Ktü

Ktü

Son dakika KTÜ haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan KTÜ ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını KTÜ haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ktü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ktü gelişmeleri de dahil olmak üzere 90 ktü haberi bulunmuştur. Tüm ktü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milli muharip uçak için tarih verildi! KAAN ilk testlerine başladı
Milli muharip uçak için tarih verildi! KAAN ilk testlerine başladı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAS) Genel Müdür Yardımcısı Özkan Altay, imalat ve tasarımıyla milli muharip uçak KAAN'ın montajını kısa sürede tamamlayarak ilk yerli testlerine başladığı ve taksi operasyonu gerçekleştirdiğini ifade etti. Altay, “İnşallah yıl sonuna uçağımızı gökyüzü ile buluşturmayı planlıyoruz” diye konuştu.
11.07.2023 Ekonomi
Hüseyin Örs kimdir, kaç yaşında, nereli? İYİ Parti milletvekili Hüseyin Örs’in sağlık durumu nasıl?
Hüseyin Örs kimdir, kaç yaşında, nereli? İYİ Parti milletvekili Hüseyin Örs’in sağlık durumu nasıl? TBMM’deki devam eden bütçe görüşmeleri sırasında dün yaşanan gerginlik bugün de devam etti.  İYİ Parti Milletvekili Ümit Beyaz kürsüde konuşma yaparken AK Parti ile İYİ Parti milletvekilleri arasında sözlü tartışma yaşandı. Gerilim büyüdü ve AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ile İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs arasında yumruklaşma yaşandı, Örs hastaneye kaldırıldı.
6.12.2022 Gündem
Güncel kamu personel alımı ilanları! Kamuya memur, işçi ve sözleşmeli yüzlerce personel alınacak!
Güncel kamu personel alımı ilanları! Kamuya memur, işçi ve sözleşmeli yüzlerce personel alınacak! Kamu personel alımı ilanları Resmi Gazete’de yayınlandı. Kamu kurumlarından, üniversite, belediyelere kadar pek çok kurumda, büro personeli, şoför, operatör, hemşire, öğretim üyesi, sağlık tenikeri, teknisyen bilişim personeli, koruma ve güvenlik görevlisi gibi pek çok kadroda alım yapılacak. Güncel, personel alımı ilanlarını derledik. Peki, Kamu personel alımı başvuruları nasıl yapılır? İşte Kamuya memur, işçi ve sözleşmeli personel alımı başvuru şartları!
30.05.2022 Personel Alımı
Karadeniz Teknik Üniversitesi en az lise mezunu 39 sözleşmeli personel alacak!
Karadeniz Teknik Üniversitesi en az lise mezunu 39 sözleşmeli personel alacak! Karadeniz Teknik Üniversitesi personel alımı ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilana göre, Karadeniz Teknik Üniversitesi birimlerinde istihdam edilmek üzere, 2020 KPSS puanına göre, hemşire, büro personeli, destek personeli, koruma ve güvenlik görevlisi ile teknisyen alımı yapacak. Peki, Karadeniz Teknik Üniversitesi personel alımı başvuruları nasıl yapılır? İşte Karadeniz Teknik Üniversitesi sözleşmeli personel alımı şartları!
2.12.2021 Personel Alımı
68 üniversiteli hastanelik oldu! Öğle yemeğinden sonra...
68 üniversiteli hastanelik oldu! Öğle yemeğinden sonra... Trabzon’da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi’nden 68 öğrenci, kampüste yedikleri yemek sonrası mide bulantısı ve kusma şikayetleri üzerine zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurdu.
6.10.2021 Gündem
TÜBİTAK 30 lisans öğrencisine proje  desteği sağladı
TÜBİTAK 30 lisans öğrencisine proje desteği sağladı Karadeniz Teknik Üniversitesinden (KTÜ) 30 lisans öğrencisi, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.
21.05.2021 Bilim ve Teknoloji
KTÜ'den milli ve yerli medical cihaz üretimine destek!
KTÜ'den milli ve yerli medical cihaz üretimine destek! KTÜ'de Medikal Cihaz Tasarım ve Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu. Kuruluş aşamasında 5 milyon liralık cihaz desteği sağlanan merkezde mühendisler, uzman doktorlarla iş birliği yaparak alanlarında ihtiyaç duydukları medikal ürünleri tasarlayacaklar. KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, "Çok yüksek fiyatlarla dışarıdan ithal ettiğimiz ürünlere ilişkin çalışmaları Medikal Cihaz Tasarım ve Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezinde yapacağız. Prototip üretimlerini de bu merkezimizde gerçekleştireceğiz" dedi.
