Kan Basıncı

Kan Basıncı

Son dakika kan basıncı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kan basıncı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kan basıncı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kan Basıncı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kan basıncı gelişmeleri de dahil olmak üzere 504 kan basıncı haberi bulunmuştur. Tüm kan basıncı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Lapis Lazuli Taşı Özellikleri Nelerdir? Lapis Lazuli Taşının En Bilinen Faydaları...
Lapis Lazuli Taşı Özellikleri Nelerdir? Lapis Lazuli Taşının En Bilinen Faydaları... Lapis lazuli taşı, Antik Mısır döneminden beri kullanılan değerli bir taştır ve rengi de genelde lacivert olur. Lapis lazuli taşı renginden dolayı lacivert taşı olarak da isimlendirilir. 
3.02.2024 Yaşam
Magnezyum Kullanım Alanları Nelerdir? Magnezyumun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Magnezyum Kullanım Alanları Nelerdir? Magnezyumun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Rengi gümüşümsü bir beyaz olan magnezyum tek başına kullanılabildiği gibi diğer metallerle alaşım şeklinde de tercih edilmektedir. Hafif bir metal olmasıyla beraber kolayca da alev alabilen bir maden olarak dikkat çekmektedir. Sembolü '' Mg '' olan magnezyumun atom numarası ise 12'dir. Alkalinler grubunda yer alan bu maden katımsı bir halde çıkarılmaktadır. Oksijenli bir ortamda az da olsa kararma yapabilmektedir.
31.01.2024 Yaşam
Spor yapan veya spora başlamayı düşünenlere ‘kalp kontrolü’ uyarısı
Spor yapan veya spora başlamayı düşünenlere ‘kalp kontrolü’ uyarısı Düzenli spor yapmak, genel vücut sağlığı açısından sayısız fayda sağlarken 35 yaş üstü kişiler, genellikle kalp damar hastalıklarına bağlı olarak, daha genç yaştakiler ise doğumsal ya da genetik kalp sorunları nedeniyle ani kardiyak tehlikelerle karşılaşabiliyor. Yapılacak kontrollerin amacının, sporla oluşabilecek ani kardiyak ölüm ve diğer muhtemel kardiyovasküler riskleri azaltmak olduğunu ifade eden Doç. Dr. Hale Ünal Aksu, “Spor yapan veya yoğun egzersize başlamayı düşünen kişilerin, öncesinde kardiyoloji kontrolünden geçmesi, muhtemel tehlikeleri ekarte etmek için önemlidir” diye konuştu.
23.01.2024 Sağlık
Yılbaşı öncesi ortaya çıktı! Kestane diye hayvan yemi satılıyorlar, ayırt etmek zor değil
Yılbaşı öncesi ortaya çıktı! Kestane diye hayvan yemi satılıyorlar, ayırt etmek zor değil Geçtiğimiz günlerde Bilecik Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nın sıkı denetimi sonucunda Çin'den ithal edilen ve aslen hayvan yemi olarak kullanılan tonlarca kestane ele geçirildi. İnsanların sağlığını tehlikeye atan ve zehirlenmelere neden olan Çin kestaneleri ile tüketime uygun kestaneler birbirine oldukça benziyor. Peki bu zehirli kestanelerle normal kestaneleri birbirinden ayırt etmek için nelere dikkat etmek gerekiyor? Çin kestaneleri sağlık açısından hangi sorunlara neden oluyor? Gıda Mühendisi Ebru Akdağ ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aytaç Karadağ merak edilen soruları yanıtladı.
25.12.2023 Gündem
“Reçetesiz ve kolay ulaşılan soğuk algınlığı ilaçları tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor”
“Reçetesiz ve kolay ulaşılan soğuk algınlığı ilaçları tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor”  Soğuk algınlığı ilaçlarının reçetesiz alınabilmesinin ve kolay ulaşılmasının tehlikeli sonuçlara yol açabildiğini söyleyen Prof. Dr. Şehmus Özmen, “Bu ilaçlar kalp hızını arttır, kaygı ve uykusuzluğa neden olur. Kalp ve damar hastalığı, hipertansiyon, diyabet, anjina ve çarpıntı sorunu olan hastalarda ise durumu kötüleştirebilir” uyarısında bulundu.    
21.12.2023 Yaşam
Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tutuklandı! İfadesi ortaya çıktı: Tahrik etti
Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tutuklandı! İfadesi ortaya çıktı: Tahrik etti Hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırıda bulunan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tutuklandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve şüpheliler Ş. Y. Ş. ile K. Ç.'nin “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak” suçundan tutuklandıklarını açıkladı. Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca ifadesi ortaya çıktı. Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hakem Halil Umut Meler'e yapılan yumruklu saldırı ile ilgili "Şiddetin her türlüsünü kınıyoruz. Hakeme şiddet hepimizin tepkisini çekti." dedi.
