Gazete Vatan Logo

Arjinin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Arjinin Barındıran Gıdalar Listesi...

Arjinin sağlık açısından oldukça faydalı olduğu bilinen bir aminoasit olarak ifade edilebilir. Ancak vücut açısından çeşitli zararlarının olduğu da söylenebilmektedir. Arijinin insan vücudunda doğal olarak üretilmemektedir. Bu nedenle de dışarıdan takviye edilmesi gerekmektedir. Vücuttaki bedensel işlevlerin yerine getirilmesinde arjinin büyük bir öneme sahiptir. 

Arjinin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Arjinin Barındıran Gıdalar Listesi...

Arijinin vücutta kendiliğinden üretilmeyen bir aminoasit olarak bilinmektedir. Genel olarak sığır eti, balık, yumurta ve kümes hayvanları gibi besinlerle dışarıdan alınması mümkün olmaktadır. Vücutta birçok fizyolojik yapının işlevinde öneme sahip olduğu ifade edilebilir.

Arjinin vücutta, kötü kolesterolü düşürücü bir etkiye sahiptir. Vücutta bulunan tuz miktarının dengelenmesine yardımcı olduğu söylenebilir. 

Arjinin içeren besinlerin sağladığı birçok fayda bulunmaktadır. Büyüme hormonunun üretilmesi, bağışıklık sisteminin korunması ve toksinlerin giderilmesinde fayda sağladığını söylemek mümkün olmaktadır. Arjinin içeren besinlerin tüketilmesiyle vücuda alınması söz konusu olmaktadır. 

Hindi,

Mercimek,

Tavuk,

Yumurta,

Nohut,

Süt, 

Fıstık,

Kabak çekirdeği,

Soya fasulyesi gibi besinler içeriklerinde bulunan arjinin nedeniyle oldukça fazla tercih edilmektedir. Sağlığa faydaları nedeniyle sıklıkla tercih edilen arjinin vücutta bazı yan etkilere de yol açabilmektedir.

Vücuda fazla derecede arjinin alınması halinde düşük tansiyona yol açabilmektedir. Aynı zamanda kan damarlarını genişleten bir yapısı bulunduğunu söylemekte mümkün olmaktadır. Vücutta bulunan tüm kan damarlarını genişletici bir etkisi olması nedeniyle kronik baş ağrısına yol açabilmektedir.

Haberin Devamı

En Çok Arjinin Barındıran Gıdalar Listesi

Vücuda arjinin alınması için içerisinde arjinin barından gıdaların tüketilmesi gerekmektedir. Vücutta kendiliğinden arjinin üretilmediği için çeşitli takviyelerle veya besinlerin tüketilmesiyle vücuda alınması mümkün olmaktadır. Proteinlerin yapı taşları olarak bilinen amino asitlerden birisi olan arjinin, özellikle spor yapan kişiler tarafından büyük bir ilgi görmektedir.

Hindi: En yüksek arjinin hindi göğsünde bulunmaktadır.

Tavuk: Protein içerikli tavuk etinin de göğüs kısmında yüksek arjinin bulunduğu söylenebilir.

Kabak çekirdeği: Hayvansal kaynaklardan arjinin almak istemeyen kişiler için ise kabak çekirdeği tavsiye edilmektedir.

Soya fasulyesi: Sağlıklı bir atıştırmalık olan soya fasulyesinin içeriğinde de yüksek oranda arjinin bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Yer fıstığı: Yağ oranı oldukça yüksek olarak bilinen yer fıstığının içinde de arjinin bulunmaktadır. Sağlık açısından yağ oranından dolayı fazla tüketilmesi tavsiye edilmemektedir. 

Spirulina: Denizde yetişen mavi yeşil bir alg türüdür. Toz halinde satılmaktadır. İçerisinde yüksek oranda potasyum, demir, kalsiyum ve arjinin bulunmaktadır. 

Süt ürünleri: Protein kaynağı olan süt ürünlerinin tüketilmesiyle de arjinin alınması mümkün olmaktadır. 

Nohut: Et tüketmeyen kişiler için tercih edilebilecek olan bir alternatiftir.