4.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Üniversiteye sınavsız en az lise mezunu personel alınacak! İşte KTÜ personeli alımı 2021 başvuru şartları!
Üniversiteye sınavsız en az lise mezunu personel alınacak! İşte KTÜ personeli alımı 2021 başvuru şartları! Personel alımı ilanı yayımlandı. Üniversiteye en az lise mezunu sözleşmeli personel alınacak. Personel alımı için ayrıca sınav yapılmayacak. Üniversiteye alınacak sağlık personeli alım ile ilgili şartlar belli oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi sözleşmeli personel alacak! Peki, Karadeniz Teknik Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Karadeniz Teknik Üniversitesi sağlık personeli alımı başvuru şartları 2021!
23.03.2021 Personel Alımı
Açık ameliyata gerek kalmadı: KTÜ'de uygulanıyor
Açık ameliyata gerek kalmadı: KTÜ'de uygulanıyor Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesinde, endoskopi veya kolonoskopi ile tespit edilen lezyonların açık ameliyata gerek kalmadan çıkarılması işleminin başarılı şekilde yapılmaya başlandığı bildirildi.
1.03.2021 Sağlık
KKTC lideri Tatar'dan Anastasiadis'e çağrı: Hayaller peşinde koşma
KKTC lideri Tatar'dan Anastasiadis'e çağrı: Hayaller peşinde koşma Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rum Lideri Nikos Anastasiadis'in "iki devletli çözümün mümkün olmayacağı" açıklamalarına cevap vererek, "1968 yılından bu yana devam eden müzakere süreçlerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ana nedeni de halen devam etmekte olan Rum-Yunan zihniyetidir.
2.01.2021 Gündem
Prof. Dr. Aydın: Bulaşın engellenmesinin en başarılı yolu aşıdır
Prof. Dr. Aydın: Bulaşın engellenmesinin en başarılı yolu aşıdır Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, "Aşı olmamamız durumunda pandemiden kurtulmanın da hayal olduğunu gözden kaçırmayalım. Halen ilaç yok, tedaviyle pandemiyi durdurmak mümkün değil. Bulaşın engellenmesinin en başarılı olabileceği yol da aşıdır” dedi.
28.12.2020 Gündem
KTÜ Farabi Hastanesine 38 personel alınacak
KTÜ Farabi Hastanesine 38 personel alınacak Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesine 38 sözleşmeli personel alınacak.
8.12.2020 Sağlık
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) personel alıyor!
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) personel alıyor! Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) personel alımı ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Başhekimliği'nde istihdam edilmek üzere 38 sağlık personeli alacak. Peki, Karadeniz Teknik Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? KTÜ personel alımı başvuru şartları...
9.12.2020 Personel Alımı
KTÜ Farabi Hastanesine 70 personel alınacak
KTÜ Farabi Hastanesine 70 personel alınacak Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesine 70 sözleşmeli personel alınacak.
31.08.2020 Çalışma Hayatı
KTÜ personel alımı 2020 – Karadeniz Teknik Üniversitesi 41 akademisyen alacak!
KTÜ personel alımı 2020 – Karadeniz Teknik Üniversitesi 41 akademisyen alacak! Karadeniz Teknik Üniversitesine 41 akademisyen alınacak. Karadeniz Teknik Üniversitesine (KTÜ) 41 akademisyen alınacağı bildirildi. İşte KTÜ personel alımı 2020…
24.06.2020 Personel Alımı
Karadeniz Teknik Üniversitesine (KTÜ) akademisyen alınacak!
Karadeniz Teknik Üniversitesine (KTÜ) akademisyen alınacak! Karadeniz Teknik Üniversitesine (KTÜ) 17'si doktor öğretim üyesi olmak üzere 18 akademisyen alınacağı bildirildi. Peki, Karadeniz Teknik Üniversitesine başvurular nasıl yapılır? İşte Karadeniz Teknik Üniversitesi akademisyen ilanı...
16.06.2020 Personel Alımı
Dornaz alfa nedir? Ercüment Ovalı paylaştı! Dornaz alfa corona virüsü tedavisinde mi kullanılacak?