12.12.2023 Süper Lig
Nar Kaç Kalori? Nar Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Nar Kaç Kalori? Nar Besin Değerleri Ve Kalorisi... Nar, eylül ayından ocak ayına kadar taze olarak bulunabilen ve tüketilmesi önerilen meyveler arasındadır. 1 adet yarım nar toplamda 66 kaloriye denk gelmektedir. 
4.12.2023 Sağlık
Kedi Otu Nedir? Kedi Otu Faydaları Nelerdir?
Kedi Otu Nedir? Kedi Otu Faydaları Nelerdir? Kedi otu, sakinleştirici olarak kullanılan bir bitkidir. Uykusuzluğa ve strese de iyi gelir.
10.07.2023 Sağlık
Prof. Dr. Bingür Sönmez: Sakın alıp, sağlığınızla oynamayın
Prof. Dr. Bingür Sönmez: Sakın alıp, sağlığınızla oynamayın Sosyal medyada ünlü kişilere ait fotoğraflarla dolandırıcılık yapanların son kurbanı dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez oldu. Toplumun yaygın sağlık sorunlarından kolesterol ve yüksek tansiyonu düşürmek için Prof. Dr. Sönmez’in sahte ilaç tavsiye ettiği yönündeki reklamlar sosyal medyadan yayılıyor.
28.03.2023 Yaşam
Diyabet ve tansiyonun bir numaralı düşmanı! Düzenli tüketilirse kanser riskini sıfıra düşürüyor
Diyabet ve tansiyonun bir numaralı düşmanı! Düzenli tüketilirse kanser riskini sıfıra düşürüyor Düzenli tüketildiğinde kanser riskini sıfıra indiriyor, antioksidan özelliği bulunuyor. Kan şekerini düzenlemeye yardımcı oluyor, kansere sebep olan toksinlerden diğer hücreleri koruyor. Kalp hastalığı, diyabet ve diğer kronik hastalıkların riskini en aza indiriyor; 33 çeşit kükürt bileşiği, 17 çeşit aminoasit, flavonoidler, çinko, magnezyum, kalsiyum, A vitamini, B ve C vitaminleri içeriyor. Tansiyon düşürüyor, kan damarlarını koruyor, hücre yıkımını azaltıyor. İşte insan sağlığı için mucize olan yeşil besinler...
21.03.2023 Sağlık
Uzmanından uyarı: Göğüs ağrılarını hafife almayın
Uzmanından uyarı: Göğüs ağrılarını hafife almayın Kalbe giden damarların sertleşmesi, ani kalp krizi ile birlikte hayati ve genetik faktörler damar sertliğinin değiştirilemeyen nedenlerini oluştururken; kişiye özel yaşam tarzı değişiklikleri ile kalp hastalıklarından korunmak mümkün olabiliyor. Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr Erol Kurç, koroner damar hastalığından kaynaklanabilen göğüs ağrıları hafife alınmaması gerektiğini belirtti.
16.01.2023 Sağlık
Soba yakanlar dikkat! Uyarı geldi
Soba yakanlar dikkat! Uyarı geldi Lodos nedeniyle (karbonmonoksit) baca gazı zehirlenmelerinin yaşanmaması ve vatandaşların zarar görmemesi için uzmanlardan uyarı yapıldı.
7.11.2022 Gündem
Yüksek tansiyonu olanlar dikkat! Beyin kanaması riski var
Yüksek tansiyonu olanlar dikkat! Beyin kanaması riski var Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Engin Çakar, inmelerin yaklaşık yüzde 15’inin beyin kanaması nedeniyle olduğunu, diğer bir nedenin ise beyin damar tıkanıklığı olduğunu vurguluyor. Kanama veya damar tıkanıklığı nedeniyle oluşan felç tablosu benzerlik gösterse de beyin kanamasında ölüm oranları 4-5 kat daha fazla görülüyor.
5.10.2022 Sağlık
Sıcakta hipertansiyon hastalarının beyin kanaması riski 7 kat fazla
Sıcakta hipertansiyon hastalarının beyin kanaması riski 7 kat fazla Yaz sıcaklarında hipertansiyon hastalarına dikkatli olmaları çağrısında bulunan Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Memnune Sena Ulu, “Sıcak havalarda vücut ısısının yükselmesiyle birlikte kan basıncı da olumsuz etkilenebilir. Özellikle yaşlı yüksek tansiyon hastalarında, sıcak havalar beyin kanaması riskini de artırabilmektedir. Çünkü hipertansiyon hastalarının normal bireylere göre beyin kanaması geçirme riski 7 kat daha fazladır” dedi.
