Kamu Görevlileri

Kamu Görevlileri

Son dakika kamu görevlileri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kamu görevlileri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kamu görevlileri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kamu Görevlileri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kamu görevlileri gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.459 kamu görevlileri haberi bulunmuştur. Tüm kamu görevlileri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Işıkhan: 1 Mayıs'ı farklı kutlayacağız
Bakan Işıkhan: 1 Mayıs'ı farklı kutlayacağız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "13'üncü Çalışma Meclisi’ni Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 29-30 Nisan 2024 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi.
22.04.2024 Gündem
1 Nisan Pazartesi borsa açık mı, borsa 1 Nisan’da kapalı mı? Seçimden sonraki gün borsa tatil mi? İşte seçimden sonraki pazartesi borsanın durumu
1 Nisan Pazartesi borsa açık mı, borsa 1 Nisan’da kapalı mı? Seçimden sonraki gün borsa tatil mi? İşte seçimden sonraki pazartesi borsanın durumu Borsa 1 Nisan tatil mi, pazartesi borsa açık mı? 1 Nisan’da okulların kapalı olmasıyla vatandaşlar borsanın seçimden sonraki günü çalışma durumunu sorguluyor. 31 Mart’ta Türkiye yerel seçime gidiyor, oy sayma işlemi ve öğretmenlerin görevli olması nedeniyle borsada durumun ne olacağı, kapalı olup olmayacağı merak ediliyor. Peki, 1 Nisan borsa açık mı, seçimden sonraki gün borsa açık mı, borsa İstanbul 1 Nisan’da tatil mi?
31.03.2024 Gündem
1 Nisan hastaneler açık mı 2024, pazartesi günü hastaneler tatil mi? Doktorlar seçimden sonraki gün çalışacak mı, seçimden sonra hastaneler tatil mi, acil servisler açık mı?
1 Nisan hastaneler açık mı 2024, pazartesi günü hastaneler tatil mi? Doktorlar seçimden sonraki gün çalışacak mı, seçimden sonra hastaneler tatil mi, acil servisler açık mı? Sandık kurullarında görev alan kamu personeli 1 Nisan Pazartesi idari izinli sayılacak. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, konuya ilişkin kararı, sosyal medya hesabından duyurdu. Seçimden sonraki gün izin durumu netlik kazanınca “1 Nisan Pazartesi hastaneler tatil mi? Doktorlar seçimden sonraki gün çalışacak mı, 1 Nisan hastaneler açık mı 2024?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.
29.03.2024 Gündem
Emniyet promosyon güncellemesi yapacak mı? Polis promosyonu ne zaman yatacak, EGM promosyon anlaşması ne zaman bitiyor?
Emniyet promosyon güncellemesi yapacak mı? Polis promosyonu ne zaman yatacak, EGM promosyon anlaşması ne zaman bitiyor? Ocak 2024'ten itibaren geçerli olmak üzere kamu görevlileri ve memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde yüzde 15 artış öngörülmüş, 2023 yılının ikinci altı aylık döneminde enflasyon yüzde 37,57 olarak gerçekleşmişti. İlave olarak yüzde 34,25 artış yapıldı. Böylece kamu görevlileri ve memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde toplamda yüzde 49,25 artış sağlanmış oldu.
26.03.2024 Çalışma Hayatı
Yerel seçim için idari izin kararı! 1 Nisan Pazartesi günü izinli olacaklar
Yerel seçim için idari izin kararı! 1 Nisan Pazartesi günü izinli olacaklar 31 Mart’ta yerel seçimlerde sandık kurullarında görev alan kamu personeli 1 Nisan pazartesi izinli sayılacak.
26.03.2024 Çalışma Hayatı
Sendika kesintisi ne kadar 2024, öğretmen sendika kesintisi yüzde kaç? Sendika kesintisi nasıl hesaplanır?
