Kalsiyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Kalsiyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Kalsiyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Kalsiyum Barındıran Gıdalar Listesi... Vücut için en önemli kimyasal elementlerden birisi de kalsiyum olarak bilinmektedir. Özellikle insan vücudunda da en bol bulunan minerallerden birisi olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Sağlık açısından vücutta yeterli kalsiyum bulunmasının hayati işlevlere sahip olduğu da ifade edilebilmektedir. Kalsiyumun sağlığa birçok açıdan fayda sağladığını söylemek mümkündür.
4.01.2024 Sağlık
İlaç besin etkileşimleri korkutuyor!
İlaç besin etkileşimleri korkutuyor! İstanbul Florence Nightingale Hastanesi, Sağlıklı Yaşam Merkezi Direktörü, Uzm. Dr. Özgür Şamilgil ilaç kullanırken tükettiğimiz besinlere dikkat etmemiz gerektiğini anlatıyor. Örneğin kansızlık için demir hapı alıyorsanız süt ve süt ürünlerini 2 saat sonra tüketmelisiniz diyor.
27.08.2015 Magazin
Hamilelikte kalsiyum ihtiyacı
Hamilelikte kalsiyum ihtiyacı Kalsiyum alımının yeterli düzeyde olması kadınlar için sadece hamilelik döneminde değil hayatın her döneminde önemlidir. Hamilelik döneminde kalsiyum annede kemik erimesi gelişmemesi için ve bebekte kemik, diş gelişiminin sağlıklı olabilmesi için gerekli.
4.10.2013 Arşiv
Hamilelikte kalsiyum ihtiyacı ne kadardır?
Hamilelikte kalsiyum ihtiyacı ne kadardır? Kalsiyum (Calcium, Ca) alımının yeterli düzeyde olması kadınlar için hayatın her döneminde önemlidir.
26.09.2013 Sağlık
Emzirme döneminde kilo kaybı
Emzirme döneminde kilo kaybı Emziren annelere bir bakın hepsi çok kısa sürede forma girmiştir. Çünkü ne kadar çok yerlerse yesinler vücutlarından yağlar, kaloriler emzirmeyle atılır. Diyetisyen Ayşe Korkmaz, emzirme döneminde kiloya ilişkin bilgiler vererek kilo kaybına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
15.08.2013 Arşiv
Topuklu giyebilecek miyim doktor?
Topuklu giyebilecek miyim doktor? Dr. Deniz Algün kadınların ortopedi ile ilgili merak ettiklerini Trendus.com’a anlattı
7.05.2010 Arşiv
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı Ara tatilin sona ermesi ile özellikle nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların çocuklarda artmasını beklediklerini belirten uzmanlar, mutlaka önlem alınması gerektiğine dikkat çekti.
13.02.2024 Sağlık
Glutatyon İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Glutatyon Barındıran Gıdalar Listesi...
Glutatyon İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Glutatyon Barındıran Gıdalar Listesi... Vücudumuzun aşırı serbest radikallerle savaşmak, hücrelerinizi ve dokularınızı hasara karşı korumak ve yaşlanmayı yavaşlatmak için antioksidanlar ürettiğini biliyor muydunuz? Glutatyon da vücuttaki hücreler tarafından üretilen güçlü bir antioksidandır.
1.02.2024 Yaşam
Arjinin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Arjinin Barındıran Gıdalar Listesi...
Arjinin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Arjinin Barındıran Gıdalar Listesi... Arjinin sağlık açısından oldukça faydalı olduğu bilinen bir aminoasit olarak ifade edilebilir. Ancak vücut açısından çeşitli zararlarının olduğu da söylenebilmektedir. Arijinin insan vücudunda doğal olarak üretilmemektedir. Bu nedenle de dışarıdan takviye edilmesi gerekmektedir. Vücuttaki bedensel işlevlerin yerine getirilmesinde arjinin büyük bir öneme sahiptir. 
26.01.2024 Yaşam
Fosfor İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Fosfor Barındıran Gıdalar Listesi...
Fosfor İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Fosfor Barındıran Gıdalar Listesi... Fosfor, vücutta normal işleyişin devam etmesi için gerekli olan mineraller arasındadır. Kas gelişimi, doku gelişimi, kemik gelişimi ve doku gelişimi için fosfor önemlidir.
25.01.2024 Sağlık
D Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok D Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
D Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok D Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... D vitamini insan vücudu için vazgeçilmez olan vitaminlerden biridir ve sağlıklı bir yaşam için gerekir. D vitamini içeren besinler arasında ton balığı, somon, tatlı patates, uskumru, mantar, ayran, yoğurt ve peynir bulunur.