23.08.2022 Sağlık
Alzheimer ve kansere karşı savaşıyor! Kan şekerini kontrol ediyor, kolesterol riskini azaltıyor...
Alzheimer ve kansere karşı savaşıyor! Kan şekerini kontrol ediyor, kolesterol riskini azaltıyor... Kanser önleyici özelliklere sahip, bol miktarda karbonhidrat, lif, vitamin, antioksidan ve mineral içeriyor. Sindirim sisteminizin sağlığını koruyor, bağırsak kanseri hücrelerinin gelişmesini engelliyor. Serbest radikalleri engelleyerek moleküler bozulmayı engelliyor, bulaşıcı hastalıklarla savaşıyor. Kan şekeri kontrolünü sağlıyor, yiyenlere yüksek enerji veriyor. Alzheimer hastalığının tedavisi için oldukça önemli bir yere sahip, kalbe iyi geliyor, kolesterol ve kan basıncı seviyeleri gibi kalp hastalıkları için risk faktörlerini de kontrol ediyor.
20.08.2022 Galeri
Koronavirüse yakalanan Biden'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama
Koronavirüse yakalanan Biden'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama ABD Başkanı Joe Biden’ın doktoru Kevin O'Connor yayınladığı mektup ile Covid-19’a yakalanan Biden’ın "Paxlovid" ilacıyla devam eden tedavisinde 3 günün geri kaldığını ve sağlık durumunun iyiye gittiğini açıkladı. Biden’da görülen baskın semptomun boğaz ağrısı olduğu ifade edildi.
24.07.2022 Dünya
Kan basıncını dengeliyor, kolesterolü düşürüyor! Kansere karşı koruyucu, beyni güçlendiriyor...
Kan basıncını dengeliyor, kolesterolü düşürüyor! Kansere karşı koruyucu, beyni güçlendiriyor... Yüksek bir antioksidan oranına sahip olan bu besin, bağışıklık sistemini çelik gibi yapıyor. Kan basıncını dengeliyor, kolesterol düşürücü etkisi bulunuyor, kalp ve damar sağlığını destekliyor. Prostat kanserine karşı koruyucu özelliğe sahip, diyabet riskini azaltmada önemli rol oynuyor. Beyin gelişimini destekliyor ve beyin hücrelerinin gelişimine katkı veriyor. Hafızayı da güçlendiren bu besin iştahı dengeliyor ve kilo vermeye yardımcı oluyor. İşte Türkiye'de de yaygın olarak bulunana Amerika kökenli besinin faydaları...
19.07.2022 Sağlık
Sıcak hava kalp krizini tetikliyor
Sıcak hava kalp krizini tetikliyor Yaz aylarında artan hava sıcaklıkları ile vücudun ısı dengesi bozulurken, ısı dengesinin sağlanması için kalp hızında meydana gelen dalgalanmalar kalp krizini tetikleyebiliyor.
16.07.2022 Sağlık
Marburg virüsü nedir, nasıl bulaşır, Marbug’un aşısı tedavisi var mı? Ebola virüsüne benzeyen Marbug virüsünde ölüm oranı ne, kaç kişi öldü?
Marburg virüsü nedir, nasıl bulaşır, Marbug’un aşısı tedavisi var mı? Ebola virüsüne benzeyen Marbug virüsünde ölüm oranı ne, kaç kişi öldü? Ebola virüsüne benzeyen, şu an aşısı bulunmayan ve yüzde 88 ölüm oranına sahip olan 'Marbug virüsü' Gana'da iki kişinin ölümüne sebep oldu. Peki, Marburg virüsü nedir, nasıl bulaşır, Marburg virüsünün aşısı ve tedavisi var mı, belirtileri ve ölüm oranı ne, Marburg virüsünden kaç kişi öldü?
13.07.2022 Sağlık
Uzay yolculuğu başvurusu nasıl yapılır? Türk uzay yolcusu başvuru şartları ne? Milli Uzay Programı başvuru ekranı!
Uzay yolculuğu başvurusu nasıl yapılır? Türk uzay yolcusu başvuru şartları ne? Milli Uzay Programı başvuru ekranı! Milli Uzay Programı’nın en önemli aşamalarından Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu Projesi'yle seçilecek bir Türk vatandaşını 2023'te bilimsel faaliyetler yürütmek üzere 10 günlüğüne uluslararası uzay istasyonuna gönderileceğinin duyurulmasının ardından milyonlarca ilana büyük ilgi gösteriyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ‘Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu’ görevinin detaylarını paylaştı. Peki, Uzay yolculuğu başvurusu nasıl yapılır? Türk uzay yolcusu başvuru şartları ne? Milli Uzay Programı başvuru ekranı!
