; sadece nisan ayında sebze ve meyve üretici fiyatları ile market fiyatları arasında 5.5 kata varan farklar görüldü.
2.05.2022 Ekonomi
Sebze ve meyve fiyatlarına görülmemiş zam! Nisan ayı şampiyonu belli oldu! Yüzde 400...
Sebze ve meyve fiyatlarına görülmemiş zam! Nisan ayı şampiyonu belli oldu! Yüzde 400... Market ve pazar fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Fiyat farkı ortaya çıktı, sebze ve meyveye görülmemiş zam. Elma, salatalık, kabak, karnabahar, pırasa, yeşil mercimek, patlıcan, nohut, kırmızı mercimek, kuru fasulye ve kuru incir... Tek tek açıklandı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Nisan ayında elma ve salatalıkta üretici ile market arasındaki fiyat farkı yüzde 400'ün üzerinde, 11 üründe yüzde 200'ün, 10 üründe ise yüzde 100'ün üzerinde gerçekleşti" dedi.
1.05.2022 Gündem
Oruç tutacaklar için uyarılar! 'Yemeklerde fazla yağ tüketmeyin'
Oruç tutacaklar için uyarılar! 'Yemeklerde fazla yağ tüketmeyin' Müslümanların dört gözle beklediği Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Oruç tutmayı planlayanlar sağlık sorunları nedeniyle endişe duyanlar için Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu önerilerde bulundu. Brokoli ve karnabahar tüketimini öneren Saraçoğlu, mercimek ve ıspanak gibi yemeklerde fazla yağ tüketilmemesi gerektiğini, çayın ise belirli miktarda tüketilmesi gerektiğini belirtti.
28.03.2022 Sağlık
Göbek yağlarını eritmek için 5 öneri!
Göbek yağlarını eritmek için 5 öneri! Genetik, yaşam tarzı ve beslenme hataları, vücuttaki aşırı yağıın nerede depoladığını belirler. Bazı kişilerde yağ kaybının en son gerçekleştiği bölge üst karın bölgesidir. Bu bölgeden yağ kaybetmek zor olsa da, göbekteki yağdan birkaç adımda kurtulmak mümkün. Birçok sağlık sorununa neden olan göbek yağlanması ile ilgili bilgi veren Diyetisyen Betül Merd, göbek eritme yöntemlerini anlattı.
21.03.2022 Sağlık
Fiyat farkı 4 katı geçti! Marketlerde flaş gelişme!
Fiyat farkı 4 katı geçti! Marketlerde flaş gelişme! Market fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Fiyat farkı 4 katı geçti. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, şubatta üretici ve market arasındaki fiyat farklarını ve tarım sektöründe yaşanan son gelişmeleri değerlendirirken, üretici ile market arasındaki fiyat farkının 4 katı aştığını vurguladı.
5.03.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Karnabahar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki karnabahar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.