Karantina

Karantina

Son dakika karantina haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan karantina ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını karantina haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Karantina

haberleri sayfasında son dakika yaşanan karantina gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.894 karantina haberi bulunmuştur. Tüm karantina haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz Ticaret Bakanı Ömer Bolat CNN Türk ekranlarında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. "Orta Vadeli Plan ile yol haritamızı belirledik" diyen Bolat, "Hedef dış ticaret açıklarının ve cari açığının azaltılması, istikrarlı ve orta düzeyli büyüme trendine girmekti. Şu an hedeflerimizin ilerisindeyiz." dedi. Gazze'ye ihracat tartışmalarına da değinen Bakan Bolat, "Türkiye, İsrail'e jet yakıtı satmıyor. Sosyal medya üzerinden büyük bir yalan uydurdular." dedi.
17.04.2024 Ekonomi
ABD’de kuş gribi paniği! Hastalık ineklere temas eden bir kişiye bulaştı
ABD’de kuş gribi paniği! Hastalık ineklere temas eden bir kişiye bulaştı ABD’nin Teksas eyaletinde bir kişide kuş gribi tespit edildi. Yetkililer hastalığın geçtiğimiz günlerde ineklerde tespit edilen vakalardan bulaştığını açıkladı.
2.04.2024 Dünya
Adana’dan Rusya’ya ihracat yapanlara eğitim verildi! Zorluklar anlatıldı
Adana’dan Rusya’ya ihracat yapanlara eğitim verildi! Zorluklar anlatıldı Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde Rusya’ya taze meyve-sebze ihracatı yapan tüccarlara eğitim verildi.
1.04.2024 Adana
ABD’deki iki eyaletteki ineklerde kuş gribi tespit edildi
ABD’deki iki eyaletteki ineklerde kuş gribi tespit edildi ABD’li yetkililer dün yaptıkları açıklamada, Teksas ve Kansas’taki ineklerden elde edilen süte yapılan testlerde kuş gribinin pozitif çıktığını açıkladı. Yetkililer, kuş gribinin pozitif çıktığı ineklerin karantina altına alınarak iki ila üç hafta içerisinde iyleştiğini belirtti.
27.03.2024 Dünya
Adanalı çiftçiler yeşillenme hastalığına karşı teyakkuzda! "5 yılda bahçeleri kaybederiz"
Adanalı çiftçiler yeşillenme hastalığına karşı teyakkuzda! "5 yılda bahçeleri kaybederiz" Dünyada 33 ülkede görülen narenciyede yeşillenme hastalığı için 3 milyon 200 bin ton narenciyenin üretildiği Adana'da çiftçiler çağrıda bulunup, karantina önlemlerinin artmasını, Kıbrıs'tan ülkemize narenciye ürünlerinin gelmemesini, transit geçişlerin yapılmamasını talep etti.
29.02.2024 Adana
Kozan canlı hayvan pazarının yapımı devam ediyor! Çevre ilçelerde faydalanacak
Kozan canlı hayvan pazarının yapımı devam ediyor! Çevre ilçelerde faydalanacak Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi çerçevesinde yapımı devam eden Kozan Canlı Hayvan Pazarı’nda incelemede bulundu. Kökçüoğlu, projenin yapımı tamamlandığında Kozan’ın ve çevre ilçelerin faydalanacağı modern bir hayvan pazar yeri olacağını ifade etti.
23.02.2024 Adana
Narenciyede tehlike kapıda! ''Acil önlem alınmalı''
Narenciyede tehlike kapıda! ''Acil önlem alınmalı'' Milletvekili Barut, narenciye üretimini bitirecek Yeşillenme Hastalığı'nı yayan zararlıya karşı acil, kapsamlı ve topyekün mücadele çağrısı yaptı
7.02.2024 Adana
Uzayda bir gün nasıl geçiyor? Bakan Kacır, Gezeravcı ile görüştü
Uzayda bir gün nasıl geçiyor? Bakan Kacır, Gezeravcı ile görüştü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile Bursa'daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nde (GUHEM) video konferans aracılığıyla görüşme yaptı. Görüşme 20 dakika sürdü.