25.05.2022 Personel Alımı
Uzaya gitmek için başvuru nasıl yapılır, uzaya başvuru şartları nelerdir? Uzaya.gov.tr başvuru ekranı ve Türkiye Uzay Ajansı Milli Uzay Programı başvuru süreci!
Uzaya gitmek için başvuru nasıl yapılır, uzaya başvuru şartları nelerdir? Uzaya.gov.tr başvuru ekranı ve Türkiye Uzay Ajansı Milli Uzay Programı başvuru süreci! Uzaya gitmek için başvuru yap! Uzaya gitmek için başvuru şartları, uzaya gitme başvurusu nasıl yapılır? Milli Uzay Programı çerçevesinde ‘Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu’ görevinin başladığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamayla paylaşıldı. Türk uzay yolcusunda aranacak kriterlerin başında 45 yaşından küçük olmak, Mühendislik, Fen Bilimleri, Temel Bilimler, Fen Bilimleri ve Temel Bilimler alanındaki Eğitim ve Tıp Fakültelerinden birini bitirmek olacak. Peki, Uzaya başvuru şartları neler, uzaya gitmek için başvuru nasıl yapılır? İşte uzaya gitmek için aranan şartlar ve Türkiye Uzay Ajansı Milli Uzay Programı başvuru süreci hakkında merak edilenler ile Uzaya.gov.tr başvuru ekranı
24.05.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye’nin uzay projesinin detayları belli oldu! Ve başlıyor...
Türkiye’nin uzay projesinin detayları belli oldu! Ve başlıyor... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Milli Uzay Programı çerçevesinde ‘Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu’ görevini başlattıklarını açıkladı. Türk uzay yolcusunda aranacak kriterler ise 45 yaşından küçük olmak, Mühendislik, Fen Bilimleri, Temel Bilimler, Fen Bilimleri ve Temel Bilimler alanındaki Eğitim ve Tıp Fakültelerinden birini bitirmek olacak.
23.05.2022 Gündem
Kan basıncını düşürerek kalbi koruyor, tip 2 diyabet riskini azaltıyor! Tam bir vitamin ve antioksidan deposu, dakikalar içinde...
Kan basıncını düşürerek kalbi koruyor, tip 2 diyabet riskini azaltıyor! Tam bir vitamin ve antioksidan deposu, dakikalar içinde... Kan basıncınızı düşürerek kalp ve damar sağlığınızı koruyor, tip 2 diyabet riskini azaltmada çok etkili oluyor. Tam bir vitamin ve antioksidan deposu, bağışıklık sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı oluyor, hastalıkların sebep olabileceği semptomları engelliyor. Sindirim sistemini düzenliyor, kabızlığa karşı müshil görevi görüyor. Ciltteki kolajenin zarar görmesini engelliyor, cildin pürüzsüz, daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlıyor. Flavanoller ve antisitler içeren bu meyvenin mucizevi faydaları...
17.05.2022 Sağlık
Hipertansiyon sinsi bir hastalık
Hipertansiyon sinsi bir hastalık Kardiyoloji Uzmanı Dr. Necmettin Korucuk, toplumda 50-60 yaş üstü kişilerin yüzde 50'sinin hipertansiyon hastası olduğunu, bunların da yarısının durumlarının farkında olduğunu belirterek, "Hipertansiyon sinsi bir hastalık, vatandaşların birçoğu hipertansiyon hastası olduklarının farkında bile değiller" dedi.
16.05.2022 Sağlık
Çocuklarda hipertansiyon belirtilerine dikkat edilmeli
Çocuklarda hipertansiyon belirtilerine dikkat edilmeli Hipertansiyon hastalığının çocukluk döneminde ortaya çıkabildiğini belirten Çocuk Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Duygu Övünç Hacıhamdioğlu, “Geceleri uyanıp idrara gitmek, uç organlarda (el, ayak gibi) soğukluk, yürüme sırasında kalça ya da bacaktaki bir ağrıdan dolayı aksama, çarpıntı, terleme, ateş basması hissi gibi belirtiler hipertansiyona bağlı yakınmalar olabilir. 3 yaşını doldurmuş tüm çocuklara sağlık kontrolleri sırasında tansiyon ölçümü de yapılması çok önemlidir” dedi.
16.05.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kan Basıncı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kan basıncı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.