16.01.2024 Sağlık
4. Sınıf Besinler Ve Özellikleri: Besin Özellikleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
4. Sınıf Besinler Ve Özellikleri: Besin Özellikleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Besinler, canlı organizmaların hayatta kalması için gereklidir. Günlük aktivitelerimizi gerçekleştirebilmemiz ve herhangi bir hasar durumunda vücut parçalarımızı geliştirebilmemiz, büyütebilmemiz ve onarabilmemiz için bize enerji sağlar. Bu nedenle doğru türde gıda tüketmenin önemini anlamak bir zorunluluk haline geliyor.
25.12.2023 Eğitim
Çeyrek Ekmek Kaç Kalori? Çeyrek Ekmek Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Çeyrek Ekmek Kaç Kalori? Çeyrek Ekmek Besin Değerleri Ve Kalorisi... Ekmek, kilo alımına neden olan besinlerden biridir. İçerisinde bulunan un ve şeker miktarı ile beraber vücutta yağlanma problemleri başlamaktadır. Çeyrek ekmek tüketimi de bu durumların yaşanmasına neden olan besinler arasına girmektedir. Beyaz ekmek yüksek oranda karbonhidrat içermektedir. 
16.12.2023 Sağlık
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi Soğuk havaların insan sağlığına olumsuz etkilerini en aza indirmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kış aylarında doğru beslenmeye daha fazla dikkat etmek gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde et, süt, yoğurt, peynir, meyve, sebze ve ekmek gruplarını içeren yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme ile birlikte antioksidanlardan zengin besinlerin tüketilmesi yer alır. Zencefil, zerdeçal, sarımsak-soğan, fermente gıdalar, yağlı tohumlar, keten tohumu ve sebze-meyve hastalıklardan korunmada etkili gıdalardır” dedi.
15.12.2022 Sağlık
Bu besinler kansızlıkla savaşıyor
Bu besinler kansızlıkla savaşıyor Türkiye’de demir yetersizliği anemisi görülme sıklığı giderek artıyor. Kansızlık özellikle çocuklarda, gebe ve emzikli kadınlarda sıklıkla ortaya çıkıyor.
16.09.2022 Sağlık
Astım krizlerine beslenme ile çözüm! Astım hastaları hangi besinleri tüketmeli?
Astım krizlerine beslenme ile çözüm! Astım hastaları hangi besinleri tüketmeli? Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Zahide Alaçam, dünyada her yıl 400 binden fazla astıma bağlı ölüm olduğunu belirterek astım hastalığı hakkında bilgi verdi, astımı olan hastaların nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda önerilerde bulundu.
26.05.2022 Sağlık
Hamile kalmak için ne yapılmalı? İşte hamile kalma şansını artıran yiyecekler!
Hamile kalmak için ne yapılmalı? İşte hamile kalma şansını artıran yiyecekler! Çocuk sahibi olma hayali kuran çiftlerin pek çoğunda doğurganlık sorunları olabiliyor. Anne-Baba olmaya giden yolda bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Son Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de 2 milyon çift çocuk sahibi olamıyor ya da zorlanıyor. Ancak, tedaviler ve yaşam alışkanlıklarının değiştirilmesi ile doğurganlığı arttırabilirsiniz. Yiyecek seçimleri ve yaşam tarzı değişiklikleri doğurganlığı artırmaya yardımcı olabilen birkaç adımdan biri. Peki, Hamile kalmak için ne yapılmalı? Hamile kalmak için hangi yiyecekler tüketilmeli? Hamile kalmayı kolaylaştıran yiyecekler neler? Doğurganlığı artırmanın ve daha hızlı hamile kalmanın yollarını Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner anlattı.
23.05.2022 Sağlık
Hamileler Ramazan'da nelere dikkat etmeliler?
Hamileler Ramazan'da nelere dikkat etmeliler? Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı, Embriyolog Op. Dr. Öznur Dündar Akın, Ramazan boyunca hamilelerin nelere dikkat etmesi gerektiğini sizler için anlattı.
19.04.2022 Sağlık
Kemik erimesi yaşlılarda kırıkların en önemli sebebi!
Kemik erimesi yaşlılarda kırıkların en önemli sebebi! Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Özkaya, ileri yaşlı kişilerde kemik kırılması sebeplerini ve tedavisini sizler için anlattı.