26.01.2024 Gündem
İlk Türk Uzay Yolcusu Gezeravcı: Uzay misyonu gelecek nesillere ilham verecek
İlk Türk Uzay Yolcusu Gezeravcı: Uzay misyonu gelecek nesillere ilham verecek Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu çerçevesinde uzaya gidecek ilk Türk astronot Alper Gezeravcı, “Ülkemizin 100. yılında icra etmek, bugüne kadar fazlasıyla yer alma konusunda hak ettiğimiz bir platformda, uzay ortamında ilk görevimizin icrasıyla yerimizi alacak olmamız son derece mutluluk verici. Gelecek nesillerimize ilham kaynağı olması, onların bugüne kadar kısıtlamak zorunda oldukları hayallerini artık uzayın derinliklerine taşımaya vesile olacak bir görev olması da mutluluk verici” dedi.
5.01.2024 Ekonomi
Bağcılar’da başıboş gezen köpekler dehşet saçtı
Bağcılar’da başıboş gezen köpekler dehşet saçtı Bağcılar’da başıboş gezen sokak köpekleri bir kişiyi ısırdı. Köpeklerin ısırdığı kişi tedbir amaçlı hastaneye kaldırılırken yoldan geçen 3 kişiye daha saldıran köpekler, olay yerine gelen belediye ekipleri tarafından uyuşturucu iğne ile uyutulduktan sonra hayvan barınağına götürüldü.
22.12.2023 Gündem
Karantina Adası araştırılacak! 'İlginç olaylar yaşandı'
Karantina Adası araştırılacak! 'İlginç olaylar yaşandı' İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) görevli bilim insanları TÜBİTAK projesi kapsamında Urla ilçesinde uzun yıllar veba, kolera, çiçek, sıtma, verem gibi salgın hastalıklarda kullanılan 'Karantina Adası'nda araştırma yürütecek. Proje yürütücülerinden Dr. Muhammed Dağ, "Günümüzde hala pandemi ve salgın hastalıklar devam etmekte. Geçmişte karantina sürecindeki sıkıntılar ve bulunan çözüm yollarının günümüze taşınması oldukça önemli" dedi.
10.10.2023 Gündem
Karadeniz'de kahverengi kokarca böceği kabus oldu fındık üretimi düştü!
Karadeniz'de kahverengi kokarca böceği kabus oldu fındık üretimi düştü! İl Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Karadeniz’de Samsun hariç tüm illerdeki fındık üretiminin yüzde 15-20 azalmasındaki nedeninin kahverengi kokarca böceği olduğunu söyledi.
29.09.2023 Gündem
Aşı olmadığı için işten atılana müjde! Geçersiz sayılacak
Aşı olmadığı için işten atılana müjde! Geçersiz sayılacak Dünyayı sarsan Covid sürecinin yankıları sürüyor. Covid aşısı olmadığı gerekçesiyle işten çıkartılan işçiye Bölge Adliye Mahkemesi'nden müjde geldi. Mahkeme; sırf aşı olmadığı gerekçesiyle, alternatif çalışma yöntemlerinin uygulanmadan iş sözleşmesinin feshinin geçerli olmadığına hükmetti.
10.08.2023 Çalışan Hakları
Aydın'ın iki ilçesinde şap nedeniyle 21 mahalle karantinaya alındı
Aydın'ın iki ilçesinde şap nedeniyle 21 mahalle karantinaya alındı Aydın'ın Nazilli ve Kuyucak ilçelerinde toplam 21 kırsal mahalle, bazı büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı görülmesi üzerine hayvan hareketliliği yasaklanarak, karantinaya alındı.
20.07.2023 Gündem
Aydın'ın iki ilçesinde şap nedeniyle 21 mahalle karantinaya alındı
Aydın'ın iki ilçesinde şap nedeniyle 21 mahalle karantinaya alındı Aydın'ın Nazilli ve Kuyucak ilçelerinde toplam 21 kırsal mahalle, bazı büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı görülmesi üzerine hayvan hareketliliği yasaklanarak, karantinaya alındı.
20.07.2023 Yaşam
Şap hastalığı sebebiyle 136 köy karantinaya alındı
Şap hastalığı sebebiyle 136 köy karantinaya alındı Zonguldak merkeze bağlı bazı köyler, Ereğli ilçesinin tüm köyleri, Devrek ve Gökçebey'deki bazı köylerde karantina başlatıldı. Karantinadaki 136 köyde, hayvan giriş-çıkışı yasaklandı; ekipler aşılama çalışmaları için hareket geçti.