Sendika kesintisi ne kadar 2024, öğretmen sendika kesintisi yüzde kaç? Sendika kesintisi nasıl hesaplanır? Sendika ikramiyesinin tutarı, her yıl değişkenlik göstermekle birlikte sendika toplu sözleşme ikramiyesi 2024 yılı için %2 barajının üzerindeki sendikalar için 531,72 TL, %2 barajının altındaki sendikalar için 188,02 TL'dir. 18 Ocak 2024 tarihinde alınan Anayasa Mahkemesi kararı ile %2 sendika barajı uygulaması iptal edildi. Toplu sözleşme ikramiyesinden yüzde iki barajına bakılmaksızın tüm sendikaların üyelerinin üst limitten faydalanması bekleniyor. Peki, Sendika kesintisi ne kadar 2024, yüzde kaç? Sendika kesintisi nasıl hesaplanır?
7.03.2024 Çalışma Hayatı
Bakan Işıkhan'la kritik görüşme! 3600 ek gösterge açıklaması
Bakan Işıkhan'la kritik görüşme! 3600 ek gösterge açıklaması Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, "Kamu görevlileri ve emeklilerinin hayata geçmesini beklediği birinci dereceye 3600 ek gösterge çalışmasının bir an önce başlaması ve çalışmanın ivedi olarak TBMM'ye sunulmasını bekliyoruz" dedi.
13.02.2024 Ekonomi
Sosyal medyadan hakarete ön ödeme! Ceza yağacak
Sosyal medyadan hakarete ön ödeme! Ceza yağacak Yeni yargı paketine göre sosyal medyadan hakaret suçunda artık mağdur ile failin uzlaştırılması yoluna gidilmeyecek. Savcılık günlüğü 100 TL’den para cezası verecek ve ön ödeme tebligatı çıkaracak. Para cezası ödenince takipsizlik verilecek. Böylece fail hakkında dava açılmayacak ve dosya kapanacak. Avukat Bekir Şabahat’a göre uygulamayla “Parasını verir, hakaret ederim” algısı oluşabilir.
12.02.2024 Gündem
Telefonunuzda bu uygulamalar yüklüyse dikkat: Kesinlikle kullanılmamalı
Telefonunuzda bu uygulamalar yüklüyse dikkat: Kesinlikle kullanılmamalı Whatsapp, Telegram, Signal gibi uygulamalar kullananlar dikkat. Etik hacker Tamer Şahin mesajlaşma uygulamalarının taşıdığı güvenlik risklerine değinerek, “Bu uygulamalar normal kullanıcılar için bile güvenli değil, kamu görevlileri kesinlikle kullanmamalı” uyarısında bulundu...
13.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yabancı aplikasyonlar yerine Türkiye menşeli uygulamalar kullanılmalı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yabancı aplikasyonlar yerine Türkiye menşeli uygulamalar kullanılmalı Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT Başkanlığı'nın 97'nci kuruluş yıl dönümü etkinliğinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, akıllı telefonların yaygınlaşması ile birlikte kamu görevlileri arasında yabancı mesajlaşma uygulamalarının kullanımının da arttığını söyleyerek, "Yabancı aplikasyonlar yerine kendi şirketlerimiz tarafından geliştirilen Türkiye menşeli uygulamaların kullanılmasının teşviki bu süreçte bir alternatif olarak değerlendirilebilir" diye konuştu.
10.01.2024 Gündem
Kayseri'de FETÖ üyeliğinden aranan 5 firari hükümlü yakalandı
Kayseri'de FETÖ üyeliğinden aranan 5 firari hükümlü yakalandı Kayseri'de, silahlı terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olmak suçundan hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 5 firari hükümlü polis ekiplerince yakalanıp, cezaevine konuldu.
5.01.2024 Gündem
2024 memur maaş katsayısı ne kadar oldu? Memur maaş katsayısı 2024 Ocak
2024 memur maaş katsayısı ne kadar oldu? Memur maaş katsayısı 2024 Ocak Memur aylıklarına yapılacak zam miktarı 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu kapsamında gerçekleştirilen toplu sözleşme hükümleri çerçevesinde belirleniyor. Kamu görevlilerinin (memurların) aylıklarının güncellenmesi (zam) için kullanılan ve yıllar itibariyle belirlenen katsayının 2024 yılı için ne kadar olacağı merak ediliyor. Peki, 2024 memur maaş katsayısı ne kadar oldu? İşte Memur maaş katsayısı 2024 Ocak
2.01.2024 Ekonomi
Memur emeklilerinden 'zam' açıklaması
Memur emeklilerinden 'zam' açıklaması Ankara'da Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) bünyesinde faaliyet gösteren Emekli Memur-Sen üyeleri, emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısına dikkat çekmek için Ulus'ta basın açıklaması yaptı.