Dornaz alfa nedir? Ercüment Ovalı paylaştı! Dornaz alfa corona virüsü tedavisinde mi kullanılacak? Sağlık Bakanlığı'nın çalışmalarına onay verdiği Ercüment Ovalı, yerli aşı geliştirmek için ekibiyle beraber 45 gün sürecek karantinaya girmişti. Ovalı geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından koronavirüs aşısı için heyecanladıran bir paylaşım yaptı. Ercüment Ovalı sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir açıklama yaparak Dornaz alfa isimli bir içerikten bahsetti. Ovalı’nın yaptığı açıklamanın ardından Dornaz alfa nedir? soruları da arttı.
16.04.2020 Gündem
Gebelikte sıvı tüketimi hayati önem taşıyor
Gebelikte sıvı tüketimi hayati önem taşıyor KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine müracaat eden 1082 hamile üzerinde yapılan araştırmada, anne adaylarından yüzde 51,5'inin günlük su tüketiminin önerilen miktardan düşük olduğu tespit edildi.
26.01.2020 Sağlık
KTÜ'ye 4'ü profesör 53 akademisyen alınacak
KTÜ'ye 4'ü profesör 53 akademisyen alınacak Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne (KTÜ) 4'ü profesör 53 akademisyen alınacak.
11.06.2019 Personel Alımı
KTÜ'ye 18'i profesör 56 akademisyen alınacak
KTÜ'ye 18'i profesör 56 akademisyen alınacak Karadeniz Teknik Üniversitesine 18'i profesör 56 akademisyen alınacak.
20.12.2018 Eğitim
Trabzon'da ürküten rapor! 1 milyondan fazla tespit edildi...
Trabzon'da ürküten rapor! 1 milyondan fazla tespit edildi... Trabzon'un önemli tarihi ve turistik mekanlarından Soğuksu Mahallesi'ndeki Atatürk Köşkü'nün içinde bulunduğu Atatürk Köşkü Ormanı'ndaki ağaçların kurumasının nedenlerini tespit amacıyla kurulan komisyon çalışmalarını tamamladı.
5.12.2018 Gündem
‘İş yoğundu teşhis yanlış çocuğunuz kanser değil’
‘İş yoğundu teşhis yanlış çocuğunuz kanser değil’ Trabzon’da boğaz ağrısı şikayetiyle gittiği Farabi Hastanesi’nde tahlilleri yapılan Yusuf Can Topsakal’a (6) mide kanseri teşhisi koyuldu. Teşhisle yıkılan aile, farklı hastane ve doktorlara götürdükleri çocuklarının hasta olmadığını öğrendi, hastane hatasını kabul etti.
17.09.2018 Gündem
'Yanlış teşhis' ile yıkılan aileye hastaneden 'iş yoğunluğu' yanıtı
'Yanlış teşhis' ile yıkılan aileye hastaneden 'iş yoğunluğu' yanıtı Trabzon'da, boğaz ağrısı şikayetiyle gittiği Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde tahlilleri yapılan Yusuf Can Topsakal'a (6) mide kanseri teşhisi koyuldu. Teşhisle yıkılan aile, farklı hastane ve doktorlara götürdükleri çocuklarının hasta olmadığını öğrenince rahat nefes aldı. Aile, yanlış teşhiste bulunan ilk hastaneyi Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikayet etti. Şikayet üzerine hastane yönetimince 'gizli' ibaresiyle aileye gönderilen mektupta, iş yoğunluğu nedeniyle hata yapıldığı ve hatanın düzeltildiği kaydedildi.
17.09.2018 Yaşam
KTÜ'lü öğrencilerden insansız tank aracı
KTÜ'lü öğrencilerden insansız tank aracı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü 2. sınıf öğrencileri 'Gökbörü' ismini verdikleri insansız tank aracı projeleri ile dikkat çekiyor. İnsansız tank aracı barutlu ateşleyicilerin aksine elektrik tetikleme tertibatı ve mekanizması ile manyetik ateşleme sistemine sahip olma özelliği ile de önem taşıyor.
8.04.2018 Ekonomi
ÖSYM ek yerleştirme sonuçları hangi tarihte açıklanacak?
ÖSYM ek yerleştirme sonuçları hangi tarihte açıklanacak? Ek yerleştirme sonuçları için meraklı bekleyiş sürüyor. Adaylar ÖSYM'den gelecek ek yerleştirme sonuçları açıklamasına kilitlendi. Peki ÖSYM ek yerleştirme sonuçlarını ne zaman açıklayacak?
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ktü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ktü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.