21.03.2022 Sağlık
Hamilelikte kaçınmanız gereken 5 önemli beslenme hatası!
Hamilelikte kaçınmanız gereken 5 önemli beslenme hatası! Hamilelik döneminde anne adayının doğru beslenme alışkanlığı edinmesi, bu sürecin sağlıklı atlatılmasında kilit role sahip. Öyle ki anne karnındaki bebeğin gelişimini sağlıklı tamamlaması, annenin hamilelik dönemini sorunsuz geçirmesi, doğumun sağlıklı geçmesi ancak yeterli, dengeli ve kaliteli beslenmeyle sağlanabiliyor. Aslında sağlıklı beslenme programına hamilelik öncesinde başlanması çok daha doğru bir yaklaşım oluyor. Doğru beslenme alışkanlığı sayesinde; erken doğum, düşük doğum ağırlığı ve bebekte oluşabilecek pek çok önemli sağlık problemine karşı önlem alınabildiği gibi, anne adayında da diyabet, yüksek tansiyon, gebelik zehirlenmesi, kemik erimesi, obezite ve lohusalık depresyonu gibi ciddi komplikasyonlar engellenebiliyor.
22.02.2022 Sağlık
Limon suyu faydaları nelerdir? Limon suyu nasıl hazırlanmalıdır? İşte tarifi…
Limon suyu faydaları nelerdir? Limon suyu nasıl hazırlanmalıdır? İşte tarifi… Önemli jbir C vitamini kaynağı olan limon suyu diyete başlayan pek çok kişi tarafından da tercih ediliyor. Bağışıklık güçlendirici özelliği başta olmak üzere limon suyunun vücuda pek çok faydası bulunuyor. Peki, Limon suyu faydaları nelerdir? Limon suyu nasıl hazırlanmalıdır? Limon suyu içmek ne işe yarar? Limon suyu ne zaman içilmeli? Aç karnına limonlu su içmenin faydaları nelerdir? İşte detaylar…
1.02.2022 Sağlık
Bol ve kaliteli anne sütü için 8 öneri
Bol ve kaliteli anne sütü için 8 öneri “Sütüm yetmiyor mu!”, “Bebeğim aç mı kalacak!”, “Acaba yeterince sütüm var mı?" Bu ve benzeri sorular çiçeği burnunda annelerin en sık dile getirdikleri endişeler arasında yer alıyor. Eşsiz özelliğe sahip anne sütünden yavrusunu mahrum etmek istemeyen anneler, kimi zaman da gereksiz bir ümitsizliğe kapılabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Demet Matben, bol ve kaliteli anne sütü için 8 altın ipucu verdi, emzirmede yapılan yanlışlara karşı önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
4.10.2021 Sağlık
Anne sütünü artıran besinler nelerdir?
Anne sütünü artıran besinler nelerdir? Hamilelik döneminde beslenme bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi için ne derece önemli ise, emziklilik dönemindeki beslenmede o derece önemlidir.
30.09.2021 Sağlık
Uzmanından yaz sıcaklarında serinleten tarifler!
Uzmanından yaz sıcaklarında serinleten tarifler! Sıcak havalarda dengeli ve sağlıklı beslenmenin önemine işaret eden uzmanlar, özellikle su tüketiminin artırılması gerektiğini vurguluyor. Sıvı kayıplarına karşı günde 2-2.5 litre su tüketilmesini tavsiye eden uzmanlar, serinleten tarifler ve önerilerde bulunuyor. %95’i su olan karpuzun serinletme etkisi yanında vücudu temizleme etkisi olduğunu belirten uzmanlar, ayranın mineral dengesini koruduğunu vurguluyor. Uzmanlar evde bulunan malzemelerle serinleten tarifler veriyor.
15.08.2021 Sağlık
Vitamin takviyeleri gerekli mi? Kime, hangi vitamin takviyeleri uygun?
Vitamin takviyeleri gerekli mi? Kime, hangi vitamin takviyeleri uygun? Vitamin eksikliği pek çok önemli sağlık sorununa neden olabilir. Vitaminlerin doğal yollardan alınmasının önemli olduğunu vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, günlük tüketilmesi gereken elzem aminoasit, yağ asidi ve karbonhidrat bileşenleri ile yerine konması son derece önemli olduğunu vurguladı. Peki, Takviye vitaminlere gerçekten ihtiyacımız var mı? Hangi vitamin ne kadar kullanılmalı? İşte vitaminler ile ilgili bilmeniz gerekenler...
6.08.2021 Sağlık