29.12.2023 Emekli
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret zammı açıklaması!
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret zammı açıklaması! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Son 5 aylık TÜİK verilerine göre TÜFE, yüzde 33,66 olarak gerçekleşmiştir. Enflasyon farkı ile birlikte 2024 Ocak ayında memur maaşlarının yüzde 50 civarında artacağı tahmin edilmektedir” dedi.
22.12.2023 Ekonomi
Okulda panik anları! Bahçedeki öğrenciler koşarak kaçtı
Okulda panik anları! Bahçedeki öğrenciler koşarak kaçtı Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir ilkokulun yanındaki ağır hasarlı binanın kontrollü yıkımı sırasında oluşan toz bulutu ve etrafa saçılan parçalar nedeniyle bahçedeki öğrenciler koşarak kaçtı.
7.12.2023 Gündem
Emekli ve memur yeni kazanç kapısı! Ek gösterge ve çifte zam müjdesi
Emekli ve memur yeni kazanç kapısı! Ek gösterge ve çifte zam müjdesi Emekli ve memur milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Yaklaşık 6.5 milyon memur ve memur emeklisine Ocak'ta çifte zam yapılacak. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nca belirlenen yüzde 15'lik zam oranı, enflasyon farkıyla büyüyecek. Bu fark, 2023'ün ikinci yarısında gerçekleşen enflasyonun yüzde 6'yı aşan kısmı üzerinden hesaplanacak. Bu artış maaşların yanı sıra ek ödemelere de yansıyacak. İşte emekli ve memur maaşına zam ile ilgili dikkat çeken detaylar...
24.11.2023 Emekli
Zabıt katibi eski eşi ve annesiyle şebeke kurdu! 80 milyonluk vurgun yaptı
Zabıt katibi eski eşi ve annesiyle şebeke kurdu! 80 milyonluk vurgun yaptı Bakırköy Adalet Sarayı'nda görevli zabıt katibi Süleyman D., aralarında eski eşi ve annesinin de bulunduğu bir şebeke kurdu. Yüksek oranda kar payı ve faiz vadeden şebeke iddiaya göre çok sayıda kişiyi yaklaşık 80 milyon lira dolandırdı. Öte yandan zabıt katibi Süleyman D.'nin dolandırdığı paralarla yaptığı tatilden video kaydedip sosyal medya hesaplarında paylaştığı öğrenildi.
22.10.2023 Yaşam
Ev hanımlarının emeklilik hayalleri gerçek oluyor! Bakan Işıkhan tarih verdi
Ev hanımlarının emeklilik hayalleri gerçek oluyor! Bakan Işıkhan tarih verdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ekonomi gündemini değerlendirdi. Bakan Işıkhan "Çalışmalarımıza başladık, 5 yıllık dönem içinde bunu hayata geçireceğiz. İsteğe bağlı sigortalılık kapsamında 3'de 1'lik prim desteğini devletimiz ödeyecek" ifadelerini kullandı.
10.10.2023 Ekonomi
Memurların toplu sözleşme kazanımları netleşti! İşte detaylar...
Memurların toplu sözleşme kazanımları netleşti! İşte detaylar... Memur ve memur emekli milyonları ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Dört milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yılları için mali ve sosyal haklarının belirlendiği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi’nin detayları netleşti ve hem Toplu Sözleşme hem de Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun kararı Resmi Gezete’de yayımlandı.