7.07.2023 Gündem
Kurbanlıklar için 'antibiyotik' uyarısı! 'Ette kalıntı oluşturur'
Kurbanlıklar için 'antibiyotik' uyarısı! 'Ette kalıntı oluşturur' Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Öğretim Üyesi Dr. Abdurrahman Takcı, yakın zamanda antibiyotik tedavisi uygulanan hayvanların kurban edilmemesi uyarısında bulundu. Dr. Takcı, "Kurbana çok az bir zaman dilimi kaldığı için antibiyotik uygulamaları ette kalıntı oluşturur. Bu insanlar için tehlike oluşturabilir. Bu tip hayvanların alınmaması veya alındıysa değiştirilmesi faydalı olacaktır" dedi.
20.06.2023 Gündem
Bursa’da hayvan pazarında şap karantinası
Bursa’da hayvan pazarında şap karantinası Bursa'da İnegöl Belediyesi Hayvan Pazarı, büyükbaş kurbanlıklarda görülen şap hastalığı nedeniyle karantinaya alındı. Pazar, hayvan giriş çıkışlarına kapatıldı.
13.06.2023 Yaşam
İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri başladı
İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri başladı Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte Türkiye'nin birçok noktasından yola çıkan kurbanlık hayvanlar, İstanbul'a giriş yapmaya başladı. İstanbul'a gece yarısından itibaren gelen kurbanlık yüklü TIR ve kamyonlar, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince tek tek kontrol edildi.
13.06.2023 Gündem
Maymun çiçeği virüsü nedeniyle 2 kişi karantinaya alındı
Maymun çiçeği virüsü nedeniyle 2 kişi karantinaya alındı Çin’in başkenti Pekin’de maymun çiçeği virüsü görülen 2 kişi karantinaya alındı.
7.06.2023 Dünya
Kurban Bayramı öncesi ‘karantina’ uyarısı
Kurban Bayramı öncesi ‘karantina’ uyarısı Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, şap hastalığı nedeniyle hayvanların kesimi, ihracı, ithali ve hayvan hareketlerine getirilen kısıtlama ve yasakların kaldırılması sonrası hayvan hareketlerinin başladığına dikkat çekerek, “Hastalığın tekrardan yaşanmaması için aşılanmış, kulağında küpesi olan ve veteriner hekim tarafından sağlık raporu düzenlenen hayvanların nakline izin verilmelidir. Besiciler ise çiftliklerine yeni getirdikleri hayvanları 21 gün karantinada tutmalıdır” dedi.
3.06.2023 Yaşam
Kastamonu’da şap nedeniyle bir ilçe karantinaya alındı
Kastamonu’da şap nedeniyle bir ilçe karantinaya alındı Kastamonu’nun İnebolu ilçesi, SAT-2 tipi şap virüsü görülmesi üzerine karantinaya alındı. İlçede hastalık sebebi ile hayvan hareketliliği yasaklandı.
27.03.2023 Gündem
Şap hastalığında ‘kuşlara’ dikkat! Uzman isim uyardı
Şap hastalığında ‘kuşlara’ dikkat! Uzman isim uyardı Kayseri Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akgün Ergül, şap hastalığı ile ilgili verdiği bilgilerde hastalığın taşınma ihtimali nedeniyle ahırlarda önlemler alınması gerektiğini söyleyerek, “Ahırlara girip çıkan kuşlar, başka bir işletmeye virüsü taşıyabilir” dedi.
24.03.2023 Gündem
İzmir için depreme hazırlık uyarısı! 'Gömülü faylara dikkat'
İzmir için depreme hazırlık uyarısı! 'Gömülü faylara dikkat' Kahramanmaraş merkezli depremler, kentlerin olası bir deprem durumuna karşı ne kadar hazırlıklı olup, olmadığı konusunu gündeme getirdi. İzmir için de kent merkezi orta nokta olmak üzere 100 kilometre yarıçaplı bir dairenin içindeki her diri fayın kenti etkileyeceğini ve fayların 6.5- 7 üzerinde deprem üretme potansiyeli olduğunu dile getiren uzmanlar, sorunlu yapıların bir an önce güçlendirilmesi veya yıkılıp, binaların güvenli alanlarda yapılması gerektiğine dikkati çekti.
10.03.2023 Gündem
Denizli'de şap alarmı! 26 mahalleye giriş-çıkış yasaklandı
Denizli'de şap alarmı! 26 mahalleye giriş-çıkış yasaklandı Denizli’nin Acıpayam ilçesinde 2 mahallede şap hastalığının görülmesi nedeniyle toplamda 26 mahalleye kesim dışında hayvan giriş çıkışı yasaklandı.
26.01.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Karantina ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki karantina haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.