6.09.2023 Memur
Zam kararı Resmi Gazete'de! Emekli ve memur milyonlar bekliyordu
Zam kararı Resmi Gazete'de! Emekli ve memur milyonlar bekliyordu Memur ve emeklilerin 2024 ve 2025 yılı zam oranlarını belirleyen Hakem Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
3.09.2023 Çalışma Hayatı
Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına büyük zam! Kuruşu kuruşuna hesaplandı, işte yeni maaş tablosu
Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına büyük zam! Kuruşu kuruşuna hesaplandı, işte yeni maaş tablosu Emekli ve memur milyonlarca vatandaşı ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Merkez Bankası, 2023 yılsonu enflasyon tahminini yüzde 58 olarak açıkladı. Bu durumda memur emeklileri için yaklaşık yüzde 25 enflasyon farkı oluşacak. Enflasyon farkının üzerine yüzde 15’lik toplu sözleşme zammı eklendiğinde memur emeklileri 2024’ü Ocak maaşlarını yaklaşık yüzde 40 zamlı alacaklar. Öte yandan Toplu sözleşme zammının üzerine yüzde 25 enflasyon farkı da eklendiğinde kamu görevlileri 2024’ün Ocak ayında yaklaşık yüzde 40 maaş zammı alacaklar. İşte görevdeki memurların zam sonrası yeni maaşları...
3.09.2023 Emekli
2024 öğretmen maaşı (kademeye göre) || Yeni göreve başlayan öğretmen ocakta ne kadar maaş alacak? Öğretmen toplu sözleşme zam oranları yüzde kaç?
2024 öğretmen maaşı (kademeye göre) || Yeni göreve başlayan öğretmen ocakta ne kadar maaş alacak? Öğretmen toplu sözleşme zam oranları yüzde kaç? Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi’nde 2024 yılı için yüzde 15+10, 2025 yılı için yüzde 6+5 zam kararı verdi. 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yılları için mali ve sosyal haklarının belirlendiği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi sürecinde uzlaşmazlıkla sonuçlanan oransal zam ve genele ilişkin maddeler konusunda Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararını verdi. Peki, En düşük öğretmen maaşı ne kadar oldu 2024? Başöğretmen, sözleşmeli öğretmen, emekli öğretmen toplu sözleşme zammı ile ocakta ne kadar maaş olacak?
1.09.2023 Memur
Memur ve memur emeklilerinin zam oranı belli oldu!
Memur ve memur emeklilerinin zam oranı belli oldu! 4 milyon memur ve 2 buçuk milyon memur emeklisinin gözünü diktiği Hakem Kurulu'nun son toplantı sona erdi. Toplantıyla birlikte önümüzdeki 2 yılı kapsayan zam oranı belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memur zamlarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Kamu görevlilerini ve memurları enflasyona ezdirmeyeceğiz." demişti. İşte Memur ve memur emeklilerinin 2023-2024 yılları için zam oranı...
31.08.2023 Emekli
Ocak 2024 memur zammı ne kadar olacak? Memurlara ne kadar zam yapıldı, memur maaş zam oranı belli oldu mu?
Ocak 2024 memur zammı ne kadar olacak? Memurlara ne kadar zam yapıldı, memur maaş zam oranı belli oldu mu? Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 4'üncü toplantısı dün yapıldı. Kurul mali hakları görüşmek üzere 31 Ağustos'ta son kez toplanacak. Bu toplantıyla da memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına 2024 ve 2025'te yapılacak zam oranını kararlaştıracak. Memur maaşlarına yapılacak zam oranının ne zaman açıklanacağı ve ne kadar olacağına dair araştırmalar yoğunlaştı. Peki, Ocak 2024 memur zammı ne kadar olacak? Memurlara ne kadar zam yapıldı, memur maaş zam oranı belli oldu mu?
31.08.2023 Memur
Emekli aylıkları ve memur maaşları ile ilgili kritik gün! Yeni maaşlar  belli oluyor
Emekli aylıkları ve memur maaşları ile ilgili kritik gün! Yeni maaşlar belli oluyor 'Memur ve emekli maaşı ne kadar olacak' sorusu gündemdeki sıcaklığını artırdı. Kararla birlikte 2024-2025 yıllarda uygulanacak memur zammı için belirleyici olacak iki veriden birisi olan toplu sözleşme zammı netleşecek. Memur zammı için gözler Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nda. Kurul, bugün saat 10.00'da son toplantı için bir araya gelecek. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren 2024-2025 zam oranları belli olacak.
31.08.2023 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Kamu Görevlileri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kamu görevlileri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.